Jump to content

Moto Zajednica

AliExpress

Recommended Posts

• Drug član, 3695 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

To ti je trgovački algoritam. Nije dobro da kad kupac nešto traži, da se kaže - nemamo, nego se onda nude druge alternative, tj. ono šta ima (iako to ne tražiš). Ne znam dal si primetio, tako obučavaju današnje trgovce. I u radnji kad pitam dal imate ovo, oni kažu imamo nešto sasvim drugo. Mnogo me nerviraju :)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
To ti je trgovački algoritam. Nije dobro da kad kupac nešto traži, da se kaže - nemamo, nego se onda nude druge alternative, tj. ono šta ima (iako to ne tražiš). Ne znam dal si primetio, tako obučavaju današnje trgovce. I u radnji kad pitam dal imate ovo, oni kažu imamo nešto sasvim drugo. Mnogo me nerviraju
Moj komšija (sad u penziji) kod zeta njegovog povremeno radio u farbari-gvožđari. Jednom prilikom kad sam bio tamo mušterija mu traži nešto a on kaže baš nam nestalo ali biće za par dana. Kad je mušterija izašla on mene pita šta je to što je ovaj tražio pošto pojma nije imao pa da zna da upiše da zet nabavi. To je pravi trgovac

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pa jeste, kad prodavac samo kaže - nemamo, kupac se oseti otkačenim (iznenađenim i uvređenim:), i teško da će tu više ikad da se vrati. To ti je psihologija.

• Sviđa mi se 1

• Pana, 529 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

To je ono kada starija gospođa  traži  kremu Niveu a prodavac kaže da nema , nestašica...

Onda baba počne da mu soli pamet : Ne radi se tako . Ljubaznije,   ponudiš  neku zamenu ,  Solea  ...  

Sledeći put baba traži toalet papir , prodavac poučen prošlim susretom

- Draga gospođo , trenutno nemamo toalet papir i kao zamenu nudimo šmirgl papir , odličnog kvaliteta ! 

Uvek je Ali tako zezao. Kad štikliraš bez šipinga on te baci u nesvest. 

Bolje se prolazi sa manjom poštarinom i relativno pristupačnom cenom, veći je izbor.   

Promenio član Jašim
  • Sviđa mi se 2

Kinezi su nas opako razmazili...

Naručio sam nešto sa https://www.malossistore.com/en/rs i evo već skoro mesec dana ne možemo da se raskrstimo. U aplikaciji nemaju statuse pošiljki, nego šalju link i broj ka pošti FR, a ne stiže mail. Kao nisu odgovorni za probleme sa gmail servisom!? A nigde i nikad nemam problema sa prijemom mailova, nego baš od njih. Pa onda pošalju pogrešan ID pošiljke, i dalje ne mogu da pratim, ako su uopšte i poslali... i tako. Bojim se šta će na kraju da ispadne uopšte.

A Temu - boc boc, i znaš gde ti je paket. Može Evropa da im udara kazne i zablesuljke, kao brinu se za babe zdravlje, ali bolje bi bilo da poboljšaju kvalitet svojih usluga. Kao da su u srednjem veku :(

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 858 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Sad je slucaj da Temu kasni. Pre mi stigle sitnice sa alija nego veca posiljka sa Temua...

Jel imao neko problem da Temu neće da prihvati virtualnu karticu bankaitesa? Ja koristim internet karticu ali supruga do sad kupovala sa Temu-a virtuáalnom visa karticom a sad neće da prihvati.

Nije. Probali napraviti i jednokratnu i višekratnu virtualnu karticu i jednostavno neće a i ćerka kaže da ni njoj ne prihvata pa je ona plaćala preko apple pay ili tako nešto.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

Naručio gomilu nekih sitnica. Prva trebalo da stigne 14.11. Sa šipingom je i 30.10 je stigla. Već sam i zaboravilo šta sam to veče naručio. 

• Drug član, 1981 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Evo prvi put da imam problem sa dostavom kod nas, baš sam se smorio.

Vidim ne stižu mi neka dva paketa, reda veličine 10 evra svaki, a sve ostalo što sam naručio u to vreme već stiglo. I da proverim status - kad ono - nisu uspeli da dostave 25.10 ?! U međuvremenu stajali u pošti neko vreme i onda vraćeni nazad za Kinu pre par dana. Imam brojeve za praćenje pa sve to vidim.
Niko me nije zvao, siguran sam. Proverim taj datum - imao sam neki propušteni poziv uveče oko pola 7, verovatno nisam video. A i ne zovu obično u to vreme. Pozovem, jeste postexpress kurir. Objasnim situaciju, pitam zašto nisam dobio nikakvo drugo obaveštenje da su paketi u pošti ako me već nije dobio na telefon - jer uvek dobijem sms, ili viber poruku, ili ih ostave u paketomatu.
Izvinjava se, kaže jebi ga, mora da sam zaboravio da pustim poruku ... I toliko.

Baš bezveze. Verovatno nemam prava ni na povraćaj novca.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1701 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

@živke Napiši prodavcu šta se desilo i zamoli da ti ponovo pošalje "parcel" kada mu se vrati, ako može priloži neki print skrin praćenja pošiljke, kao dokaz da je nisi preuzeo i da je krenula nazad. Nemaš šta da izgubiš, sem par minuta svoga vremena... :neznam: 

• Sviđa mi se 1

A temu je bio samo pompa, evo sad već 2 nedelje ništa ne stiže, a ali mi stigao za 13 dana
Meni svaki do sad stigao za manje od 14 dana. Evo i danas jedan stigao a poručen 10. Novembra.

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: BMW F750GS

Roba sa Alija po pravilu ide malo duze nego sa Temu-a. Meni u NS stize za otprilike 2 nedelje sa Temu-a, a sa Alija izmedju mesec i dva. Jednom mi nije dosao paket pa sam bio uporan i pisao upravi poste i na kraju su mi ga isporucili. Mislim da sklone pa ako niko ne talasa onda maznu. Pre koji mesec mi je u jednom momentu islo 34 paketa (sa Alija i Temu-a zajedno). Nekih 7-8 paketa je pocelo da kasni bas jako. Popisao sam brojeve za pracenje i poslao kao reklamaciju posti, stigli su mi svi do jednog sa velikim zakasnjenjem. U medjuvremenu sam pisao Aliju da mi ne otkaci automatski da je isporucen nakon isteka vremena za dostavu ako ja ne otvorim spor. Objasnio sam da se kod nas krade i da ne zelim da otvorim spor sa prodavcom  jer vidim da je prodavac poslao i da je roba usla u Srbiju, a da je kod nas problem  i od tada su prestali da mi automatski stave status kao da je roba isporucena. Uzeo sam do sada gomilu stvari za motor (iamo sam Suzuki gsr 600, sad vozim F750GS). Odlicno sam resio navigaciju sa bezicnim napajanjem za bmw-a tako sto sam kupio adapter koji pase na fabricki nosac (predinstalaciju) za navigaciju), kao i druge stvari. Rollbarove sam kupio odlicne od Poljaka (HEED) sa torbicama.... Kome treba pomoc oko opreme za motor slobodno se obratite, rado cu pomoci. 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

@vsasa Kojoj službi si se zalio ovde, i na koju adresu, ništa ne košta i ove naše pritiskati, daj sliku fotkaj žalbu da posluži kao template

• Podržavam 1

• Drug član, 1981 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 11/22/2024 at 12:15 PM, živke said:

Evo prvi put da imam problem sa dostavom kod nas, baš sam se smorio.

Vidim ne stižu mi neka dva paketa, reda veličine 10 evra svaki, a sve ostalo što sam naručio u to vreme već stiglo. I da proverim status - kad ono - nisu uspeli da dostave 25.10 ?! U međuvremenu stajali u pošti neko vreme i onda vraćeni nazad za Kinu pre par dana. Imam brojeve za praćenje pa sve to vidim.
Niko me nije zvao, siguran sam. Proverim taj datum - imao sam neki propušteni poziv uveče oko pola 7, verovatno nisam video. A i ne zovu obično u to vreme. Pozovem, jeste postexpress kurir. Objasnim situaciju, pitam zašto nisam dobio nikakvo drugo obaveštenje da su paketi u pošti ako me već nije dobio na telefon - jer uvek dobijem sms, ili viber poruku, ili ih ostave u paketomatu.
Izvinjava se, kaže jebi ga, mora da sam zaboravio da pustim poruku ... I toliko.

Baš bezveze. Verovatno nemam prava ni na povraćaj novca.

Da ne bude da samo kudim.
Odradio dispute, objasnio da nije do mene, dobio refund, naručio opet isto iz iste prodavnice.

I da svuda su reklame Blek frajdej, popust 60% , ovo ono, a cena ista kao kad sam prvi put naručio pre par meseci :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure
Pre 5 sati, živke je napisao:

I da svuda su reklame Blek frajdej, popust 60% , ovo ono, a cena ista kao kad sam prvi put naručio pre par meseci :)

Videli Kinezi od nas 🤣🤣

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
On 22. 11. 2024. at 17:29, vsasa je napisao:

Odlicno sam resio navigaciju sa bezicnim napajanjem za bmw-a tako sto sam kupio adapter koji pase na fabricki nosac (predinstalaciju) za navigaciju),

@vsasa Šta ti je ovo, možeš li da okačiš link ovde? 

• U prolazu, 40 postova

• U prolazu, 40 postova
On 11/22/2024 at 6:15 PM, saxi said:

@vsasa Kojoj službi si se zalio ovde, i na koju adresu, ništa ne košta i ove naše pritiskati, daj sliku fotkaj žalbu da posluži kao template emoji16.png

Imate na sajtu poste link gde mozete da ostavite poruku:

6554b6be8c0d829a8bf63ae0c82cf121_link.pn Кориснички сервис - Рекламације

WWW.POSTA.RS

Пошта Србије је највећи инфраструктурни и логистички пословни систем у земљи који покрива целокупну територију Републике Србије.

Popunite sve podatke i dobijete od njih mail nakon popunjavanja  koji izgleda ovako:

image.thumb.png.a3b0bdc41a277dac2dd58b94cce4267e.png

Onda se oni kao jako iznenade i traze Vam brojeve za pracenje da provere.

image.thumb.png.7c636beb9283d058195adaad687adad6.png

Onda vi ne budete lenji pa sle lepo napisete (pogledajte brojeve posiljki na aliju ali obavezno i na parcelsu jer se nekad desi da se promeni broj posiljke, najcesce ako putuje preko Turske pa napisete i jedan i drugi)

image.thumb.png.a814a67dbc3b5f9a6fc30a4c657c2a35.png

I tako pocne jedno lepo dopisivanje, ali bar znaju da Vasi paketi imaju oca i majku ...

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja