OgiBG 887 Napisano Octobar 21, 2025 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan E sad dal bi bilo lakse ili ne... uvek ima neki faktor iznenadjenja. U ovom slucaju mokra zemlja i blato su meksa opcija za pad U svakom slucaju lepa avantura i dobra skola za dalje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Novembar 8, 2025 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim par informacija Na sajmu sam se potrudio da pretrazim sve i nadjem resenje za tubeles tockove(a da ne kupujem nove) I na kraju ostala je ova firma Bartubeless – Tubeless System for spoke wheels WWW.BARTUBELESS.IT Bartubeless Tubeless system for spoke wheels Verovatno vecina vas i zna za nju, ja je pratim vec duze vreme. Da skratim ima dobre i lose vesti Dobre su da konverzija za nas bajk izadje 200€ daje se 10 god garancije i do sada nisu imali reklamacije(tako kazu) E sad uzivo kad pogledate tu felnu bez gume to stvarno izgleda cvrsto i odradjeno kao da je izaslo iz fabrike(sto i jeste) Izgleda mnogo bolje nego ono sto se lepe trake itd Uliva mnogo vise poverenje Cak i ako vam pukne zbica postoji kit za popravki i ne morate slati felnu opet kod njih... E sad lose vesti su to da felne moraju u italiju preko dhl(sto znaci boga oca para) Pusticu im i zvanican upit za transport rekli su da mogu oni to da organizuju pa javlajm cenu... Sto se mene licno tice ja cu ovo uraditi 99% P.S. ako neko ima nekog ili zna nekog ko zna nekog ko radi transport za italiju kao deprevoz.com nek mi javi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko stavi na svoju 800-tku podizace kormana? Da li neko mozda ima info koliko maks moze da se podigne, a da se ne kupuju duza creva itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 7 Napisano Januar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan On 11/8/2025 at 9:07 PM, OgiBG said: Da podelim par informacija Na sajmu sam se potrudio da pretrazim sve i nadjem resenje za tubeles tockove(a da ne kupujem nove) I na kraju ostala je ova firma Bartubeless – Tubeless System for spoke wheels WWW.BARTUBELESS.IT Bartubeless Tubeless system for spoke wheels E sad lose vesti su to da felne moraju u italiju preko dhl(sto znaci boga oca para) Pusticu im i zvanican upit za transport rekli su da mogu oni to da organizuju pa javlajm cenu... Sto se mene licno tice ja cu ovo uraditi 99% P.S. ako neko ima nekog ili zna nekog ko zna nekog ko radi transport za italiju kao deprevoz.com nek mi javi Je l' si uspeo ovo da izvedes? Promenio Januar 20 član grdoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Januar 20 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Za sada ne, imam neke druge modifikacije koje hocu da odradim, a ogranicen sam budzetom U planu je i to... ali jedno po jedno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
1vlada 0 Napisano Januar 27 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan On 1/9/2026 at 1:55 PM, OgiBG said: Da li je neko stavi na svoju 800-tku podizace kormana? Da li neko mozda ima info koliko maks moze da se podigne, a da se ne kupuju duza creva itd. Stavljao sam ja na 800RE. 30mm, kupio msm u Barelu. Msm da je to max sto se tice visine a da nije pretegnuto sa kablovima itd. E sad, da li se DE razlikuje ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Januar 28 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam, kupicu pa cu probati... Just a moment... SW-MOTECH.COM Ovako nesto bih uzeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2330 Napisano Januar 28 Drug član, 1583 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Samo gledajte kod montaze da poravnate donji deo podizaca prvo, inace korman stoji ukrivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy and slow 426 Napisano Februar 4 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE Prijavi odgovor kao problematičan Crash bar GIVI TN3127 bez i jedne ogrebotine, cena 150 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Februar 4 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Sta ide umesto njih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy and slow 426 Napisano Februar 5 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE Prijavi odgovor kao problematičan @OgiBG HEED set, gornji i donji crash bar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nian 30 Napisano Ponedeljak u 18:50 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0, Suzuki V Strom 800 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da napišem svoje utiske posle prvih 1000km. U novembru 2025 sa kupio 800RE. Pre kupovine sam gledao sve od raznih kineza do GSa 800 koga sam zamalo kupio. Gospodji nije bio udoban GS pa sam nastavio potragu. Planiramo zajedno da putujemo dosta, pa mi je i njeno mišljenje bilo važno. Zakazao sam test 800 i 1050 i posle testa 800tke sam odmah prelomio. Na test sam isao sa gospojom pa smo se odmah slozili da je to to. Utisak za prvih 1000km je super. Motor mi je baš legao. Ni posle 2 do 3 sata me ništa ne boli. Gospoja kaže da rupe uopšte ne oseća. Nisam podešvao ogibljenje, sve je na fabričkim podešavanjima. Ide lepo, povlači i od nižih obrtaja. QS radi ok. Razradjujem ga baš po knjižici. Prvih 800km nisam prelazio 4500rpm i to je baš mučenje. Jedino što te taj stil vožnje nagradi potrošnjom od ispod 4l na Ralja ringu. Od 800km sam počeo da podižem blago obrtaje (knjižica kaže do 7000rpm do 1600km). Ja za sada nisam prešao 6000rpm. Uglavnom sam tih poslednjih 200km vozio 5 do 5.5k rpm. Potrošnja na tim obrtajima sa dvoje 4,6l. Na test motoru sam na 5 do 5.5krpm osećao vibracije na desnom fuzasteru. Kod mene te vibracije uopšte ne osećam. Baš je velika razlika kako ide na 4.5k rpm i na 5k rpm. I zvuk skroz promeni. Grejanje verujem da će se osetiti solidno leti u gradu. Na putu ne verujem da će biti strašno. Sada je hladno pa bi prijalo malo grejanja . Stavio sam veliki vizir Givi pa vetar ne osećam uopšte. Već pri isporuci sam stavio nosače kofera, veliki vizir, roll bar i tank torbu, pa ne znam koliko bi mi smetao i fabrički. Visok sam 184-185cm. Sad polako da zakažem prvi servis i da sačekam lepo vreme pa na vožnju. Mislim da ću se nauživati sa ovim motorom. Baš se lepo vozi. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1009 Napisano Ponedeljak u 21:12 Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, nian said: Na test motoru sam na 5 do 5.5krpm osećao vibracije na desnom fuzasteru. Kod mene te vibracije uopšte ne osećam. Ovo ja ne razumem šta se dešava kod ovog modela. Jedna trećina interneta i/ili vlasnika kaže vibracije "katastrofa", druga da uopšte nema, treći da ima ali nije strašno. Šta je tu meni problem: da svi kažu da ima vibracije, ali ih doživljavaju ovako ili onako, onda ok, odem probam i vidim kako ja to doživljavam. Ovako ispada da ja mogu da odem da probam i bude mi sve ok, ali da ću možda da dobijem neki primerak koji će da ima jake vibracije?? Je l' to moguće da Suzuki ima takva odstupanja? Hvala unapred na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3134 Napisano Ponedeljak u 21:37 Drug član, 1236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nema odstupanja kod Suzukija. Odstupanja su kod vozača u smislu drugačijeg doživljaja i na šta je navikao i kakav senzitivitet ima. Mani je dosta klijenata reklo da su vibracije na nivo "ima ih, osete se po nekad ali ništa specijalno". Jedan je dovezao bratov 800 na servis a inače vozi GS-a, čovek je baš bio oduševljen Stromom. Ako tako gledamo, pa ima i 650 vibracije kad se otera gore na 8000rpm. Samo je caka što taj motor nije za to, ne teraju ga ljudi gore i onda svi kažu nema gram vibracija. Da, nema, u rasponu obrtaja gde ga većina vozi. Zato za 800 svi primete jer se često okrene na oko 6 000 rpm pa se oseti. Dakle ima, nije da nema ali sve ostalo kod tog motorina potisne te "vibracije" i svaki put kad ga vozim ja imam osmeh od uva do uva. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 887 Napisano Ponedeljak u 22:26 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan @Robi Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje sa ovim Ima ih ali ih svako drugacije dozivljava... Moje iskustvo je ovakvo, ima ih, ali zavisi da li si fokusiran na njih ili ne... I to se oseti na tih 5000-6000 Evo bas ovu subotu sam opet ubio 400km u danu i kad je pao mrak vozio sam na tim obrtajima i primecuju se, ali ceo dan voznje po asfaltu i van njega nisam ih primecivao jer se brzina i broj obrtaja menjaju konstantno... Ja sam skinuo gumu sa fuzastera pa se vibracije direktno prebacuju na obucu u cizmam se manje osete itd... Od pocetka septembra(kad sa odradio sevis na 1000km) trenutno sam na nekih 8200km Kad stignem na 10000km napisacu svoje iskustvo jer sam imao prilike da ga vozim na duzim i kracim turama, a i na nekim nekim deonicama koje su vise za enduro i lakse motocikle... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16013 Napisano Ponedeljak u 22:31 Integrisan, 8275 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma vi ste besni i svileni. Zamisli motor ima vibracije i duva vetar na njemu. Kako dva cilindra da nema bar neke vibracije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1009 Napisano Ponedeljak u 23:26 Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte nije to bilo pitanje. TDM 850 sam vozio 13 godina. @slobasuper9 @OgiBG Ovo što sam citirao kolegu @nian je razlog zašto pitam, isti čovek, dva primerka motora, dva različita utiska. No, nije presudno za kupovinu, s obzirom na namenu modela. Za autoput već imam motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2330 Napisano pre 18 sati Drug član, 1583 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 650ka ima vibracije tek od 7000rpm, a tad si vec na 140km/h ali su sitne, preko toga se osete vise. Tesko da koji parallel twin moze da postigne taj nivo ugladjenosti. V twin po dizajnu ima savrsen primarni balans. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3134 Napisano pre 17 sati Drug član, 1236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte nije to bilo pitanje. TDM 850 sam vozio 13 godina. @slobasuper9 @OgiBG Ovo što sam citirao kolegu @nian je razlog zašto pitam, isti čovek, dva primerka motora, dva različita utiska. No, nije presudno za kupovinu, s obzirom na namenu modela. Za autoput već imam motor Različiti su utisci zato što je motor koji je probao gospodin bio demo motor koji je mogao da se vozi u celom rasponu obrtaja i pretpostavljam da je tako i vožen. U toj vožnji se dolazilo verovatno do ti 6 000rpm (+- 500) gde i pokazuje te vibracijice. Motocikl koji je gospodin kupio, je vozio po knjizi, kako je i opisao i nije prelazio opseg ovih obrtaja gde se javljaju vibracije. Kako sam ja razumeo, to je razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nian 30 Napisano pre 11 sati U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Fort 4.0, Suzuki V Strom 800 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu meni smetale vibracije ni na test motoru. Da se nisam trudio da ih osetim, verovatno ne bi ni obraćao pažnju preterano na to. Isto sam se trudio da osetim vibracije na 5000 i 5500rpm na mom. Nisam osetio nesto sto mi smeta. Mozda je Sloba u pravu. Neko bi osetio, meni to stvarno nije nista sto mi kvari ugodjaj vožnje. Testiraću još. Kada budem prešao više km napisaću utiske. Za sada su to utisci. Ili ih nema ili meni to baš ne smeta, pa ne osećam. Sorry što sam zbunio kolege. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...