OgiBG 516 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Ako volite da vam motor bude kao iz fabrike obavezno zastitnu foliju na plastike veoma se lako grebu. Ovaj deo oko rezervoara je od stitnika koji se nose ISPOD pantalona(ma da mislim da bi se i bez njih vrlo brzo izgrebala) Slika zadnje plastike je od vezivanja torbe spanerima ko voli kofere nema sta da brine. Meni licno, ovo ne smeta pisem ovo da drugi znaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 516 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Mala retrospektiva dosadašnjeg putovanja na 800DE Putujem sam, sa full opremom na sebi + dve Kriega torbe od 12L i rancem na zadnjem sedištu/nosaču kofera. Do sada sam prešao 1350 km (BG – Jahorina – Sarajevo – Knin – TET Hrvatska – Rijeka – Murter). Prosečna potrošnja: 4.9 L. U petak nastavljam dalje, sve uz obalu do CG, a onda na planine. Motor se jako lepo vozi – o tome ne treba puno pričati. Upija sve neravnine na putu bez problema (ogibljenje je i dalje na fabričkim podešavanjima). Prvi put sam probao quickshifter i sada mi je jasno zašto ga ljudi žele na svom motoru – stvoren je za preticanje na magistrali. Zaštita od vetra: 0 bodova, ali to već svi znaju. Položaj sedenja za moju visinu moraće da se reši višim sedištem ili preradom sedišta – kolena su problem, fali malo da položaj “legne kako treba”. Što se tiče čuvenog grejanja, ono postoji, ali po meni je to subjektivna stvar. Većinom vozim u čizmama pa mi ne smeta (po gradu u patikama greje, ali ništa strašno). Off-road deo Odvozao sam TET Hrvatska (bravo za mene ). Agregat je pravo uživanje za moj stil vožnje. Prvo sam mislio da nema potrebe da menjam modove, ali sam ubrzo prebacio TC u G mod, odziv gasa u B mod, ABS se može ugasiti, a i sa ovim stock gumama može se voziti i na 1. I ovako će dovoljno klizati po šljunku i kamenju, kojih ima većim delom na TET Hrvatska. Ogibljenje – moraće jače opruge. Motor sa torbama već dovoljno potone kada sednem na njega. Za moje potrebe i trenutni skill vožnje radi sasvim dobar posao, ali mislim da bi, kada bih vozio brže, motor počeo previše da skače. Naravno, nešto se može rešiti podešavanjem, ali ne 100%. Od Hessler Rally Team-a mogu se poručiti jače opruge, pravljene po meri, za oko 250 € – što i nije neka investicija kada uporedite sa cenom guma. Klirens bi mogao biti veći, i to ću takođe gledati da rešim preko Hessler Rally Team-a. Gume o kojima sam već pisao – odlične na asfaltu, ali za bilo kakav ozbiljniji silazak i bržu off-road vožnju veliki minus. Jedino što mi je pomoglo je to što sam poneo Xiaomi kompresor pa sam pritisak menjao po potrebi. Ovo nije mana motocikla već moja odluka da ih ne menjam jer je većina ovog puta orijentisana ka asfaltu. Inače, mislim da su gume po fabričkoj specifikaciji previše napumpane – spustite prednju za 0.3 bara i zadnju za 0.5 bara i uz ovo ogibljenje motor pegla sve rupe bez da osetite ijednu. Vozio sam preko 50 km asfalta sa 1.5 bara napred i 1.8 nazad – nisam osetio ni jednu rupu, kao u fotelji, a nisam ga štedeo. Težina motocikla Ovo je, po mom mišljenju, njegova najveća mana. 235 kg + 15 kg stvari koje sam nosio + ja 86 kg i full oprema. Ako ste novi u ovom stilu vožnje, morate biti svesni da je ovo veliki, krupan i za 15–20 kg teži motor od konkurencije. To nije malo kada se zaletite i treba da zakočite (sa stock gumama). Težina se oseti i kada sklizne sa kamena, uleti u šljunak ili na nagomilano sitno kamenje. Ima tu i mog neiskustva, ali da ne lažem – nije lagan bajk. Zaključak Sve u svemu, veoma sam zadovoljan paketom koji ovaj motocikl pruža. Ima svojih mana, ali to je sastavni deo svakog motora. Za kraj – jedna slika od mene, a dalje utiske pišem kada se vratim u BG. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...