atirudra 56 Napisano April 24, 2011 Sir, 147 postova Lokacija: Subotica Srbija Motocikl: Honda Transalp XL 600 iz 95te Prijavi odgovor kao problematičan nije mi jasno zasto kod prvog linka ubacuje link a kod druga dva linka se vidi thumbnail tj fotka videa??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 846 Napisano April 24, 2011 Drug član, 876 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec kacimo snimke, imam i ja jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 24, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam ovog Transalpa na osvestavanju motora u Obrenovcu. Jedan od najlepsih motora koje sam imao prilike da vidim. Svaka cast za njega i pazi ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 846 Napisano April 24, 2011 Drug član, 876 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze! Hvala puno... A jeste bilo lepo okupljane taj dan! Puno dobrih ljudi i motora na malom prostoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirTA 26 Napisano April 26, 2011 U prolazu, 69 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Honda Transalp 1997 crna Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za sve vas. Koje su za vas najbolje-najpovoljnije gume za Transalp 1997.god.? Više za asfalt nego za offroad. Mislim da sam već video temu u vezi ovoga ali ne mogu da je nađem. Ako nek zna gde je, pošaljite mi link.. Unapred hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano April 26, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio "Continental Trail Attack", to je putna guma. Kupio sam je jer za ni za kakvu voznju van puta nisam zainteresovan. Inace, guma se za sada pokazala odlicno, nigde me nije "izdala", a za sada su mi ostale samo resice po samoj ivici gazeceg sloja. To je ova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano April 26, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Kod Mate u Mladenovcu 190 evra Anakee obe sa montažom i balansiranjem. Prezadovoljan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano April 26, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da su ove Trail Attack odlicne za asfalt, mozda cak i bolje od Anakee. Anakee je super guma koja te nece izdati na asfaltu ni po kisi, dok je za off upotrebljiva kad je suvo. Takodje dugo traje 20k km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 26, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje dugo traje 20k km. Osim ako voziš dvoje + prtljag po autoputu, onda hoće sredina da se sljušti (Anakee i Anakee2) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirTA 26 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 69 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Honda Transalp 1997 crna Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima. Moraću ove godine da promenim obe. 190€ nije tako strašno mada bi više ogovaralo negde bliže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano April 28, 2011 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam continental na oba tocka i nema problema.danas sam vozio po dobroj kisi sa sva tri kofera 100 na sat van naselja ,50-60 po naseljima,bez ikakvih problema.odlicne su i za van puta, a platio sam ih na popustu u motoboxu u novom sadu vrlo malo,ne vise od 120-130e sa sve unutrasnjim.moja topla preporuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano April 28, 2011 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan jedno pitanje: jutros mi je bio slab aku i motor sam upalio na kleme.vozio se satipo,dosao kuci,skinuo ga a on totalno bez kapi tecnosi i vreo(pusi se).nisam ga kontrolisao na pocetku sezone a regler je od joske ,stavljen u maju 2009. da li mogu da se nadam nekom vecem problemu u vezi struje ili moze da se desi da ispadi SVA voda(okrenuo sam ga,nema ni kapi), a to sto je vreo predpostavljam da je zbog toga sto nema tecnosti u njemu. nalio sam destilovanu,ostavicu ga 3-4 sata da upije pa da ga probam da li je dobar ili je crko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirTA 26 Napisano April 28, 2011 U prolazu, 69 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Honda Transalp 1997 crna Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skinuo acu preko zime i pre montiranja na motor dopunio sam ga. Prešao sam oko 200km (5-6 puta paljenje, bez problema) a onda sutradan primetim da neće da pali, nema snagu. Odem kod majstora, na osnovu testiranja acu je 100% ispravan samo na verglanje nema snagu. Kad ono nema ni kapi tačnosti. Mastor mu je dolio tečnost, odem kući i upali iz prve i eto već 2 meseca radi bez problema. Pa je moguće da će i tvoj da radi bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano April 28, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan @boba Ako bas nije bilo nicega u njemu znaci da nemas vise ni kiseline. Samo voda ti nece pomoci. Kupi i akumulatorsku kiselinu. Ona moze biti koncentrat ili spremna za upotrebu pa obrati paznju da ako kupis koncentrat da ga razblazis prema uputstvu. Kad ga napunis stavi ga da se lepo napuni. I onda se nadaj da nije crko za ovo vreme dok je bio suv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano April 30, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Za sve sektase sutra sam u bg pa ako ima neka voznja neka me cimnu na 0642521460 milan ako nema neke organizovanje voznje moze upoznavanje sa clanovima sekte koji sutra slobodni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3002 Napisano Maj 1, 2011 Drug član, 1060 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ekipo, gde vi na vasim Trandzama drzite ovu novu prvu pomoc, a da nije kofer u pitanju? Dajte neke konstruktivne ideje koje nama mozda nisu sinule Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17204 Napisano Maj 1, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan thelord Postavljeno 28 April 2011 - 11:12 AM @boba Ako bas nije bilo nicega u njemu znaci da nemas vise ni kiseline. Samo voda ti nece pomoci. Kupi i akumulatorsku kiselinu. Ona moze biti koncentrat ili spremna za upotrebu pa obrati paznju da ako kupis koncentrat da ga razblazis prema uputstvu. Kad ga napunis stavi ga da se lepo napuni. I onda se nadaj da nije crko za ovo vreme dok je bio suv. Pogrešan savet. U ovakvom slučaju nikako ne dolivati kiselinu. Kiselina se sipa isključivo ako je na neki način došlo do prosipanja elektrolita! Kada elektrolit "ispari", nedostaje samo voda, a kiselina je ostala "zarobljenau" pločama. U svakom slučaju obavezno proveriti regler jer je verovatno neispravan, što dovodi do pojave previsokog napona i brzog uništenja akumulatora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Maj 1, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan thelord Postavljeno 28 April 2011 - 11:12 AM @boba Ako bas nije bilo nicega u njemu znaci da nemas vise ni kiseline. Samo voda ti nece pomoci. Kupi i akumulatorsku kiselinu. Ona moze biti koncentrat ili spremna za upotrebu pa obrati paznju da ako kupis koncentrat da ga razblazis prema uputstvu. Kad ga napunis stavi ga da se lepo napuni. I onda se nadaj da nije crko za ovo vreme dok je bio suv. Pogrešan savet. U ovakvom slučaju nikako ne dolivati kiselinu. Kiselina se sipa isključivo ako je na neki način došlo do prosipanja elektrolita! Kada elektrolit "ispari", nedostaje samo voda, a kiselina je ostala "zarobljenau" pločama. U svakom slučaju obavezno proveriti regler jer je verovatno neispravan, što dovodi do pojave previsokog napona i brzog uništenja akumulatora. Pri tolikom zagrevanju da se akumulator pusi i da ne ostane ama bas nista u njemu isparava i kiselina. Zato i postoje uredjaji koji mere koncentraciju kiseline u rastvoru pa se prema potrebi doliva. Ako mislis da kiselina ne isparava sipaj je u lonac pa ga zagrej i gle cuda isparice i kiselina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 1, 2011 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim takodje da pri isparivanju treba dosipati iskljucivo destilovanu vodu a ne kiselinu. Ako se motor prevrne onda treba da se sipa kiselina, a kod Bobe samo voda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Maj 1, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Kako god. Pri normalnom isparavanju se dosipa samo voda, dakle redovno odrzavanje. Ali kad dodje do pregrevanja sipa se i kiselina po sledecem postupku (dakle u akumulatoru nema nista tecnosti): Prvo se dospe voda, ne do kraja. Onda se izmeri kiselost rastvora odnosno koncentracija kiseline sa uredjajem koji za to sluzi (ima da se kupe i jeftini su, kao oni sto mere temp smrzavanja kod antifriza) i onda se doda rastvor kiseline i vode takav da konc bude optimalna, dakle sipas malo rastvora pa opet izmeris, i kad dobijes optimum dospes jos vode kolko treba do vrha. Ovako je pisalo na Yuasa-inom sajtu, ja citao pre par godina, al ko misli da treba drugacije neka radi kako misli. Dakle pri redovnom dolivanj ide samo voda, al kad se aku skroz isusi tada isparava i kiselina, tako da treba korigovati i dolivanjem kiseline. A svakako bi trebalo da proveri punjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17204 Napisano Maj 1, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da mnogo "filozofiram" i iznosim tehničke detalje o akumulatorima, ali ipak nešto ukratko: 1. Osnovni gubitak tečnosti u ćelijama ne nastaje zbog isparavanja, već zbog "elektrolize" vode, odnosno razlaganje iste na vodonik i na kiseonik. Elektroliza vode nastaje kada se dostigne napon u pojedinoj ćeliji veći od 2,4 volti, (što je 14,4 volti za šest ćelija). Nakon dostizanja ovog napona većina energije iz izvora (alternatora) troši se na elektrolizu i grejanje elektrolita. 2. Akumulator kod koga je temperatura elektrolita dostigla više od 45oC sigurno "stiče" trajno oštećenje, a ukoliko je grejanje takvo da rastvor zaista "provri", takvom akumulatoru ne treba dolivati ništa, već ga treba odneti na otpad. Da ne ispadne da pričam napamet samo da napomenem sledeće: Petnaest godina sam radio u firmi koja se bavila razvojem, proizvodnjom, održavanjem i servisiranjem akumulatorskih baterija, uređaja za punjenje i sistema za neprekidna napajanja. Radio sam na poslovima rukovodioca razvoja, proizvodnje i servisa. Takoše sam kasnije više godina držao i privatni servis za održavanje i popravku akumulatora. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Maj 2, 2011 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo vi filozofirate Nego recite mi koje, gde i za kolko para da kupim paknove, po mogućnosti da mi ne škripe kao djavo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pokusaj u koppu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 3, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je trajnost sajli za kvačilo i gas? Vidim u Louisu za 30-ak eura obe. Čisto za rezervu na putu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo vi filozofirate Nego recite mi koje, gde i za kolko para da kupim paknove, po mogućnosti da mi ne škripe kao djavo! nije bas odgovor koji si trazila al u guevari sam ja uzeo i bas skripe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...