boza_kg 5247 Napisano Februar 28 Drug član, 3885 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa aj da podsetim. Iz nekog razloga, Piaggio je za Bev 300 HPE dao sledeću speciifikaciju za ulje: Engine oil 5W-40 Synthetic lubricant for four-stroke engines SAE 5W-40; MA, MA2; API SL; ACEA A3 i preporučio u uputstvu konkretno baš Castrol POWER1 ULTIMATE 4T 5W-40. To je malo čudno, jer JASO MA2 standard je za motore sa mokrim kvačilom, a MB je inače za skutere, al vrv to ni nema mnogo veze u praksi. Motul recimo nudi za Bev HPE 300 i MOTUL 7100 5W-40 4T (MA2 standard), a i Motul SCOOTER POWER 4T MA 5W-40 itd. Ja bi mu recimo sunuo IPONE 4T Scoot 4 Katana 5W40 jer može lako da se nabavi od uvoznika, pa je kolko-toliko siguracija da nije fejk. Pa kako god da odlučiš. Levak kupiš običan kod kineza, ne filosofiraj mnogo:) Ako si totalni laik, odgledaj bar neki tube video kako se to radi, ili još bolje, sa nekim iskusnijim to uradi prvi put. Nije to nikakva nauka, ali početnicima se desi da zeznu ponešto, pri menjanju filtera, iskrive šraf kartere pri zavijanju, zeznu gumicu\feder ili tome slično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolo021 1 Napisano Februar 28 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama menjao sam na Lybertiju 50 iget 2018 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 237 Napisano Februar 28 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Levak uzmeš kod plastičara ili Kineza, kao što reče @boza_kg. Najbolje dodaj i parče providnog creva, un. prečnika 7-8 mm, koje umočiš u vrelu vodu i nabiješ na levak. Tako dobiješ komfornu spravicu, samo pazi da crevo ne spadne tokom sipanja. Inače, ja sipam Ipone 5w-40 katana scoot, gore pomenuto i ne troši i nema problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11434 Napisano Februar 28 Ne silazi, 2348 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam na bloku pored srafa za ulje je utisnuto 5w-40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...