Jump to content

Moto Zajednica

HONDA NC750X 2023

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
On 30. 5. 2024. at 16:41, Kadezi je napisao:

Pozdrav drugari.

Sto se tice bocnih kofera mogu da predlozim, ko koristi Shad sh36 kofere, torbe koje sam uzeo preko aliexpresa.

Kolega, jel bi mogao da daš dimenzije da vidimo da li može u Hondin kofer. Deluje slično a cena povoljna u odnosu na Hondin.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
Pre sat vremena, Kadezi je napisao:

@Limeni67 Auto put konstanta 130 km/h, nas dvoje i stvari 5,4 do 7,6 l.
Da napomenem da je dct verzija kod mene.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Hmm...

Ovo je moje iskustvo plus podaci sa njemackog foruma koji se preklapaju - skoro su identicni (evo linka).

Kod mene je manuelac a citao sam (na vise mjesta) da DCT zna praviti znacajnu razliku u potrosnji ovisno o modu u kojem se vozi. Mada o tome nemam pojma a generalno izbjegavam prenositi informacije vec tezim da ovdje dijelim konkretnu - stvarnu praksu ne bi li bolje pomogli jedni drugima.

Uglavnom moj RH09 na ca 300 predjenih kilometara upali rezervu i tada moze stati u njega ca 10l sto znaci da jos ima 4l u njemu ili skroz komotnih 50-60km tj. napetih 70-90 km dosega. 

Mozda je kod tebe sve ok a po srijedi je kombinacija DCT moda&tezine vozaca&izbra guma...itd; ne znam?!

NC750.DE

Hallo Leute, weiß jemand von Euch wie viel Liter Benzin eine...

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: CRF1100 Africa Twin
9 minutes ago, Limeni67 said:

Hmm...

Ovo je moje iskustvo plus podaci sa njemackog foruma koji se preklapaju - skoro su identicni (evo linka).

Kod mene je manuelac a citao sam (na vise mjesta) da DCT zna praviti znacajnu razliku u potrosnji ovisno o modu u kojem se vozi. Mada o tome nemam pojma a generalno izbjegavam prenositi informacije vec tezim da ovdje dijelim konkretnu - stvarnu praksu ne bi li bolje pomogli jedni drugima.

Uglavnom moj RH09 na ca 300 predjenih kilometara upali rezervu i tada moze stati u njega ca 10l sto znaci da jos ima 4l u njemu ili skroz komotnih 50-60km tj. napetih 70-90 km dosega. 

Mozda je kod tebe sve ok a po srijedi je kombinacija DCT moda&tezine vozaca&izbra guma...itd; ne znam?!

NC750.DE

Hallo Leute, weiß jemand von Euch wie viel Liter Benzin eine...

Nc je mama za potrosnju. Moj se vrteo oko 4l. Doduse nikada nisam vozio saputnika.

sa Afrikom sam u blagom šoku po pitanju potrošnje. Prvi rezervoar po gradu 8.8l potrosnja.  Rezervoar malo ispod 19l. Desetak crtica na skali. Prvih devet crtica se spusti za 150km i onda ostaje jos kao poslednja koja indikuje range od 150km ali od toga nema nista jer se rezeva pali vec posle 20-30km. Malo preko 200km sa punim tankom. Uzas blagi…juce uz svaler gas na autoputu uspeo da spustim na 5.8l na 130km/h….

• Zbunjen 1

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Meni je RH09 prelazio 4L samo na autoputu na preko 120, i po gradu ako je 50 vožnji po 2km...

A na magistralicama puteljcima i ostalo sam uspeo da vozim i ispod 3L, i to ne kao da se naprežem da bude što manje, nego grupna vožnja, lagana grupa, tempo najsporijeg svi voze itd...

Ali uvek sam, centralni kofer nisam imao, a i bočni su bili po 22L i retko kad sam ih stavljao.

• Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

Kod mene na svakih 50 km ode jedna crtica. 5 crtica i upali se rezerva. Po gradu nisam toliko ni obracao paznju. Ali me na putovanju ozbiljno zabrine u smislu planiranja sledeceg tankanja goriva. Npr. sad u Madjarskoj gde u toj regiji kuda sam vozio nigde nije bilo pumpe kako na putu, tako ni po selima kroz koje sam prolazio. Kroz YU zemlje mi nije toliki problem jer ih relativno dosta dobro poznaje. Ali kroz Madju, Albaniju sam se zabrinuo tako da od skora nosim sa sobom ovaj kanister isto kupljen preko Alija, za svaki slucaj.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€8.55 56%OFF | Motorcycle Fuel Tank Petrol Cans Barrels Can Gas Spare Container Anti-static Jerry Can Polaris Fuel Tank Pack Jerrycan Petrol
https://a.aliexpress.com/_EuexRBhIMG_20240531_182044.jpg

• Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

@SaleKg mozda za hondin kofer bolje paše
€31.35 15%OFF | New Motorcycle Luggage Bags For Ducati Multistrada 1200 2015-2019 Black Inner Bags For Ducati Multistrada 1260 950 2017-2019
https://a.aliexpress.com/_EyLTzwR
Ili
€18.15 48%OFF | Pannier Liner For BMW R1200RT R850R R850RT R1100 R RS RT S R1100GS R1150RS Motorcycle Luggage Bags Black Inner Bags
https://a.aliexpress.com/_Ey2XodZ

• Hvala 1

• Drug član, 1629 postova
  • Motocikl: Honda NC750x
Pre 3 sati, Braja24 je napisao:

Nc je mama za potrosnju. Moj se vrteo oko 4l. Doduse nikada nisam vozio saputnika.

sa Afrikom sam u blagom šoku po pitanju potrošnje. Prvi rezervoar po gradu 8.8l potrosnja.  Rezervoar malo ispod 19l. Desetak crtica na skali. Prvih devet crtica se spusti za 150km i onda ostaje jos kao poslednja koja indikuje range od 150km ali od toga nema nista jer se rezeva pali vec posle 20-30km. Malo preko 200km sa punim tankom. Uzas blagi…juce uz svaler gas na autoputu uspeo da spustim na 5.8l na 130km/h….

Ko te terao da menjas, aj se menjamo kljuc za kljuc, necu da se bunim sto trosi duplo :lol2:

Mene vadi otvoreno, znas gde smo i do mml opet mi sve otvoreno, tako da i da hoce ne moze preko 4l.

Auto mi trosi 6l a svi kukaju 7-8.

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: CRF1100 Africa Twin
47 minutes ago, RankoBg87 said:

Ko te terao da menjas, aj se menjamo kljuc za kljuc, necu da se bunim sto trosi duplo :lol2:

Mene vadi otvoreno, znas gde smo i do mml opet mi sve otvoreno, tako da i da hoce ne moze preko 4l.

Auto mi trosi 6l a svi kukaju 7-8.

Ne kazem da necu ponovo uzimati NC-a, ali o zameni mozemo sledece sezone 😁. Ali i NC ima relativno skroman range u odnosu na vece motore. ili ja nekako nikada nisam imao herca da ga vozim puno kad se upali rezerva…

Pokazao mi je juce u Delti lik novi CB1000X. Koliko sam ga shvatio, motor je izasao u Japanu a sledece godine dolazi u Evropu. Mislim da imam dobitnika za sledecu sezonu :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV
On 2024-05-20 at 12:27, RankoBg87 said:

Da li neko ima fabricke nosace kofera, top, bocne?
Imam Hondin centralni nosac i nesto gledam po netu kako izgleda nosac za bocne ali nesto ne nalazim.
Da li mogu neki drugi bočni da se kace na fabricke nosace?

Na originalne fabričke nosače ne možeš druge kofere staviti. Ali možeš staviti druge nosače pa onda kofere..  Ranije je moglo pa je npr moglo staviti sw motech kofere ako oni prave nosače i kofere za  fabriku ali se zadnjih godina promeni nešto u kačenju da ne bi mogao kombinovati i na taj način štetio fabriku.. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1629 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Hvala, gledao sta moze da se izvede al kad odlucim nesto mora da se napravi ili kupi da ima nekog smisla. 

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV

Nosača ima za njega, to nije problem..

Promenio član Baniša
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: F900 GSA
On 31. 5. 2024. at 18:24, Kadezi je napisao:

Kod mene na svakih 50 km ode jedna crtica. 5 crtica i upali se rezerva. Po gradu nisam toliko ni obracao paznju. Ali me na putovanju ozbiljno zabrine u smislu planiranja sledeceg tankanja goriva. Npr. sad u Madjarskoj gde u toj regiji kuda sam vozio nigde nije bilo pumpe kako na putu, tako ni po selima kroz koje sam prolazio. Kroz YU zemlje mi nije toliki problem jer ih relativno dosta dobro poznaje. Ali kroz Madju, Albaniju sam se zabrinuo tako da od skora nosim sa sobom ovaj kanister isto kupljen preko Alija, za svaki slucaj.
€8.55 56%OFF | Motorcycle Fuel Tank Petrol Cans Barrels Can Gas Spare Container Anti-static Jerry Can Polaris Fuel Tank Pack Jerrycan Petrol
https://a.aliexpress.com/_EuexRBhIMG_20240531_182044.jpg

Pozdrav.

Vozim nešto, donekle, slično. Forzu. Isti je motor, DCT.

Prešao sam nekih 6k sa njim (imam ga par meseci). Sva 3 kofera. Ja oko 100kg + žena ili ćerka.

Stoji mi prosek potrošnja za svu kilometražu 4,4l

Na auto putu u ovakvoj postavci motora, 130 km/h, siguran sam da troši između 5 i 6. Ali isto tako, kad siđem sa auto puta pa vozim do 80-90, troši ispod 4l. Da li je puno ili malo, moje mišljenje je da vozimo motore od 10k +. Opreme imamo sigurno još za koju hiljadu više. Da li troši 1l manje ili više ne bi trebalo da bude problem. Ni 2 l ...

Naravno, ako to ne znači da nešto nije u redu sa motorom.

Šta sam hteo više da kažem ... U ovim vožnjama do sad, kad dođem do četvrt rezervoara, ja stajem i sipam. Rezervorar je nekih 13,5 l. Još nisam uspeo da sipam više od 9l :-))))

Idem za nekih mesec ipo dana na turu od nekih 1.600 km. SRB - CG - BiH - HR. I to po zabitima. Celu rutu sam prešao (na kompu) i markirao svaku pumpu gde planiram da sipam. I to je nešto što treba raditi sa ovim motorima kad planiraš putovanja po manje frekventnim putevima. Ionako svakih sat ipo dobro dođe pauza 🙂 

I želim još nešto da te pitam. To jastuče od gela. Samo sednete na njega? Da li ga fiksirate nekako? Jel baš ovako izgleda ili ima neku futrolu?

Hvala unapred

• Sviđa mi se 1

@Skittles kakva su ti iskustva sa kontrolom pritiska u gumama? Da li možeš, molim te, malo to više da opišeš, od čega se sastoji komplet, kakvi ventili ...

Hvala i pozdrav

Naravno, mada nije nešto preterano komplikovano.

Dobiju se dve kapice za ventile i monitorčić.

Postoji verzija monitora sa baterijom koja traje relativno dugo, a ja preferiram drugu verziju koja se povezuje na acc.

U samim kapicama postoje isto neke baterije, ali to nikada nisam menjao.

Ne znam koliko traju ali dugo je svakako.

Na displeju imaš pritisak i temperaturu odvojeno prednje i zadnje gume, i prilično je precizno.

Postoje verzije gde u sredini pokazuje vreme, ja uzimam sa voltažom, a verovatno postoje još neke kombinacije.

• Sviđa mi se 2

Pre 1 sat, Skittles je napisao:

Naravno, mada nije nešto preterano komplikovano.

Dobiju se dve kapice za ventile i monitorčić.

Postoji verzija monitora sa baterijom koja traje relativno dugo, a ja preferiram drugu verziju koja se povezuje na acc.

U samim kapicama postoje isto neke baterije, ali to nikada nisam menjao.

Ne znam koliko traju ali dugo je svakako.

Na displeju imaš pritisak i temperaturu odvojeno prednje i zadnje gume, i prilično je precizno.

Postoje verzije gde u sredini pokazuje vreme, ja uzimam sa voltažom, a verovatno postoje još neke kombinacije.

Gde si kupio ovo i koliko si platio? 

Jel imaš neki link?

Hvala unapred

Amazon ili Aliexpress, kucaj "motorcycle TPMS" pa odaberi da li ćeš sa baterijom ili bez, da li želiš da na sredini bude voltaža, sat ili nešto treće itd :) 

Koštaju 20-40€.

• Hvala 1

• Drug član, 795 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7

Na akciji trenutno sprint

WWW.LOUIS.EU

Buy Sprint Filter SPRINT SPORT AIR FILTER NC 750X/FORZA/X-ADV 750 at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Secure payment ✓ 2 year return policy ✓

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja