Urban Rider 1402 Napisano Decembar 25, 2023 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @cezarpa Ili nije, ali je zamena uredno naplaćena. Čitam po stranim forumima utiske ljudi koji su prešli više od 50k sa Interceptorom. Jedini problem, osim loših stock guma su releji. Nešto tu definitivno smrdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Znam nekoliko majstora koji sve lepo uredno slikaju šta je rađeno, a zamenjene i stare delove stave u kesu i vrate mušteriji. To stvarno danas nije teško izvesti, kad svi već imaju smart telefone, a i ostavlja dobar utisak. Hoćureći, glupo je kad to ne rade i tako rizikuju nepoverenje i nezadovoljstvo klijenta, zarad sitne kinte. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Decembar 25, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Dzabe sve ,ako nemas poverenja u majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matrosee 6 Napisano Januar 16 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Већ неко време "луркујем" по форуму, али нисам могао а да не скочим када сам на претходној страни видео да се повела жустра расправа о РЕ и квалитету мотора, то ме је наравно и навело да направим налог . Елем, ја сам поносан власник једног Метеора 350. У Ројал Енфилд сам се заљубио на први поглед, мада морам признати одмах да сам имао своје недоумице у вези мотора, и управо и ја сам имао предрасуде баш због тога што долази из Индије, не зато што су Индуси овакви или онакви, него јелте не улива ми нешто много поверење чињеница да земља попут Индије која је заправо екстремно неорганизована и хаотична може да направи некакву машину добро. Због тога нисам био сигуран у квалитет било чега што они производе. Управо због тога сам се дао у озбиљно истраживање читавог бренда. Чињеница је да је РЕ деведесетих био практично на ивици потпуног колапса. Две хиљадите године је РЕ имао продају од свега 2000 јединица годишње што је катастрофа, али те године почиње преокрет. Од читавих 2000 јединица годишње, РЕ је само у августу прошле године продао преко 74 хиљаде мотоцикала. Укупна бројка продатих мотоцикала за прошлу годину је невероватних 734.840! Дакле ове бројке заиста говоре да се "нешто" десило. А шта се заправо десило? Па хајде да почнемо од тога да је РЕ преузео човек који је заљубљеник у мотоцикле, посебно у РЕ и да заиста разуме како мотор треба да функционише. Са друге стране, он је окупио читав тим људи од којих су већина Европљани тако да РЕ је заправо није чисто индијска компанија (ако вам већ боде очи то што су из Индије) већ је у читаво пројектовање умешано доста људи из Енглеске која је јелте и колевка РЕа. Наравно, РЕ је у својој класи засигурно, не надолазећа звезда, већ убедљиво бренд који је у последњих 20 година успео да се етаблира као поуздан, удобан, естетски леп и мотор за уживање, и наравно морам да поменем оно најбитније - однос цене и квалитета. Мени лично, после вожње Метеором, је заиста постало небитно ко је све у РЕ (мада признајем, други пут, да нисам баш био сигуран шта су то Индуси склепали). Метеор 350 је један солидан мотоцикл за почетнике, сјајан за управљање, прашта грешке, веома удобан за вожњу и што је најбитније није исувише јака машина за почетника али опет није ни играчка која ће некоме досадити после шест месеци вожње. Што се сервиса тиче, у Србији га сигурно не раде Индуси тако да је то јелте до - Срба, али Боже мој. Дотле додуше још нисам дошао па немам утиске, али чим будем имао прво искуство и то јављам. Велики поздрав за све, надам се да сам мало барем разбистрио неке недоумице око мотора (ако се двоумите, даћу вам савет - купите га) . 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano Februar 1 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 11. 2022. at 14:24, Urban Rider je napisao: a uz to su mi isticali kasko Zdravo svima, u potrazi sam za svojim prvim motorom. Meteor je jedan na koji sam bacio pogled. Pored planirane opreme, motora i registracije, interesuje me koliko okvirno izadje full kasko za jedan ovakav motor? Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Februar 9 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Kad god odlučim da zamenim skuter za pravi motocikl, desi mi se neki reset u glavi i skapiram da mi je jako teško da se odreknem skutera i svih njegovih benefita za svakodnevnicu i urbanu vožnju. Sad sam više u fazonu da pokušam da uzmem neki motorić za uživanje pored skutera, a ovaj Meteor mi od samog starta od kad se pojavio skreće pažnju. Interesuju me iskustva sadašnjih i bivših članova konkretno kada je reč u udobnosti na nekim putevima nižeg reda. Kako se ponaša po neravninama, da li je neprijatan ili se dobro nosi sa tim? Beverlijem kada prelazim preko šina plombe mi poispadaju, a o kretanju po nekom pokrpljenom ili džombastom putu neću ni da pričam. Meteor mi nekako deluje kao primamljiva mašinica za neko lagano krstarenje i uživanje. Moram svakako da odem do nekog salona da vidim kako mi leži. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 10 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, bakica je napisao: Kad god odlučim da zamenim skuter za pravi motocikl, desi mi se neki reset u glavi i skapiram da mi je jako teško da se odreknem skutera i svih njegovih benefita za svakodnevnicu i urbanu vožnju. Sad sam više u fazonu da pokušam da uzmem neki motorić za uživanje pored skutera, a ovaj Meteor mi od samog starta od kad se pojavio skreće pažnju. Interesuju me iskustva sadašnjih i bivših članova konkretno kada je reč u udobnosti na nekim putevima nižeg reda. Kako se ponaša po neravninama, da li je neprijatan ili se dobro nosi sa tim? Beverlijem kada prelazim preko šina plombe mi poispadaju, a o kretanju po nekom pokrpljenom ili džombastom putu neću ni da pričam. Meteor mi nekako deluje kao primamljiva mašinica za neko lagano krstarenje i uživanje. Moram svakako da odem do nekog salona da vidim kako mi leži. Brate moj, otidji, sedi i probaj ga, ja sam trebao da uzmem X Maxa. Imam druga Indijca, koji u Indiji ima Himalayana i non stop mi govori da odem i probam. Ja sam se podsmevao i pravio sale na RE motore. Prosle godine nekim spletom okolnost, ukazala mi se prilika da probam Meteora i Hunters. Odmah, kada sam probao Meteora, pojavio se osmeh na licu i rodila se zelja da ga kupim. I evo sta da kazem, u cetvrak sam dao avan i cekam da mi stigne. Savet, otidji, probaj i veruj mi zaljubices se, nece ti vise skuter padati na pamet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano Februar 10 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cijena sad Meteora u SR? U HR sam primjetio da je cijena novih 350ica u par mjeseci skocila cca 700€, sa oko 5 i nesto na ravno 6k €. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, NightWalker je napisao: Brate moj, otidji, sedi i probaj ga, ja sam trebao da uzmem X Maxa. Imam druga Indijca, koji u Indiji ima Himalayana i non stop mi govori da odem i probam. Ja sam se podsmevao i pravio sale na RE motore. Prosle godine nekim spletom okolnost, ukazala mi se prilika da probam Meteora i Hunters. Odmah, kada sam probao Meteora, pojavio se osmeh na licu i rodila se zelja da ga kupim. I evo sta da kazem, u cetvrak sam dao avan i cekam da mi stigne. Savet, otidji, probaj i veruj mi zaljubices se, nece ti vise skuter padati na pamet. Ohrabrujući savet . Čestitam na kupovini, da se slatko navozaš. Skuter mi je za dosta stvari nezamenjiv. U njega mogu da strpam gomilu stvari koje se svakodnevnu vuku, i još da imaš mesta za sve dodatno što bi poneo usput. U prevodu, zamena za automobil u urbanoj sredini, a da ne brineš o gužvi, parkingu i sve to sa mnogo manjim troškovima za gorivo, održavanje itd... Međutim kada god izađem van grada, naši putevi me opominju da to i nije najbolja sprava za vožnju baš svuda. Meteor mi deluje kao nešto čime bi čovek mogao relaksirano da se vozika, bez žurbe i da to bude neki vid terapije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 10 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, bakica je napisao: Ohrabrujući savet . Čestitam na kupovini, da se slatko navozaš. Skuter mi je za dosta stvari nezamenjiv. U njega mogu da strpam gomilu stvari koje se svakodnevnu vuku, i još da imaš mesta za sve dodatno što bi poneo usput. U prevodu, zamena za automobil u urbanoj sredini, a da ne brineš o gužvi, parkingu i sve to sa mnogo manjim troškovima za gorivo, održavanje itd... Međutim kada god izađem van grada, naši putevi me opominju da to i nije najbolja sprava za vožnju baš svuda. Meteor mi deluje kao nešto čime bi čovek mogao relaksirano da se vozika, bez žurbe i da to bude neki vid terapije. Hvala brate moj. Sve jasno. Otidji probaj Meteor i videces sta ce ti srce reci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 10 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, overtone je napisao: Koja je cijena sad Meteora u SR? U HR sam primjetio da je cijena novih 350ica u par mjeseci skocila cca 700€, sa oko 5 i nesto na ravno 6k €. Iskreno brate moj, ja sam danas platio (do duse onaj najjeftiniji) Fireball, 4800€ i to je sada sa standardnom Triper navigacijom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 11 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Zog je napisao: To je 2022.g, 23 i dalje nema navigaciju. Nije ni bitno, ali mislim da mi rekose da ovaj koji dolazi da je sa vec namontiranom. Zaista nije mi ni bitno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Februar 11 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo prodaja u HR za prošlu godinu ukupno i po modelima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 11 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Zog je napisao: Jebeš navigaciju, ta je komplicirana. Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk I to sto kazes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Februar 13 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Sretno i da se sa osmehom navozate! Navigacija je OK za imati ali suviše mala da bi se oslonio na nju. Interesantno mi izgleda ova na novom Himalayanu. Meteor je meni ODLIČNA povratna mašina/odskočna daska. Verujem i da bi ( u nekom savršenom svetu) sigurno imao i njega u garaži za opuštene vožnje pune osmeha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 14 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, zZavarivach je napisao: Sretno i da se sa osmehom navozate! Navigacija je OK za imati ali suviše mala da bi se oslonio na nju. Interesantno mi izgleda ova na novom Himalayanu. Meteor je meni ODLIČNA povratna mašina/odskočna daska. Verujem i da bi ( u nekom savršenom svetu) sigurno imao i njega u garaži za opuštene vožnje pune osmeha. Hvala brate moje. Zaista cim sam ga prvi put probao, ja sam se vozio sa osmehom na licu, mnogo mi se svideo. Iskreno taj Tripper mi se svidja kako izgleda, ali vidim da mnogi koji ga imaju na YT, pored ipak drze telefon sa navigacijom. Meni ce Meteor biti prvi motor. Ne racunam sto sam imao skuter od 50 kubika dok sam bio mladji i nisam imao A kategoriju. Prosle godine u septembru sam dobio full A i posle vise testova, odlocio sam se za Meteor. Ima kod mene na YT kanalu, sta sam sve testirao. Imam 43 godine i nekako mi on sa tom cenom (nadam se) nece narusiti kucni budzet, jer imam troje dece. Radim 40km od kuce u jednom pravcu (Batajnica - Lestane) i zelim malo da rasteretim auto, a i ja malo da uzivam. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, NightWalker je napisao: Radim 40km od kuce u jednom pravcu (Batajnica - Lestane) i zelim malo da rasteretim auto, a i ja malo da uzivam. Super. Uživat ćeš vjerujem, a još sretniji i zadovoljniji ići i vraćati se s posla. Postavi link YT kanala ako hoćeš da dečki malo bace oko, a i ja. Sretno 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 14 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, sale600 je napisao: Super. Uživat ćeš vjerujem, a još sretniji i zadovoljniji ići i vraćati se s posla. Postavi link YT kanala ako hoćeš da dečki malo bace oko, a i ja. Sretno Hvala brate moj. Evo, ali sa stidom ostavljam link YT kanala. Ne zamerite, ja sam samo amater: https://youtube.com/@zbtech33?si=fzfiKfGjw3qK4yoq 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Februar 14 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, NightWalker je napisao: Hvala brate moj. Evo, ali sa stidom ostavljam link YT kanala. Ne zamerite, ja sam samo amater: https://youtube.com/@zbtech33?si=fzfiKfGjw3qK4yoq Nema na čemu. Kakav stid. Snimaj samo. Dobio si i 1 pretplatnika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 14 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, sale600 je napisao: Nema na čemu. Kakav stid. Snimaj samo. Dobio si i 1 pretplatnika Hvala brate moj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano Februar 14 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan Čitam ovde unazad u forumu da je obavezan servis na 6 meseci. To me jako odbija od njega, jer sam iz Subotice a tu nema ovlašćeni servis. Šta ako se potrefi da je zima, a motor upakovan u garažu i zimuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano Februar 14 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @mangup Ako na to dodaš nefleksibilnost servisa, to jeste problem realno. Ja sam na 450km pozvao da zakažem obavezan servis na 500km. Zakazan mi je termin tek za dve nedelje i uz to mi je rečeno da ne vozim motor u međuvremenu kako ne bih prešao tih 500km "zbog uslova garancije". Kolega iz Niša je iz istog razloga morao da plati transport motora na prikolici do Beograda. Za štelovanje ventila traže da im se motor ostavi dan ranije da bi se "potpuno ohladio" i da bi sutradan uzeli da ga rade, pa računaj da bi u tom slučaju imao i trošak za hotel ili Airbnb. Ovo je iskustvo sa Trion motorsom. Pošto upravo zbog ovakvih i drugih neprijatnosti koje sam imao sa njima više ne održavam motor tamo, preneću iskustva sa Tago Moto Centrom kada budem uradio sledeći servis kod njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 95 Napisano Februar 14 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto imam iskustvo sa zakazivanjem servisa za auto. U Porsche-u kod nas, prvo se niko ne javlja, procedura samo da vam se neko javi moze da traje i po nedelju dana i kada se jave, ceka se termin oko mesec dana. Povucen tim iskustvom, ja odmah kada odradim servis zakazujem sledeci za 9 meseci, jer mi toliko treba da predjem 15000 km. Ovde cu cim uzmem motor, odmah da zakazem i prvi servis. Ali generalno svuda je to isto i svu su manje vise slicni. Nije mnogo bolja situacija ni preko. Ps: da ne bude zamene kada kazem Porsche, vozim inace Seat, ali se odrzava u Porsche-u zajedno sa Audi-jem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1038 Napisano Februar 14 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Kolega iz Subotice može lagano do Mađarske ili Hrvatske u njihov ovlašćeni servis. Vidim da ima u Osijeku ovlašćeni prodavac i serviser RE, znam da je kolega @Urban Rider naručivao nešto od dodatne opreme iz Hrvatske, pa možda ima neko iskustvo što se tiče brzine usluge itd. Jeste da bi prelazio granu, ali ti je kilometraža manja nego do Beograda, taman da protegneš točkove 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano Februar 14 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @vucko23 Da, kupio sam Compact Engine Guards za Interceptora od Novema Nove, pa mi ga je prijatelj iz Rijeke doneo za Beograd. U Trionu nisu imali hromirani i nisu mogli čak ni da ga poruče. Uz to je kod njih koštao 200, a u Hrvatskoj sam platio 150 EUR. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...