Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva sa Triumph motorima u Srbiji

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1702 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
On 16. 2. 2023. at 19:27, Disko Nindža je napisao:

Žao mi što se Triumph-i nisu više primili tu kod nas u Srbiji, ima ih svugde u svetu, ali kod nas je Japanac toliko duboko ukorenjen u svesti ljudima da će biti teško smeniti ga, sa razlogom, jer realno Japanac je zakon, ali to nikako ne znači da je Triumph loš.

Realno i jeste. Japanac u auto-moto svetu može da izdrži dosta više od bilo kog Engleza, Nemaca, Italijana, Austrijanca i sl.

Inače, sa tiger-om 1050 kog sam kupio u aprilu ove godine, sam prešao 10 000 km i prezadovoljan sam. Nikakvih problema nisam imao, motor je zaista za svoj cenovni rang babaroga. Kvalitet u izradi je tu, nigde se nije štedelo, ogibljenje, kočnice, upravljivost, plastike, farba,... sve je na vrhunskom nivou.

Ali kad na rezervoaru piše suzuki, ja znam da će taj motor da upali i da radi i ako ga potopiš u jezero. 

Isto važi i za hondu, kawu, yamahu.

Japanci nisu normalna nacija, to su čudni, principijelni ljudi koji ne fušare u svojim životima, a važnost svoje profesije, koliko god ona banalna bila, stavljaju često ispred važnosti sopstvenog života.

Takvim mozgom uspeju da stvore najbolje satove, motore (mislim na agregate, ne na motocikle), elektroniku, sve ono gde je preciznost i pedantnost u izradi veoma bitna.

Druga stvar, konzervativni su i ne vole mnogo promene. Suzuki u svojoj paleti motora godinama vuče iste, dokazane osnove i nije im se desilo da izbace neki krš agregat. To su sve motocikli koji prelaze "Boga oca" kilometara.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Astro Puki krsi sva pravila!, 918 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50

"Realno i jeste. Japanac u auto-moto svetu može da izdrži dosta više od bilo kog Engleza, Nemaca, Italijana, Austrijanca i sl."

Da se zna reda ovo bi administratori trebali da sklone. Pa 100 000 za japanca i za BMW je kao 40 godina za profesionalnog sportistu (bmw) i IT profesionalca (pirincani stroj) 😀

• Haha 1

• Malinar u pokusaju, 1702 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Propelera sa bokserom u sebi je mnogo više na putu od bilo koje druge marke, to vam priznajem.

Svi se kvare, ali Japanci ipak nešto redje.

pre 10 minuta, punisa 16 je napisao:

Da se zna reda ovo bi administratori trebali da sklone. 

Nekima bi lakše palo da sam im mater opsovao🤣.

• Sviđa mi se 2

• Misbehave Responsibly, 1639 postova
  • Motocikl: FZ6S
On 10/1/2024 at 11:05 PM, yogibear said:

@Forsberg

Zare, ne Žare. :)

Nenad Neša Zarić - Zare: 064 184 25 11

Neša koji je radio kod Spaleta ?

Promenio član drs

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja