FFBikerSar 804 Napisano Jun 2, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Po novom austrijskom zakonu: do 10.000 EUR kazne i zapljena motora na 3 dana, ko dize na zadnji tocak, pali gume, pucanje iz auspuha i sl. https://www.motorradonline.de/ratgeber/oesterreich-10-000-euro-strafe-3-tage-beschlagnahmung/ 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 2, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za zadnjak i paljenje gume jasno a pucanje samo namerno izivljavanje ili se i backfire racuna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3480 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 1105 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Bas imaju lep pogled kada ides po ogranicenju niz brdo a on pucketa. Zbog toga sam i vratio fabricke auspuhe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 2, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za sada nisam imao problema preko grane ali je u rancu uvek db killer za svaki slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3480 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 1105 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi uvek je na koga naidjes. Znam i za situaciju gde je lik vozio bez db,platio kaznu 150€ i morao na licu mesta da vrati db. Zalio mi se da ga je lonac izaso preko 500€( GPR i kazna) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Jun 2, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Arthas said: Za sada nisam imao problema preko grane ali je u rancu uvek db killer za svaki slucaj. Probaj kroz Tirol, tamo je generalna zabrana cak i ako imas dB killer, a na tipskoj plocici ti pise vise od 95 dB. Sad su razvili setove kojim se smanji buka na ispod 95 dB (uz odredjeni gubitak snage), i dobije se nova tipska plocica na kojoj je to upisano - tako da se motor opet moze voziti i kroz Tirol 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 2, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, FFBikerSar je napisao: Probaj kroz Tirol, tamo je generalna zabrana cak i ako imas dB killer, a na tipskoj plocici ti pise vise od 95 dB. Sad su razvili setove kojim se smanji buka na ispod 95 dB (uz odredjeni gubitak snage), i dobije se nova tipska plocica na kojoj je to upisano - tako da se motor opet moze voziti i kroz Tirol Hvala za info, da se zna sta zaobici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Jun 2, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, FFBikerSar said: Probaj kroz Tirol, tamo je generalna zabrana cak i ako imas dB killer, a na tipskoj plocici ti pise vise od 95 dB. Sad su razvili setove kojim se smanji buka na ispod 95 dB (uz odredjeni gubitak snage), i dobije se nova tipska plocica na kojoj je to upisano - tako da se motor opet moze voziti i kroz Tirol Cuj, uvijek je vazilo "vidjela zaba gdje se konj potkiva, pa i ona digla nogu" - vec ima drugih pokrajina i u Austriji i Svicarskoj i Njemackoj i Italiji koji hoce da uvedu isto, slijedeci primjer Tirola. Jos malo pa ces se moci bez ogranicenja voziti samo po Balkanu - Hrvatska, Bosna, Srbija, C. Gora, Albanija... (Janeze ne racunam u Balkan, a i oni ce uvesti ogranicenja) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sandi 45 Napisano Jun 2, 2022 U prolazu, 74 postova Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji Motocikl: Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan U naseljenim mestima je i ok ogranicenje buke ali video sam svojim ocima na Svarcvaldu pre 15-ak godina kako iskljucuju iz saobracaja sva vozila koja prelaze dozvoljenu granicu, a pritom sve suma okolo kilometrima… Samo punjenje budzeta. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 196 Napisano Jun 3, 2022 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ili samo zastita prirode inzivotne sredine... nije uvek budzet u pitanju... bar sa smera kazni. Generalno je u centralnoj Evropi zadnjih xyz godina jaka zelena struja. Dobija se ogroman budzet od EU za poboljsanje zivotne sredine, a i lokalci i nisu najveci ljubitelji dvotockasa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9658 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1015 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan iskljucuju iz saobracaja sva vozila koja prelaze dozvoljenu granicuMislim da je ovo dovoljno i da ne vredi dalje diskutovati. Postoji nešto što je dozvoljeno i nešto što nije.Sent from my Mi A3 using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 3, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srecom postoje jos neki motocikli koji lepo zvuce i sa fabrickim izduvima, npr. Kawasaki Z900 RS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 3, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Arthas je napisao: Srecom postoje jos neki motocikli koji lepo zvuce i sa fabrickim izduvima, npr. Kawasaki Z900 RS. taj sam ,taj sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan voziš Kawu z900 ili ti fabrički izduv lepo zvuči? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 3, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 3, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja je bolja, Z 900 rs cafe, auspuh isti, kawa je napravila 35 modela auspuha za taj model dok nije našla šta je najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4026 Napisano Jun 13, 2022 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan 5. Dan provodim u Rijeci, HR. Pored zgrade prolazi autoput za IT, ispod je grad, pored plaža koje sam do sad posećivao prolazi put/magistrala. Bezbroj motora svih oblika i veličina, domaćih i stranih - NIJEDAN sa preglasnim izduvom nisam čuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Jul 7, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 10.000 eura - Austrija dvostručuje moguću kaznu za dizanje na zadnji točak Amandman: Od sredine maja, dizanje na zadnji ili prednji točak i paljenje guma u Austriji mogu stajati do 10.000 eura kazne. Barem tako kaže 40. amandman austrijskog zakona o motornim vozilima koji je sada stupio na snagu. Doslovno stoji da se na ovaj način može kazniti "ponašanje koje ne odgovara svojstvima motornog vozila". A to uključuje: "(...) upotrebu motornog vozila pri kojoj ne postoji uvijek kontakt između kolovoza i svih točkoa", odnosno vožnju na prednjem ili stražnjem točku. Isto se odnosi i na namjerno stvaranje buke kroz izostanak paljenja (pucanje iz auspuha). Prema ÖAMTC-u, zakon bi zapravo trebao biti usmjeren više prema automobilskoj pozerskoj i tuning sceni, ali se može primijeniti i na motocikle. Dizanje na zadnji točak općenito nije zabranjeno u Njemačkoj. Također novo: vozila mogu biti konfikovana u Austriji na do 72 sati, ako postoji opasnost od ponavljanja prekršaja - dakle npr. kod moto susreta, motorijada i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jul 7, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ma milion, ne daj bože da se čovek malo zabavi, da nije na poslu 24/7 i da nije deo mašinerije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jul 8, 2022 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, blackmore said: Ma milion, ne daj bože da se čovek malo zabavi, da nije na poslu 24/7 i da nije deo mašinerije. Jadan je taj čovek kome je zabava dizanje na zadnji, pucanje iz auspuha i paljenje guma. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Jul 8, 2022 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ekozelj said: Jadan je taj čovek kome je zabava dizanje na zadnji, pucanje iz auspuha i paljenje guma. Ne radi se tu samo o zabavi, ja sve redje vidjam ljude da teraju na točak po prometnim ulicama kao što je to ranije bio slučaj. Polako ali sigurno prave od ljudi egoistične, uštrojene robote, sa ciljem da steknu što više i crknu sami u svojoj "bedi" bez igde ikog. O porodici se ne priča, nije in, in su nastranost i pare i malo hipsteraj, bradurine, karirane košulje i neka izuvijana kosa. Još malo, pa će muškarci kao pol izumreti, jbg nije in... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jul 8, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ekozelj je napisao: Jadan je taj čovek kome je zabava dizanje na zadnji, pucanje iz auspuha i paljenje guma. Jadni oni koji kupe motor od preko 50 kubika da ga voze 50kmh u okviru ograničenja da bi posle ostalima moralisali. Pritom ne podržavam divljanje, ali kazniti nekoga €10.000 za dizanje na točak je klasičan kvazi-nemački mentalitet gde je zabava zabranjena, samo arbajt, arbajt! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5486 Napisano Jul 8, 2022 Drug član, 1962 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako dizanje na zadnji, paljenje guma i pucanje u gradu nije divljanje - onda ne znam šta jeste ... Sa nemcima sam sarađivao par godina - i stekao utisak da taj stereotip da su roboti koji ne znaju za zabavu ne može biti dalje od istine ... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jul 8, 2022 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, blackmore said: Jadni oni koji kupe motor od preko 50 kubika da ga voze 50kmh u okviru ograničenja da bi posle ostalima moralisali. Pritom ne podržavam divljanje, ali kazniti nekoga €10.000 za dizanje na točak je klasičan kvazi-nemački mentalitet gde je zabava zabranjena, samo arbajt, arbajt! Niko tebi ne morališe i pusti te priče kome je kakav mentalitet. Obično takve stereotipe o drugim nacijama imaju ljudi koji "dalje od svog sela makli nisu". Ja iskreno smatram teškim budalama i žešćim debilima ljude koji motor voze na zadnjem točku, pale gume i pucaju iz auspuha i to je moje lično pravo. I da, naravno da svako vozilo pa i motor, bio on ispod ili iznad 50ccm nebitno je, treba da voziš po ograničenju. Pogotovo u naseljenom mestu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jul 8, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, antir3ality je napisao: Pa ako dizanje na zadnji, paljenje guma i pucanje u gradu nije divljanje - onda ne znam šta jeste ... Sa nemcima sam sarađivao par godina - i stekao utisak da taj stereotip da su roboti koji ne znaju za zabavu ne može biti dalje od istine ... Nisam rekao da nije divljanje, naprotiv, samo sam rekao da je kazna nesrazmerna "zločinu". Prvi ne podržavam takvo ponašanje u saobraćaju, a na kraju krajeva, svako ko to radi, radi na svoju odgovornost, pa kako mu se zalomi. Što se nemaca tiče, ja imam sasvim suprotno iskustvo i bukvalno su potvrdili stereotip 110%, ali to je manje važno sad. Pre sat vremena, ekozelj je napisao: Niko tebi ne morališe i pusti te priče kome je kakav mentalitet. Obično takve stereotipe o drugim nacijama imaju ljudi koji "dalje od svog sela makli nisu". Ja iskreno smatram teškim budalama i žešćim debilima ljude koji motor voze na zadnjem točku, pale gume i pucaju iz auspuha i to je moje lično pravo. I da, naravno da svako vozilo pa i motor, bio on ispod ili iznad 50ccm nebitno je, treba da voziš po ograničenju. Pogotovo u naseljenom mestu. Morališeš itekako. Hoćeš da kažeš da kad vidiš 51km/h na satu pritiskaš kočnicu i voziš po ograničenju 110% vremena? Hoćeš da kažeš da nikada nisi "ispucao" od semafora do semafora"? Nikada nisi opustio ruku na pravcu? Ako je tako, kapa dole, čestitam, bolji si čovek od mene. Inače, kad si već pomenuo, kao neko ko aktivno sarađuje sa ljudima iz nemačkog govornog područja (a kao neko ko je takođe, hvala bogu, imao prilike i da bude tamo), imam itekako razloga da kažem to što sam rekao. Ovu tvoju opasku neću komentarisati, iz očiglednih razloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...