Jump to content

Moto Zajednica

Novi Kymco 2023

Recommended Posts

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ovaj na slici ima bas dugačku potkolenicu deluje da je za visoke barem knap ako ne i odlican.

Visina sedista 780 mm vs bmw c400gt 775 mm .Liči da ce ti biti dobar ..Samo udaljenost i visina kormana da bude ok.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4375 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Trebalo bi da je sedište više od 800 mm, ovaj sa videa tako kaže, videću. . Probao sam malo više XCiting nedavno, i ne vredi. Imam mesta za nadtkolenice, ali korman je nisko i udara mi u kolena i pri malom okretu... Mora da se proba.

Promenio član boza_kg

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Moguce ja sam pogledao prvi rezultat jer mi je internet na plažu kantastrofa.

Najzad sam uhvatio vreme da pogledam novi Downtown GT.

dtgt.jpg

Lepo urađeno, kulturno i kvalitetno deluje, velik je, sedi se nekako na sredini skutera, i ima mesta i za dugačke noge! Jedva pri punom okretu kormana mi kači koleno, ali to nije potez koji se izvodi prilikom vožnje, a kolena mogu da se skupe ili spusti noga pri motanju u mestu, pa mi se tu čini sasvim OK. U odnosu na QJ skutere koje imaju u salonu u Jagodini, ovaj Kymco daleko ozbiljnije deluje. Na primer ručice kočnica su štelujuće, mogu se podesiti u nekoliko položaja, u zavisnosti od šaka vozača... Novi QJ Fort 400 mi sad pored njega izgleda kao igračkica, da izvinete na mom potpuno subjektivnom utisku.

Ispod sedišta je ogroman prostor, ima odokativno 50l kapaciteta za stvari, što je cool. Digitalni je TFT displej, ali bez mogućnosti konekcije sa telefonom, nema ni navigaciju, što je malo bzvz s obzirom da su i raniji Kymco skuteri imali i Noodoe GPS i aplikaciju. Ne vidim poentu što su onda metali taj tablet uopšte. Dobro je čitljiv i lepo dizajniran doduše.

Korman je dosta niži nego na mom trenutnom Agility-u, ali mi deluje OK, prirodno, ruke mogu da se ispruže ili poviju u laktovima, ima prostora.

Sedište je baš visoko, i meni krakatom dođe knap, pa verujem da će oni kraćih nogu imati problem da stabilno dohvataju podlogu pri stajanju. Vizir se može ručno podešavati u dva položaja, ali oba su poprilično niska. Nisam imao prilike da provozam skuter, pa ne znam koliko štiti, ali računam da bi prijalo staviti viši. Sedište je fino oblikovano, ima udobnu potporu za donja leđa, ali je malo tvrtkasto, čini mi se. XTown 300, koji je bio izložen pored, a koji je pride i dosta jeftiniji, ima dosta mekše i na prvu loptu udobnije sedište. 

Ali opet, moralo bi to ipak da se proba na dužoj vožnji za neki ozbiljniji zaključak. I ovaj DT GT, kao i mnogi noviji skuteri nema zadnji blatobran iznad točka, pa se i to mora dokupiti kome treba...

I sad, cena - 6.190€ košta. Ko hoće i kofer (taj sam), mora i poseban nosač - 130€ + kofer 200, 300€ najjeftiniji, plus veći vizir, Kappa je oko 150€ recimo, izađe to na skroz buckastih ~6.500€ ili više. Što je realno poprilično za ovakav jedan skuter. Mislim, dobar je on cenim, ali... razmislićemo :) 

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
On 7/12/2025 at 5:24 PM, boza_kg said:

Najzad sam uhvatio vreme da pogledam novi Downtown GT.

dtgt.jpg

Lepo urađeno, kulturno i kvalitetno deluje, velik je, sedi se nekako na sredini skutera, i ima mesta i za dugačke noge! Jedva pri punom okretu kormana mi kači koleno, ali to nije potez koji se izvodi prilikom vožnje, a kolena mogu da se skupe ili spusti noga pri motanju u mestu, pa mi se tu čini sasvim OK. U odnosu na QJ skutere koje imaju u salonu u Jagodini, ovaj Kymco daleko ozbiljnije deluje. Na primer ručice kočnica su štelujuće, mogu se podesiti u nekoliko položaja, u zavisnosti od šaka vozača... Novi QJ Fort 400 mi sad pored njega izgleda kao igračkica, da izvinete na mom potpuno subjektivnom utisku.

Ispod sedišta je ogroman prostor, ima odokativno 50l kapaciteta za stvari, što je cool. Digitalni je TFT displej, ali bez mogućnosti konekcije sa telefonom, nema ni navigaciju, što je malo bzvz s obzirom da su i raniji Kymco skuteri imali i Noodoe GPS i aplikaciju. Ne vidim poentu što su onda metali taj tablet uopšte. Dobro je čitljiv i lepo dizajniran doduše.

Korman je dosta niži nego na mom trenutnom Agility-u, ali mi deluje OK, prirodno, ruke mogu da se ispruže ili poviju u laktovima, ima prostora.

Sedište je baš visoko, i meni krakatom dođe knap, pa verujem da će oni kraćih nogu imati problem da stabilno dohvataju podlogu pri stajanju. Vizir se može ručno podešavati u dva položaja, ali oba su poprilično niska. Nisam imao prilike da provozam skuter, pa ne znam koliko štiti, ali računam da bi prijalo staviti viši. Sedište je fino oblikovano, ima udobnu potporu za donja leđa, ali je malo tvrtkasto, čini mi se. XTown 300, koji je bio izložen pored, a koji je pride i dosta jeftiniji, ima dosta mekše i na prvu loptu udobnije sedište. 

Ali opet, moralo bi to ipak da se proba na dužoj vožnji za neki ozbiljniji zaključak. I ovaj DT GT, kao i mnogi noviji skuteri nema zadnji blatobran iznad točka, pa se i to mora dokupiti kome treba...

I sad, cena - 6.190€ košta. Ko hoće i kofer (taj sam), mora i poseban nosač - 130€ + kofer 200, 300€ najjeftiniji, plus veći vizir, Kappa je oko 150€ recimo, izađe to na skroz buckastih ~6.500€ ili više. Što je realno poprilično za ovakav jedan skuter. Mislim, dobar je on cenim, ali... razmislićemo :) 

Na prvi pogled zapada u oci nekako previše nizak korman za tvoje gabarite. Komentar, onako u prolazu.. 

• Podržavam 1

Pa realno jeste. Ali ništa mnogo bolje nije ni na Xcitingu, ni Fortu, koji su bili u salonu pored. Ovaj DT me je obradovao mestom za noge, ali generalno GT skuteri nisu pravljeni za dugonje. Zato mi se ne žuri da menjam Agility.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Nema greške sa Kymcom, podigli su nivo kvaliteta još davno, samo je problem što su podigli i cene. Bukvalno su sada tu negde kao i premium brendovi Honda i Yamaha. A ako se uhvati i neka akcija, kao što je Honda davala proletos Forzu sa koferom, onda premium brend čak ispadne i jeftiniji! Plus ako se uračuna kasnija prodaja skutera, zna se da Kymcu cena neuporedivo brže pada..

E sad, ne znam da li je do srpskog dilera, možda u inostranstvu cena nije toliko velika, ali sa ovakvom cenovnom politikom neće se mnogo novih Kymca prodavati u Srbiji 😳

• Sviđa mi se 1

Neka kvaka postoji očigledno. Kymco je u regionu najskuplji u Hrvatskoj, pa su blizu Crna Gora i Srbija, ali je zato drastično jeftiniji u Grčkoj, mediteranskim zemljama, pa i u Mekedoniji i Bugarskoj.

A možda je i stvar procene. Kymco je bolji i kvalitetniji od današnjeg Piaggia (moje skromno mišljenje), a malko skuplji, a za malo jeftiniji od odgovarajućih Hondi i Yamaha, u čiju klasu realno i pripada...

Promenio član boza_kg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja