Motorcyclist 19653 Napisano Maj 31 Integrisan, 6064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ta Honda organizuje nekada nesto, neke grupne test voznje itd? Evo vidim nedavno Yamaha slala ove jutjubere u Spaniju na test Tracera 9 GT+, sta radi honda da promovise Transalp kod nas? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4477 Napisano Maj 31 Drug član, 2395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kako znam niko nista, nit ko objavljuje nit ko sta prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 909 Napisano Maj 31 (promenjeno) Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zoransm said: Još nešto. Čitao sam iskustvo jednog vlasnika Transalpa, koji je napred stavio zupčanik sa 15 zuba. Oduševljen je promenom !! Naravno, fabricke brzine su bas predugacke. Prva ide do 90kmh, a cetvrta do 200kmh. Moglo bi jos krace l od 15T. 14T bi bio jos bolji. 6. Brzina ne sluzi nicemu skoro. Promenio Maj 31 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Maj 31 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Afrika se na 130km/h u sestoj vrti na jedva 4000rpm Sesta sluzi da odmori agregat na dugim turama gde ima dosta autoputa pa se pegla 140/150kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 909 Napisano Jun 1 (promenjeno) Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, mada Afrika ima drugi agregat, maks snaga na 7500. Pa i ima smisla, ne moze puno drugacije. Transalp ide do 10.000rpm, a ima slicno obrtaja u 6. na 130kmh. Na 130kmh se Transalp gusi u sestoj, nije bas da odmara , pre sam u 4. pri toj brzini. Po meni idealan menjac treba da ima priblizno takve odnose da poslednja brzina u maksimalnoj snazi izgura maksimalnu brzinu. Onda je idealno iskoriscen menjac naspram agregata. Ili eventualno samo da je 6. overdrive, a ovde su sve dugacke. Promenio Jun 1 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19653 Napisano Jun 1 Integrisan, 6064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Honda redovno pravi menjace sa dugackim brzinama, ne znam zasto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Jun 1 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Da, ima smisla. Afrika dominira i ispucava u niskim i srednjim obrtajima. Transalp obrnuto, srednji i visoki obrtaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 599 Napisano Jun 1 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj ima 15/46, ima unutrasnje, nema tempomat, ima tet. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 984 Napisano Jun 2 Zainteresovan, 414 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko prešao sa originalnog, hondinog top case 50L na neki Givi i zašto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 115 Napisano Jun 2 U prolazu, 88 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko prešao sa originalnog, hondinog top case 52L na neki Givi i zašto?Ja sam odmah instalirao Givi jer nisam hteo preskupi plasticni vec ALU.Stavio sam onaj najveci trekker 58l.Iskreno, ne izgleda bas najlepse, al meni je jako koristan za svaki dan jer stalno nesto nosim Kad se ide na off skidam ga.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 109 Napisano Jun 2 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe 58 l treker. Meni nije ružan naprotiv sve je to lepo i veoma korisno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 115 Napisano Jun 3 U prolazu, 88 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takođe 58 l treker. Meni nije ružan naprotiv sve je to lepo i veoma korisno! Ne znam, meni je moj lepsi bez Jos sad sa kramponkama i kratkim nosacem tablice Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Jun 3 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, da mu dodas jos bocne, jos bi bolje izgledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 115 Napisano Jun 3 U prolazu, 88 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, da mu dodas jos bocne, jos bi bolje izgledao. Hocu, al mekane Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surovi Amater 18 Napisano Jun 4 (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Aprilia Red Rose, EN500A, XL750 Transalp, R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 5. 2025. at 22:24, zoransm je napisao: Znam da će ovo moje zapažanje naići na RAZAPINJANJE od strane nekih forumaša ali šta ću moram. Danas sam na kratko provozao GS 1200 2017. Do sada sam ga još jednom prilikom probao takođe na kratko. Nije me ničim kupio. Očekivao sam neku primetnu razliku. Na kočenju nije sad nešto drastična razlika, BMW K1200S opasan dobro kočenje. Na vešanju opet isto tako. Ergonomija lošija od Transalpa, zaštita od vetra nikakva drastična razlika. Motor, opet isto, menjač isto. Ne znam šta da kažem nije me uopšte fascinirao. Po pričama ljudi očekivao sam primetnu razliku na bolje, međutim nije tako. Koja su vaša iskustva. Možda treba voziti više kilometara. Ako govorimo o adv motociklima Transalp je stvarno dobar motor. 31. januara sam XL750 prodao sa blizu 15000km pa prešao na R1200GS 2014. 5000km do sada i zadovoljan sam. Kočnice su neuporedivo bolje, udobnost za dvoje takođe što je i bio razlog prelaska, snaga, ali to je svakako druga kategorija motora. Jedino mi nedostaje sposobnost za provlačenje po gradu koju je imala Ivana Španović Da, menjač na BMW-u očaj za korišćenje. Promenio Jun 4 član Surovi Amater Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 109 Napisano Jun 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno sam trebao samo napisati da spram famoznih priča, a u moto krugovima se non stop priča... Jednostavno sam očekivao primetniji "Skok" ali nisam to doživeo. Ne znam šta da kažem. Prethodni motor mi je bio K1200S, znam skroz druga priča ali poenta je da primetiš da je ispod tebe neka druga dimenzija tehnologije. Ovde jednostavno nisam to doživeo. Moguće da ima i do moje visine 190cm pa ne mogu da se spakujem... Ali to je deo ergonomija. Ili su ova dva što sam kratko probao bili izraubovani. Ajde i to da se motor mora više km provozati. Naravno da je to odličan motor (gs) Xl750 je dobar motor. Promenio Jun 4 član zoransm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 321 Napisano Jun 9 Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ubija me u pojam da nema i dalje opcije da se zapamti deaktiviran TC. Poručio sam ovo i ugradio danas. U suštini zapamti da je ugašen TC i ABS za zadnji točak. Motorcycle Accessories | LSK Motorcycle Electronics WWW.LSKELECTRONICS.COM LSK Motorcycle Electronics is a developer and manufacturers of high quality motorcycle accessories from Czech Republic - Fuel gauges, Headlights, Off-Road Dongles etc.. Ugradnja ide relativno brzo, ništa komplikovano Držanjem strelice na dole jednu sekundu pali i gasi TC i ABS za zadnji točak, prednji na najslabiji ABS Modovi vožnje i dalje ostaju, može se sve podesiti, engine braking, power itd. Dongle samo "prepiše" TC i ABS podešavanja Mode se zapamti i kada se kompletno ugasi motor, izvadi ključ itd. Kada je deaktiviran TC i ABS ime mode-a, TC i ABS kružiċ blinkaju konstantno. Meni skroz ok da ne bih izginuo na ulici, po offroad-u najmanje gledam tablu Bitno: Nije dozvoljeno po putu, ogradjuju se verovatno od posledica 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 984 Napisano Jun 15 Zainteresovan, 414 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi neko kupio set Givi SR1201 nosaće sa Givi M8A aluminijumskom pločom? Cena kompleta 150 evra. 1. GIVI SR1201 NOSAČ KOFERA HONDA XL750 TRANSALP 2023 | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Tipski nosač centralnog kofera, može se kombinovati sa M5, M8A, M8B, M9A ili M9B MONOKEY® pločom, odnosno sa M5 2. PLOČA KM8A-M8A | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Ploča za centralni kofer sa MONOKEY sistemom kačenja. Evo kako izgleda na motoru sa Givi TRK52N kofer: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 321 Napisano juče u 13:05 Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo dva Transalpa u Rumuniji na Transalpini. @SrdjanRadivojev isplanirao super turicu od oko 1100 km za dva dana. Odlično bilo, uskoro stižu snimci sa krivinama, blatom i prašinom. 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4477 Napisano juče u 13:31 Drug član, 2395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Jooooj neki dan vidim crnog, jes grdan Nista nema na sebi da privuce, ovaj beli najbolji. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 599 Napisano juče u 14:48 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Motor izmisljen za sve akcije Sale napravio ozbiljne fotke 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 396 Napisano juče u 17:22 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, RankoBg87 je napisao: Jooooj neki dan vidim crnog, jes grdan Nista nema na sebi da privuce, ovaj beli najbolji. Beli motori su uvek najlepši 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...