Jump to content

Moto Zajednica

Bajkeri kamiondzije

Recommended Posts

• Drug član, 1234 postova
  • Motocikl: NEMAM

Pričam nešto sa jednim čovekom pre neki dan oko ove teme. Ja hteo da vozim kamion al odustao zbog CPC-a a ponajviše zbog prirode posla gde često nisi kući, zbog porodice.

Kaže mi čovek, pa ja sam na kiperu/kadi. Svaki dan spavaš kući, može da se uzme po 200 000.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1948 postova
Pre 9 sati, DuleTs je napisao:

A nema termina za polaganje cpc u agenciji, koja je monopolista, platio sam početkom godine a kada sam uplatio tek dobio informaciju da nema mesta, na telefonski poziv javi se zena i kaze "to svi pitaju , ali ja nemam odgovor".

Oćeš da ih pitamo zvanično?

• Sviđa mi se 2

• -, 1886 postova
  • Motocikl: /
9 hours ago, slobasuper9 said:

Pričam nešto sa jednim čovekom pre neki dan oko ove teme. Ja hteo da vozim kamion al odustao zbog CPC-a a ponajviše zbog prirode posla gde često nisi kući, zbog porodice.

Kaže mi čovek, pa ja sam na kiperu/kadi. Svaki dan spavaš kući, može da se uzme po 200 000.

Kada je odlicna, dobre pare, imas radno vreme, putanja ti svaki dan slicna.

Mesalica je isto dobra, imas i viska betona kojeg moras svakako da se resis na kraju dana, pa mozes nesto i dodatno da zaradis.

Veliki minus je sto se provlacis po raznim ulicicama i kad krene izlivanje nema stajanja dok se ne zavrsi, pa radni dan moze da ti ode i na 16h

Dobro, za mikser ni nisam baš iskreno.
Mora da se pentraš gore da pereš beton iz onog korita i tako to. Gradnje su 99% u urbanim sredinama pa i ja sam mišljenja da zna biti problem da se to "smota" po centru grada. Ali još gore je po meni malo van grada pa mekana zemlja pa se zakopaš, pa muke su to. Verujem da je to i na kadi slučaj čest? Mada, gde kipaš "šoder" ili šta već, tu je i mehanizacija što to rastura pa verujem da nema problema.

Pih... Provozaću se ja do AMSS-a da podnesem zahtev za kvalifikacionu i taho karticu. Neka ih, ne traže mi leba. Taman sad moram i dozvolu da produžavam.

• Integrisan, 8274 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kod nas kade idu samo tako... Voze rudu iz luke Smederevo do Železare. Distanca oko 5 km. Plaćalo se jako dobro, po toni... Gibljevi su nisu žalili. Menjali ih svakodnevno. Od puta nije ostalo ništa. Doduše tu si mogao da uđeš kao vozač, sa svojim kamionom ne.

Ja već neko razmatram manju cisternu, ala Atego odnosno nešto što može da ide po naseljima i ulazi u dvorišta. Da crpim jame.

Mene u celoj toj priči oko toga prvo odbijalo cena CPC-a koja je bezobrazna. Onda druga stvar je odsutnost od kuće (ako se radi međunarodni a i na domaćem na ceradi često zanoćiš).

Onda sad kad sam popričao sa čovekom iz prve ruke, dođe mi kada solidna opcija. Mada... I tu si svaki dan 10+ sati na poslu, čisto da ne bude zabune. Jedini plus u celoj toj priči je što je tu mozak na paši ceo dan. Prs u uvo i deri :)

@Alekre , što se tiče tvoje zamisli za Atego i septičku... Samo napred. Probaj. Šta možeš da izgubiš? Ok, nešto novca ako ne bude išlo al nije to milion. Kupiš, probaš, ne ide , prodaj i ćao. Ide, kaplje lova...

• Svrati ponekad, 156 postova

Ja sam izvadio CPC karticu pre nekoliko godina bez slušanja i polaganja bilo čega. Upadao sam u ono "vozači koji su stekli u periodu do.... bla,bla". Međutim nisam išao nakon toga na neke seminare koji su obavezni u periodu od nekoliko godina da se odslušaju i sada mi ta kartica služi za struganje slabijeg mraza sa vetrobrana...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Haha 1

• Ne silazi, 1325 postova
  • Motocikl: Hornet 600
Pre sat vremena, ser je napisao:

Kada je odlicna, dobre pare, imas radno vreme, putanja ti svaki dan slicna

Moj školski drug vozi kamione u Italiji već 30+ godina i jednom mi je pričao da je to vozio cela tri dana i batalio. Hteo je da proba, dobra lova ali si prljav kao svinja, ima tu i lopatanja, pentranja, stalno si u nekom blatu.

Vratio se na cerade i hladnjače.

• Svrati ponekad, 156 postova

Jeste. Uz opasku da su predlozi za rešenja suviše kreativni i da poslodavci u Srbiji uklapaju vozače u 90 u 180...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Svrati ponekad, 207 postova
  • Motocikl: Dl 650/22; NT 1100
Pre sat vremena, slobasuper9 je napisao:

Mene u celoj toj priči oko toga prvo odbijalo cena CPC-a koja je bezobrazna. 

Trenutno je polaganje (koje je jedino potrebno) 15000

Mislim da je potvrda da si položio još 5000.

Nema časova niti icek drugog do 1.6.2026

Pre 2 sati, Skyrunner je napisao:

Oćeš da ih pitamo zvanično?

Zasto da ne, ali ne znam kako?

Kako sam ja razumeo da se izdaje kartica sa obavezom peridičnog slušanja u nekom roku. Svakako nisam bio u AMSS-u pa nisam detaljno sve ispitao.

Svakako mi je plan da to izvadim pa neka je u dzepu, šta znam... Možda mi nekad prekipe motori :)

• -, 1886 postova
  • Motocikl: /

Ukida se to slusanje.

Izmuzli su firme, pojedinci su se prijavljivali vrlo retko, niko nema 200.000 da daje za tako nesto.

Pa im vise nema svrhu

• Svrati ponekad, 58 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Touring

Ja sam isto tako uzeo CPC karticu pa neka stoji, ali prc ajde svake godine na predavanje koje košta 100€ da bi bila važeća.
Prošle godine završio zadnje predavanje, pa su rekli da za one koji ne voze trebalo bi da se nađe rešenje tipa nekog standby, pa ako kreneš voziti da se po skraćenom postupku rešava obnova.

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

• Drug član, 1948 postova
Pre 7 sati, DuleTs je napisao:

Trenutno je polaganje (koje je jedino potrebno) 15000

Mislim da je potvrda da si položio još 5000.

Nema časova niti icek drugog do 1.6.2026

Zasto da ne, ali ne znam kako?

Ja nisam u toku, ko organizuje ta polaganja i šta nas konkretno zanima

Ostalo je moja briga

AMSS organizuje polaganje za taj CPC (da ne kucam roman izguglaj šta je to)

Ima još neka pravna lica koja isto to rade ali AMSS izdaje tu karticu.

Ovde od nas ćeš svakako dobiti polovične informacije tj. onako kako ih mi interpretiramo pa (pretpostavljam da želiš da im pišeš zvanično kao advokat, hvala ti na tome) pažljivo sa tim šta ti mi ovde kažemo :)

Pročitaj sam o tematici pa vidi gde ćeš ih gađati :)

CPC.RS

Sektor za stručno usavršavanje, razvoj i bezbednost saobraćaja je specijalizovan za pružanje obuka i treninga namenjenih kadrovima u oblasti saobraćaja,

• Zainteresovan, 524 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Trenutno stanje je takvo (ako nesto nije promenjeno u medju vremenu) da se ceka novi model izdavanja CPC sertifikata,ne znam dokle se stiglo sa tim ali ce biti izbacena predavanja,organizovace se jedan ispit tipa 20 do 25000 rsd i to je to.Zaglavili su se sa proslim sistemom jer je vozac bio u obavezi da odslusa 5 predavanja da bi obnovio CPC,pa kad je stiglo brdo zahteva u isto vreme agencija nije mogla da ih resi pa su svima produzili rok vazenja na jos 2 godine

A sto se tice kada i miksera...para ima,ali nema zivota. Vozi se bez kartice,pretovaren, na mikserima pogotovo kad ima posla ima da se radi dok se ne zavrsi,niko ne j'be radno vreme. Jer ako se vozi regula...nema para

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja