Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ventil imaš staru metodu pljuvačke :-) A uvek možeš da ugaziš u neku vodu, samo da je dublja od felne i gledaš odakle izlaze balončići :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Kawasaki er-5 2005; Yamaha Teos 125
Just now, Motorcyclist said:

Definitivno proveri ventile i felnu.

Krecem od toga, hvala kolega 👍

• Sviđa mi se 1

Čak se i ne zezam mnogo, ako imaš dvorište i lavor, uz centralni štender i jednog pomoćnika možda i uspeš nešto :-)

• U prolazu, 34 postova
Just now, Gordak985 said:

Ventil imaš staru metodu pljuvačke 🙂 A uvek možeš da ugaziš u neku vodu, samo da je dublja od felne i gledaš odakle izlaze balončići 🙂

Ujutro pljuvacka😁 A vec u Ponedeljak do vulkanizera 😄

• U prolazu, 34 postova
Just now, Gordak985 said:

Čak se i ne zezam mnogo, ako imaš dvorište i lavor, uz centralni štender i jednog pomoćnika možda i uspeš nešto 🙂

Mozda bih mogao da izvedem to u garazi, imam i centralni i lavor i vodu i nekoga cu vec da uvucem unutra da mi pomogne 😄

• Drug član, 3004 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Prvo je pitanje - da li si išao na isti kompresor? Mnogo umeju da lažu od pumpe do pumpe. A onda ovo što reče Gordak

• Podržavam 1

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Mozda bih mogao da izvedem to u garazi, imam i centralni i lavor i vodu i nekoga cu vec da uvucem unutra da mi pomogne
Ne treba ti niko, razmuti deterdžent za sudove u flasu i napravi penu, na čepu probuši malu rupu i zalivaj sastav felne i gume, vidi da li se negde pojavljuju balončići.
Postupak ponovi po ventilu i po gumi, možda imaš nešto zabijeno u gumama, neko ekserče ili žicu.
Mora negde da pokaže da se naduvavaju i stvaraju baločići od sapunice tamo gde pušta.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07

Sumnjam baš da si probušio obe.

Ili pušta uz felgu ili na ventilima kako su ti svi i napisali.

Dobar je način kako ti vidakn predlaže.

Moj je kompliciraniji.

Ja imam široko plastično kao bure sa vodom. Skinem točkove, nagruvam ih na 3 bara i cijele potopim u vodu i gledam. Točno se pokaže šta je u pitanju.

Nitko ti ne treba. Jedino što 4 oka bolje vide

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova

Pronadjen uzrok 👌

Kolege imam jos jedno pitanje, pri biranju brzine, nekako u odnosu na druge motore koje sam vozio jaci je udarac, poput onog kada iz lera ubacujem u prvu, da li je to do ulja, ili pak do menjaca, ili je ER5 jednostavno takav? 

IMG_20240303_163637.jpg

• U prolazu, 34 postova
10 hours ago, sale600 said:

Sumnjam baš da si probušio obe.

Ili pušta uz felgu ili na ventilima kako su ti svi i napisali.

Dobar je način kako ti vidakn predlaže.

Moj je kompliciraniji.

Ja imam široko plastično kao bure sa vodom. Skinem točkove, nagruvam ih na 3 bara i cijele potopim u vodu i gledam. Točno se pokaže šta je u pitanju.

Nitko ti ne treba. Jedino što 4 oka bolje vide

Hvala na savetu kolega ali na zalost nemam nikakav sud te velicine, uspeo sam da saznam sta je, ostar predmet u gumi je kriv za ispustanje :)

• Podržavam 1

• Integrisan, 4932 postova
25 minutes ago, Mladen1991 said:

Pronadjen uzrok 👌

Kolege imam jos jedno pitanje, pri biranju brzine, nekako u odnosu na druge motore koje sam vozio jaci je udarac, poput onog kada iz lera ubacujem u prvu, da li je to do ulja, ili pak do menjaca, ili je ER5 jednostavno takav? 

IMG_20240303_163637.jpg

Kod mene nije bilo tih udara, jedino u prvu kad ubacis i to dok je hladan ono klasika. 

• U prolazu, 34 postova
3 minutes ago, Motorcyclist said:

Kod mene nije bilo tih udara, jedino u prvu kad ubacis i to dok je hladan ono klasika. 

Danas sam primetio nekoliko puta da ima udar, nije bilo toga i sada se desava kad-kad, a nije bio hladan. Moracu da odvezem kod nekog majstora da pogleda, taman jedno pitanje koje me mori dugo, ima li neka preporuka za majstora Beograd i okolina, neko ko bi se posvetio problemu, pregledao motor kako treba? 

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Zrenjanin ti je sat vremena lagane vožnje, odeš do @abarth_maniac (pre toga poziv) , pa se dogovaraj...

Samo predlog...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
1 hour ago, Blaza said:

Zrenjanin ti je sat vremena lagane vožnje, odeš do @abarth_maniac (pre toga poziv) , pa se dogovaraj...

Samo predlog...

Hvala na predlogu kolega, ako mi verujes listajuci po forumu, naleteo sam na temu o zaposljenju momka bas u servisu naseg kolege, i pade mi na pamet da mu se obratim oko motora, i evo sada mi ti signaliziras za njega, mislim da je to znak.

Kawasaki ima malo izraženij upad u prvu a pomalo i u drugu brzinu, ono čuje se/oseti se, ostale ne bi trebalo da imaju išta. Ako je samo prva, bez brige. Ako su sve, možda ti kvačilo ne odvaja do kraja, treba podesiti sajlu, meni se desi nekad ujutru kad nisam koncentrisan dovoljno na mehanički aspekt zbog saobraćaja da ne stisnem lepo kvačilo i da naglo šaltam pa da mi "lupi" u treću. Ponoviću, prva uvek, druga znatno manje ali i dalje je prisutno, ostale ništa.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
1 minute ago, Gordak985 said:

Kawasaki ima malo izraženij upad u prvu a pomalo i u drugu brzinu, ono čuje se/oseti se, ostale ne bi trebalo da imaju išta. Ako je samo prva, bez brige. Ako su sve, možda ti kvačilo ne odvaja do kraja, treba podesiti sajlu, meni se desi nekad ujutru kad nisam koncentrisan dovoljno na mehanički aspekt zbog saobraćaja da ne stisnem lepo kvačilo i da naglo šaltam pa da mi "lupi" u treću. Ponoviću, prva uvek, druga znatno manje ali i dalje je prisutno, ostale ništa.

To za prvu razumem, i to sam navikao da poguram nogom malo napred i sve bude super, e sada ovo sto si rekao za sajlu, sisao sam do garaze pre nekih sat vremena i kao ludak pokusavao da namestim, te otpustim, te zategnem, i sada vise ne znam ni kako je bilo, ni da li je bolje ili losije.... Najgora stvar je kada covek nesto radi prvi put i pojma nema.

9 minutes ago, Mladen1991 said:

To za prvu razumem, i to sam navikao da poguram nogom malo napred i sve bude super, e sada ovo sto si rekao za sajlu, sisao sam do garaze pre nekih sat vremena i kao ludak pokusavao da namestim, te otpustim, te zategnem, i sada vise ne znam ni kako je bilo, ni da li je bolje ili losije.... Najgora stvar je kada covek nesto radi prvi put i pojma nema.

Odvezi kod nekog kolege sa vise staza nek cisto provoza da vidi, mozda je to sve ok. 

Ako zapinje pri saltanju, moze biti i ulje ako je staro i razbijeno vec. Ako otvaras deklu proveri opruge kvacila. Ako su krace nego sto trebaju da budu, kupi nove i zameni. To je oko 2000din mozda i manje.

• U prolazu, 34 postova

@MotorcyclistProbacu sutra do jednog kolege bajkera da odem da provoza malo, ulje za sada otpisujem kao opciju jer ima 340km predjenih (Ipone 10w40 r4000)samo od servisa pre par nedelja, ali sam na tvoju preporuku kupio Silkolene Pro 4 10w40, nov filter ulja, pa ako bude trebalo i to cu opet da menjam. Sto se tice skidanja dekle, inspekcije opruga, nikada tako nesto nisam radio, koliko je to zahtevan posao za totalnog amatera? Ima li smisla da se upustam u tako nesto i da li je potreban neki specijalizovani alat?

Promenio član Mladen1991

4 minutes ago, Mladen1991 said:

Probacu sutra do jednog kolege bajkera da odem da provoza malo, ulje za sada otpisujem kao opciju jer ima 340km predjenih (Ipone 10w40 r4000)samo od servisa pre par nedelja, ali sam na tvoju preporuku kupio Silkolene Pro 4 10w40, nov filter ulja, pa ako bude trebalo i to cu opet da menjam. Sto se tice skidanja dekle, inspekcije opruga, nikada tako nesto nisam radio, koliko je to zahtevan posao za totalnog amatera? Ima li smisla da se upustam u tako nesto i da li je potreban neki specijalizovani alat?

Nije potreban nikakav specijalizovan alat. 

Nije zahtevan posao, mozes i sam uraditi, pogledaj youtube. Ako si bilo sta radio sa kljucevima i oko mehanike moci ces uraditi, ako i ne, opet odvezi kod nekoga nece ti puno naplatiti jer se brzo odradi.

Trebace ti manual da nadjes da vidis koja je minimalna duzina opruga i da li su za zamenu.

• U prolazu, 34 postova
14 hours ago, Motorcyclist said:

Nije potreban nikakav specijalizovan alat. 

Nije zahtevan posao, mozes i sam uraditi, pogledaj youtube. Ako si bilo sta radio sa kljucevima i oko mehanike moci ces uraditi, ako i ne, opet odvezi kod nekoga nece ti puno naplatiti jer se brzo odradi.

Trebace ti manual da nadjes da vidis koja je minimalna duzina opruga i da li su za zamenu.

Danas pogledah na youtube kako.izgleda proces, kao.sto rece nije preterano komplikovano, hvala na savetu, vec za vikend bih mogao da pokusam, do tada trazim service manual. Hvala na predlogu i pomoci kolega 😊

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova

što se tiče ulja ja na slici ne vidim najbolje da li je kondez ili pena od ulja.Bolje se vidi kad je veća površina prozorčića bez ulja i kad j  hladno staneš i posle jedno pola sta počne da beli ceo prozorić

Kad je pena onda se ona vidi odma posle zautavljana i to na vrhu ulja u prozorčiću i  nestane za par sekundi

Kondez nemožeš eliminisati osim kad otvoriš ćep od ulja kad staneš .Neće biti kondeza.Pena manje više nije baš dobra i ja bi prilikom sledeće promene sipao neko drugo ulje ili odmah sipao staro  ispušteno ulje i probao da vozim sa njim a da sam siguran da li se na njemu pojavljivala pena.

• U prolazu, 34 postova
17 hours ago, sasa ns 1 said:

što se tiče ulja ja na slici ne vidim najbolje da li je kondez ili pena od ulja.Bolje se vidi kad je veća površina prozorčića bez ulja i kad j  hladno staneš i posle jedno pola sta počne da beli ceo prozorić

Kad je pena onda se ona vidi odma posle zautavljana i to na vrhu ulja u prozorčiću i  nestane za par sekundi

Kondez nemožeš eliminisati osim kad otvoriš ćep od ulja kad staneš .Neće biti kondeza.Pena manje više nije baš dobra i ja bi prilikom sledeće promene sipao neko drugo ulje ili odmah sipao staro  ispušteno ulje i probao da vozim sa njim a da sam siguran da li se na njemu pojavljivala pena.

Kondenz je bio u pitanju, kratke relacije, ovih dana kada sam isao na posao 7km u jednom pravcu uvek se pojavio, kasnije nestao, kada odvozam malo dalje nema te pojave. 

Hvala na objasnjenju, nemam vise aritmije kada zateknem ovu sliku posle krace voznje 😁

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Oće neko? :-)

2150e za forum.

590ceed45ff72_ScreenShot2017-05-05at11_29_20PM.png.096faf0c024a95b154db60e828c9fc0d.png

R.TAPATALK.COM
Drugari, reših da menjam, imam nekih kandidata valjanih, ako mogu da dobijem odgovarajuću cenu za moje sokoćalo. Ako ne mogu, ćeraćemo se još :-) Kawasaki ER5, ER 5, ER500 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki ER5, ER 5, ER500, 2004. godište, Naked, vozilo prešlo 37500 km, Beograd. Cena 2.450 € - Mo...

Lep ti je primerak ali za te novce da ja kupujem uzeo bih SV650 ili neki Bandit. 

Znam da svako ceni svoje i prate se oglasi koji nisu realni. 

U svakom slucaju srecna prodaja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja