Arakis 6002 Napisano April 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12427 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moze i klemama ali cesce proveravaj stanje kontakata. Nije nikako preporucljivo voziti na jednom cilindru, gorivo se sliva u karter i razredjuje ulje. Taj benzin posle ispari ali podmazivanje je mnogo losije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1053 Napisano April 24, 2023 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Voznja na jednom cilindru nikako, odnosno sto manje samo do kuće. Nesagoreli benzin, pored toga sto razreduje ulje, skida uljni film sa cilindra tako da je na njemu drastično losije podmazivanje klipno cilindarskog sklopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano April 25, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan Jos isti dan sam skinuo dzekove i prelemio one 3 zice na regleru. Primetio sam da jedna zica sa reglera(tanka) je izolovana i nije nigde povezana. Predpostavljam da je od ''minusa" na akumulatoru ali ne znam zasto nije povezana pa nisam nista ni dirao dok se ne raspitam zasto je tako. Uglavnom to sam odradio, proverio ulje i nisam nista neobicno primetio( nivo, miris, gustinu..). Upalio motor, radi normalno, punjenje ostalo isto, zapucao do Bosne i vratio bez ikakvih problema( za svaki slucaj imam aktiviran Vozzi paket, mnogo se lakse i opustenije vozi). Za regler znam da prepunjava i da bi trebalo da ga saljem Joski ili da nabavim drugi ali mi se sad uvukao i crv sumnje u CDI tako da moram nabaviti rezervni. Da li mogu za "ne daj boze" da posluze ovi CDI sa ALI -ja? Pre 15 dana sam montirao nove gume, lanac, lancanike, nov akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6002 Napisano April 25, 2023 Svakom po zasluzi, 12427 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan OBAVEZNO povezi te dve tanke zice sa reglera na kleme akumulatora inace ce prepunjavati. Crvenu na plus, crnu na minus! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano April 29, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan Tek danas sam stigao da provozam motor iako sam odmah povezao crnu na akumulator na minus. Napon je takoreci konstantan 14,4- 14,5 V! Znaci 5 god sam vozio sa naponom preko 16V! Svi majstori nisu ni hteli da pogledaju regler vec u onom fazonu kazu "ne valja,kupuj nov " !! Regler 100% ispravan! Za malo da ispadne da Joska nije odradio posao kako treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 2, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode. U procesu sam sređivanja mog XL600V, kojeg inače vozim svaki dan, pa me interesuje gde mogu da se kupe sajle gasa u Srbiji za njega. Druga stvar, primetio sam da mi šraf za ler ne dodiruje onaj 'kotur' gasa, to jest da nema nikakve razlike odvrtao ili zavrtao, kao i da mi prednji cilindar radi za previše goriva (pocrnela nova svećica). Podešavanje šrafa za miks goriva za prednji cilindar nema nikakvu ulogu - i kad je skroz zatvoren ništa se ne dešava - motor radi normalno (a trebalo bi da se ugasi). Skidam karburator sledeće nedelje, pa ću da vidim šta se događa. Takođe, počelo da mi se dešava da pokazuje pogrešne obrtaje. Ne mogu da provalim da li pokazuje pogrešno ili motor ne radi kako treba. Kad vozim 5om na 100kmh, pokazuje oko 5700 obrtaja. Pre neki dan se 'ispravilo' samo od sebe, pa je opet bilo na 4700-4800 pri 100kmh, danas opet na 5700-6000 na 100kmh. Kao da nisam u 5oj nego u 4toj brzini. Napominjem da motor ide odlično, prima gas, ubrzava, čini mi se da ne kliza lamela. Prvenstveno sam ovo krenuo da gledam jer troši 6-6.5l bez obzira na način vožnje (ali uglavnom ne vozim preko 100-110kmh). Promenio Avgust 2, 2023 član Punktmann Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 7, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Motocross team ima sajle gasa. Par 50e . Promenio Avgust 7, 2023 član Punktmann Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano Avgust 7, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan U lokalnoj radnji 2 lezaja za korman 2200 din! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zavidim vam na dostupnosti dijelova u Srbiji. U BiH sam 20+ mailova/poruka poslao i niko nema. Cak me neki ubjedjuju da lezaj tog promjera ne postoji. Na kraju jedini pozitivan odgovor je bio od ovlastenog Honda dilera, cekao par dana, a cijena 45€. No kad se vec ukljucih u temu. Vec par mjeseci kako vozim Transalpa imam cudne zvukove lanca. Koliko god se ja trudio oko higijene i podmazivanja lanca nije dovoljno jer ga prethodni vlasnik nije bas cesto podmazivao a pogotovu cistio. 2 linka glave, nije strasno ali opet nisu slobodni kao ostali. Ugl zvukovi koje cujem su nekako u "valovima" i sasvim sigurno dolaze od lanca. Citajuci ovaj forum shvatio sam da ako linkovi glave lanac je za smece. E sad lanac DID imam gdje kupiti za oko 120€ ali me zanima da li je potrebno mijenjati i lancanike Slike prednjeg nemam ali je stanje priblizno ovakvo. Da li je pametno zamijeniti samo lanac ili su lancanici pod obavezno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7409 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 3080 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, boky327 said: Zavidim vam na dostupnosti dijelova u Srbiji. U BiH sam 20+ mailova/poruka poslao i niko nema. Cak me neki ubjedjuju da lezaj tog promjera ne postoji. Na kraju jedini pozitivan odgovor je bio od ovlastenog Honda dilera, cekao par dana, a cijena 45€. Slike prednjeg nemam ali je stanje priblizno ovakvo. Da li je pametno zamijeniti samo lanac ili su lancanici pod obavezno? Šta je "Lokacija: BN"? Sledeći put se javiš, uzmemo ležajeve i pošaljemo busem. Problem rešen. Drugo, lanac i lančanici bolje menjati u setu. Baš kad je nužda - ok, ali sve je već potrošeno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper Bn je Bijeljina, sredicu to kasnije 35 minutes ago, Andrej_Hotstepper said: ali sve je već potrošeno... Mislis da su lancanici potroseni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Avgust 7, 2023 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se menja u kompletu jer potroseni lancanici brzo uniste lanac. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako nesto bi bilo ok? https://novi.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/pogonski-lanci-i-kaisevi/set-lanac-lancanici-honda-xl-600-xl-650-xl-700-transalp/oglas/131300676 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 9, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan On 8/7/2023 at 5:24 PM, boky327 said: Ovako nesto bi bilo ok? https://novi.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/pogonski-lanci-i-kaisevi/set-lanac-lancanici-honda-xl-600-xl-650-xl-700-transalp/oglas/131300676 Kupuj, menjaj. Proveri samo kako leže prednji lančanik, treba da je baš onako fest, bez lufta. Da li neko zna gde mogu da se kupe gumice poklopca ventila u Beogradu? Deo br: 91304-MF5-003 i 91303-MF5-003 ili zamenski. Nabavio bih pre otvaranja za štelovanje. Promenio Avgust 9, 2023 član Punktmann 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 9, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kakva je ovo metalna plocica i cemu sluzi? Na karbu za zadnji cilindar. Za prednji nema to. Sent from my SM-A525F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1597 Napisano Avgust 9, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @boky327ima u Loznici radnja za ležajeve i slično, svega i svačega imaju a blizu ti je. Pošalješ oznaku ili mere ležaja, ja ti proverim da li ima a posle je lako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Avgust 9, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan @VLAD81 hvala na pomoci. Sad je kasno, vec sam uzeo ove iz Honde, cekaju prvi slobodan dan na montazu. U svakom slucaju hvala na pomoci. Mozes ostaviti adresu da znam za ubuduce. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1597 Napisano Avgust 9, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Radnja je na autobuskoj stanici, baš ispred dolaznog perona a kao što rekoh, mogu i ja da proverim da ne dolaziš bez veze. U svakom slučaju ako nešto zatreba viči, tu smo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kakva je ovo metalna plocica i cemu sluzi? Na karbu za zadnji cilindar. Za prednji nema to. Sent from my SM-A525F using TapatalkMetalna plocica treba da bude tu . I dalje ne znam cemu tacno sluzi. Sent from my SM-A525F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 282 Napisano Avgust 26, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan 'Vakumirani' sad sljaka kao zmaj. Dajem časove Sent from my SM-A525F using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Septembar 6, 2023 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjece da li se nekom ovo desavalo . Imam va transalpa . Jedan se vozi kao da ima 4 klipa ( zbog vibracija ako razumete ) a drugi kada se vozi npr na 3000 3500 obrtaja ono kuliras lepo na jednom gasu dosta se cuje menjac kao da sitno secka . Kazem dosta se cije zato sto i masina tako radi kao da jedan klip vise udara od drugog . Sve sam zamenio na tom motoru jedino lance bregaste nisam . Jesu pri kraju ali jedino kazem to nisam odradeo . Kompresija i na jednom i na drugom je 13 bari . Ako je neko imao problem pisite . Ja iskreno mislim da su se lanci istegli i da vise nije u jednakoj fazi palju ili kako god . Da napomenem prilikom uzibljivanja i opustanja spanera crtice su u milimetar poravnate sa reperima na magnetu . Sto mi je i sumnjivo jer prilikom opustanja spanera to treba da se pomeri bar malo . Hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1053 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan To može lako da bude i lanac (prenos). Ako se neravnomerno istegao onda hoce da secka na sitno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 9. 2023. at 10:11, lemy je napisao: To može lako da bude i lanac (prenos). Ako se neravnomerno istegao onda hoce da secka na sitno Nije druze . Lanac je nov . Sve je provereno nema lufrove u gumama na tocku gde je lancanik . Po meni jedino ostaju lanci unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da napomenem da dosta slabije vuce od ovog drugog sto imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Septembar 25, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 9/6/2023 at 1:05 PM, draza said: Jedno pitanjece da li se nekom ovo desavalo . Imam va transalpa . Jedan se vozi kao da ima 4 klipa ( zbog vibracija ako razumete ) a drugi kada se vozi npr na 3000 3500 obrtaja ono kuliras lepo na jednom gasu dosta se cuje menjac kao da sitno secka . Kazem dosta se cije zato sto i masina tako radi kao da jedan klip vise udara od drugog . Sve sam zamenio na tom motoru jedino lance bregaste nisam . Jesu pri kraju ali jedino kazem to nisam odradeo . Kompresija i na jednom i na drugom je 13 bari . Ako je neko imao problem pisite . Ja iskreno mislim da su se lanci istegli i da vise nije u jednakoj fazi palju ili kako god . Da napomenem prilikom uzibljivanja i opustanja spanera crtice su u milimetar poravnate sa reperima na magnetu . Sto mi je i sumnjivo jer prilikom opustanja spanera to treba da se pomeri bar malo . Hvala svima Karburatori? Radjena sinhronizacija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...