Jump to content

Moto Zajednica

Jamaha XJ750 seca oživljavanje i povratak u život

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre 15 sati, Goran1982 je napisao:

Od malena gajim želju da iskasapim neki motocikl i napravim svoj ručni rad u stilu cafe racer.Tako da bi i SECA bila lep primerak za to čisto za svoju dušu...ali svestan sam da tu treba puno vremena i truda a bogami i novca.Eto onako čisto razmišljam :stabre:

• Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 14 sati, štampar je napisao:

Није то тип мотоцикла за такву преправку.И било би штета упропастити је на тај начин...

Može, može i SECA :) Podržavam svaki vrstu kvalitetne prerade. I ako se dobro isplanira, vraćanje na fabrički za registraciju je lako izvodljivo.

Yamaha750Seca1.jpg.46f28910423ca429d3116253c12014e5.jpg

• Sviđa mi se 4

• moto merkat °°, 4942 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

@Yanco samo da u ABS ne cuju za tebe :D elem pokrenuta je inicijativa od strane masinskog fakulteta u Bg da se uredi zakonski deo oko prerade motocikala, naravno da estetika isprati zakonske propise i sve to bude na kraju pregledano od strane strucnjaka.

Da li ce ABS imati sluha videcemo. :neznam:

Izvinte za OFF

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
pre 46 minuta, bdada je napisao:

@Yanco samo da u ABS ne cuju za tebe :D elem pokrenuta je inicijativa od strane masinskog fakulteta u Bg da se uredi zakonski deo oko prerade motocikala, naravno da estetika isprati zakonske propise i sve to bude na kraju pregledano od strane strucnjaka.

Izvinte za OFF

Čak i da bude to, opet će biti komplikacije, taksi i birokratije. Za to vreme ja ću i dalje nastaviti da preradjujem po mom već isprobanom načinu, 100% legalno i već nekoliko puta isporbano :jee:

• Podržavam 1

• Drug član, 2962 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
@Yanco samo da u ABS ne cuju za tebe  elem pokrenuta je inicijativa od strane masinskog fakulteta u Bg da se uredi zakonski deo oko prerade motocikala, naravno da estetika isprati zakonske propise i sve to bude na kraju pregledano od strane strucnjaka.
Izvinte za OFF
Gluvaci da imaju sluha, ne nadajte se mnogo

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Podržavam 2

Treba ih naterati da slusaju, postoje kolege iz struke koji vrse (lagan) pritisak a verujem da bi mi ratnici iza tastature mogli dati podrsku, nasa pasivnost cepi use ovima bez sluha. 

Ne kazem da treba da izadjemo na ulicu i trazimo da svaka zamisao bude registrovana, smernice postoje u pravilniku o podeli (kako da bude postavljena svetlosna grupa, tablica, njen ugao...) posle pregled (atest) kako je to sklopljeno (cvrstoca srafova, izgled i mesto varova) slike iz baze ABS da budu vidljive teh. pregledima i problem bi bio lako resen. Prerade bi radili ljudi koji se razumeju u tematiku a ne svaka susa da uzme brusilicu i napravi motor "po svom" bez zadivoljavanja zakonskih propisa. 

Ovako ja zamisljam resenje problema i podrsku inovativnosti. 

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600.

Drugari izvinite ajde da odložimo to u vezi cafe racera otišli smo malo sa teme ja sam samo spomenuo.Da ipak sačekamo dokle sam stao...pa da nastavim...itd :takoje:

• Podržavam 4

• Drug član, 4159 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Forum pratim na iPhone-u i Tapatalk-u pro.
Slike radim sa iPhone-om i postam ih direkt na forum.
Nikad nikakvih restrikcija glede formata i količine slika nisam imao.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600.

ŠDa se pohvalim pazario sam dizalicu od kolege sa foruma nema više trupčića i mučenja sad je sve lakše.

compress_img_1675552336899.jpg

• Sviđa mi se 3

Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao:

Zar XJ900 fabrički ne poseduje centralni nogar? 

Slika je ilustracija poenta je dizalica.Inače mi je mnogo zgodnije odstraniti šraf ili vijak za ispuštanje ulja na visini od 40 cm nego li na 20 cm itd da ne obrazlažemo dalje.Nije ni bitno kažem da ne širimo temu o nebitnim stvarima ipak je poenta "seca" iz 1982 ;)

• Podržavam 1

Imam problem sa postavljanjem slika.U početku su mi slate poruke da moram da smanjim sliku da kompresujem itd tako sam slao nekoliko puta sad više ne mogu poslati sliku veću od 3,1 mb.Čitao sam u forumu da svaki član ima dodeljen prostor za kačenje slika koje sam ja iskoristio.Potrudiću se da pronadjem način da nastavim sa opisom u temi i privodjenje kraju iste.Savetuju mi da idem preko tapatalka itd da pravim albume na nekim aplikacijama sve me to nekako ubija oduzima vremena itd.Imam ogromnu želju da nastavim ali isto tako da budem prost i da zajebem.Toliku ljubav sam uložio i sa voljom slikao i radio i sad idu pravila programi komresovanje tapatalk itd jednom rečju smor :'(:neznam:

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2962 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Skines Tapatalk, zapratis forum, registrujes se i prebacujes slike direktno iz galerije na forum ali samo jednu po jednu jer za vise od jedne moras nesto platiti.

Najjednostavniji i najbrzi nacin za kacenje slika, ja ne znam da sam par okacio s kompa od kako koristim TT.

Promenio član Bigor
  • Sviđa mi se 1

Stigla slavina d9a09516d80ca0a81281de3f52abacd6.jpg

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

Slavina namontirana i izvršena proba sa providnim crevom da bi se videlo da li pri gašenju motora dolazi do zaustavljanja dotoka goriva.Par puta upalio motor podeok ON radi kad se motor ugasi vakum zaustavlja dotok goriva.Ostaje da zamenim creva i vratim na svoje mesto.Inače agregat ima fantastično paljenje na dodir prelep uravnotežen rad.58e85c645303fe37a350fd55c57f74f2.jpg9aac8a4f88c9f5b4891abca99cd2650b.jpg

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 1

Slavina....ništa nije jednostavno ulaz creva za gorivo u karburatore je širi od izlaza slavine pa sam morao da bajpasujem crevo od šireg ka užem.Slavina je imala izlaz na suprotnoj strani od fabričke tako da i da je imala širi izlaz morao bih staviti duže crevo.Kao bajpas koristio sam pocinkovanu šipku koji sam obradio na krajevima kako bih lakše upalo u crevo.Namestio probao radi ne curi postavio rezervoar.Crevo malo deluje nabudzeno oko karbova i rezervoara ali tako je mesta nema.Najbolje je bilo reparirati staru slavinu ali nije kasno to uraditi drugi put.fcd042579c60028f0efc172420cbb5e3.jpgfb8871afb46e06937c810ac5953f6d5b.jpgbc13863e430d12d77b0a633de283a4f6.jpgbe6c35221e5e34cc6c055ddfb53c59fa.jpg82fa3adc1d90930095269f384823a403.jpga673cd9ef92e7e08e5bf30efa45c950e.jpgaa132232dd1cae714d0c32195d1602a3.jpg327165ec6d81e4baa13423de90a2c221.jpgea8d41d3f976be81e6e1eda05d722dda.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 495 postova

Da, kineske, poljske, cije vec kopije imaju uzi prihvat. Nikad mi nece biti jasno, napravis dobru slavinu koja radi posao i zajebes stvar na toj sitnici. I to se godinama tako plasira. Sve isto, samo taj detalj nije isti:/

P.S. stavi obavezno selne na sraf i dobro stegni, koliko vidim ti tvoji rucno izradjeni holenderi nemaju nikakav zub a samo si im nabacio automatsku selnicu koja drzi kao dedin q(vise je tu za ukras ili pomogne kad je zub ceo milimetarna pipi). Obavezno bar krstena selna na sraf kad je budzenje u pitanju ;)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Sto rece kolega krstene selne obavezno, dok namestamo i isprobavamo sve stoji ali kada teperatura i fizika ucine svoje vec smo daleko od radionice. :)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 877 postova
  • Motocikl: ...

Ne bi bilo loše stvarno da uzmeš u obzir ovaj predlog da napraviš "zub" na holenderima, ne bi trebalo da bude teško, a osiguraće celu stvar značajno.

Inače sve pohvale za uradjeno do sad:takoje:

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

navuces silikonsko crevo direkt na prihvat slavine a posle na njega to crevo koje treba.
Silikonska creva su oko 1mm debljine zida pa taman popune to sto fale.
Radio tako sigurno bar 10 puta kroz godine u raznim situacijama, sva i dalje drze :)

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 583 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
5 hours ago, JoeD said:

navuces silikonsko crevo direkt na prihvat slavine a posle na njega to crevo koje treba.
Silikonska creva su oko 1mm debljine zida pa taman popune to sto fale.
Radio tako sigurno bar 10 puta kroz godine u raznim situacijama, sva i dalje drze :)

Upravo ovo je je moj prvi izbor: crevo preko creva.

• Sviđa mi se 1

Danas prva proba od 10 tak prvih kilometara.Zadovoljan sam ide savršeno ujednačeno na 4000 obrataja počinje da divlja odlično ubrzava.Što se tiče prednjih kočnica pokušaću da ih ponovo ozračim i vratim creva za antidive.Nekao je malo tvrdji teži moped u odnosu na novije.Vozi se kao bicikla udoban na sedenju savršeno sedenje.Nastavak sledi...a da i svetla treba naštelovati skroz su bezveze d2050fb85c012e8c5929e4167c6af902.jpgbdb4da911b647a8470688a366d37fea7.jpg2e9303195c042a98f7f008345b62e62b.jpg9c4258cd5c97f462ffb55c1df0976a5c.jpg

• Sviđa mi se 18
  • Hvala 1

• Drug član, 2058 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Bravo! Baš bih voleo da vidim motor uživo kad bude prilike. Da se provozamo, popijemo kaficu.
Pozdrav!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja