Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je za kola, ali ću ipak da ispišem... 2016. godine kada sam položila ispit za B kategoriju, dobila sam probnu vozačku dozvolu i stekla uslov za besplatan odlazak na jednodnevni trening "Život za mlade vozače" u centru NAVAK. Moj trošak je bio da odem do OMV pumpe odakle su kretali autobusi, imali smo besplatan prevoz, obroke i trening (teorijski i praktični deo). Tada je obuka bila oko 100 EUR za sve one koji bi pohađali, a imaju redovnu vozačku dozvolu. Meni kao taze vozaču je mnogo značilo. Svaki put kad brže nailazim na krivinu setim se kako sam visila na pojasevima u Puntiću pa noga sama koči. Kako samo razlika između 50 i 60km/h pravi razliku između uspešnog izbegavanja prepreke ili gubitka kontrole nad vozilom. Kako kočimo po mokrom, a kako po suvom? Sami donosimo odluku. I nama na jugu nije sjajna situacija što se tiče plata, ali bi mogla da izdvojim 100 EUR godišnje da vidim koliko ne umem da vozim. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 466 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pobogu, ljudi, sve je ok. Ljudi pruzaju uslugu i imaju svoju cenu za istu. Cemu stigmatizacija ove vrste. Sasvim je ok da ti ljudi zarade. PKS naplacuje trocasovni webinar na temu koriscenja Excela 13600RSD, o cemu mi pricamo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, ekozelj said: Ne znam zašto mi daješ specifikaciju nekakvih troškova kad je moj post bio reakcija na deo tvog gde si naglas razmišljao da onaj ko nema stotku možda ne bi trebalo ni da vozi. Bio teko jedan koji je mislio da oni koji nemaju plave oči ne treba da žive. Ma daj bre... Ne znam što si toliko ljut ali vožnja motora nije obavezna. Ako nisi bio na nekom kursu onda te razumem jer ne znaš koliko vredi. To što sam napisao znači da ljudi sa manje znanja i iskustva su puno više ranjivi u saobraćaju. Svakako je ružno da me porediš sa Hitlerom jer ne razumeš šta pišem ili ti se ne sviđa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, ekozelj je napisao: A zašto te prvi put carine sa stotkom a sledeći put TO ISTO dobiješ za pedeset? Što ste se prvi put upoznali pa ste sad kao "ortaci"? Ja drugog razlog ne mogu da dokučim. zato što imaš teorijsko predavanje koje traje par sati sa materijalom koji je zaštićen autorskim pravima... I zato što u krajnju ruku imaju pravo da ti daju 50% popusta ako opet odlučiš da voziš kod njih trening, ne ulazim u to, tako je. Ako ćeš tom logikom, onda u Bg može da bude jeftinije jer ne plaćaju smeštaj, jedu kući, prevoz do poligona je lokal... Opet, ne ulazim u cene, jel nekom puno ili malo, ja sam mislio da razmenimo ovde iskustva i mišljenja. Voleo bih da čujem nekog sa koncept192 kako tamo izgleda, koliko traje i slično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, dragan_alumiroi said: Svakako je ružno da me porediš sa Hitlerom jer ne razumeš šta pišem ili ti se ne sviđa. "A ko vozi motor i nema manje-više 100e za takvu obuku možda ne bi trebalo ni da vozi." Evo ne mrzi me da te ponovo citriam a ti me udostoji odgovora šta te ja konkretno nisam razumeo?!? Moj kometar da je možda dobro da ponovo razmisliš šta si napisao je napisan pre nego što sam video da si se izvinio ako si nekoga uvredio. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, šta vam je evo proleće samo što nije počelo, prekida se zimski post bez vožnje pa će i raspoloženje biti bolje, izdržite još koji dan 7 minutes ago, ekozelj said: A zašto te prvi put carine sa stotkom a sledeći put TO ISTO dobiješ za pedeset? Što ste se prvi put upoznali pa ste sad kao "ortaci"? Ja drugog razlog ne mogu da dokučim. Može to da se gleda i kao nagrada-popust svaki sledeći put kao starom članu, a ne kao kazna novom članu. (da li je čaša do pola punu ili do pola prazna ) Jasno je svima kakva su vremena i da finansijska situcija nije sjajna velikoj većini, kad se malo bolje sagleda to srž većine problema, pa i nezadovoljstva i nervoze. Ne branim ni jednu ni drugu stranu, to je privatan biznis kao i svaki drugi i niko nikoga ne primorava. Isto kao i odlazak u restoran (želim/mogu/ne mogu da ručam za 100e, mogu za 20e a mogu i da pojedem sendvič za 2e). Ili kad kaže neko laički "adovakat uzme 50e za pola sata", e pa nije to pola sata, to je 16 godina učenja + godine iskustva + pola sata. Moglo bi do sutra, ko razume shvatiće. Idealno bi bilo kad bi se takve obuke radile najpre u auto-školama, i kad bi postojale povremene besplatne varijante državnih organizacija u cilju podizanja bezbednosti saobraćaja, ali tu se nažalost vraćamo na onaj početni navedeni problem: ni država nema para za to, štaviše nema ni institucije (svi znamo šta rade i kako funcionišu razne "agencije" za ovo ili ono). Nisam nikada bio na takvom kursu ali mislim da je korisna jer znam ljude koji su bili i imaju pozitivna iskustva. Planiram već duže vreme ali nikako da se stvore uslovi da se odsustvuje jedan vikend (posao, deca, udaljenost...). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, dragan_alumiroi said: ljudi sa manje znanja i iskustva su puno više ranjivi u saobraćaju @ekozelj Ako i dalje ne razumeš onda ne znam kako da ti odgovorim. A da li si ti bio na nekom takvom kursu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da me shvatite pogrešno... Majstore, skup si! On uzme 50-100 EUR za sat i dva što zameni neki deo na autu, na primer. "A ja radim nedelju dana za te pare"... Ne plaćamo majstoru 100 EUR za tih sat i dva utrošenih da popravi auto ili motor. Mi plaćamo njegove godine iskustva koje je steko da ume brzo i efikasno da otkloni kvar. Isto tako i sa instruktorima u ovoj temi. Pogledajte njihove sertifikate, doktorate, diplome, zvanja, godine i godine uložene i satkane u jedan dan da Vama što bolje prenesu i učine od Vas bolje i bezbednije vozače, ukoliko ste voljni da sledite njihova uputstva. Prosečni pušać će ovog meseca izgoreti 100 do 150 EUR. Samo kažem. Inače roditeljima ceo život nabijam na nos te cigare i uvek izginem kad ih spomenem. P.S. Ukoliko budemo složni i skupimo se što više u jednom terminu, cena može da padne, samo kažem. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam na treningu i smatram da neko ko je finansijski naslonjen na državu ne treba da ima takve cene. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, dragan_alumiroi said: @ekozelj Ako i dalje ne razumeš onda ne znam kako da ti odgovorim. A da li si ti bio na nekom takvom kursu? Ajde pogledaj ponovo na koj deo tvog pisanja sam reagovao jer ovo što si sad napisao ako ni ono malopre uopšte niti sam citrirao niti sam o tome pisao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, JevtaNS said: Bio sam na treningu i smatram da neko ko je finansijski naslonjen na državu ne treba da ima takve cene. Upravo tako. Razne "asocijacije" "akademije"... svi u talu sa državom, puste priču kako su u misiji povećanja bezbednosti, dobiju pare iz raznoraznih budžeta pa plus po sto evrića od nas. Alavo bre... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5401 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, ekozelj said: Nema tu drugari nikakve brige za bezbednost nego se uglavnom radi o šišanju jednog specifičnog soja "mušterija". Počeo si sa ovom rečenicom, a onda: 11 hours ago, ekozelj said: Niti ste vi ovce niti sam ja nekakva lasica niti sam ja to igde napisao. Meni je to licemerno ponašanje. Dalje: 11 hours ago, ekozelj said: to što ne volim licemerje recimo i što želim da skrenem pažnju na to da preskupo plaćate nešto što bi trebalo daleko manje da košta da se stvarno misli na bezbednost SVIH motociklista a ne samo onih kojima "nije mnogo 100 eur". Lepo je što se brineš da neko nešto ne plati preskupo. Predlažem da se sledeći put pozabaviš cenom polise osiguiranja i registracije 5 ljudi ti je napisalo: u pitanju je privatna firma - niko te ne tera silom da ideš. Gde to piše da se misli na bezbednost SVIH motociklista ? Suma sumarum: Odgovoreno ti je na sva pitanja; niko te ne prisiljava da ideš; što se mene tiče ne moraš da se sekiraš da ću nešto platiti preskupo. Sve ostalo je samo trolovanje. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1579 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 993 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kikindska saobracajna policija je probala prosle godine da napravi kurs bezbedne voznje sa nekim od klubova bezbednosti. Izuzetno mali odziv je bio, tri ucesnika. Ove godine je najavljen uz kako su rekli bolju reklamu. Cekam da vidim da li ce nesto biti od toga. Voleo bih da bude, ali ako se bude organizovao trening u NS ili grad blize, apsolutno sam raspolozen da odem. Bg mi je daleko pre svega zbog umora i sto bi me to kostalo poprilicno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5401 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ekozelj Dalje, tema se zove "Treninzi bezbedne vožnje - iskustva" . Da ljudi koji planiraju da idu na trening čuju iskustva ljudi koji su bili na treningu. Ti ne spadaš ni u jednu grupu. Jeste, svako ima pravo da napiše svoje mišljenje o svemu, ali ne mora baš svaka tema na forumu da se upropasti. Otvori durže temu "Treninzi bezbedne vožnje - šišanje naivnih ovaca" pa piši do mile volje. Ili još bolje, angažuj se, iskoristi tu energiju pa organizuj besplatni trening. Pokaži svima kako se to radi. Zaječar mi je blizu, sigurno bih došao, a verujem i mnogi sa teme. Promenio Mart 15, 2023 član antir3ality 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, svaki dinar ulozen u znanje nevezano za voznju motora,popravke namestaja, operacije lakta ili slicno je ulaganje u sebe a to mislim da nema cenu. Cena obuke voznje u skolama bezbedne voznje ce se svakom od nas visestruko vratiti, opravdanost cene da li je realna ili ne nije za raspravu jer isto tako mozete gledati da li su Nike Air Max 2 opravdano skupe ili ne, svako ce za sebe odluciti da li zeli obuku bezbedne voznje ili kupiti Nike Air Max 2 koje su skuplje od obuke bezbedne voznje. Ono sto se nauci na treningu nije bitno koja je skola u pitanju a vi to priznali ili ne posle treninga ce vam sigurno pomoci u daljoj voznji, postavicu jedno pitanje svima i verujem da velika vecina to nije uradila, da li ste nekad okrenuli u mestu svoj motor na copavoj? Ovaj postupak vam moze pomoci kad nemate mnogo mesta za okretanjem a mnogi ce reci koji ce mi djavo to, sigurno je da ce vam zatrebati u nekom momentu hteli vi to ili ne. Instruktori koji ce vas uputiti na neke stvari u skoli ce vam ostati zapisane i to ce vam sigurno nekom vise nekom manje pomoci u daljoj voznji. Moja preporuka je da sa svakom promenom motora kao i pred pocetak sezone (neki od nas stalno voze pa nemaju pojam "pocetak sezone") proci obuku s skolama ili samostalno odraditi trening (YT ima klipova o treninzima) da bi se mi kao vozaci osecali sigurnije kad sednemo na motor. Poenta ovih kurseva bezbednje voznje jeste da ne bude ono " izleteo mi i nisam mogao da ga izbegnem" ili " e da sam prosao obuku mozda mi se ne bi desilo da ispravim krivinu" ili " hvala sebi sto sam prosao obuku i uspesno sam izbegao pesaka sto je pretrcavao ulicu ispred kombija". 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1336 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1136 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Zarkela said: Kikindska saobracajna policija je probala prosle godine da napravi kurs bezbedne voznje sa nekim od klubova bezbednosti. Izuzetno mali odziv je bio, tri ucesnika. Ove godine je najavljen uz kako su rekli bolju reklamu. Cekam da vidim da li ce nesto biti od toga. Voleo bih da bude, ali ako se bude organizovao trening u NS ili grad blize, apsolutno sam raspolozen da odem. Bg mi je daleko pre svega zbog umora i sto bi me to kostalo poprilicno. Pa gde ces ti nasem coveku da kazes da on ne zna da vozi, samim tim ako poseti taj kurs znaci da ne zna, a to kod nas ne ide Inace ovde u CH takvi kursevi se krecu od 130 do 450 chf, osnovnu su najjeftiniji a ima I za zahtevnije vozace koji traze nesto vise, voznja po ekstremnom terenu itd. Ja licno mislim da je malo jaca cena za nas standard, ali niko nikog ne brani da on sam pokrene trening skolu pa nek radi i humanitarno ako mu se isplati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Bratislav 1973 je napisao: postavicu jedno pitanje svima i verujem da velika vecina to nije uradila, da li ste nekad okrenuli u mestu svoj motor na copavoj? Ovaj postupak vam moze pomoci kad nemate mnogo mesta za okretanjem a mnogi ce reci koji ce mi djavo to, sigurno je da ce vam zatrebati u nekom momentu hteli vi to ili ne. Jesam probala i uspela (opet zahvaljujući predavanjima u kampu), motor se pod specifičnim uglom vuče i navaljuje ka sebi, malo je strašnije i teže nego što izgleda, nije neizvodljivo. Jedino me brine da li je ćopava projektovana za takvo opterećenje? Elem, Hondica mi nije okretna kao onaj ER6N u auto školi, pa sam ipak otišla i isto odvezla one osmice. I znate šta? Mnogo lakše radim polukružno. Promenio Mart 15, 2023 član Alexandra995 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alexandra995 je napisao: ćopava projektovana za takvo opterećenje? Ćopava mora da izdrži penjanje vozača na motor bez problema i sedenje na motoru (bez nogu na podu, znači oslonac na ćopi).. Sad, poznato je da neki motori imaju slabe ćope koje se iskrive, ali generalno to nije slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Trening bezbedne voznje ( Vitomir Golusin )- prosao osnovni nivo (V-Strom 650xt) Trening bezbedne voznje ( Vladimir Jeftic-ABM)-prosao osnovni nivo (V-Strom 1050xt Trening off road voznje ( Sector Enduro-Tara)- prosao osnovni nivo (KTM 250 EXC, Gas Gas 300) Sva tri treninga s razlicitim motorima su mi pomogla. Trening bezbedne voznje (Koncept 192)- cekam novi motor da prodjem osnovni nivo Trening voznje ( NAVAK)- kad prodjem par hiljada km s novim motorom( upoznam ga) obuka brze voznje Svima zelim sretne km da li isli na obuku ili ne bezbedne voznje 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Alexandra995 je napisao: Jesam probala i uspela (opet zahvaljujući predavanjima u kampu), motor se pod specifičnim uglom vuče i navaljuje ka sebi, malo je strašnije i teže nego što izgleda, nije neizvodljivo. Jedino me brine da li je ćopava projektovana za takvo opterećenje? Elem, Hondica mi nije okretna kao onaj ER6N u auto školi, pa sam ipak otišla i isto odvezla one osmice. I znate šta? Mnogo lakše radim polukružno. Copava je projektovana da izdrzi tri put tezinu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Mart 15, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Alexandra995 je napisao: Jesam probala i uspela (opet zahvaljujući predavanjima u kampu), motor se pod specifičnim uglom vuče i navaljuje ka sebi, malo je strašnije i teže nego što izgleda, nije neizvodljivo. Jedino me brine da li je ćopava projektovana za takvo opterećenje? Elem, Hondica mi nije okretna kao onaj ER6N u auto školi, pa sam ipak otišla i isto odvezla one osmice. I znate šta? Mnogo lakše radim polukružno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Bratislav 1973 @nafetS Hvala na odgovorima! Znači da više ne posumnjam u japanski kvalitet ćope od pre 22 godine. Vlada mnogo lepo prenosi znanje, zamislite kad je nas 60 i kusur žena sat vremena ćutalo i slušalo svaku njegovu reč. Cele zime je imao teorijska predavanja u prostorijama Grawe osiguranja u BG-u, ali je uvek subota, a ja radim i nisam se uklapala. Baš bih volela da prisustvujem nekom od njihovih SMART treninga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Mart 15, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi mnogim motoristima umesto kursa vožnje više koristio neki psihološki kurs tipa: "Samokontrola" jer najčešće to mnogima dođe glave. Nisu ljudi toliko loši vozači koliko su neobuzdani, i takvom vožnjom dovode sebe u situacije iz kojih se ni najbolji vozač nebi čitav izvukao. 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Disko Nindža je napisao: Mislim da bi mnogim motoristima umesto kursa vožnje više koristio neki psihološki kurs tipa: "Samokontrola" jer najčešće to mnogima dođe glave. Nisu ljudi toliko loši vozači koliko su neobuzdani, i takvom vožnjom dovode sebe u situacije iz kojih se ni najbolji vozač nebi čitav izvukao. I onda sam ja posle meta prozivki zašto sam kupila 600 kubika kad motor vozim lagano? Recimo da hoću da se vratim porodici? Naravno da ću ponekad da ga nagazim gde znam da neću nikog ni sebe da ugrozim. Za jurcanje postoje staze, pa nek idu frajeri. Eto juče su mi drugara udarila kola, klasično oduzimanje prednosti. Očekivao je da će auto da ga propusti, pretpostavka je majka zajeba. Prednost ne postoji kad smo na dva točka. Što pre shvati to će lakše da mu bude u budućim vožnjama. Zato kad se približavam raskrsnici držim prst na sirenu, zlu ne trebalo. Više puta sam se spasila da mi ne izlete. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Mart 15, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Alexandra995 je napisao: I onda sam ja posle meta prozivki zašto sam kupila 600 kubika kad motor vozim lagano? Recimo da hoću da se vratim porodici? Naravno da ću ponekad da ga nagazim gde znam da neću nikog ni sebe da ugrozim. Za jurcanje postoje staze, pa nek idu frajeri. Nemoj da se sekiraš šta ljudi pričaju, ljudi će uvek nešto da pričaju šta god da ti uradiš, bitno je da si ti srećna i zadovoljna motorom. I naravno da ga svi nagazimo po nekad, retko ko je imun na to, samo treba imati meru, biti racionalan u neracionalnoj radnji, i pogotovo mi motoristi jer smo najranjiviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...