Rider000 2049 Napisano Jul 11 (promenjeno) Drug član, 1395 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @AnteKTo je jasno kao dan. Pre sat vremena, galebgd je napisao: KTM pokriva bregastu i van garancije, imas link negde u ovoj temi. Ja sam na mom svakako menjao ulje na 5k, i sad cu opet na 10k, pa na redovnih 15k. Isuvise ga volim Africa je divna, ali 250kg je previse. Ne oseca se to u voznji, ali znamo svi koliko cesto moras negde da se provlacis, ili se zajebes pa stanes na nizbrdici unapred, ili imas garazu na uzbrdici kao ja...ali cak i da to zanemarimo, ovaj spusteni centar gravitacije glavu cuva. Hmm, cuo sam da je kod njih garancija za to upitna bas. Al eto super. Da afrika je poteska, ja sam u sustini tu njenu tezinu primecivao samo kad je guram po dvoristu, ovako u voznji i sporim manevrima nije tako strasno. Moram probati 890 adv pre 31 minuta, Motorcyclist je napisao: Tumbe i ja smo se vozili, da vidis kako povlaci u 6. brzini sa nas dvoje Moracu ja to probati... Kad Stromu istekne mandat, 890 Adventure da utefterim u uzi izbor za sledeci motorin. Promenio Jul 11 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano Jul 11 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Neces se razocarati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2049 Napisano Jul 11 Drug član, 1395 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Najvise mi se svidja Adventure R. Nije prelep al dobro, vidćemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano Jul 11 (promenjeno) Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ipak vise njih, npr. Tuarega, Nordena, KTM. Mozda i Triumph ubacis Tigera 900, BMW 900 GS? Ima bas izbora u tom rangu. Promenio Jul 11 član Motorcyclist 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2583 Napisano Jul 11 BJB Maxi Scooter Club, 922 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Rider000 je napisao: Najvise mi se svidja Adventure R. Nije prelep al dobro, vidćemo Po onom što si pisao o vožnji, Adventure R nema baaaaaaaaš nikakvog smisla.. običan baš ako ti se jako svidja. Pogledaj i Nordena, vrlo slično a bolje za put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galebgd 21 Napisano Avgust 17 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, Imate li neku preporuku kod koga zameniti gume? Gume sam nabavio (tubeless), samo mi treba neko strucan da poskida tockove i kasnije sve vrati kako treba. I da mi ne oguli kozu s ledja kao u Delti...idealno Beograd i okolina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2108 Napisano Avgust 17 Drug član, 1579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, Imate li neku preporuku kod koga zameniti gume? Gume sam nabavio (tubeless), samo mi treba neko strucan da poskida tockove i kasnije sve vrati kako treba. I da mi ne oguli kozu s ledja kao u Delti...idealno Beograd i okolina.Pavle 25. Maj +381652388500Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 55 Napisano Octobar 12 U prolazu, 28 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: KTM 790 adv Prijavi odgovor kao problematičan On 8/17/2025 at 11:51 AM, vidakn said: Pavle 25. Maj +381652388500 Sent from my SM-A556B using Tapatalk Ajde i ja malo da prosirim ovu skupinu , nije 890 ali moze da prodje . 8.000km od aprila kada je kupljen nov 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano Utorak u 21:59 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jos mi je zao sto si ga prodao kao da je bio moj @Tumbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4940 Napisano Utorak u 22:00 Drug član, 485 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan I meni je. Ako ti je za utehu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano Sreda u 14:59 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji motor na svetu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano juče u 08:34 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Rekao sam i Tumbetu, ja sam ovako stidljiv i povucen lik. Sto se tice motora, eto ovaj moj nisam jos uputno poterao preko 8000 obrtaja, sve nesto lagano ali da imam ovaj 890R, ja bih SE KURCIO! Znaci KURCIO BIH SE po selu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1333 Napisano juče u 09:31 Drug član, 1210 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa realno ovaj motor i ne može da se vozi normalno Ja sam na 790 , 890 je jači i bolji, ali kada sedneš na njega vuče te da budeš huligan. Promenio sam 10ak motora najmanje, i ovaj je jedini koji svaki put izmami osmeh. Čudna sprava. Mada, nisam probao 1290... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano juče u 09:47 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, lemy said: Pa realno ovaj motor i ne može da se vozi normalno Ja sam na 790 , 890 je jači i bolji, ali kada sedneš na njega vuče te da budeš huligan. Promenio sam 10ak motora najmanje, i ovaj je jedini koji svaki put izmami osmeh. Čudna sprava. Mada, nisam probao 1290... Mozes li mi reci kolika je razlika u udobnosti sedista kod obicne verzije i R verzije, jel to stvarno neka razlika ili malo? Probao ga je nedavno @Tumbe Ako zeli moze da nam prenese utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 1021 Napisano juče u 10:19 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan I ja stojim pri tome da je 790/890 najbolji motor napravljen. Ko nije probao može samo da zamišlja, ko proba skonta da je do tada vozio kočije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1333 Napisano juče u 11:48 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem, ali kad nekom spomeneš odma se uhvati za bregaste... To je jedini motor, a enduro je, sa kojim sam češao asfalt fuzasterima a delovalo je kao da može još, a nisam neki profi vozač . Onaj šut u dupe kad se odvrne gas to je tek priča za sebe. Što se udobnosti sedište tiče, ne znam razliku jer nisam probao R, ali verujem da je udobnije jer je drugačije profilidano i šire. Za suvozača sigurno jeste. Sedište jeste tvrdo ali na moje iznenađenje nije neudobno uopšte. Ja bar nisam uvozan ali sam iz CG došao do Novog Sada sa par kratkih pauza, što ranije nisam ni sa jednim motorom (vozio uglavnom putne enduro, Transalp, VStrom) Promenio juče u 11:50 član lemy 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2815 Napisano juče u 11:59 (promenjeno) Andragog, 5385 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Probao 790 adv R model, vrhunski motor u svakom pogledu. To sa bregastim osovinama je otprilike kod 1% motora a ljudi napraviše famu od toga ! Promenio juče u 12:01 član srbac 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2049 Napisano juče u 12:04 Drug član, 1395 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Meni se bas svidja 790/890R adv. Kakav zvuk taj agregat pravi, pišnem od sreće kad to čujem. I voleo bih ga probati i ne bih, jer bih posle sigurno gledao posto-poto da ga pazarim. Ne znam kakva je situacija sa kvarovima, japanci su me razmazili da samo servise radim i nista vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21108 Napisano juče u 12:49 Integrisan, 6534 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma zajebao bih i kvarove i sve. Mazio bih ga po sedistu i recitovao mu Jesenjina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1333 Napisano juče u 12:56 Drug član, 1210 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene 40.000km bez kvarova, samo servisi i dalje je u top stanju. Znam da nije neka kilometraža, ali nije baš da su krševi. Ovo je bio moj prvi KTM, do tada japanci. Vrlo brzo posle toga sam kupio još jedan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 896 Napisano juče u 13:58 (promenjeno) Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, House said: I ja stojim pri tome da je 790/890 najbolji motor napravljen. Ko nije probao može samo da zamišlja, ko proba skonta da je do tada vozio kočije. Ja sam probao tvoj 790 kad si ga prodavao, i definitivno je to to što se mene tiče. Sledeći motor će biti ili 790 ili 890. Dovoljno je bilo tih 5-6 minuta po Mladenovcu. Jedini razlog što ga nisam i uzeo je što sam, dan nakon probe, ušteđen novac nenadano morao da alociram u drugu stranu. Da smo se taj dan dogovorili, upao bi u dosta velik problem sa druge strane Promenio juče u 14:02 član Sveti Atila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 733 Napisano pre 23 sati Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Jel to dalje implicira da je mtx najbolji motor na svetu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3312 Napisano pre 23 sati Drug član, 1031 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4940 Napisano pre 20 sati (promenjeno) Drug član, 485 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, lemy je napisao: Mada, nisam probao 1290... Aj da napišem neko slovo, mada nije tema za 1290. Probao sam Deltin 1290 adventure r. E sad ovako, da ne dužim... Od kada sam vozio ZX10R 2005, nisam vozio motor koji ovako poteže. Stvarno, neverovatan osećaj... Sjajna ergonomija, ko vozi ili je vozio 790/890, odmah prepozna starijeg brata. Još više uliva poverenje i mami (što i nije dobro) da stalno zavrćeš gas. Nisam želeo (čitaj smeo) da isključim trakciju, verujem da može na gas i 3. brzinom na točak. Koči odlično, ali pošto vozim RT dajem višu ocenu BMW za asfalt. Za off je top. Jednostavno, KTM dnk, potpuno. Samo mnogooo moćnije od 790/890. Kažem opet, može se tražiti samo sličnost sa KTM, da može da bude potpuno svrsishodan i na džadi i na makadamu. A @lemy, pošto znam da si vozio kojekuda 790 off, veruj mi da bi mogao svuda i sa 1290 R. Uopšte nije prazna priča kao GS ili Africa za off, gde samo profesinalci nešto iščupaju. Ovo mogu i normalni ljudi da voze na off-u. Ne mislim na hard enduro. Oduži, ali fascinirao me. A i dalje stojim da mi teško pao rastanak sa 890... Promenio pre 20 sati član Tumbe 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4940 Napisano pre 19 sati Drug član, 485 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Rider000 je napisao: japanci su me razmazili Zbog iste stvari sam skoro 30 godina vozio japance. Međutim, sada mnogo žalim što se nisam pre prešaltao na evropske motore... Jbg, motor nije samo sredstvo za vožnju. Tu ima i mnogo ljubavi, ludosti, radosti... E sad, verovali ili ne, kako KTM čupa sve iz tebe, svaku emociju, adrenalin ja to nikada i nigde nisam sreo u svetu na 2 točka. Stvarno sam imao i vozio sve klase motora osim čopera. Ali bukvalno je KTM priča za sebe. Možda ima bržih, pouzdanijih, udobnijih, ali koga briga. Ko se "inficira" sa narandžastim virusom taj više nema drugi reper. Priča o bregastim, curenju antifriza, ovo ono. Ma sve mu bre opraštam. Od kad vozim KTM spoznao sam šta je to iskonska ljubav. Nekad prema konju, danas ka motociklu. I da, otkad vozim KTM, nemam zimsku pauzu. Sezona je 12 meseci. Sve ovo vam najiskrenije napisah. Možda nekom bude smešno, ali istinski ljubitelji KTM će se prepoznati u ovim rečima... 7 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...