zika56 16964 Napisano Octobar 11, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Arakis Postavljeno Danas, 09:50 AM Ako CDI nisu uzrok, pogledaj filter vazduha, ne znam kada si ga poslednji put menjao? Da ga oćistiš i dobro izduvaš na kompresoru? Već sam produvao filter. Problem je što se ovo javlja povremeno i što vrlo naglo i nastaje i prestaje. Par minuta zajebava a onda sve normalno. A dok problem traje puca iz auspuha ko mitraljez. Meni se čini da u tim trenucima nedostaje benzin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Octobar 11, 2011 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Onda ti najverovatnije zaglavljuje neki pokretni deo u karbu, sam znaš šta bi moglo biti. Kad bude neka kišurina skini karbove i lepo ih operi i očisti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16964 Napisano Octobar 11, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Arakis Postavljeno Danas, 11:27 AM Onda ti najverovatnije zaglavljuje neki pokretni deo u karbu, sam znaš šta bi moglo biti. Kad bude neka kišurina skini karbove i lepo ih operi i očisti. Dakle: Plovak (osovinica), ventil plovka, prljavština u lončetu, šiberi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Octobar 11, 2011 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako a možda i neka prljavština koja se mućka u lončetu - odvrni onaj mali šraf i isprazni lonče oba karba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan A kakve veze ima mulj u lončetu sa pucanjem ako mu to isto radi i na gas, plin, tng...? A da nisi nategao sajlu od sauga, pa ti se sve to dešava u određenom položaju kormana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16964 Napisano Octobar 11, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan aćimo Postavljeno Danas, 11:57 AM A kakve veze ima mulj u lončetu sa pucanjem ako mu to isto radi i na gas, plin, tng...? A da nisi nategao sajlu od sauga, pa ti se sve to dešava u određenom položaju kormana? Ukapirao sam da sam lupio neke gluposti i taman hteo da "ispravim" ali ste bili brži. Uticaj može (od svega nabrojenog) da ima jedino šiber. Za saug nije. Provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Prehladjeni migavci. Jutros krenem na posao i primetim da kad dam migavac on pocne da blinka tek 1.5-2 sekunde kasnije. Kada sam stigao upalih ponovo da vidim sta se desava i vidim da kad mi je jedan migavac bio upaljen malo duze da posle toga pale ok. Cima napravim pauzu od 15-ak sekundi opet pale sa zakasnjenjem. Kad sam se vracao kuci oko 16h bilo je osetno toplije i sve je radilo ok. Jel moguce da su se prehladili migavci (koliko god to kretenski zvucalo ) I meni se to desava, da nakon davanja migavca, on pocne sa radom tek nakon 2-3 sekunde. A zadnji put, motor stajao celu noc napolju i kad sam krenuo kuci po magli i rosi, nije hteo uopste ni da radi Sutra mi stize narucen automat za migavce od Bere, nadam se da ce to resiti porblem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Octobar 11, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Jesi uzeo iz Louisa ili Honda oridjinale? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 11, 2011 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Od pre nekoliko meseci javlja mi se povremeno sledeća situacija tokom vožnje: Motor odjednom počinje da "trokira" i više ne prihvata "gas". Ponaša se kao da radi na jednom cilindru. Iz izduva se čuje pucnjava .... . Ovo se dešava između 2000 i 5000 obrtaja. Na leru i višim obrtajima sve je normalno. Ovo obično traje nekoliko minuta i onda je opet sve u redu. Nekad pomogne da pritisnem kvačilo i par puta ga naglo "zavrtim" na 8-9000 obrtaja. Nema pravila kad će i u kojim uslovima ovo da se desi. Nekad danima bude bez problema a nekad i na desetak kilometara. Najveći mi je problem kad se to dogodi u krivini upravo kad mi treba ubrzanje da bih se "ispravio". Par puta bilo baš "čupavo". Prvo sam sumnjao na CDI ali sam im zamenio pozicije (tako da obrtomer dobija impuls sa drugog CDI). Obrtomer u oba slučaja normalno radi što bi trebalo da je znak da oba CDI funkcionišu. Takođe motor počinje "normalno" da radi kad u takvoj situaciji upotrebim "sauh". Meni ovo najviše liči da "šiber" na nekom karburatoru ostane zaglavljen u gornjem položaju i da smeša ostane skroz siromašna (mala brzina protoka vazduha kroz karburator). Ipak je to teško proveriti jer dok ja uklonim sve "prepreke" i otvorim karburatore sve već dođe na "svoje mesto". Mislio sam da će ugradnjom plina ova pojava da se "neutrališe" međutim ponavlja se isto. Ima li ko slična iskustva sa ovakvom zajebancijom? Proveri prekidac copave.Probaj da ga razvezes pa vidi kako radi.Imao sam slican problem a znam da se aspuhom puca kad se motor na gasu pali i gasi na prekidac tako da tebi mozda taj prekudac copave zbog vibracija pali i gasi motor i pravi isti efekat samo sto on to radi desetak puta u sekundi pa tebi izgleda kao da motor gubi snagu.Otkopcaj ga iz dzeka jer kad je u leru hoce isto da zeza. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvona 20 Napisano Octobar 11, 2011 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XL600V Transalp - Brunhilda Prijavi odgovor kao problematičan Prehladjeni migavci. Jutros krenem na posao i primetim da kad dam migavac on pocne da blinka tek 1.5-2 sekunde kasnije. Kada sam stigao upalih ponovo da vidim sta se desava i vidim da kad mi je jedan migavac bio upaljen malo duze da posle toga pale ok. Cima napravim pauzu od 15-ak sekundi opet pale sa zakasnjenjem. Kad sam se vracao kuci oko 16h bilo je osetno toplije i sve je radilo ok. Jel moguce da su se prehladili migavci (koliko god to kretenski zvucalo ) I meni se to desava, da nakon davanja migavca, on pocne sa radom tek nakon 2-3 sekunde. A zadnji put, motor stajao celu noc napolju i kad sam krenuo kuci po magli i rosi, nije hteo uopste ni da radi Sutra mi stize narucen automat za migavce od Bere, nadam se da ce to resiti porblem Groovy, moram i to staviti na listu za pocetak sledece sezone. Mada, kad pogledam sta sve treba da odradim I plus me Arakis naplasi da se da mi sece gume ako ostanu sledece sezone na motoru. Kad smo vec kod toga Arakise, i ostali, Metzeler tourance > dobro ili lose? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 11, 2011 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Prehladjeni migavci. Jutros krenem na posao i primetim da kad dam migavac on pocne da blinka tek 1.5-2 sekunde kasnije. Kada sam stigao upalih ponovo da vidim sta se desava i vidim da kad mi je jedan migavac bio upaljen malo duze da posle toga pale ok. Cima napravim pauzu od 15-ak sekundi opet pale sa zakasnjenjem. Kad sam se vracao kuci oko 16h bilo je osetno toplije i sve je radilo ok. Jel moguce da su se prehladili migavci (koliko god to kretenski zvucalo ) I meni se to desava, da nakon davanja migavca, on pocne sa radom tek nakon 2-3 sekunde. A zadnji put, motor stajao celu noc napolju i kad sam krenuo kuci po magli i rosi, nije hteo uopste ni da radi Sutra mi stize narucen automat za migavce od Bere, nadam se da ce to resiti porblem Groovy, moram i to staviti na listu za pocetak sledece sezone. Mada, kad pogledam sta sve treba da odradim I plus me Arakis naplasi da se da mi sece gume ako ostanu sledece sezone na motoru. Kad smo vec kod toga Arakise, i ostali, Metzeler tourance > dobro ili lose? Metzeler tourance pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Jesi uzeo iz Louisa ili Honda oridjinale? Iz Loisa! Oridjinale je kostao nesto kao pola motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Prehladjeni migavci. Jutros krenem na posao i primetim da kad dam migavac on pocne da blinka tek 1.5-2 sekunde kasnije. Kada sam stigao upalih ponovo da vidim sta se desava i vidim da kad mi je jedan migavac bio upaljen malo duze da posle toga pale ok. Cima napravim pauzu od 15-ak sekundi opet pale sa zakasnjenjem. Kad sam se vracao kuci oko 16h bilo je osetno toplije i sve je radilo ok. Jel moguce da su se prehladili migavci (koliko god to kretenski zvucalo ) I meni se to desava, da nakon davanja migavca, on pocne sa radom tek nakon 2-3 sekunde. A zadnji put, motor stajao celu noc napolju i kad sam krenuo kuci po magli i rosi, nije hteo uopste ni da radi Sutra mi stize narucen automat za migavce od Bere, nadam se da ce to resiti porblem Groovy, moram i to staviti na listu za pocetak sledece sezone. Mada, kad pogledam sta sve treba da odradim I plus me Arakis naplasi da se da mi sece gume ako ostanu sledece sezone na motoru. Kad smo vec kod toga Arakise, i ostali, Metzeler tourance > dobro ili lose? Metzeler tourance, sam imao na mom prethodonom motoru! I gume su se pokazale boli glava Kupljene ovde http://www.kelena.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Octobar 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Juče zamenjene sve 4 svećice (hvala Boki ), filter vazduha, karburatori očišćeni, podešen vakuum, nivoi (hvala Scubo i Peđa )...sad Transalpić prosto leti Evo slike kakvi su bili vakuumi na karbovima pre podešavanja (podešavani su poslednji put pre godinu dana i još uvek razlika nije velika...Honda je to ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Octobar 12, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan A, ulje u kocnicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Octobar 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ih!.....zaboravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 12, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan U bre, Rajko.... Pa bitnije je da motor može da stane. Manje je bitno kako ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 12, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Imal' ko vaku 'ondu? Đes ba gasi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 800 Napisano Octobar 15, 2011 Zainteresovan, 553 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari transalpaši ima li ko kazaljku za obrtaljku/km sat na prodaju, il zna nekog ko ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Octobar 17, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan crko akumulator kontam da ipak kupim novi iako je kraj sezone... e sad koji akumulator da trazim? mislim koje su mu karakteristike i da li neko moze da mi kaze dimenzije ? jbg ja na poslu a motor ostao ispred zgrade pa ne mogu da pogledam, a ja bi to da resim sto pre... hvala i da li mozete da me uputite na neku prodavnicu u Novom Sadu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Octobar 17, 2011 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan crko akumulator kontam da ipak kupim novi iako je kraj sezone... e sad koji akumulator da trazim? mislim koje su mu karakteristike i da li neko moze da mi kaze dimenzije ? jbg ja na poslu a motor ostao ispred zgrade pa ne mogu da pogledam, a ja bi to da resim sto pre... hvala i da li mozete da me uputite na neku prodavnicu u Novom Sadu ? Ovde su ti akumulatori, ali najbolje je da na njihovoj stranici nadjes konakt telefon, nazoves i pitas da pogledaju u katalogu kod njih koji akumulator od tih sto imaju pase na tvoj TA. http://www.pegaz-moto.rs/product-category/31404/27559 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Octobar 18, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko tacno antifriza - vode, staje u Transalpa, sutra bi menjao pa da znam ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 18, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta te briga koliko staje, kupis litru 100% litru ispustis naspes novu i gotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Octobar 18, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Koliko tacno antifriza - vode, staje u Transalpa, sutra bi menjao pa da znam ??? Malo manje od 2 litra. Sto znaci litar koncentrata ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...