Motorcyclist 19074 Napisano April 17 Integrisan, 5756 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Najjace od svega sto su mi pri otvaranju zagrebali farbu sa skalpelom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 157 Napisano April 17 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3 Prijavi odgovor kao problematičan Naplaćen je pdv a ne carina, 20% na procenjenu cenu artikla plus 100 i 150 dinara za "otvaranje paketa" kako to već nazivaju. Da ne bude zabune, pdv bi trebalo da se naplaćuje na svaku pošiljku, carina plus pdv na svaku pošiljku vrednosti 50 ili više eur. Problem sa pošiljkama sa a ali ekspresa je to što kinezi ne izdaju zvaničnu fakturu te vrednost paketa određuje carina po slobodnom nahođenju i na osnovu toga određuje dodatne troškove. Temu funkcioniše po drugačijem principu, pdv je uračunat u cenu a roba ne podleže carinskim troškovima jer nama ne prodaju artikle vrednosti veće od navedenih 50eur 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19074 Napisano April 17 Integrisan, 5756 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, nuk said: Naplaćen je pdv a ne carina, 20% na procenjenu cenu artikla plus 100 i 150 dinara za "otvaranje paketa" kako to već nazivaju. Da ne bude zabune, pdv bi trebalo da se naplaćuje na svaku pošiljku, carina plus pdv na svaku pošiljku vrednosti 50 ili više eur. Problem sa pošiljkama sa a ali ekspresa je to što kinezi ne izdaju zvaničnu fakturu te vrednost paketa određuje carina po slobodnom nahođenju i na osnovu toga određuje dodatne troškove. Temu funkcioniše po drugačijem principu, pdv je uračunat u cenu a roba ne podleže carinskim troškovima jer nama ne prodaju artikle vrednosti veće od navedenih 50eur Hvala na pojasnjenju. Stizalo mi je i pre ovoga nesto sa Alija i nisam placao nista dodatno, zato mi je cudno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 228 Napisano April 17 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/16/2025 at 5:17 PM, MaxiS said: Narucih na Temu par stvari. Stiglo vrlo brzo. Medjutim, rukavice su mi male i rucica menjaca za auto ne stoji kako bi trebalo. Zelim da ih reklamiram i da izvrsim povracaj. Ranije su vracali novac, sada mora prvo da se zapakuje i vrati na adresu u Dobanovcima. Da li je neko vracao u poslednje vreme od kako su promenili nacin refundacije? Шта ти пише, која адреса у Добановцима? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 908 Napisano April 17 Zainteresovan, 397 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Motorcyclist said: Zasto mi je naplacena carina na artikal od 2000 din. 650din carinski dug? Nije ti naplaćena carina nego ti je u okviru te cifre naplaćen PDV, otvaranje pošiljke pri carinjenju i poštarina za prosleđivanje tih tvojih para carini putem pošte. PDV državi mora da se plati a carina ne radi za džabe kao ni pošta sviđalo se to nama ili ne. Da je vrednost prešla 50 eur naplatili bi ti plus i carinu a tu ima jedna nelogičnost gde se carina naplaćuje na zbir vrednosti pošiljke i poštarine. Zašto naplaćuju carinu na poštarinu ne znaju ni oni ali je tako. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2816 Napisano April 18 Drug član, 1594 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, dule2812 je napisao: Шта ти пише, која адреса у Добановцима? Primalac DLX DOO SRETENJSKA 37, 11272 Dobanovci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 228 Napisano April 18 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiS Хвала ти Први пут чујем и видим за ту фирму, а на нету пише трајно затворена Колико ја знам тему је радила трансфера, а они немају магацин у Добановцима. Ко зна шта се овде ради, и којим нас све лажима обмањују Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2816 Napisano April 18 Drug član, 1594 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo zato sam postavio pitanje. Da ne ostanem i bez para i bez robe. Lakse mi da ih postavim na oglase i cekam. Vec sam porucio drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 157 Napisano April 18 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok opušteno, pokreni postupak povrata preko temu aplikacije i prati instrukcije, nema nikakvog rizika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 228 Napisano April 18 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiSПа то не знам, ја сам пар пута отварао диспут на алију али никад нисам враћао ништа, мада су моје цифре углавном биле смешне по пар долара, и никад ми нису правили проблем. А искрено чисто сумњам да ће та роба стићи назад до кине Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2816 Napisano April 18 Drug član, 1594 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odustao sam. Rukavice pasuju ženi, rucicu menjaca cu na KP... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 398 Napisano April 21 (promenjeno) Zainteresovan, 462 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna kako da proverim gde mi je posiljka ? Narucio sam nesto iz Italije preko ebay-a, dva meseca nista. Imam tracking number, al mi nije nesto od pomoci. Znam da je bilo reci o tome na forumu, al ne znam da li je u okviru ove ili neke druge teme. Kad odem na sajt italijanske poste, kaze The shipping is in progress, ali ja bih ako mogu da proverim da nije kod nas zapelo. Promenio April 21 član sreten75 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1664 Napisano April 22 (promenjeno) Drug član, 1112 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ne preporucujem slanje sa alija putem Cainao special goods. Posiljka mi vec 10 dana stoji u Kini na aerodromu "awaiting flight" ... Namerno sam izabrao skuplju postarinu da stigne sto pre i dzaba. Promenio April 22 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3910 Napisano April 22 (promenjeno) Ne silazi, 5043 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, sreten75 said: Da li neko zna kako da proverim gde mi je posiljka ? Narucio sam nesto iz Italije preko ebay-a, dva meseca nista. Imam tracking number, al mi nije nesto od pomoci. Znam da je bilo reci o tome na forumu, al ne znam da li je u okviru ove ili neke druge teme. Kad odem na sajt italijanske poste, kaze The shipping is in progress, ali ja bih ako mogu da proverim da nije kod nas zapelo. parcelsapp.com You have up to 30 calendar days after the estimated delivery date has passed to report that an item hasn't arrived. The seller should respond within 3 business days to provide a delivery update, offer a replacement, or give you a refund. Promenio April 22 član MoToM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2110 Napisano April 22 Drug član, 1130 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Meni do sada samo jedan paket nije stigao, 4 neka mala srafa i evo sada po prvi put mi nema dva paketa, neki senzor i i tank padovi, prosao rok, ali ajde, mozda samo kasnije. UA je ili kako vec, nema trackinga kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SnupkoSRB 11 Napisano April 22 (promenjeno) U prolazu, 19 postova Lokacija: Srbija Motocikl: KTM Duke 390 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre bio do pošte, od 5 paketa dali samo 1. (najmanji) Od 50e stvari ja dobio onu najmanju i najjeftiniju. TOTALNA N E Z A I N T E R E S O V A N O S T, sve najgore šalterskim radnicama napucanih usana. Nikad više preko AliExpressa i pošte. Apdejt: Opet sam bio, ovoga puta za šalterom je bila jedna fina i kulturna žena i dobio sam još 2 paketa od 5. Sve uredno čak se žena i potrudila da nadje manje pakete koji su se pogubili. Da je takvih svuda čekanje za paketima ne bi predstavljao problem. Promenio April 23 član SnupkoSRB Apdejt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 6111 Napisano April 22 Pana, 604 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, SnupkoSRB je napisao: Malo pre bio do pošte, od 5 paketa dali samo 1. (najmanji) Od 50e stvari ja dobio onu najmanju i najjeftiniju. TOTALNA N E Z A I N T E R E S O V A N O S T, sve najgore šalterskim radnicama napucanih usana. Nikad više preko AliExpressa i pošte. Шта си очекивао да него изгара на послу први радни дан после празника ? Бошкић , е мој дечко... Ја сам се помирио да ће пакети каснити . Пар њих су већ пробили рок испоруке . До сада су скоро сви стизали . Неки са малим закашњењем али углавном су стизали. После предвиђеног рока испоруке има још неко време за рекламацију. Пар пута ми се десило да интервенишем а пакет стигне. Тако да мало стрпљења Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SnupkoSRB 11 Napisano April 22 U prolazu, 19 postova Lokacija: Srbija Motocikl: KTM Duke 390 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem do paketa što kasne, već do onih sa kojim trebaš da komuniciraš po preuzimanju istih. Izuzev kurira, normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 63 Napisano April 22 U prolazu, 83 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, sreten75 said: Da li neko zna kako da proverim gde mi je posiljka ? Narucio sam nesto iz Italije preko ebay-a, dva meseca nista. Imam tracking number, al mi nije nesto od pomoci. Znam da je bilo reci o tome na forumu, al ne znam da li je u okviru ove ili neke druge teme. Kad odem na sajt italijanske poste, kaze The shipping is in progress, ali ja bih ako mogu da proverim da nije kod nas zapelo. pokusaj na Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking PARCELSAPP.COM Parcel Tracking Worldwide. Track Parcel in USA. Global postal tracking from eBay, AliExpress, ASOS, Shein, Amazon. Tracking packages from China, UK, Germany Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 176 Napisano April 22 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Received by local delivery company sta znaci ovaj status?da je nasa posta preuzela packet ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1664 Napisano April 22 Drug član, 1112 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Da. Moze da prodje i po 20 dana tako, dok nasi skupe u dzambo vrece sve paketice pa sortiraju za slanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antonov 63 Napisano April 22 U prolazu, 29 postova Motocikl: Yamaha XVS 1300A Midnight Star Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa praćenjem pošiljke: Naručio bio neki kofer prodavnica bila neka "shop1234...store" slanje preko China Post Office, druga prodavnica normalno ime bolje recenzije ali isti kofer slanje 20+hiljada preko iste službe za slanje, kod ove prve 950rsd, uplatim posle dva dana stoji da je poslat, medjutim posle dve nedelje isto stoji, pisao njima preko AliExpress da mi pošalju link za praćenje China Post, pošalju oni, gledam paket nije bio predat kada je čekirano na AliExpress nego nekih 10-12 dana kasnije ne sećam se tačno, na tom praćenju video svuda gde je paket prošao, dok je paket bio u Kini na kineskom pisalo, pa copy paste na translate, kada stiglo kod nas na srpskom, pisalo čak i da je na carini pa neka naizmenična pošta pa lokalna pošta, tako da je moj utisak bio da na AliExpress neko klikne da promeni status jer se uglavnom nije podudaralo... Posle naručio za prijatelja nešto, druga kurirska firma ali praćenje radi i za nju, dodje kao neki Global Tracking za pakete koji izgleda oni koriste. Naziv je 17Track ima i aplikacija da se skine. Evo i linka pa proverite ko želi, ukucate tracking number za paket All-in-One Global Package Tracking | 17TRACK WWW.17TRACK.NET 17TRACK supports tracking for 2500+ carriers, including USPS, UPS, FedEx, and DHL. Enter your tracking... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2661 Napisano April 22 Drug član, 864 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ni tracking nije baš pouzdan, osim za ove baš velike firme tipa DHL. Nekoliko puta mi je pisalo da je roba stigla u odredišnu poštu- u Latviji ili Estoniji! I tako bi stojalo po 7 dana, posle čega sam tražio povrat para. Svaki put bih dobio pare nazad, i onda bi posle nekih 20-ak dana stigla i roba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2868 Napisano April 22 Drug član, 1329 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Između ostalog, zbog takvih postupaka nam je AliExpress pre neko vreme udarao packe… Istina je da im je usluga malo shit, posebno to mešetarenje sa poštama, praćenjem, itd. U smislu - daju potpuno nebulozne informacije. Ali uglavnom nema prevara ili učestalih grešaka, samo eto sve je pomalo kilavo. Makar moje lično iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2661 Napisano April 22 Drug član, 864 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, vasa.93 je napisao: Između ostalog, zbog takvih postupaka nam je AliExpress pre neko vreme udarao packe… Izvini, zaboravio sam da je bilo preko Ebay, ne Ali, svakako je poenta bila tracking. I da napomenem, svaki put sam kontaktirao prodavca da platim, bukvalno svaki put su mi rekli da ne treba, samo da ostavim pozitivan review. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...