cezarpa 11011 Napisano Mart 28 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas ce jos da izadje bolje da kupis motor koji je izasao iz garancije.Bar znas da servisiranje,i popravka ide na tvoj teret.U ovlascenim servisima vise lazu nego sto urade.Kad je nesto u garanciji prave se mutavi.Uvek okrenu pricu ptrotiv kupca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Mart 28 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato će i da propadnu. Posle toga, nezvaničan servis što je bolje ili raditi sve samostalno. Delovi inostranstvo i to je to. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 28 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako, nisu komplikovani, za standardan pregled je dovoljna dijagnostika od 2000 din plus adapter cabel, i to je to. Za reset servisnog intervala - ima u uputstvu u 3 koraka..... Čim se otklone sve dečije bolesti (ako ih ima) ima da ide 200.000km bez problema uz normalno održavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 28 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan E da, za one koji imaju problem sa greškom: P0196 (Engine Oil Temperature Sensor Range/Performance) Trebalo bi ovlašćeni servis ''naterati'' da urade update ECU prilikom sledećeg servisa. Kod mene je bila česta pojava, na dijagnostici se vidi da je sve ok - čita temperaturu i raste normalno kako motor radi duže. Samo je softverski ''rigorozan'' opseg i čim je ispod neke granice ~tu negde oko 10ak stepeni, tada izbaci grešku po paljenju. Pisalo se dosta online o tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano Mart 28 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, cezarpa said: Kod nas ce jos da izadje bolje da kupis motor koji je izasao iz garancije. Bukvalno bi u oglasu za prodaju pored "kupljen nov u Srbiji" i "garažiran od prvog dana" kao prednost trebalo navesti i "istekla garancija" i "nije održavan u ovlašćenom servisu"... Drugar iz Indije mi priča da se tamo RE prodaje sa besplatna prva 3 ili 4 servisa i da svi održavaju motore u ovlašćenim servisima dok ne potroše kupone za besplatne servise (i pritom stoje pored motora tokom servisa i gledaju šta serviseri rade jer kaže da kradu delove ), a nakon toga održavaju motore kod svojih servisera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Mart 28 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Mora da stoje i kontrolisu verovatno su skloni pajanju.Mi smo ipak neko bolje,posteno drustvo.Kod nas serviseri toliko deru da nemaju potrebu za kradjom.Posteno nas osisaju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 7 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/28/2024 at 11:51 AM, zZavarivach said: E da, za one koji imaju problem sa greškom: P0196 (Engine Oil Temperature Sensor Range/Performance) Trebalo bi ovlašćeni servis ''naterati'' da urade update ECU prilikom sledećeg servisa. Kod mene je bila česta pojava, na dijagnostici se vidi da je sve ok - čita temperaturu i raste normalno kako motor radi duže. Samo je softverski ''rigorozan'' opseg i čim je ispod neke granice ~tu negde oko 10ak stepeni, tada izbaci grešku po paljenju. Pisalo se dosta online o tome. Meni se redovno novembra/decembra upali check engine lampica i u martu kad otopli ugasi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 8 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, ako mogu jednu digresiju, koliko ste dugo cekali da vam se uradi carina i registracija RE motocikla? U mome slucaju, danas ulazi u trecu nedelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano April 8 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan U mom slučaju dugo - više od mesec dana. Ja sam svoj Meteor 350 kupio od Tago Moto Centra, ali je stajao izložen u Trionovom salonu za vreme trajanja carinskog postupka, bez mog znanja ili odobrenja, naravno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 8 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Urban Rider said: U mom slučaju dugo - više od mesec dana. Ja sam svoj Meteor 350 kupio od Tago Moto Centra, ali je stajao izložen u Trionovom salonu za vreme trajanja carinskog postupka, bez mog znanja ili odobrenja, naravno... Za moj su pretprosle nedelje predati papiri za carinu, u proslu subotu sam potpisao ovlascenje za registraciju, cele prosle nedelje nisam dobio nikakav info i evo sada ulazi proces u trecu nedelju. Pa nadam se da ce mozda ove nedelje da ga registruju. Promenio April 8 član NightWalker 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano April 8 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom ne žalim što sam odustao odustao od RE. Motor što sam uzeo na sajmu, vozim već nedelju dana. U svakom slučaju da ti se što pre završi agonija i da provozaš novi motor! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano April 8 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan To je bila je jako glupa situacija. Prodavac iz TMC me je pozvao da mi javi da je motor stigao. Sutradan me je ponovo pozvao da se izvini jer su mu navodno dali pogrešnu informaciju pošto moj motor ipak nije stigao. Nakon toga sam sasvim slučajno u oglasu za Himalayan, koji je Trion postavio na sajtu polovniautomobili, video svoj motor u pozadini. Te 2021. su tek počeli da uvoze Meteor i to u jako malim količinama, a i to je bio prvi Meteor u Supernova varijanti u braon boju koji su uvezli, pa sam jednostavno znao da se radi o mom motoru. Ispostavilo se da sam u pravu jer, kada sam otišao do salona i pitao da li je motor dostupan, rekli su mi da je prodat kupcu iz Novog Sada, ne znajući u tom trenutku da sam to ja. Kako i zašto motor nije otišao pravo u TMC i zašto ga je Trion izložio, to samo oni znaju. Ali da ne bude sve tako crno, moram da naglasim da se Trion na kraju ipak iskupio, jer su mi omogućili da preuzmem motor od njih, tako da nisam morao da idem do Novog Sada, a uz to su mi ga besplatno isporučili na adresu, jer je već bilo krenulo loše vreme, a ja nisam imao dovoljno iskustva da novi motor odvezem do kuće po kiši. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 8 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan U N. Sadu teta kaze imamo braon na prodaju. Ja dodjem i ponesem kesh i taman da ga pazarim kaze jaoo ovaj je kaparisan nisam znala menjam koleginicu (bio je 6.1.2022) Ja odem na Nbgd i kazem prodavcu jel ima neki da nije prodat (tog trenutka me nije bilo briga za boju) U salonu su bili crni i braon. Kaze prodavac samo da vidim. Ja rekoh daj Boze da je crni i ispade da je samo on slobodan. Rekoh aj da ga kupim vec mi izmice i panika me hvata posto zbog korone sve nesto nema i kasni. Ja sam im rekao sto se mene tice ja ga ne bih uzimao do proleca a batica prodavac kaze kako da ne nema problema i potpisem za registraciju. Jedino sto im zameram nisu me zvali 18.3 kad su ga registrovali nego su ga koristili u salonu za predstavljanje (jahanje). Ja kad sam ih zvao konacno pocetkom aprila kazu da da dodjite registrovan je vec 15 dana. I tako… 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano April 8 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Jokics Čekaj, nisu valjda tvoj motor koristili kao demo vozilo? Btw, kod njih nema kaparisanja, tj. daješ kaparu samo dok njihovo računovodstvo ne napravi fakturu. Ja sam oba svoja motora isplatio u celosti mnogo pre nego što su uopšte stigli u Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 8 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Urban Rider said: @Jokics Čekaj, nisu valjda tvoj motor koristili kao demo vozilo? Btw, kod njih nema kaparisanja, tj. daješ kaparu samo dok njihovo računovodstvo ne napravi fakturu. Ja sam oba svoja motora isplatio u celosti mnogo pre nego što su uopšte stigli u Srbiju. Nisu ga koristili nego je stajao izlozen. Na slikama u oglasima se video bas moj posto je onako rekao bih (crni) najpozeljniji pa je prodavac prihvatio oberucke to sto ja ne zelim da ga teram kuci u januaru. Normalno proverio sam da li su ga mozda izgrebali za to vreme ali sve je bilo ok. Ja generalno ne uzimam za zlo te neke gluposti samo mi je bitno da je makina dobra i da mi servis bude odradjen kako treba a ostalo stavljam ”pod takvi smo mi”. Ne nerviram se. Sto ga vise vozim sve mi je bolji i nisam se pokajao. Sad ce treci servis. E sad me “muči” sta ce da mu rade. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 8 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Teta u NS je bila overLjubazna za moj ukus tako da me je mozda smuljala za kaparu. Uglavnom napravio sam 200 km za dz ali posle ispalo dobro. Cak me vozila s nekim demo citroenom da me fascinira po NS da ni pokaze trula visnja demo motor na nekom brodu. Bila dobr cena ali novo je novo haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano April 8 (promenjeno) Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Jokics je napisao: E sad me “muči” sta ce da mu rade. Ja pre svakog servisa snimim i slikam motor iz svih uglova ispred servisa tako sa u slučaju da ga izgrebu ili oštete ne mogu da kažu da sam ga takvog dovezao. Užasno me smara što moram ovo da radim ali jbg... Promenio April 8 član Urban Rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kilbane 89 Napisano April 10 U prolazu, 23 postova Lokacija: Niš Motocikl: Royal Enfield Super Meteor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su iz Triona javili da je moj SM650 stigao negde u prvoj nedelji maja, kada sam i uplatio ostatak novca, jer sam kaparu dao par meseci ranije. Mislim da je bio gotov za nekih desetak dana, mozda i malo vise, s tim da meni nisu radili registraciju. Preuzeo sam ga tek pocetkom juna, jer sam morao da obezbedim prevoz iz BG do Nisa, i da ugrabim slobodno vreme da to uradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 10 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam platio motor 13.02.2024 u celost, stigao je krajem marta i sada cekam proceduru. A bice onako kako mora biti, sta je tu je, kako kazu, "strpljen spasen". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 21 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Braco, evo samo da javim da sam juce preuzeo Meteora i da sam i ja konacno vlastik jednog motocikla. Ispunio sam decacki san, da i ja vozim dvotockasa. 9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano April 21 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako je to lepo....biti po prvi put vlasnik motocikla, pride i novog. U zdravlju da ga potrošiš.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 21 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, pronto said: Kako je to lepo....biti po prvi put vlasnik motocikla, pride i novog. U zdravlju da ga potrošiš.. Hvala brate moj. Zaista jeste lep osecaj. Meteor zaista, za sada, ispunjava moja ocekivanja. Nisam se nadao nekom vrhunskom kvalitetu, nisam se nadao nekim velikim performansama, ali zaista za mene je bas dobar. Moram da podelim jednu stvar, juce kada sam ga preuzeo, stajem na semafor i pored mene staje decko sa belom Yamahom XSR 500 i kaze, "bas lep motor". I naravno, lep osecaj na putu do kuce, bajker iz suprotnog pravca, pozdravlja sa dva prsta, ja uzvracam i pomislim, koliko sam dugo cekao ovaj trenutak. Promenio April 21 član NightWalker 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano April 29 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan On 4/21/2024 at 2:10 PM, NightWalker said: Braco, evo samo da javim da sam juce preuzeo Meteora i da sam i ja konacno vlastik jednog motocikla. Ispunio sam decacki san, da i ja vozim dvotockasa. Čestitam! Nek te dobro služi i da puno, sigurnih kilometara napraviš na njemu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano April 29 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mangup said: Čestitam! Nek te dobro služi i da puno, sigurnih kilometara napraviš na njemu! Hvala druze moj. I zajedno da se provozamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1418 Napisano Maj 2 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja zapljunem u grupu kao vlasnik Meteora 350.Motor sam kupio u Trionu u novom merkatoru par dana pre nove godine.Na sajtu polovni automobili motori izasao je oglas da se prodaje meteor star godinu i po dana sa predjenih 8500 km sa vazecom garancijom cena 3600 e.Motor je vracen staro za novo bivsi vlasnik ga je vratio jer mu je slab i uzeo je meteor 650.To je prica prodavca iz salona koja meni nije bitna jer mi se motor svideo i odgovarala mi je cena.Sa obzirom da sam ja jurio neki coper a cene polovnih Viraga za stare 30 god krecu od 2000 do 2800 e nisam imao dilemu.Za ovaj nas motor nigde nisam cuo los komentar osim da je slab sa 20 konja ali zato sad imate meteor 650 pa ko voli nek izvoli. Sad o motoru kao stari i iskusan bajker koji je vozio dosta motora i staza od 50 godina na 2 tocka dacu moje vidjenje ovog naseg motora. Da se nadovezem na prethodne utiske motor vizuelno izgleda brutalno napucan sa hromom i stara skola izgledom pleni paznju gde god stanem .Gledaju ga slikaju o onda koliko ima konja kubika nastaje tajac 350 cc 20 konja izgleda kao da ima 80 ks.Zvuk je vrhunski i motor celokupno izgleda kao mnogo skuplja verzija japanskih copera i trijumfa. Agregat je savrseno uravnotezen za tu kubikazu i tu snagu.Ovo nije motor za trkace odlicno ubrzava do 80 i idealan je za kruziranje izmedju 80 i 100 km.Udoban je i za vozaca i suvozaca,maltene ne oseca se razlika kad je dvoje na motoru.Bitna stavka potrosnja meni je negde oko 3 litra sa umerenom voznjom mada ga po gradu lepo razvlacim. Po meni jedina mana tvrd zadnji amortizer.Planiram da mu sredim sediste i nosac kofera i bisaga. Motorom sam do sad presao 3000 km i prezadovoljan i nemam nikakvih zamerki motor idealan za starije vozace, zezam se da mi je ovo motor za penziju, i za pocetnike koji ulaze u svet motociklizma. Mogli bi da se organizuje jedna zajednicka voznja Enfild Royal da se druzimo i razmenimo iskustva . 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...