laband 162 Napisano Maj 11, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, da li je neko imao iskustva sa membranama kao sa slike. Nedavno sam rasklapao karburator i video da su membrane pukle, pa sam ih poslao na reparaciju kod nekog Sase , čini mi se sa Vidikovca i od tada mi sporije vraća gas, tj. nekad ostane na 1400, a nekad se vrati na 1200 obrtaja na leru. Iskreno nisam oduševljen kako je on to reparirao. Možda grešim, ali pre reparacije je bilo bolje koliko toliko. Zna li neko gde mogu naći ove membrane . Potrazi coveka sa user name-om VIDIK...uradice ti kako treba.. kod njega sam i radio I ja sam kod njega radio i eno stoje mi u ormaru.Prvom prilikom sam porucio originale preko Bere.Ako ti budu trebale ove reparirane javi se. koliko si platio te originalne, ajd rezerviši mi te tvoje , da probam sa njima , možda bude bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Maj 11, 2012 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, da li je neko imao iskustva sa membranama kao sa slike. Nedavno sam rasklapao karburator i video da su membrane pukle, pa sam ih poslao na reparaciju kod nekog Sase , čini mi se sa Vidikovca i od tada mi sporije vraća gas, tj. nekad ostane na 1400, a nekad se vrati na 1200 obrtaja na leru. Iskreno nisam oduševljen kako je on to reparirao. Možda grešim, ali pre reparacije je bilo bolje koliko toliko. Zna li neko gde mogu naći ove membrane . Potrazi coveka sa user name-om VIDIK...uradice ti kako treba.. kod njega sam i radio I ja sam kod njega radio i eno stoje mi u ormaru.Prvom prilikom sam porucio originale preko Bere.Ako ti budu trebale ove reparirane javi se. koliko si platio te originalne, ajd rezerviši mi te tvoje , da probam sa njima , možda bude bolje 140€ komad Skupo ko djavo ali traje bar narednih petnestak godina i ne pravi probleme.Meni su objasnili da je taj materijal od koga prave membrane jako komplikovan za proizvodnju (mada izgleda krajnje jednostavno) i da je zbog toga skup deo i da zbog toga ne postoje aftermarket(jeftinije) varijante na trzistu nego samo original hondini. Pusti mi tvoju adresu na pp pa ti saljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 11, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan poslato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Maj 11, 2012 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Izgubio sam ono crveno press dugme sa givi maxia e50 kofera (ne pitaj kako ) pa ako neko ima bilo bi super da mi proda,kupio bih i polupan kofer pa da skinem taj deo.Molim vas da se raspitate jer imam utisak da trazim iglu u plastu sena Moze i sa nekog drugog ako ustanovimo da pase Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Maj 11, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Grešiš sinko, ovaj, grdno grešiš. Ne trebaju nama tvoje slike nego slike motora Ipak malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 11, 2012 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Grešiš sinko, ovaj, grdno grešiš. Ne trebaju nama tvoje slike nego slike motora Ipak malo Sta ti je to iznad fara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stivog 75 Napisano Maj 11, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan mi je, na makadamu preko Besne kobile, prestao da radi kilometar sat koji sam pre par stotina kilometara popravio. Onako razočaran, danas rasturim pinjon i vidim da je puž kompletno pukao sa jedne strane od vrha do dna. Pored toga se odvalio i jedan onaj zub, a ima ih dva, sa ovog puža i taj zub sam pronašao u pinjonu. Žao mi je što nisam ništa slikao malopre ali najbitniji je srećan kraj. Sa takvim pužem iz dva dela, odem do drugara sa namerom da se požalim uz čašicu opuštajućeg nektara od šljiva Dečko uz rakijicu uzme super lepak i spoji ova dva dela. Onda uzme bakarnu cev prečnika 30 mm, koja se koristi za razvođenje parnog grejanja, (puž je istog prečnika) zagreje pomenutu cev i užu stranu puža, gornju, gurne u cev, tako da je bakar sada do onih kosih zareza na dnu puža. Višak plastike nastao topljenjem skine brusilicom. Istom brusilicom iseče ostatak cevi i napravi ona dva zuba na vrhu, tako da su istih dimenzija kao kod originalnog plastičnog puža. Takvu skalameriju ja ubacim u pinjon, namontiram i probam motor. Juuuuhhhuuuuuuu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 12, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Mali savet kad menjate membrane. Pošto je plastični prsten koji drži membranu vrlo krt, velika je šansa da pukne kad se skida i montira. Ako je baš frka, potopite ga u vrelu vodu minut, dva pa onda skidajte. Isto tako, pred samu montažu, bućnite ga u vrelu vodu i mnogo lakše se montira. Plastika malo omekša i lakše se radi. Kad smo već kod pinjona, što je boljka i AT i TA, pokazalo se da original Hondini koji se mogu kupiti ne traju ni približno kao oni za prvu ugradnju. Probali smo, tačnije Arakis je probao, da ga napravi od bronze. Alatničar koji ga je pravio je zaista majstor zanata i napravio je do 00 dobar komad ali džabe. Tokom vremena, se izjeo sam pinjon. Da pojasnim, plastični prsten niije zapravo pinjon. Pravi pinjon je puž na koji se kači sajla ali to sad nema veze. Ispalo je da je bronza od koje je pravljen prsten pojela pomenuti puž. Zato ovo rešenje ima bolje izglede da uspe jer je sačuvan plastični venac koji pokreće pinjon a bakar će sigurno duže "glumiti" dva zuba, Svaka čast na ideji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Maj 12, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Grešiš sinko, ovaj, grdno grešiš. Ne trebaju nama tvoje slike nego slike motora Ipak malo Sta ti je to iznad fara? Nedostaje plastikica izmedju dve oplate. To se vidi vizir ... koji je ukrašen sa lepljivom trakom u boji motora ... Prošlog vlasnika ruku delo. Rešiću to. Sada treba da ugradim crash-bar (videću kod mene u kraju na Miljakovcu 60E), pa ću onda da se zezam sa sitnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 850 Napisano Maj 12, 2012 Drug član, 878 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan zamenio filter vazduha,obrtaji u dalje na istom,kad budem imao vremena skidam pinjon.Nego,koju radnju preporucujete za rucice kvacila i kocnica?Kupio bih da imam u rezervi,i jel stavljao neko mozda polugu menjaca sa nekog drugog motora.stavio bih preklopnu,... Ja sam se danas provozao sa namontiranom navigacijom i ustanovio da mi km sat laze za 8km/h... Na 5000 obrtaja navigacija pokazuje 100km/h, a sat 108km/h! Disproporcija je ista i na drugim okruglim brzinama, 80,90 km/h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 12, 2012 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas u Stepojevcu skrenuo levo kad posle jedno 100m odjednom brzinometar ne radi. Proverim sajlu kad na satu vrti...sto znaci da je otisao sta??? Pinjoooonnn Ali imam drugi problem. Da li kad ode pinjon moze da se cuje kao metalno struganje iz prednjeg tocka? Ono kao kad se plocice cuju samo sto nisu one...Kad stisnem prednju kocnicu zvuk se i dalje cuje ali slabije....cak i kad guram motor cuje se struganje Inace od kad sam uzeo motor nikakvo struganje se nije culo...nista...Kazem ovo je sumljam na lezaj tocka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Maj 12, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan zamenio filter vazduha,obrtaji u dalje na istom,kad budem imao vremena skidam pinjon.Nego,koju radnju preporucujete za rucice kvacila i kocnica?Kupio bih da imam u rezervi,i jel stavljao neko mozda polugu menjaca sa nekog drugog motora.stavio bih preklopnu,... Ja sam se danas provozao sa namontiranom navigacijom i ustanovio da mi km sat laze za 8km/h... Na 5000 obrtaja navigacija pokazuje 100km/h, a sat 108km/h! Disproporcija je ista i na drugim okruglim brzinama, 80,90 km/h... mislim da postoji resenje za tvoj problem ali to bi morao da platis pice nije toliko sto te laze za brzinu vec ti pokazuje i da prelazis vise a samim tim te laze i za potrosnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Maj 13, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan zamenio filter vazduha,obrtaji u dalje na istom,kad budem imao vremena skidam pinjon.Nego,koju radnju preporucujete za rucice kvacila i kocnica?Kupio bih da imam u rezervi,i jel stavljao neko mozda polugu menjaca sa nekog drugog motora.stavio bih preklopnu,... Ja sam se danas provozao sa namontiranom navigacijom i ustanovio da mi km sat laze za 8km/h... Na 5000 obrtaja navigacija pokazuje 100km/h, a sat 108km/h! Disproporcija je ista i na drugim okruglim brzinama, 80,90 km/h... mislim da postoji resenje za tvoj problem ali to bi morao da platis pice nije toliko sto te laze za brzinu vec ti pokazuje i da prelazis vise a samim tim te laze i za potrosnju Lako cemo za pice, samo kazi sta to muchi nashe transalpine da nas tako lazu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 850 Napisano Maj 13, 2012 Drug član, 878 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan zamenio filter vazduha,obrtaji u dalje na istom,kad budem imao vremena skidam pinjon.Nego,koju radnju preporucujete za rucice kvacila i kocnica?Kupio bih da imam u rezervi,i jel stavljao neko mozda polugu menjaca sa nekog drugog motora.stavio bih preklopnu,... Ja sam se danas provozao sa namontiranom navigacijom i ustanovio da mi km sat laze za 8km/h... Na 5000 obrtaja navigacija pokazuje 100km/h, a sat 108km/h! Disproporcija je ista i na drugim okruglim brzinama, 80,90 km/h... mislim da postoji resenje za tvoj problem ali to bi morao da platis pice nije toliko sto te laze za brzinu vec ti pokazuje i da prelazis vise a samim tim te laze i za potrosnju Ma platicu i dva Smislio sam i nacin da utvrdim tacnu potrosnju, sto podrazumeva dva puta pun rezervoar i jos jedan motor sa pouzdanim km satom spreman da se provoza jedno 100km Salu na stranu, sad kad je dijagnoza postavljena, lako cu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Maj 13, 2012 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dečko uz rakijicu uzme super lepak i spoji ova dva dela. Onda uzme bakarnu cev prečnika 30 mm, koja se koristi za razvođenje parnog grejanja, (puž je istog prečnika) zagreje pomenutu cev i užu stranu puža, gornju, gurne u cev, tako da je bakar sada do onih kosih zareza na dnu puža. Višak plastike nastao topljenjem skine brusilicom. Istom brusilicom iseče ostatak cevi i napravi ona dva zuba na vrhu, tako da su istih dimenzija kao kod originalnog plastičnog puža. Takvu skalameriju ja ubacim u pinjon, namontiram i probam motor. Juuuuhhhuuuuuuu Ako sam dobro skontao, zbudžili ste plastični puž tako, da su nedostajući delovi od metala. To je OK ideja, mada taj puž nije bez veze od plastike Ako ti recimo uđe blato ili slično, pa ti se od prljavštine zaglavi plastični puž, on će, pošto je plastični i od slabijeg materijala, popucati i samo će on stradati. Šta će se desiti ako se sve to tamo zaglavi, a puž ti je od metala, sam Bog zna. Može solidan "kucršlus" da se desi.. No ako ne ideš u blato, možda i sve bude kako treba Elem, za prvu pomoć vrlo solidno rešenje, ali je moj savet svakako da vremenom nabaviš originalni plastični puž. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Maj 13, 2012 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Napopravljao sam se tih puževa dosta svih ovih godina. Da bi ceo sklop uredno radio mora biti podmazan sklop u brzinomeru, sajla od brzinomera do sklopa u točku, sam metalni puž ne sme imati prevelikog lufta (najviše do pola mm), ispod plastičnog umetka - pinjona treba imati jednu originalnu tanku elastičnu podlošku i onaj limčić sa dva "šiljka" koji se nalazi ispod semeringa u točku treba biti ispravan i ti šiljci nesmeju biti pod prevelikim uglom. Najbolje je skinuti sajlu, izvaditi jeiz bužira, sve pregledati i podmazati mašinskim uljem, oprati ceo sklop puža tako da se lako vrti i da nema zazora, staviti novi plastični uložak - pinjon i napuniti sklop tovatnom mašću ali ne previše!. Tako sređen sklop trebao bi da radi bar dve godine iako znam dosta TA (Joškin napr.) koji nisu menjali pinjon više godina. Edit: nove uloške - plastične pinjone imate u "Delta auto i u CentruS, cena je oko 2000+ dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 13, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre neki dan menjao plastični zupčanik i ustanovio da puž ima lufta i da malo koči, što je verovatno prouzrokovalo stradanje plastičnog zupčanika.Luft puža sam rešio tako što sam odozdo probušio rupu i urezao M3 navoj u zavio šraf toliko da gura puž ali da ima malo lufta, pa sam šraf zalepio da ne može da se odvije.Videćemo koliko će da traje ova budževina, doduše i sajla je bila zarđala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17421 Napisano Maj 13, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Brzinomer mi ne radi već par meseci. Tek danas sam skinuo sklop sa prednjeg točka da vidim šta je u pitanju. I evo kako izgleda plastični umetak sa "bivšim" zupcima. (Powered by frubar.net) Međutim i sam metalni "Puž" ima lufta od skoro dva milimetara, pa me interesuje kako se vadi ovaj deo iz kućišta? Tek sam sada video kako je laband rešio ovaj problem pa ću verovatno da ga "kopiram". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 13, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu da kažem da je provereno, ali veruj da će biti ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 13, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Preteče me laband. To je sasvim dobro rešenje. Oprobano više puta, i radi. Vremenom se oglođe dno kućišta u kome je donji deo "ležaja" od puža. Nema tu ležaja nego je osovinica samo ubačena u rupu a onda puž vremenom izglođe dno. Meteš šAraf i smanjiš zazor. Teraaaajjj... Ma bre, Japanci ne mogu biti pametniji od nas iako su niži i više njih nosi naočare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Maj 13, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan zamenio filter vazduha,obrtaji u dalje na istom,kad budem imao vremena skidam pinjon.Nego,koju radnju preporucujete za rucice kvacila i kocnica?Kupio bih da imam u rezervi,i jel stavljao neko mozda polugu menjaca sa nekog drugog motora.stavio bih preklopnu,... Ja sam se danas provozao sa namontiranom navigacijom i ustanovio da mi km sat laze za 8km/h... Na 5000 obrtaja navigacija pokazuje 100km/h, a sat 108km/h! Disproporcija je ista i na drugim okruglim brzinama, 80,90 km/h... mislim da postoji resenje za tvoj problem ali to bi morao da platis pice nije toliko sto te laze za brzinu vec ti pokazuje i da prelazis vise a samim tim te laze i za potrosnju Ma platicu i dva Smislio sam i nacin da utvrdim tacnu potrosnju, sto podrazumeva dva puta pun rezervoar i jos jedan motor sa pouzdanim km satom spreman da se provoza jedno 100km Salu na stranu, sad kad je dijagnoza postavljena, lako cu... taj problem sa laznim pokazivanjem brzine najcesce nema nikakve veze ni sa pinjonom, ni sa sajlom ni sa mehanizmom brzinomera tacnije ima jako malo vrlo moguce da je neko nekada u nekom trenutku nesto radio sa km satom, mozda je mehanizam otisao mozda je smanjivao kilometrazu, itd da bi se skinula ona plastika sa brojkama treba da se skine kazaljka, a ona je fabricki nategnuta u minus prema onoj igli koja je drzi da ne bi otisla u minus, mislim ali nisam siguran da je to otprilike -20kmh, kod tebe bi mozda trebalo da se doda jos oko -10kmh tacnije 8 koliko ti laze, sigurno resava problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 13, 2012 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Misim da bi odlicno bilo da posetimo ove likove i pitamo ih dali mogu da nam naprave taj zupcanik od neke jace plastike http://www.politerm.rs/proizvodi-za-industriju/zupcanici-puzevi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan mislim da nista ne bi znacilo da plastika bude jaca, i original plastika je dovoljno jaka ali vrlo cesto dolazi do problema zato sto puz dobije luft a opiljci od prethodne puknute plastike se ne izvuku iz dela gde je puz pa to kasnije moze da unisti i novu plastiku posle 50km na starijim modelima kao sto je recimo honda XL iz 85, 86god je taj deo od metala ali ocigledno dolazilo do vecih problema pa je zato ubacen plasticni deo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17421 Napisano Maj 14, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan lukas Postavljeno Danas, 09:31 AM mislim da nista ne bi znacilo da plastika bude jaca, i original plastika je dovoljno jaka ali vrlo cesto dolazi do problema zato sto puz dobije luft a opiljci od prethodne puknute plastike se ne izvuku iz dela gde je puz pa to kasnije moze da unisti i novu plastiku posle 50km na starijim modelima kao sto je recimo honda XL iz 85, 86god je taj deo od metala ali ocigledno dolazilo do vecih problema pa je zato ubacen plasticni deo Verujem da se ovi zupčanici izrađuju od plastike zbog neuporedivo niže proizvodne cene. A smatram da bi zupčanik od odgovarajuće bronze bio dugotrajniji. Uostalom nekada (pre "pronalaska" plastičnih) zupčanici su se pravili od metala i mnogi već decenijama rade bez problema. Međutim i "plastični" zupčanici mogu da budu trajni ukoliko je upotrebljen kvalitetan materijal za njihovu izradu, ukoliko "puž" nema "lufta", ukoliko nema opiljaka u kućištu, ukoliko sajla nije zaglavljena, .. . A verujem da bi trajnost zupčanika bila bolja od "kupovnog" ukoliko bi se mašinski izradili (mislim na predlog koji je dao Marre), ali bi cena verovatno bila neprihvatljva. Mada ne bi bilo loše da se o tome raspita neko kome je ta firma blizu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 14, 2012 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Žikom da bude od bronze. Verovatno je onda problem slaba tacka koju nema pa ako dodje do zaglavljivanja moze da napravi haos u puzu....ALI i ovo se da srediti...napravi se slaba tacka na sajli iz pomoc plasticnog adaptera itd...Kad budem kupio nov taj plasticni puz otici cu ja do ove firme i pitacu koliko para da se napravi jedno 10kom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...