umpahpah 102 Napisano Jun 14 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 5. 2025. at 16:43, Satelis je napisao: Čekam kakav ce ishod biti jer priča nije ni malo naivna. I mene ovo zanima. Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16831 Napisano Jun 21 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Rec je o modelu GTS 300 kupljena kod nas nova, koja je Marta meseca 23 godine dosla sa 20-ak hiljada predjenih, tacnije 20.414km. Doslepana je jer dugo nije vozena pa je red da se sredi. Tada je svasta nesto radjeno, zamenjeno, ocisceno .... GTS odlazi od mene. Opet pada u zaborav, pali se vrlo retko a jos manje vozi, presla je samo 300km od tad. Baterija u jednom momentu resila je da rikne. Zove drugar i pita sta da radi rekoh skini bateriju, donesi da je stavim na punjac ili da odmah formiram nov aku Drugar odgovara da ima punjac i da ce je napuniti ok, napuni....javi sta si uradio Drugar je skinuo, napunio, montirao, upalio, provozao kratko te parkirao i javio da je sve proslo Ok. Nije dugo trajalo...opet je baterija izdala, morace zamena. Dogovorim se sa drugarom da skine, napuni i kad upali da dodje do mene da zamenimo bateriju. Tako i bi sve do momenta dok nije krenuo sa povezivnjem klema.... obrnuo je polaritet i to je to, ne daje nikakve znake. Zove drugar, pricamo, ne zna sta da proveri ..... njegov drugar tj vlasnik GTS-a samo sto nije dosao. Vata ga panika, sjeba nesto sto nije njegovo. Eeeee ovde sad krece zurka prava! Dosao vlasnik, tu je i drugar te posto im je blizu PGS rese oni da odslepaju Vespu do njih da vide o cemu se radi (nadju i zamene osigurac koji je crkao pri pogresnoj montazi klema baterije). Posle par dana zove mene drugar koji je obrnuo kleme i vrlo panicnim glasom mi saopstava da za Vespu treba izmedju 2.000 - 3.000 evra ne bi li se popravila. Iz servisa su mu rekli kako je nesto puklo u agregatu, mora da se skroz otvori, zameni.... pored toga ceo prenos je los, sve je u raspadnutom stanju i da je ECU pretrpeo stetu. Pita me sta mislim, sta da rade, jako cudno vergla? Rekoh nemas mnogo opcija.... ili ostavljate tu da ga poprave ili tovaris na slepku i dobaci da vidim o cemu se radi. Tako i bi, vec za par h GTS je stigao. Posle par dana uzeo sam da vidim o cemu se radi.... pa da krenem redom slagati kocke Zatekao sam otvoren i rasklopljen CVT, samo su ovlas uhvaceni srafici od poklopca. Otvaram sklop, sve vadim, pregledam, uporedim sa slikama od pre 2 godine ..... sve je u najboljem redu, nema tu niceg sto se raspalo. Sklopio CVT, nova baterija, ulje dobro, kljuc u bravu da vidim gasi li code lampu ... gasi je, klik start i nista, samo vergla. Zvuk cudnog verglanja je zato sto na motoru nema svecice, zvuk je slican kao kad radilica vrti u prazno. Nadjem svecicu, stavim u lulu, zaverglaj na kratko i op baci varnicu...super. Montiram svecku na mesto i bam bajk upali, radi i ide normalno za to kratko koliko sam probao. Obavestavam drugara sta sam zatekao, sta uradio i da je bajk upalio. Rekoh posle rucka idem da ga provozam, testiram i javim rezultat. Rezultat nije dobar, bajk ukljucuje ventilator, cujem ga kako vrti ali temperaturu motora podize ka crvenom polju. Nivo antifriza je dobar, sve je prohodno, termostat ne glavi ali .... impeler pumpe vode ne okrece, tu je problem. pumpa vode da bi se odradila mora rezervoar vani ili agregat lakse mi je da izvadim agregat jer je taman vreme ventile prestelovati evo je havarija (koja se povezuje sa pomenutim pucanjem u agregatu) osovina pumpe Sta se desilo.... Semering antifriza u jednom momentu je pustio antifriz koji je naceo lezaj na osovini pumpe. Lezaj je zakucao i prilikom paljenja doslo je do pucanja matice na magnetu i opruge koja pokrece pumpu. druga opruga trebace set za rep. pumpe + druga matica, ulje, antifriz, d. voda sklopljeno, vraceno nazad ventili dobrano izasli iz tolerancije....sredjeno Usledila je opet proba, temperatura, agregat.... sve fercera kako treba..... do sutra dan ujutru Pogledam ispod motora i vidim par kapljica antifriza .... svasta mi prodje kroz glavu. dizem "haubu" mala cuca niplica za odzracivanje sistema resila je da izda, gumica ne drzi valjano Samo gumicu ili niplicu sa gumicom se ne moze kupiti....moze se kupiti samo celo kuciste termostat na cemu dolazi i nipla. Takodje moze se budziti drugim srafom sa cepom.....mi necemo budziti. Ovim se ujedno zavrsila cela saga oko Vespe pomenute.....toliko od mene 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 21 Ne silazi, 2707 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dve godine stara i dobrano razjebana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8487 Napisano Jun 21 Drug član, 3201 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Kao da čitam detektivski roman. Odlično! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16831 Napisano Jun 21 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, cezarpa je napisao: Dve godine stara i dobrano razjebana? GTS 300 kao model kreće od 08 godine. Ova je prvi put kod mene došla pre dve godine kad je imala 20Kkm predjena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 102 Napisano Jun 23 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 6. 2025. at 23:51, Satelis je napisao: GTS 300 kao model kreće od 08 godine. Ova je prvi put kod mene došla pre dve godine kad je imala 20Kkm predjena. Pitanje: Da li je u pitanju loš kvalitet materijala, ili je neko pre tebe nestručno čačkao ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 245 Napisano Jun 23 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Ali dijagnoza servisa... 2-3000 evra! Bravo, majstori! Dare, tebi svaka čast, ubode ga iz prve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16831 Napisano Jun 23 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, umpahpah je napisao: Pitanje: Da li je u pitanju loš kvalitet materijala, ili je neko pre tebe nestručno čačkao ? Ako misliš na pumpu vode nije tu niko ništa cackao. Jednostavno je dotrajao semering kom hoće da kumuje jak antifriz. Pre sat vremena, zhex je napisao: Ali dijagnoza servisa... 2-3000 evra! Bravo, majstori! Dare, tebi svaka čast, ubode ga iz prve I to mogu razumeti kad se želi oterati mušterija ili ako se ne želi raditi. Klepi se visok predračun i gotovo, redovna pojava kod ovl. kuća. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...