Mr Clean 12 Napisano Mart 6, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima , nov sam na forumu , ljubitelj sam caferacer kulture već dugi niz godina , nedavno sam kupio nov RE Continental GT 650 u hrom izradi ... Malo je reći da motor izgleda prelepo , ali želeo bih da uz neke male izmene , motor izgleda još lepše ! Želeo bih da znam kako funcioniše oko carine i kakvih iskustava imate sa porudžbinama preko npr ebay-a , amazona ili nekih drugih sajtova te vrste? Unapred zahvalan na odgovorima , Miloje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Mart 6, 2023 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Miloje milo ime,a da nam se predstaviš ili sam nešto propustio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Clean 12 Napisano Mart 6, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj propust , izvinjavam se ... Zovem se Miloje , iz Niša sam ,29.godina , profesionalni sportista , veliki obožavalac motora i caferacer kulture , eto posle dugogodišnjeg oklevanja da udjem u izradu nekog projekta , što zbog odsustva , što zbog manjka vremena da se posvetim tome maximalno , ove godine sam se odlučio da kupim motor. Odlučio sam se za Royala , i uskoro ću moći da dam detaljnije utiske o tome da li sam i u kojoj meri zadovoljan kupovinom . Imam iskustva vožnje motora ali jedan duži period nisam vozio , tako da sada sam srećan što ću imati prilike i vremena da uživam u onome što volim ! Eto to je nešto ukratko o meni ... 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 6, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Miloje i dobrodošao Prevrti malo teme po forumu i naći ćeš sve što ti treba. Ima tema o caferacerima, ima i oko naručivanja delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8234 Napisano Mart 7, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 505 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Pantheon Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1582 Napisano Mart 7, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5378 Napisano Mart 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1928 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao! Što se pitanja tiče, pretraži malo forum i naći ćeš info. Ali ukratko: Po zakonu se plaća carina i porez na sve preko 50 evra (cena paketa + poštarina). Dakle na tu cenu dodaš još nekih 30 posto. Mada za jeftinije pakete nekad prođeš i bez toga. Zato je bolje da ti neko donese uz proviziju. Dva čoveka su donosila iz Louis-a uz proviziju od 10 - 15%, ali nažalost skoro sam saznao da ne rade više to. Koliko znam - Jovan je takođe mogao da donese stvari iz EU-UK, pa kontaktiraj čoveka: https://forum.bjbikers.com/topic/183596-problem-sa-porucivanjem-delova-preko-e-bay-e-narucivanjecom/page/2/#comment-2705365 edit: Baci neku sliku motora, to uvek dobro dođe Promenio Mart 7, 2023 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scofield 99 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 16 postova Lokacija: Apatin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao. Daj sliku Royala Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9648 Napisano Mart 7, 2023 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobrodošao ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Clean 12 Napisano Mart 7, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno svima na dobrodošlici i na odgovoru @antir3ality ! Što se tiče slika motora imam samo par jer je motor još uvek u salonu , zbog renoviranja garaže u kojoj će biti … Generalno ovaj motor sam prvi put video u inostranstvu , odmah posle toga otišao do Royala da pogledam i probam motor , detaljnije utiske ću podeliti kada budem prešao odredjeni broj kilometara ali eto za sada sam srećan i iskreno jedva čekam da sednem na motor … 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1417 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ćao Miloje i dobrodošao. Meni je Mr Clean posle British Racing Green najlepša varijanta Continental GT-a. Ne znam šta konkretno od dodatne opreme tražiš, ali pogledaj TEC ili Hitchcocks. TEC proizvodi aftermarket delove za Royal Enfield i Triumph, a Hitchcocks samo za Royal Enfield, s tim da imaj na umu da možeš imati problema sa ostvarivanjem prava na garanciju u slučaju ugrađivanja aftermarket delova. Što se tiče carine i poreza, na ukupnu cenu pošiljke (sa troškovima slanja) plaća se carina od 10% a zatim PDV od 20% na taj iznos. Ispadne prilično skupo na kraju, ali ako imaš novca i želiš da customizuješ svoj motor, onda nijedna cena nije previsoka. Pozdrav, LR Promenio Mart 15, 2023 član Lone rider 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Clean 12 Napisano Mart 19, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na odgovoru i dobrodošlici @Lone rider Što se tiče garancije , u razgovoru koji sam imao pre kupovine , rečeno mi je da garancija ostaje samo u slučaju da sve customizacije radim u ovlašćenom servisu .... Što se tiče opreme , i planiram da naručim TEC opremu , pa mi je trebala informacija za ovo oko carine Hvala puno na informacija Srdačan pozdrav MC 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1417 Napisano Mart 19, 2023 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Mr Clean je napisao: Hvala puno na odgovoru i dobrodošlici @Lone rider Što se tiče garancije , u razgovoru koji sam imao pre kupovine , rečeno mi je da garancija ostaje samo u slučaju da sve customizacije radim u ovlašćenom servisu .... Što se tiče opreme , i planiram da naručim TEC opremu , pa mi je trebala informacija za ovo oko carine Hvala puno na informacija Srdačan pozdrav MC Nema na čemu. Ja sam takođe planirao da customizaciju uradim u ovlašćenom servisu, ali sam od Triona dobio takav odgovor, što je po meni skroz besmisleno, ali šta je tu je. Šta planiraš da menjaš, ako nije tajna? Kapiram da bi sve osim aushupa moglo da se donese ako imaš nekoga ko putuje u UK. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Clean 12 Napisano Mart 19, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tajna , istraživao sam baš dosta o motoru od kad sam ga prvi put video , želim da prvenstveno promenim auspuh , i iskreno mnogo se dvoumim koji da stavim , ali mislim da će to biti TEC 304 cannon , ali sam i gledao neke videe po Youtube-u , indijski AEW (TE 101 , TE103) su se pokazali odlično i dosta ih hvale ... A ovo oko sitnica verovatno retrovizore ( isto TEC) i plastični poklopac za sedište ! Mislim to je početak , što više googlam to mi se više tih stvari svidja ali otom potom .... Nažalost još uvek nisam počeo da vozim motor jer sam odsutan (igram u inostranstvu ), vozio sam samo probnu vožnju , kada prodjem neku odredjenu kilometražu znaću da li i šta konkretno moram da promenim ... (mislim na gume , DNA filter itd ) Što se tiče garancije , moraću još jednom da detaljnije proverim , jer motori ( i GT i Interceptor) su motori koji su stvarno idealni za customizaciju , takvo ograničavanje pogotovo ako se radi u ovlašćenom servisu je suludo ! Čitao sam da si imao problema sa završnom izradom (oko farbanja) da li si uspeo da rešiš to ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1417 Napisano Mart 19, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Mr Clean je napisao: Nije tajna , istraživao sam baš dosta o motoru od kad sam ga prvi put video , želim da prvenstveno promenim auspuh , i iskreno mnogo se dvoumim koji da stavim , ali mislim da će to biti TEC 304 cannon , ali sam i gledao neke videe po Youtube-u , indijski AEW (TE 101 , TE103) su se pokazali odlično i dosta ih hvale ... A ovo oko sitnica verovatno retrovizore ( isto TEC) i plastični poklopac za sedište ! Mislim to je početak , što više googlam to mi se više tih stvari svidja ali otom potom .... Nažalost još uvek nisam počeo da vozim motor jer sam odsutan (igram u inostranstvu ), vozio sam samo probnu vožnju , kada prodjem neku odredjenu kilometražu znaću da li i šta konkretno moram da promenim ... (mislim na gume , DNA filter itd ) Što se tiče garancije , moraću još jednom da detaljnije proverim , jer motori ( i GT i Interceptor) su motori koji su stvarno idealni za customizaciju , takvo ograničavanje pogotovo ako se radi u ovlašćenom servisu je suludo ! Čitao sam da si imao problema sa završnom izradom (oko farbanja) da li si uspeo da rešiš to ? Nisam, nažalost. Navodno je zvanični odgovor Royal Enfielda bio da takva vrsta diskoloracije ne podleže garanciji, a s obzirom da sam i kod drugih Interceptora uočio slične fleke na ramu, kao i zbog nedostatka vremena da se bavim reklamacijom, odustao sam na kraju. Ja sam hteo da zamenim ručice kočnice i kvačila TEC-ovim podesivim, a takođe bih ugradio ili TEC Cannons ili S&S auspuhe i najverovatnije ću to i uraditi po isteku garancije. Jedini problem je što nisu homologizovani, pa bih morao da zadržim i originalne zbog tehničkog. Tago je možda fleksibilniji po tom pitanju od Trion motorsa, ali proveri sa njima svakako. Ja sam zapravo Meteor 350 i kupio od Taga. Javi se kada se vratiš u Srbiju i preuzmeš motor. Voleo bih da ga vidim uživo. Btw, ne znam gde si u inostranstvu, ali ako planiraš da kupuješ opremu, pogledaj prvo tamo pošto kod nas nema gotovo nikakvog izbora vintage/retro opreme. Promenio Mart 19, 2023 član Lone rider 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Clean 12 Napisano Mart 19, 2023 U prolazu, 0 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Continental GT 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost kod nas baš ničega nema , doduše za RE možeš da poručiš preko njih te neke vizuelne sitnice , mada video sam da u TAGO-u ima dosta toga što možeš da preuzmeš odmah ... Što se tiče Interceptora , možeš da razmisliš i o BAAK celom izduvnom sistemu , mada oni imaju bas dosta stvari ( kao TEC ) pogledaj na njihovoj stranici negde po društvenim mrežama , brutalan je ! Izduvne cevi i auspuh su skraćeni dosta , gubiš dobrih par kg težine na motoru , ja sam prvo hteo to , ali vizuelno baš ne ide uz GT , dok je po meni vizuelno na Interceptoru druga priča ! I da BAAK je onako dosta skuplji u odnosu na TEC npr što se tiče svih delova. Ja sam u Izraelu , ovde je dosta skuplje sve , tako da mi se više isplati porudžbina preko neta u Srbiji ... Dolazim uskoro u Srbiju , motor će biti preuzet ovih dana, tako da ću vrlo brzo morati da dodjem zbog prvog servisa pa eto biće prilike , javiću se svakako . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...