pronto 6552 Napisano April 2, 2023 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan U zavisnosti od zemlje porekla, ameri imaju bilateralne sporazume sa prozvođačima....pa, svačega. U igri je reciprocitet, korporativna, a neretko i državna i ekonomska politika. Njihovo tržište je sinonim za uspeh (kada se roba tamo plasira), zbog brojki, broja stanovnika, kupovne moći itd i u tom smislu mnogi su spremni da im izađu u susret po mnogo osnova. Nije moguće porediti cene tamo....i "ovde", između ostalog i zbog toga. Za njih idu često i malo jednostavnije sprave, nema mnogih sistema koji su u Evropi pomalo i obaveza...i tako. Nemojte se džaba nervirati, ne računajte na robu iz Amerike. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano April 22, 2023 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Motoexpo Sofija. Izložen novi, beli Transalp. Cena ludnica 10.500 evra.Nisam mogao da poverujem - ta cena je i na zvaničnom sajtu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano April 22, 2023 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je neka realna cena... toliko je trebao da kosta i ovde. Sad sto su se odlucili za visu, pretpostavljam zbog velikog interesovanja. Rekose da je za Srbiju poruceno 30-tak komada... Mozda samo procena trzista, npr - ovde je NC750X veoma popularan model, pa se moze ocekivati da Transalp bude jednako, ako ne i vise trazen motocikl. Moja neka racunica je bila da ga dobijem za oko 10k (sa popustom), ali mozda sam bio previse optimiatican? Na kraju sam odustao od te price... za sad, ali videcemo za koju godinu, sacekacu neku novu iteraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jorga83 112 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: valjevo Motocikl: africa twin rd07a Prijavi odgovor kao problematičan Upravo ga Lolo testira na ovim prostorima, fotografije sam napravio prosli vikend na Zabljaku. Deluje da je i njegov dosta spusten, srazmerno njegovoj visini.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1655 Napisano Maj 23, 2023 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Posteno ga je natovario... Mozda je siroma spusten zbog tereta x) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 100 Napisano Jun 9, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan NothingToProve - test Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Jun 13, 2023 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto je ovog oblika rezervoar za ulje? Da bi imali šta pričati ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Jun 13, 2023 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da se lakše slomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Jul 19, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Pratim forum već neko vreme a kao član sam potpuno nov.Nekako mi je bilo prikladnije da se ovde javim prvi put kao ponosni vlasnik prvog prodatog novog transalpa kod nas!Sent from my iPhone using Tapatalk 22 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2639 Napisano Jul 19, 2023 Drug član, 1595 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam A sto je prvi, vise ih za Afriku ili se ceka? pitam cisto onako, lep je motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Jul 19, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam A sto je prvi, vise ih za Afriku ili se ceka? pitam cisto onako, lep je motor. Ma ceka se.... prosto prvi koji je stigao, sastavljen, registrovan i izasao na ulicu.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2639 Napisano Jul 19, 2023 Drug član, 1595 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako meni bilo za cb500x, odustao zbog cekanja pa uzeo nc, znao sam kakav je pa sam mogao ga uzeti a za cb nit video nit sedeo, Sad da neko hoce TA da li ima u salonu da se vidi ili se ide na srecu pa sta bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Jul 19, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako meni bilo za cb500x, odustao zbog cekanja pa uzeo nc, znao sam kakav je pa sam mogao ga uzeti a za cb nit video nit sedeo, Sad da neko hoce TA da li ima u salonu da se vidi ili se ide na srecu pa sta bude. Imaju jedan u salonu jos od sajma. Trebalo bi uskoro da bude registrovan pa da moze i da se testira... ako vec nije.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3947 Napisano Avgust 1, 2023 Drug član, 886 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke na kupovini! Čekam utiske iz prve ruke, deluje da smo sličnih gabarita... Sutra idem do servisa i nadam se da će biti neki u salonu da se pogleda lepo. Ozbiljno razmišljam o ovom motoru kao sledećem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Avgust 1, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke na kupovini! Čekam utiske iz prve ruke, deluje da smo sličnih gabarita... Sutra idem do servisa i nadam se da će biti neki u salonu da se pogleda lepo. Ozbiljno razmišljam o ovom motoru kao sledećem. Evo 1700 i neki kilometar vec. Ja sam prezadovoljan.Ako bas moram na nesto da se zalim, pored toga sto moram da se potrudim da nadjem zamerku, pozalio bih se na far. Prvo sto su dizajnerski mogli malo da budu inovativniji, al to mi ne smeta i drugo nije bas nesto za noćne vožnje, moglo bi to malo bolje.Ali sve ostalo.... reč da kažem.U salonu bi trebalo da imaju jedan ili vise sigurno.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3947 Napisano Avgust 1, 2023 Drug član, 886 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan I meni taj far ne liči ni na šta, ali jbg, mora nešto da bude... Veći je problem što ne osvetljava dobro, kako sam kažeš. Na ADV 350 far kida kako osvetljava, zato mi nije jasno da na ovakav ozbiljan motor ne stave i odgovarajuće osvetljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3947 Napisano Avgust 2, 2023 Drug član, 886 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas do Delte. Ima Transalp za test vožnju i rekoše da ih imaju za isporuku odmah. Videh nekoliko po paletama na parkingu. Nisam imao vremena za test vožnju, Pavle me ubeđuje da je KTM 790, bolja kupovina (ista cena, više opreme, tubeless točkovi). Lično, mnogo lepše izgleda KTM, čak i lepše sedim. Transalp je klot u odnosu na njega. Verujem da je kvaliteniji ali baš su ga ostavili "golaća", nema nikakvu zaštitu motora, štitnike za ruke... Moram to da provozam malo, oprema se dodaje vremenom (barem mi smrtnici) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16361 Napisano Avgust 3, 2023 Integrisan, 4922 postova Prijavi odgovor kao problematičan KTM je sigurno bolji i ozbiljniji offroad motocikl, verovatno je i par hiljada skuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3947 Napisano Avgust 3, 2023 Drug član, 886 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ista cena, u tome i jeste stvar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2480 Napisano Avgust 3, 2023 Drug član, 1590 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Probaj oba, pa ćeš videti koji te "radi" i koji je za tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Avgust 3, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni KTM nije bio opcija uopste. Poslednjih godina su mi ih dizajneraki upropastili.Sve to navedeno stoji, al' za mene je honda honda.Plus sam ja ispregovatao dobar dil i izboksovao da mi se nesto dodatne opreme ukljuci u osnovni cenu. Samo sto oprema jos nije stigla. Tako da sam odlicno prosao i ja sam licno prezadvoljan.I kao sto kolega rece, ktm je bolji za off i tu nema price, al ja cu svakako off voziti 15-20% moje voznje.Evo 1900km jos nisam u prasinu sisao.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 578 Napisano Avgust 3, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Jesi vozio mozda starije Transalpe, da uporedis? Po testovima pricaju da je mnogo vise orijentisan za put, tvrdji, itd. Mada po specifikacijama je veoma slicna XL600V (tockovi, hod amortizera, visina, itd..), meni deluje da je dosta sposoban i van puta. A kazu da je slican cb500x po osecaju. Bas bih zakazao test voznju, da uporedim, malo je falilo da ga kupim, samo da nisu tubed gume. Promenio Avgust 3, 2023 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 43 Napisano Avgust 3, 2023 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam 650 ali davno i nedovoljno za uporedjivanje.Ja samo kazem da za sada moje potrebe i prohteve savrseno ispunjava Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 578 Napisano Avgust 3, 2023 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne, motor za sve, i poprilicno jak. Pa i cb500x je dosta sposoban, isto vozim 80/20 grubo, moze svuda... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Avgust 28, 2023 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost, ovo je seriozni problem za "adventure" bike? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...