Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Ne silazi, 6515 postova
  • Motocikl: konzerviran

To će da bude dobro samo ako je veći od Huntera. Nisam još gledao detalje, ali sve mi se čini da nema neke preterane razlike.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Royal Enfield SM 650
15 hours ago, pronto said:

ali sve mi se čini da nema neke preterane razlike.

Velika je razlika u agregatu :) 40 konjica naspram 20 ..

Ovo je vec oprobani recept ne samo kod RE .. jedan agregat i onda bar 5+ razlicith opcija za voznju - ADV, street, roadster ...

Ma to mi je jasno, nego dimenzije.

Evo baš sad bistrim po internetu...ispada da je veći od Huntera, što je super. Na papiru je istih dimenzija kao Yamahin Fazer npr....to već ga već približava široj grupi zainteresovanih.

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Himalajac

Po ceni u Indiji ocekujem da ce bitie oko 5500-700 kod nas.

Na oko deluje kao lepa sprava. Nesto nisam citao kuknjave za novi agregat, sem vibracija pri vecim brzinama. Da, po nekim clancima koji su citirali RE izjave ovaj bi trebao biti bazicni, najjeftiniji model sa Serpa agregatom. Cena koju su mu metuli je zanimljiva posto je za trunku, nekih 5% skuplji nego sto je Himalajac 411 bio cak i pre tri godine. 

• Svrati ponekad, 395 postova
  • Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac
On 23. 7. 2024. at 21:23, opsidiannight je napisao:

Polozi A2. :D

Bih da imam u gradu gde radim u Velikoj Plani nijedna auto skola nema A2 najbliza mi je u Smederevskoj Palanci a tu nikako ne mogu da se uklopim sa poslom a puna A mi nikad nije trebala 

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pa punu A. Ne razumem zasto ljudi sami sebe ogranicavaju. Nikad ne znas da li ce ti zatrebati. Savet koji sam ja dobio i kojeg se drzim. Sve sto je do tebe ti uradi. Sve sto mozes da zavrsis ti zavrsi, pa nikad ne znas gde ce te put odvesti. 

• Podržavam 4

Jednostavno sam uvek znao da ne mogu finansijski da iznesem odrzavanje velikog motora i auta u isto vreme cene goriva i registracija samo rastu 

Na zalost, istina. Auto je, za porodicu uvek na prvom mestu. Trenutno kod nas nema alternativa sto se izgleda tice u 125 cc. U indiji je to bas veliki segment. Listaj malo TVS, Goldstar, Java, Bajaj i Hero indijske marke. Mozda ti nesto zapadne za oko.

Ova marka me najvise privlaci zbog ranije istorije i svih ovih modernih stvari koje su uspeli uklopiti na novim modelima

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Da li neko zna zbog čega su divni ljudi iz Triona stavili katanac na vrata salona u TC Galerija?

20240726_183051.thumb.jpg.c45c8c14d08bcb9d32342d3579e17689.jpg

• Hronični Motociklopata, 7311 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Da li ce otvoriti salon na drugom mestu? ili to je to, prodali sto su imali na lageru i katanac?

Znaci nista od onog najavljivanog ozbiljnijeg proboja na nase trziste steta delovali su mi bas zanimljivo

Imaju salon u Novom Metkatoru koji još uvek radi. Ovaj u TC Galerija su otvorili pre nekoliko meseci, ali pošto nisam u kontaktu sa njima, ne znam da li je zatvoren zbog renoviranja npr. ili za stalno, pa sam zato ovde pitao. 

Royal Enfield je pokrenuo "Borderless Warranty" program koji omogućava vlasnicima motocikala servisiranje i popravke u garantnom roku u bilo kojoj zemlji u kojoj RE ima ovlašćene servisne centre. Malo sam zatečen činjenicom da se to dosad nije moglo, iskreno. Kako god, puno sreće svima koji pokušaju da ostvare pravo na garanciju u Srbiji. 🥳

WWW.ROYALENFIELD.COM

Read about the Royal Enfield International Warranty Policy in UK. Know terms & conditions for...

Nisam čuo šuškanja...ali ako bidne sa 2 cyl....to je onda ozbiljnos'. Rešiće se vibracije u velikoj meri, a ostalo već prolazi sve probe. Samo napred, super priča

Pazi, to je vec veliki ADV, 230+Kg. Agregat i menjac su dokazani. Po onome sto sam video na slici, izgleda kao da je Interceptor jebao Huskvarnu. Dete lici na mamu al patka na caletetovu familiju.

Video sam neku sličicu, koja baš i ne prikazuje puno....i čini mi se da će koristiti "stari" agregat, onaj koji je npr. na Super Meteoru 650. Mislim da je to promašaj.

Ovaj "novi" Sherpa agregat od 450 je modernijeg dizajna, hlađen vodom, kompaktnih dimenzija i evo već im omogućava eksperimente za razne primene. Ovaj Gerila model ima taj agregat i baš super izgleda.

Taj 650...možda će to biti interesantno po Indiji i Aziji generalno. Poznata stvar, može da se popravi svugde...za njihove uslove super. Evropa ipak traži novotarije..na stranu eko norme i slične zahebancije. Verujem da im je skupa izrada potpuno novog, većeg agregata...što bi sigurno diglo i cenu kompletnog motocikla. Ovako, iskoristi se već postojeća tehnika, malo nešto doradi i teraj. Ako sam dobro razumeo, probaće da izbace kompletan prototip, sa finalnim rešenjima za pred ulazak u prozvodnju...do sajma u Milanu. Koji je za....4 meseca, otprilike.

Pošto sam došao u Rim ponovo, ovog puta bez žene, bio sam u mogućnosti da obiđem neke moto radnje koje su mi bile na spisku od prošle posete, a kako je jedna od njih distributer za Royal Enfield, postavljam ovde nekoliko slika za sve koje zanima.

20241002_114923.thumb.jpg.911bf95a8ee17b072032cc3aaa876679.jpg

20241002_115020.thumb.jpg.c826924f374e008e5129bd0eccfebd1d.jpg

20241002_115040.thumb.jpg.431c95d9a3a0f19c1eb339ccd2e7b7ab.jpg

20241002_115436.thumb.jpg.868ea1ca203ddc538ddcf032ec364e97.jpg

20241002_121359.thumb.jpg.5796b57363f7d7e6e7e224fed037ca59.jpg

20241002_121331.thumb.jpg.effad07963e29f030444e68b92a306de.jpg

20241002_115145.thumb.jpg.52c8fd4f228c21ce9ef6e78df5a0f9f0.jpg

20241002_115425.thumb.jpg.f1ec01cce5ae8f766ea01aed4d33d603.jpg

20241002_115418.thumb.jpg.d0b76c8e8e257f3d9a6e34f4a8dcfee0.jpg

20241002_121200.thumb.jpg.f0c2b93a13391958342ab666a9c18e17.jpg

Ukoliko se nađete u Rimu i volite Royal Enfield ili cafe racere i klasične motocikle uopšteno, preporučujem da ih posetite, jer osim motocikala i dodatne opreme za Royal Enfield, u ponudi imaju retro kacige i zaštitnu opremu koju kod nas, nažalost, nije moguće kupiti. 

Ostavljam i link ka njihovm sajtu ispod. 

CAFETWIN.COM

Saldi Moto Cafe Racer e Custom. Scopri tutte le offerte dedicate ai saldi moto Cafe Racer e Custom...
Promenio član Urban Rider
  • Sviđa mi se 6

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Himalayan

I dalje nikakve nove informacije o klubu. Malopre sam saznao, prekasno naravno, da je opet bilo okupljanje i voznja vlasnika RE. Iz frustracije jer ne postoji neka grupa na FB posvecena vlasnicima RE u Srbiji, ja sam je napravio. Kako vam se cini ta ideja?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja