Bojan_Jgd 2635 Napisano Subota u 17:16 Drug član, 1717 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @VPetar Ako mene pitaš ni njih ne moraš da izuzimaš. Prosto dobro prilagođen motor nijedan skuter i čoper ne može da nadmaši u udobnosti. Čim su noge kao na ginekološkom pregledu, nije to-to Boli kičmica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 591 Napisano Subota u 19:36 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo, guzici je na šolji najlepše, ali mora se i ustati ponekad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 669 Napisano Nedelja u 06:42 Zainteresovan, 535 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ali noge bole 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 178 Napisano juče u 08:20 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 800x pro Prijavi odgovor kao problematičan Aj i ja da se ubacim "kratko" u ove sad tri odvojene priče o autoputu i TeT-u na Kove 800x pro. Dodaću nekom drugom prilikom i sam taj momenat kupovine i osećaj posle kupovine Kineskog motora nerenomiranog brenda... Namerno ne dajem savete kolezi koji se raspitivao za STD jer o njemu stvarno ne znam ništa. Verujem da je PRO skuplji koliko je vešanje bolje, a ovo vešanje je, sad već mogu reći bez rezerve, prosto FENOMENALNO. Autoput: Gospođa i ja 50-ak minuta do Beograda brzinom od 135-150 kmh idemo bez problema. Napomena je da smo, u kilaži, dobro ispod 163 kg koju ovaj motocikl ima navedenu kao maksimalnu nosivost. Namunjiš preload na maks i gas. Vratimo se "okolo", kroz Banat asfaltom, skoro istim brzinama i ne vidim da postoji išta što je stvarni problem. Motor je jak, agilan, povozan... Kao turing motor bez suvozača je skroz ok, tvrdim bez rezerve. Za uvozane parove koji imaju gomilu zajedničkih kilometara i ne prelaze maksimalnu kilažu isto tvrdim da će raditi posao. Međutim, ako ste "novi" u bilo čemu gore navedom, savet je da napravite dobru test vožnju pre eventualne kupovine. Ovo je egzotičan motor i traži specifičnog kupca koji zna šta hoće. Čuje se zujanje krampona, ali, to je isto na bilo kom motoru... Od 150kmh i kusur do 170ak kmh, moj Kove malo ljulja korman zbog velikih štitnika ručki koje ni ne moraš da staviš, pa taj problem ni nemaš... Fabrički ima amort kormana, a to je veliki plus... Ide preko 200, ali moje gume niti su homologovane za te brzine, niti ih duvam na pritiske za takve akcije, te u te brzine idem jako, jako retko. Ima senzore pritiska i temperatura guma, što je izuzetno korisan dodatak. Ukratko, na fabričkim gumama i bez dodatnih štitnika ručki motor je utegnut kao praćka... Bočni vetar ti povremeno javi da je motor ispod 200 kila, ali je to veća prednost u prašini, nego što je mana na putu. To je, prosto ona stvar kompromisa gde nešto što svoje mesto nalazi između dva sveta nije idealno ni u jednom, a ni u drugom. Ista stvar je i sa 160 i kusur kila maksimalne nosivosti. Jbg, drugačije bi sam motor imao 230+kg i fala Bogu bio značajno udobniji na putu. Probao sam, BTW, mali krug na ovom novom CF moto 1000 mtx-u i oduševio se kako dobro nosi svojih 230+kila. Međutim, nisam siguran kako bi se osećao kad ta kilaža počne sa šeta levo-desno u prašini... E tu dolazimo do drugog dela: TeT Ali to ćemo ovih dana, da me ne zajebavate da pišem "Tihi Don" Promenio juče u 08:22 član Baron-Čurug 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 544 Napisano juče u 08:50 (promenjeno) Drug član, 1235 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Hajde hajde, ako se lepo piše nisu problem ni Braća Karamazovi. Edit: A možeš slobodno da elaboriraš i to poređenje sa 1000MTXom ako misliš da imaš dovoljno materijala. Promenio juče u 08:51 član Rolle2010 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 178 Napisano pre 1 sat U prolazu, 58 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 800x pro Prijavi odgovor kao problematičan TeT Deo kojim sam se provozao je severni, meni odranije poznat, jer je uz Tisu, u komšiluku. Južnije, zajebanije deonice nisam dotakao, te vas molim da ovo što tvrdim uzmete u tom kontekstu. Otvorena ravnica, zemljani putevi, dolme i tome slično... Tu je ovaj motor svoj na svome. Namestiš sag i vozi. Kayaba je vrh, nema štosovanja, nema stresa, može da poskoči i može da izdrži solidan tempo. Motor ne umara kao lakši dual sport motori, naprotiv, ovo je njegov teren. Ono što se ne sme smetnuti sa uma je da ovo nije Fe501 od 110kg, te zahteva respekt prema svojih 190 i kusur kila. Kontola proklizavanja je mrtva Kineština i nema joj mesta van asfalta, te se treba čuvati kombinacije rosne trave i 95 konja na zadnjem točku. Generalno je držim isključenu i možda je problem što mi je ovo prvi motor u životu koji je ima, ali da mi gasi motor na svakoj neravnini na asfaltu i da me baci napred, na korman, kad preskočim ležećeg policajca je neprihvatljivo... Abs, sa druge strane ne gasim, uopšte mi ne smeta, nije mi smetao ni na 450 Rally-ju. Uvek kočim sa obe kočnice zajedno i uporedo sa motornim kočenjem i retko kad mi se javi... Ali, nemam ni strmopizdina pa da mi, realno, treba ugašen nazad, dok je prašina sad toliko duboka da zadnji točak blokira uprkos upaljenom Abs-u... Vojvođansko blato na ovom motoru nikako. To je čista glib i živi pesak koji se odma' lepi po svemu i svuda i konstantno svađa prednji i zadnji točak. To ne volem ni sa 100kg motorom i pravim kramponima... Ma... Ne volem blato ni na slici U pesku nije strašno, uz ogradu da sam prošao samo par kratkih deonica... Za peščaru sam već siguran da ne bih imao muda uvesti ovaj motor, mada sam je jednom zgazio, po sredini-pun gas po"dinama", starom Husqvarnom Te510, ali to je bila kombinacija mog ničim opravdanog samopouzdanja u tom periodu života i ekstremno sposobnog motora... Ovo nije takav motor. Sa druge strane, ovih sad sušnih 10-15cm rastresite prašine po letnjim, zemljanim putevima, umeju da ga pošteno prošetaju levo desno. Doduše, isključivo kad skrećeš i naglo usporavaš. Ništa strašno, samo ne radiš ništa naglo, pustiš ga da odradi svoje i sve će biti u redu, valjda... Do jednom Hoću da kažem da dok ga inercija i gas nose, sve je top, ide kao po šini.. Štaviše to je jedini momenat gde mi se sviđa njegova "težina". Predvidiv je koliko je težak Neočekivane rupe, manje, veće, dublje, pliće, jede za doručak. Uz malo tehnike. "Vagaše", kanale nastale kad neko ostavi uzak trag u blatu, a koji se kasnije bukvalno okamene dok se osuše, uglavnom lako savladava, a nije ni nesposoban da poskoči na takozvanim UPS-evima, međutim, ja se ne zalećem previše na te stvari sa motorom ove mase... I sad ja mogu ovako do prekosutra. Oprostićete mi. To samo govori da sam pun utisaka, međutim, suma tih utisaka i suština je sledeća: Ovo je motor sposoban koliko je sposoban i vozač. Prosečan vozač MORA imati na pameti težinu ovog motora, kao i činjenicu da mu ovo nije ekstremno sposoban enduro koji će mu konstantno opraštati gluposti, dok će ga sposoban vozač odvesti gde god on to zamisli. Jahaće ga dok ne sustane on, ili motor... E tu sad dolazimo do trećeg dela priče o kupovini novog neafirmisanog brenda i modela sa nedokazanom pouzdanošću... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...