ffaktorr 8 Napisano Octobar 14, 2022 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 2003 Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, planiram da pazarim motor do pocetka sledece sezone i za oko mi je zapao Triumph Street Triple pa me zanima da li neko ima neka iskustva kako je posedovati Triumph-a u Srbiji (ima li delova, da li nasi majstori znaju ovo da opravljaju itd) i naravno iskustva vezana za bas street triple su dobrodosla. Cisto dodatni info, ovo ce biti moj drugi motor, prvi je bio 2000 Honda Hornet 600 koji je nazalost havarisan prilikom "klasicnog" gradskog udesa (zena uradila polukruzno preko 3 trake i pune linije na 10 metara od mene i stala kad me je videla preko cele moje trake) tako da imam iskustva a i nejkede najvise gotivim. Street Triple mi je mnogo interesantan i izgledom i ima 3 cilinra a nije ruzan kao mt09 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ffaktorr 8 Napisano Februar 15, 2023 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 2003 Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Proslo je 4 meseca bez jednog jedinog odgovora. Izgleda da niko na bjbikers-u ne voli Triump. Za ljude koji nabasaju na ovo, saznao sam od ljudi koji su vozili triumph-e da je tesko naci deo, a jos teze majstora koji zna to da popravlja. Niko mi nije preporucio da pazarim ovaj motor, nije za svakoga (pogotovu ne kao jedini motor), zahteva dosta cimanja. Steta, meni su jako zanimljivi. Promenio Februar 15, 2023 član ffaktorr 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1415 Napisano Februar 15, 2023 Zainteresovan, 677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ffaktorr je napisao: Proslo je 4 meseca bez jednog jedinog odgovora. Izgleda da niko na bjbikers-u ne voli Triump. Za ljude koji nabasaju na ovo, saznao sam od ljudi koji su vozili triumph-e da je tesko naci deo, a jos teze majstora koji zna to da popravlja. Niko mi nije preporucio da pazarim ovaj motor, nije za svakoga (pogotovu ne kao jedini motor), zahteva dosta cimanja. Steta, meni su jako zanimljivi. Trion Motors je do nedavno bio jedini uvoznik Triumpha za Srbiju. Polaris iz Novog Sada je takođe počeo da ih uvozi pa bi trebalo da i oni imaju ovlašćeni servis. Za Trion pouzdano znam da su ovlašćeni servis ali pitanje je da li mogu da ti nabave delove i u kom roku, ali svakako vredi pozvati i proveriti. Koji Triumph voziš, ili planiraš da kupiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ffaktorr 8 Napisano Februar 15, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 2003 Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam street tripla ali sam na kraju odustao i kupio horneta opet. Hvala za info svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 15, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja stalno prelamam da li da uzmem Triumph ili ne, jaaako mi se sviđa Sprint 955i, mislim da bi bio idealan za mene i moj stil vožnje, maximalni obrtni moment već na 6000 obrtaja, ubrizgavanje, brutalan zvuk trocilindraša, odlične kočnice, pravi pravcati Sport-Turer... al sam pičkica, ne usuđujem se... i opet uzeh Japanca 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Februar 15, 2023 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ffaktorr je napisao: Proslo je 4 meseca bez jednog jedinog odgovora. Izgleda da niko na bjbikers-u ne voli Triump. Za ljude koji nabasaju na ovo, saznao sam od ljudi koji su vozili triumph-e da je tesko naci deo, a jos teze majstora koji zna to da popravlja. Niko mi nije preporucio da pazarim ovaj motor, nije za svakoga (pogotovu ne kao jedini motor), zahteva dosta cimanja. Steta, meni su jako zanimljivi. @Throttle Addict je dr. za njih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 918 Napisano Februar 15, 2023 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Kad god spomenes Triumpha prvo sto kazu, jaoo gde ces naci deo...pa jao na istom mestu gde i za ostale Inace, postoje firme koje se bave transportom na relaciji UK - Srbija, meni je po kamionu stigao auspuh iz Londona, toliko o problematici U Srbiji je generalno problem za svaki motor ako treba neki ozbiljniji deo, a sto se tice oficijalnog predstavnika tu je Trion motors, rade HD-a, Triumph i Royal Enfield-a. Vozio sam dve sezone Triumph Tiger Explorer 1200, a pred kraj prosle godine sam uzeo Trophy 1200 SE, ista masina kao kod Tiger Explorera. U prodaji sam imao Sprinta 1050 ST, fenomenalan motocikl. Secam se samo kako su pre desetak godina svi pljuvali po GS-u i to uglavnom oni koji ga nikad nisu ni provozali a kamoli imali, slicna prica i za Triumpha 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ffaktorr 8 Napisano Februar 16, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 2003 Honda Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Eh gde ste bili pre 4 meseca salim se malo. Nasao sam jedan idealan primerak street triple rs 2008 mat crn sa zlatnim (kao sto je moj hornet stari bio) ali je dosta iskakao iz budzeta koji sam odvojio za motor. Nije mi se ulagalo u nesto sto u tom trenutku nisam bio siguran da cu moci da iznesem, ipak sam novajlija, nemam starijeg burazera koji vozi 20 godina itd. Bukvalno niko u familiji ne vozi motor. Nesto malo sto sam saznao od ljudi ovako mi je ukazivalo da cu morati da se cimam za delove i da necu naci majstora blizu koji bi mogao da ga top servisira. A pored svega toga, ja sam iskreno zeleno opet da vozim horneta. To mi je prvi motor, vozio sam ga nepunih godinu i po dana i jos me nije smorio, i realno daleko sam ja sa skilom od limita tog motora. Nasao sam fenomenalno ocuvan motor, odgovarao po svim parametrima tako da sam odustao od "egzotike" Triumph-a. Malo jos da se obucim, sto u voznji sto u servisiranju motora, pa ce da padne i neki Triumph (ali samo u slucaju ako Honda ne izbaci trocilindrasa tog tipa do tad ). A Triumph Tiger Explorer 1200 u predivnoj more plavoj boji sam 2-3 puta video ispred kancelarije jedno leto i skapirao da ako ikada budem kupovao motor tipa GS da to mora biti tiger. Svaka cast BMW-u i njihovoj tehnologiji ali stvarno mi je ruzan taj stil. 19 hours ago, Disko Nindža said: Ja stalno prelamam da li da uzmem Triumph ili ne, jaaako mi se sviđa Sprint 955i, mislim da bi bio idealan za mene i moj stil vožnje, maximalni obrtni moment već na 6000 obrtaja, ubrizgavanje, brutalan zvuk trocilindraša, odlične kočnice, pravi pravcati Sport-Turer... al sam pičkica, ne usuđujem se... i opet uzeh Japanca Sve mi je jasno, sve je isto bilo samo samo ja gledao nejkeda sacekamo da se jos malo razradi prica sa njima ovde pa cemo i mi da pazarimo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 16, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Žao mi što se Triumph-i nisu više primili tu kod nas u Srbiji, ima ih svugde u svetu, ali kod nas je Japanac toliko duboko ukorenjen u svesti ljudima da će biti teško smeniti ga, sa razlogom, jer realno Japanac je zakon, ali to nikako ne znači da je Triumph loš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1415 Napisano Februar 16, 2023 Zainteresovan, 677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Disko Nindža je napisao: Žao mi što se Triumph-i nisu više primili tu kod nas u Srbiji, ima ih svugde u svetu, ali kod nas je Japanac toliko duboko ukorenjen u svesti ljudima Kao Golf dvojka XD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 16, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Golf 2, Mercedes w124...i ta ekipa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1415 Napisano Februar 25, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 2. 2023. at 23:15, Throttle Addict je napisao: Kad god spomenes Triumpha prvo sto kazu, jaoo gde ces naci deo...pa jao na istom mestu gde i za ostale Inace, postoje firme koje se bave transportom na relaciji UK - Srbija, meni je po kamionu stigao auspuh iz Londona, toliko o problematici U Srbiji je generalno problem za svaki motor ako treba neki ozbiljniji deo, a sto se tice oficijalnog predstavnika tu je Trion motors, rade HD-a, Triumph i Royal Enfield-a. Vozio sam dve sezone Triumph Tiger Explorer 1200, a pred kraj prosle godine sam uzeo Trophy 1200 SE, ista masina kao kod Tiger Explorera. U prodaji sam imao Sprinta 1050 ST, fenomenalan motocikl. Secam se samo kako su pre desetak godina svi pljuvali po GS-u i to uglavnom oni koji ga nikad nisu ni provozali a kamoli imali, slicna prica i za Triumpha Trion motors više ne uvozi Triumph ali su zadžali status ovlašćenog servisa. Jedini uvoznik za Srbiju je sada Polaris iz Novog Sada. Promenio Februar 25, 2023 član Lone rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano Mart 19, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Misljenje o Tiger 800 XC? Saveti, mane, gledati, ne gledati. uzimati ili bezati? Promenio Mart 19, 2023 član Vitez Koja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 170 Napisano Mart 27, 2023 Svrati ponekad, 176 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan On 2/16/2023 at 7:27 PM, Disko Nindža said: sa razlogom, jer realno Japanac je zakon, apsolutna istina, sve ostalo je moda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Mart 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/20/2023 at 12:17 AM, Vitez Koja said: Misljenje o Tiger 800 XC? Saveti, mane, gledati, ne gledati. uzimati ili bezati? Odlican motor po mom misljenju. Ja sam se odlucio za road verziju XR (mada u Gen1 se ne zove XR) zbog 19" napred. 90% vremena sam na asfaltu pa je za mene XC overkill. XC ima bolje ogibljenje i 21"/17" tockove ostalo je mislim isto. Meni je licno legao mada ne mogu da kazem da je jedna kraca voznja dovoljna za neke zakljucke. Preudoban i jako se lako vozi. Malo je teziste visoko pa mi za malo nije pao u mestu kada sam ga probao prvi put jer nisam ocekivao da se 10kg toliko oseca koliko je tezi od CBF-a koji sam vozio poslednjih godina. Ima taj specifican trocilindricni zvuk. Ja sam vise ljubitelj zvuka dvocilindrasa ali sam izgleda u manjini. Nema zvuk adventure motora vec vise sportskog ali zato vibracija gotovo da nema. Meni se jako dopao ali kao i svaki Triumph tesko se posle prodaje. U inostranstvu su jako skupi i lepo drze cenu. Jbga mi znamo samo za Japan trio i BMW ostalo Srbina ne zanima Cene kod nas su cesto nize nego preko sto nije slucaj sa ostalim brendovima. Mene to nece spreciti ali uzmi i to u obzir. Inace su poprilicno izdrzljivi i bar ja nisam uspeo da nadjem na netu neke velike zamerke na njih. Ako imas lovu uzmi drugu generaciju. Mislim da je potrosnja nesto smanjena a i ogibljenje je WP na drugoj generaciji (Showa je mislim na prvoj). Edit: Tek sad izvalih da pisem o XC-u u Naked podforumu.. Izvinjavam se Inace sto se delova za Triumph tice mislim da nece biti vecih problema. I onako vecinu delova i nabavljam sam iz inostranstva jer nemam zivaca da se mlatim sa nasim zvanicnim servisima. Ako bas nesto zapne Polaris iz NS-a bi trebalo da je od ove godine zvanicni uvoznik za Triumph-a a kontam i ovlasceni serviser kako rece kolega par postova iznad. U Beogradu znam da Zare (Marinkova bara/Sajgon) radi Triumph-e a cuo sam takodje za nekog u Visnjickoj Banji tako da ima i gde da se popravljaju Promenio Mart 28, 2023 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano Mart 29, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan @DeusExMachina nisam nigde mogao da nadjem neku temu o Triumphu, pa sam se zato nadovezao ovde. To si verovatno u pravu za prodaju. Da se teze prodaju, jer smo navikli samo na Japance i ovi sto imaju pare na GS Pa me iskreno zanimalo misljenje, tipa izdrzljivost masine i menjaca, delovi, prednosti, mane, udobnost, da li je udoban za dvoje, odrzavanje je isto kao i na svim motorima. Zanimao me najvise taj motor sa 3 cilindra, da li ima vibracije, dal ce cudno cuje itd.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 2, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj iz Rumunije vozi Tripla, kaže da je prezadovoljan, ne kvari se, a delova u Rumuniji koliko hoćeš, jer ipak EU Ako može on da dođe na skoro svaki moto skup u Srbiju možeš i ti eventualno nekad za Rumuniju po deo Treba voziti ono što voliš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 217 Napisano April 2, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pametno zboris vazno da ima delova, ako zatreba. Sad dal kod nas ili u komsiluku sta da se radi.. vazno da moze da se nabavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 193 Napisano Jul 27 (promenjeno) Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno iskustvo sa Triumph Tiger 1200 Explorer Moj prijatelj ga ima već par sezona a ono što se meni urezalo kad ga je tek kupio, veli "ovo ću malo duže voziti". Inače njega je kupio odmah nakon prodaje R1200GS a u međuvremenu ima Japanaca, Amera i Talijana, svi dođu i prođu ali Tigar je još u kući. Meni se Triumph jako svidio, oduševio me motor i često se na vožnjama zamjenimo za motore, zna da volim taj motor i uvjek me ponudi da ga vozim. Težak motor u mjestu ali odličan u vožnji. Dobro leži na cesti bilo pri ubrzanju ili kočenju uvjek je ravan, nema propinjanja ili slijeganja ..ravan u svakom momentu, od milja ga zovem Kenedi (lokomotiva) na dva točka. Ima finog momenta a istovremeno uglađen rad, sve mi se više čini da su tri cilindra prava stvar. Ljetos je prebacio 100K km pa se malo počelo čuti zvrčanje pri prvom hladnom startu pri čemu sam mu zamjenio španer faznog lanca ali bez neke vidljive promjene na bolje. Tad sam mu premjerio fazni lanac pošto će to biti sljedeći zahvat. Čini mi se na prvu da je identičan lanac kao na nekim Japancima ali moram to još uporediti mjerenjem. Ulje ne troši i dugo ostaje čisto u mašini. Ja sam 1.76 za mene je odličan položaj sjedenja, širok governal visoko je postavljen, fin je položaj i kad se vozi stojeći na makadamskim putevima. Sjedalo široko i udobno, nema klizanja ka rezervoaru. Motor bi vjerujem bio odličan izbor za veće ljude od mene. Sve je utegnuto a opet savršeno komforno, da sam u prilici ja bih ga kupio bez ikakve dvojbe. Potrošnja na magistrali 80-90km/h je uglavnom malo ispod 5 litara što je extra za ovoliku motorčinu. Sve u detalj je kvalitetno urađeno, nikakvih vibracija, zvrckanja plastika, luftova u kardanu ili ovjesu, fin precizan mjenjač, meko kvačilo ... da nisam probao mislio bih da Britanci pojma nemaju ali mora im se priznati, motor znaju napraviti. Promenio Jul 27 član twintower greška u tipkanju 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jul 30 (promenjeno) Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Sve što je twintower napisao, apsolutno se slažem. Posle 6 sezona mogu da kažem samo reči hvale. Pravo je uživanje voziti ga. Udoban, nema potrebe za šaltanjem niže za obilaženje, rasterećen, dobro koči, lepo leži u krivinama, kardan . Servis zamene ulja je pravo uživanje. Potreban vam je samo jedan imbuls, sve je ostalo pristupačno i lako. Zamena pločica, nema osigurača izbijanje štiftova i potrebe za čekićem, samo ibuls i ključ 14 mislim da je 14). Ono što je još dobro OBD2 konektor ispod sedišta (dijagnostika na telefonu) Prvi sam bio protiv Triumpha Tiger 1200 zato što je Englez zbog delova i održavanja, kada ga je drug kupio. Posle jedne vožnje, ja sam mu bio sledeći vlasnik i nikako da se rastanemo. Delove nije teško nabaviti (iz Bristola) poštom skuplje i sporo ili ima ljudi koji rade kombi transport (topla preporuka). Promenio Jul 30 član joker-ns 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4495 Napisano Octobar 1 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je došlo vreme da pređem na putni enduro koji može da izdrži i loš put, pa sam jako blizu da pređem na Tigra 800 XC iz 2011. sa žbicanim točkovima (21 napred). Ako imate neki savet na šta konkretno obratiti pažnju, pišite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4495 Napisano Octobar 1 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je došlo vreme da pređem na putni enduro koji može da izdrži i loš put, pa sam jako blizu da pređem na Tigra 800 XC iz 2011. sa žbicanim točkovima (21 napred). Ako imate neki savet na šta konkretno obratiti pažnju, pišite. Edit: značio bi i kontakt do majstora Žareta iz Marinkove bare. Prekopao sam Gugl, ali nigde ni naziva servisa nit lokacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15492 Napisano Octobar 1 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Forsberg Zare, ne Žare. Nenad Neša Zarić - Zare: 064 184 25 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4495 Napisano Octobar 1 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @yogibear 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Octobar 2 (promenjeno) Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Forsberg said: Mislim da je došlo vreme da pređem na putni enduro koji može da izdrži i loš put, pa sam jako blizu da pređem na Tigra 800 XC iz 2011. sa žbicanim točkovima (21 napred). Ako imate neki savet na šta konkretno obratiti pažnju, pišite. Edit: značio bi i kontakt do majstora Žareta iz Marinkove bare. Prekopao sam Gugl, ali nigde ni naziva servisa nit lokacije. Prvenstveno obrati paznju na kilometrazu koja je u 99% vracena poprilicno. Kod nas ih mozes naci za 6000e sa manje od 50k na satu dok bilo gde u inostranstvu kostaju cesto i vise. Od mehanickih problema te prve generacije su imale problema sa steper motorom za regulisanje ler gasa i losim alnaserom koji hoce da zajebava kada se temperatura agregata podigne. Takodje je cest problem da im se odlomi pin na selektoru brzina ili dodje do pucanja opruge za vracanje istog u samom menjacu. Osim ovoga poprilicno su dobre masine. Ja vec drugu sezonu vozim Tiger 800 verziju sa 19/17 tockovima i prezadovoljan sam. Zamenio bih ga trenutno samo za Tiger 800 novije generacije ili za Tiger 900 ako se Triumph odluci da batali T-plane crank engine. Mozda bi trebalo da otvorimo temu za Tiger 800/900 i prestanemo da spamujemo Naked podforum pricama o ADV/Touring motorima Promenio Octobar 2 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...