Jokics 40 Napisano Novembar 26, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, pronto je napisao: @Jokics Mislim da preterano brineš. Vazduhom hlađenji motori, ugrađeni na bilo šta, iz sebe isijavaju više toplote. To je prilično normalna stvar...jer ne postoji košuljica ispunjena tečnošću, koja odvaja radnu površinu cilindra, od spoljašnjosti. Znači , to je karakteristika ovakvog motora. Visoka temperatura je prisutna i zbog toga, što je RE, da bi uopšte opstao, morao da promeni tehnologiju po kojoj izrađuje motore. To je sada već svuda prisutna tzv. "Lean burn" metoda...koja podrazumeva gorenje jako male količine goriva uz povećanu količinu vazduha. Da ne ulazim preterano u tehničke detalje....visoka temperatura je rezultat takvog gorenja i ona je prilično potrebna da bi funkcionisao i katalizator....kroz koji na kraju izlaze "leptirići", tako poželjni i nepohodni, da bi takva jedna sprava po Evropi uopšte bila prodavana. Teraj to, održavaj i ne brigaj previše. Hvala na objasnjenju. Ne brinem toliko ali se prvi put srecem s tim pa rekoh da vidim kakva su “pravila” sa vazdusarom. Meni je taj fazon bolji od vodenog hladjenja jer je prostiji (jeftiniji jel?!) Bas bih voleo da nadjem podatak koja je temp. ulja. Uglavnom ide meteor bez problema Bg-C. Gora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Novembar 26, 2022 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Momci, da li je ok za coveka 188visine i 97kg težine? Mislim da ne budem smesan, ne sto se snage tiče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Novembar 26, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam u salonu pre neki dan da vidim motore uživo, pa i da dogovorim ako mi se svidi. Taj modern retro fazon mi je super. Kaže prodavačica da se ventili šteluju na skroz hladnom motoru na svakih 5.000 km. Ulje se menja na 10.000 (oni preporučuju ranije) Radni sat je 4.500 dinara. Mislim da ću ipak za iste pare da kupim još jednu VespuI to je skroz ok Samo nemoj da ti odluku vodi to sto se ventili steluju na prvom servisu. Konstrukcija motora je takva, pratim par grupa na fb gde su najvise indusi i nemaju nikakvih problema. Sta sve oni ne kace na te jadne masine....Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tri puta sam pitao. Šteluju se na svakih 5 hiljada km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Novembar 26, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Skyrunner je napisao: Tri puta sam pitao. Šteluju se na svakih 5 hiljada km. Pa koliko to menja stvar? Mislim novcano. Mene prvi servis sa stelovanjem i uljem i sat ipo rada izasao 10.000. Jel to mnogo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Novembar 27, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, DuleTs je napisao: Momci, da li je ok za coveka 188visine i 97kg težine? Mislim da ne budem smesan, ne sto se snage tiče. Ja sam 176 cm i stopala su mi ravna na zemlji kad sedim. Najbolje da odes do salona i probas. Nije meteor bas ni mali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Novembar 27, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 189cm i evo kako to izgledaSent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Novembar 27, 2022 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Jokics said: Pa koliko to menja stvar? Mislim novcano. Mene prvi servis sa stelovanjem i uljem i sat ipo rada izasao 10.000. Jel to mnogo? Mnogo je da moram da svakih 5.000 km moram da ostavim motor preko noći kod njih da mi šteluju glupe ventile. Meni je to velika zajebancija. Servisni interval mi uopšte ne uliva poverenje, jer normalnim motorima se ventili šteluju na tipa 30.000 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Novembar 27, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Na 30 000 ide kod motora sa plocicama, ovde je verovatno onaj stari sistem sa podesavanjem putem srafa. Jeftinije, brze se zavrsi, ali i cesce radi. Ne mora da znaci da moraju da se steluju na svakih 5000, ali bi trebalo da se prekontrolisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Novembar 27, 2022 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Novembar 27, 2022 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Jokics je napisao: Ja sam 176 cm i stopala su mi ravna na zemlji kad sedim. Pre 11 sati, VladoGrcic je napisao: Ja sam 189cm .., Hvala momci, Vlado daj neku sliku sa boka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Novembar 28, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Nemam. Ubacio ga u podrum, uglavio bolje reci...prilicno sam limitiran za slikanjeSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Novembar 30, 2022 (promenjeno) U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je realno da motor stoji u otvorenoj garazi pod ceradom na ovoj temperaturi mesec dana i da upali na prvo verglanje? Ne bih skidao akumulator jos ali nikako da se pojavi sunce da obrnem neki krug. Komsija sa maxi skutera kaze skida akumulator i drzi ga u kuci bez dopunjavanja i posle zime pali normalno. Nije mi jasno kako ne oslabi. Promenio Novembar 30, 2022 član Jokics Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11012 Napisano Decembar 1, 2022 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Dobar akumulator nece da smrzne na minusu.I ja neskidam aku ,stoji u nekoj promaja supi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 3, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Evo malog reviewa. Ono sto objasnjava na pocetku i ja bih da se nadovezem, zasto ovaj motor nema mnogo snage. Cilindar je malog precnika i velikog hoda, sto znaci da ima veliki obrtni momenat ali ne moze da se zavrti nesto puno. Ugrubo, snaga motora je obrtni momenat*obrtaji/5252 i to nas dovodi do zakljucka zasto ovaj motor daje osecaj da je snaznjiji nego sto jeste u polascima ali se brzo "umara" i dobaci do 120kmh maks. Jedan dizel feeling Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 3, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ha, u reviewu pominje i stelovanje ventila. Ne povezuje to sa kvalitetom koliko sa time sto je to ipak retro tehnologija. Mada na pocetku pominje kako je motor nov, 350 je razvijen od pocetka....moguce da je ipak ostalo nesto arhaicnih resenja...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Decembar 4, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam odvozao 20 km i primetim da se upalila check engine lampica. Inace upalio je normalno (za nijansu se osetilo duze verglanje) iako ga nisam vozio 3 nedelje (ali sam ga palio tj.pomerao na kratko). Sve normalno radi. Posle nadjem na netu da ima taj “problem” da se zbuni ne znam sta pa sija lampica i ima savet kako se otklanja to sto svetli check engine. Nesto pominju neki senzor za temperaturu(?!)Kao to mu je cest problem generalno kod RE. Eto da znamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ja imao isti problem juce. Posle 20ak km se upalila. Nikakvi drugi znaci. Ja sam pretpostavio da je neko lose gorivo ili nesto slicno.. Znaci ipak senzor..Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga. Samo sto bih ja otisao u servis da mi to reše. Motor je nov novcijat i ne zanima me da cistim gresku.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1407 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, VladoGrcic je napisao: Evo ga. Samo sto bih ja otisao u servis da mi to reše. Motor je nov novcijat i ne zanima me da cistim gresku. Sent from my iPhone using Tapatalk Ovo provereno ne radi. Pokušao kada se meni prvi put upalila lampica. Ako se dobro sećam, oba puta je bio u pitanju senzor temperature ulja i oba puta sam morao da odvezem motor u servis ali pošto nisu pronašli nikakav problem, samo su resetovali ECU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci hronicni problem. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Decembar 4, 2022 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Hronični ili ne...to je nešto što se događa i što će se događati. Stavljam link, momka koji je provalio kako da se PRVO, dozna zašto se lampica upalila, što mislim da je jako važno....a zatim i procedura kako je isključiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1407 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, VladoGrcic je napisao: Znaci hronicni problem. Sent from my iPhone using Tapatalk Bojim se da jeste. Da sam zadržao Meteor i da je engine check lampica nastavila da se uključuje potpuno nasumično, tražio bih da mi zamene senzor ili ECU ili šta god već treba da se uradi da bi se problem trajno rešio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1407 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, pronto je napisao: Hronični ili ne...to je nešto što se događa i što će se događati. Stavljam link, momka koji je provalio kako da se PRVO, dozna zašto se lampica upalila, što mislim da je jako važno....a zatim i procedura kako je isključiti. Motor je u garanciji pa DIY nije opcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Decembar 4, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to prvi put desilo od kako je kod mene evo 8 meseci i 3500 km. Nisam ni cuo da se to desava. I ja bih u servis ali ovo vreme ce da to malo oteza ali ako mu nije nista…prezivece do proleca. Dobro da znam da nisam jedini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...