Jump to content

Moto Zajednica

Honda VFR 1200 DCT udario sam lisicu

Recommended Posts

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125

Pozdrav drustvo. Pomenuta Honda je nesrecnim spletom okolnosti udarila lisicu. Tada je pukao onaj cover zastita hladnjaka i to je bilo to. Nisam primetio nikakva ostecenja na strani hladnjaka koji je okrenut ka tocku. Sa motorom sam presao 4-5 soma kilometara i sve je funkcionisalo kako treba, prav kao strela, viljuske, felna i sve ostalo... Osim sto sam primetio da jedan ventilator cudno drlja, ali sam bio ubedjen da je otisao lezaj i da je poceo tako da zuji, kao kod kompjutera sto se desi ili graficke kartice... Motor sam vozio nocu, bez guzve, bez vrucina i stajanja, pa se taj ventilator jako retko i ukljucivao... Pre neko vece na Konjarniku na semaforu dok je ventilator radio, pocelo je iz hladnjaka da pisa zeleno i dole sve da se sliva, kao poplava znaci... Uzas jedan koji osecaj, plus sve to padalo na vrele izduvne grane i poceo sam da se pusim kao da cu da se zapalim ceo, a nisam odmah ukapirao sta se desava... Temperatura odlicna, nije doslo do pregrevanja masine. Sutradan rasturim sve i imam sta da vidim. Od udarca u lisicu hladnjak se pomerio ka ventilatoru koji ga je uvek kad se palio strugao i na kraju isekao ovaj vod gde se nalazi tecnost. Kada se udje u sliku, zumira i malo bolje pogleda, vide se dve male tackice. Takodje se vide ivice oba ventilatora, kako jedan ima uglacano, a drugi ima mat sve jer nije dodirivao drugu stranu hladnjaka... Da li je moguce uopste ovo trajno resiti ili su to price za malu decu sa varenjem aluminijuma ili varijante sa tecnim metalom itd. itd. ?? Hvala svima na pomoci i ne bih pozeleo nikome da se ovo dogodi...image.thumb.jpeg.d90dc284a9e41e537bad88f254fff5e7.jpegimage.thumb.jpeg.832fc730f849c2cbfca6f801f9d2a337.jpegimage.thumb.jpeg.29179f73f8a4e2201f0005d011367111.jpegimage.thumb.jpeg.eda8f6994639b5e0bf609b9eec616b22.jpeg

Promenio član 6.5 Creedmoor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Sto kaze kolega letuje se s'tim sto bih ja "zalio" i ova dva nazuljana mesta, istanjen je aluminijum pa da ne popusti pod pritiskom.

IMG_20220610_235422.thumb.jpg.80b101c899beb4f5564ce0bb51d8903b.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Ne silazi, 2915 postova

nisam siguran da li može limarskim kalajem sa 40-60 % olova ali sam viđao godinama na novodsdkoj buvljoj pijaci nekog lika koji je prodavao kalaj baš za takve stvari

• Hvala 1

• Drug član, 1032 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Znam ja čoveka koji se time bavio ali na žalost već je ostario i ne može da radi. On je sam pravio smešu kalaja i olova jer kako je govorio to što se prodaje ne valja. Ali poenta je da može da se zakrpi, u glavnom ne izgleda baš lepo ali radi posao.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 3070 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Neke hladnjake ako se mogu zavariti je vario Košpa iz Futoga, mađioničar za takve stvari.. mogu poslati broj na PP.

Sa druge strane, nadam se da se nije pregrejao... Ali to je druga priča...

• Podržavam 1

• Drug član, 1032 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Puno kvarova i oštećenja se normalno popravljaju i to ne znači da postaje krš. Krš postaje usled ne održavanja i loših popravki.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2147 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Meni samo nije jasno,zašto to nisi proverio sutra dan posle udarca.Kolika god da je lisica,nije lakša od 5 do7kg,pa puta ubrzanje.Inače se vrlo lagano sređuje.Prosto,da je preventivno pogledano,ovo bi izbegao,sada ide igranka naći dobrog majstora da to odradi korektno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125
Pre sat vremena, gebee&co je napisao:

Meni samo nije jasno,zašto to nisi proverio sutra dan posle udarca.Kolika god da je lisica,nije lakša od 5 do7kg,pa puta ubrzanje.Inače se vrlo lagano sređuje.Prosto,da je preventivno pogledano,ovo bi izbegao,sada ide igranka naći dobrog majstora da to odradi korektno.

Potpuno se slazem. Vodio sam se logikom, ako je hladnjak dobio udarac i odmah nije pukao, nema sta dalje da se kontrolise, plus je izgledao kao nov sa strane tocka. Ima jos jedna stvar, vozio sam hladnije noci bez stajanja i ko zna kada sam prvi put cuo taj ventilator kako drlja, tojest proslo je neko vreme, pa to nisam povezao sa ovim slucajem oko udaranja lisice... Tako se namestilo i jbg. Zahvaljujem se svima na pomoci, mozete pustiti neki broj telefona u privatne poruke slobodno... 

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Hladnjak je verovatno aluminijumki kao i svi moderni, tako da varijante sa kalajam, hartletovanjem i slicno otpadaju.
Ali moze da se resi. Guglaj zavarivanje alu hladnjaka, naci ce se vec neko u tvojoj okolini.

• Sviđa mi se 1

• Malinar u pokusaju, 1710 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Bitno da nisi pregrejao agregat, a ovo ako ne rešiš varenjem, prežališ nov ili drugi polovan hladnjak i gotovo.

• Podržavam 1

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Ja sam na autu rešio epoksi smolom. Potrebno je dobro odmastiti i osušiti površinu. Ugrejati metal fenom da može da se pipne. Bitno je da smola uđe u pukotinu da napravi neku vrstu čepa. Grejanje pomaže jer smola postane tečnija i bolje se veže. Namazati malo šire oko pukotine da površina lepljenja bude veća. Sačekati 24h pre probe.

Meni je uspelo, što ne znači da će i tebi ;)

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650

Uzmi bison epoxy repair, on je kao plastelin dve komponente i zalepi njim. Meni je na kolima karter imao jednu rupicu negde sam ga udario i zalepio sam ga ovim, evo vec tri godine drzi bez problema. Isto je aluminijum u pitanju i plus nisam mogao nikako da ga lepo odmastim jer nisam ispustao ulje taki da ovo kod tebe bi trebalo bez ikakvih problema da zalepi. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja