Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07
pre 9 minuta, Krokodilo je napisao:

А колко је прошла дама извињавам се?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Oko 54,500km, uzela sam je 2021. sa 49,000km. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4768 postova
Oko 54,500km, uzela sam je 2021. sa 49,000km. 
Ух, не би требало на тој километражи да су дискови на минимум. Да има отиске потрошености да, али минимум

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 75 postova
On 21. 6. 2023. at 22:38, Alexandra995 je napisao:

Jedno brzinsko pitanje... Gde mogu da nađem nove diskove za moju staru damu (oba prednja i zadnji)?

Pločice nisu problem, ima ih svuda, al' diskovi me muče... :D

Dolazim u iskušenje da cimam ovlašćene servise, uzmem iz originala, al' odraće me k'o krastavac... :na_glavi:

U Motolendu imas EBC diskova i plocica a u Maxmomentu GALFER diskova i plocica. Proveri ima li za tvoju damu.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E

Ja antifriz sipam nisov s pumpe, jer isti je sastav svih antifriza, nema smisla kupovati brendiran za motocikle

• Sviđa mi se 1

@Krokodilo @laki13 Hvala! :) Našla sam kod muža u servisu TRW, izlazi oko 500 EUR samo 3 diska + pločice (nisam gledala cene za njih)... Slikaću trenutno stanje ovih na motoru. Imam merak za OEM, aaaali ne da dam trećinu motora za nove diskove. :na_glavi:

Što se tiče antifriza, uzeh prošle godine Ipone, navodno već razređen, iz flaše direktno u posudu za isti. 

0-02-05-8c93d8aa0e19eee6bae1a97c605e2579c68b493957f607603c9f66b87863019a_452796f1356b6761.thumb.jpg.94d43f5f8f7d480f58dca3e8c4c2f8de.jpg

• Ne silazi, 6524 postova
  • Motocikl: konzerviran

Na konto pređenih kilometara i stanja diskova (kočnica generalno), tu nekog pravila otprilike nema, sve zavisi i od stila vožnje....tako da ima dva scenarija. Ili je prešla bitno više ili je ozbiljno stiskana. Verujte ili ne...kako vam volja. Na mom Suzukiju, koji je prešao 43K i nešto sitno....su ORIGINALNE pločice (za zamenu) i diskovi koji izgledaju kao novi.....a umem ja to da zategnem.

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Bandit 400, Transalp 600

Treba mi pomoc, po mogucnosti nekog lakirera ali moze i bilo ko ko je ima iskustva sa farbanjem.
Problem je guljenje farbe na ramu. Ne polazem mnogo na estetiku ali ovo mi bas bode oci (isto je na obje strane).
IMG_20230629_121658.thumb.jpg.544930e9af2a2099d493e96ee1fd611b.jpg

Kupio bih sprej u istoj ili makar pribliznoj nijansi sive i ovo prespricao. Osmirglao bih vidljiv dio rama sa recimo 800-1000 smirglom(mislim da je to ok) pa preko farbao. Zanima je da li je potreban neki prajmer na ovo?
Tacnije ovo sto je ostalo sive tesko da mogu skinuti(vjerovatno bih ga samo matirao), a crni dio je pretpostavljam neki fabricki prajmer.
Nisam zahtjevan, ne mora da bude savrseno samo da je u istoj boji i da izdrzi bar do zime.

• Ne silazi, 6524 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne znam za farbanje....ali kada budeš to obavio, nađi nalepnice...kako sad to da objasnim..nekako su debele, kao da imaju jastučić...na primer kao "tank pad". Za neke motocikle su bukvalno oblikovane za taj komad rama, a može i da se iskroji...i to onda (barem meni) izgleda ljudski.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3

@Alexandra995 Prednje diskove trazi ili dobre polovne od nekog pouzdanog trgovca sto preprodaje delove havarisanih motora ili ako imas para, potrazi na nemackom/engleskom Ebay nove.

WWW.EBAY.CO.UK

Find great deals on eBay for front+disc+cbr+600+f. Shop with confidence.

https://www.ebay.co.uk/itm/175668516888?fits=UKM_CCM%3A600|UKM_StreetName%3ASport|UKM_Model%3ACBR&hash=item28e6a8d818:g:n30AAOSwpoJg1ZQx&amdata=enc%3AAQAIAAAA0FRj5TRS7lzqYQb3mI3FcKLuiDseOQic25Br8J%2B1WsrIbqWv8m7XX%2BsLBIu8UiKJ7QnvqkoKpgBIYJs%2BYIM%2BJdVlWz%2FSKERssdD3%2FqRCHxt%2BDYjlicCAd6i1NDfB84MsXUrsG%2BD%2BUX5pTWoLAI66dUN7YtZN%2FnWtKqMrbGx6qCsVzdT165AgffZjWxb8UBaTP6odYoPkJgGuKBsRfS726a05ipo7uvH11Tvx%2FQDLTY8ZYiCSBWJsCpEwNu5DuagNRbDOsPSpNXwxExY3mHYAgME%3D|tkp%3ABk9SR6jgk_CgYg

Oko 160 eura par novih diskova (dakle komad oko 80e), i pocastis nekog da ti to donese i izadje te manje od 200e, a ne ovim lopovima da dajes 500e.

Promenio član bojanh
  • Hvala 1

pre 7 minuta, bojanh je napisao:

@Alexandra995 Prednje diskove trazi ili dobre polovne od nekog pouzdanog trgovca sto preprodaje delove havarisanih motora ili ako imas para, potrazi na nemackom/engleskom Ebay nove.

WWW.EBAY.CO.UK

Find great deals on eBay for front+disc+cbr+600+f. Shop with confidence.

https://www.ebay.co.uk/itm/175668516888?fits=UKM_CCM%3A600|UKM_StreetName%3ASport|UKM_Model%3ACBR&hash=item28e6a8d818:g:n30AAOSwpoJg1ZQx&amdata=enc%3AAQAIAAAA0FRj5TRS7lzqYQb3mI3FcKLuiDseOQic25Br8J%2B1WsrIbqWv8m7XX%2BsLBIu8UiKJ7QnvqkoKpgBIYJs%2BYIM%2BJdVlWz%2FSKERssdD3%2FqRCHxt%2BDYjlicCAd6i1NDfB84MsXUrsG%2BD%2BUX5pTWoLAI66dUN7YtZN%2FnWtKqMrbGx6qCsVzdT165AgffZjWxb8UBaTP6odYoPkJgGuKBsRfS726a05ipo7uvH11Tvx%2FQDLTY8ZYiCSBWJsCpEwNu5DuagNRbDOsPSpNXwxExY3mHYAgME%3D|tkp%3ABk9SR6jgk_CgYg

Oko 160 eura par novih diskova (dakle komad oko 80e), i pocastis nekog da ti to donese i izadje te manje od 200e, a ne ovim lopovima da dajes 500e.

To bi bilo idealno, samo kad bi imala nekog ko će da donese. :D

Za nabavku sa Nemackog ebaya, ima ona firma zovu se DE prevoz, pouzdani su i nisu skupi za uslugu.
Za Engleski ebay, znam dvojicu pouzdanih koji rade i isto nisu skupi za proviziju, ceka se po 3-4 nedelje dok ne dodje roba, saljem ti PM s njihovim kontaktom.

• Hvala 1

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Има ли ко какав предлог чиме мало освежити овај део пластике. 

MksFvj1.jpg

Нисам се разумео са вариоцем, па је испало како је испало.

Имам опцију да је фарбам, али онда иде и десна на фарбање и маска око сата.

А питање је како ће испасти и колико ћу чекати.

Тако да бих то прескочио.

Има ли какво средство или начин да се мало уједначи боја?

Promenio član Marko05

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Imas li ovo gdje nabaviti:

WWW.EBAY.DE

Entdecken Sie Kunststoff Plastik Farbe Grau Matt (anthrazit), Farbauffrischer Kunststoff 70gr. in der großen Auswahl bei eBay. Kostenlose Lieferung für viele Artikel!

Ja sam ovo koristio na jednom topcase-u koji je bio jako matirao i odlicno je ispalo. Nije farba koja ostaje na povrsini i stvara svoj sloj, nego ulazi u pore plastike i zacrni je, a tekstura povrsine ostane ista kakva je i bila.

• Hvala 1

pre 5 minuta, Vampa je napisao:

Da probas sa nekim osvezivacem za plastiku?

Препрскао са овим што увек користим, Arexons за спољњу пластику.
Оставио сам да преноћи и јутрос опет.
Пробаћу са њим више пута.
Имам још неких препарата што су ми дали другари, па ћу видети.
Ал опет, можда неко има нешто проверено на препоруку.

pre 8 minuta, wragg je napisao:

Imas li ovo gdje nabaviti:

WWW.EBAY.DE

Entdecken Sie Kunststoff Plastik Farbe Grau Matt (anthrazit), Farbauffrischer Kunststoff 70gr. in der großen Auswahl bei eBay. Kostenlose Lieferung für viele Artikel!

Ja sam ovo koristio na jednom topcase-u koji je bio jako matirao i odlicno je ispalo. Nije farba koja ostaje na povrsini i stvara svoj sloj, nego ulazi u pore plastike i zacrni je, a tekstura povrsine ostane ista kakva je i bila.

Пробаћу да изгуглам, можда негде налети.

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Ja imam neku sonax pastu koja je slicna pasti za cipele pa pokusaj i time,nista ne kosta samo ces mozda teze da je skines ako nema efekta :)

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, Vampa je napisao:

Ja imam neku sonax pastu koja je slicna pasti za cipele pa pokusaj i time,nista ne kosta samo ces mozda teze da je skines ako nema efekta :)

Пази, не очекујем враћање на фабричко стање, него ето, колико толико да уједначим.
Гледах неке клипове, као течни ималин може да освежи.
Њега свакако имам, па ћу трњнути који пут.
Видех тих пар sonax пасти, пробаћу да нађем овде код мене негде да купим.
Свакако не могу сје*ати, у плану ми је, ако ме баш буде нервирала, да узмем нову, него ето да пробам да "прођем јефтиније".
Хвала на савету.:takoje:

• Sviđa mi se 1

BBUBR3X.jpg

То је отприлике то.

Мало водене шмиргле, мало пасте за полирање, мало трљања...

Прихватљиво за сад.

Идемо даље.

Мало да се возимо, доста се чачкало. 

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Ako se zazor ventila steluje od 0.10 do 0.20mm za usisne i 0.20 do 0.30mm za izduvne, da li je najbolje uvek dovesti zazor na srednju vrednost (0.15 odnosno 0.25) ili je bolje dovesti na gornju meru posto sam citao da se zazor ventila skoro uvek smanjuje, a retko kad povecava.
U pitanju je GSXR 1000 K3.
Jedan odlican majstor mi je rekao da je uvek najbolje svesti na srednju vrednost, dok recimo po gixxer i gsxr (americkim) forumima sam citao da je bolje dovesti na gornju meru, jer kad dovedes na gornju meru, neces dugo morati da stelujes ventile.
Ako neko mehanicki potkovan moze ukratko da kaze sta je bolje i ekonomski isplativije.

Promenio član bojanh

• Drug član, 2114 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Usisne ventile možeš na srednju vrednost,izduvne bliže gornjoj granici jer su izloženiji većim temperaturama i više se šire,to jest smanjuje se zazor prilikom rada.

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sto kazu stari majstori u auto svetu a i ja tako moje na autu, usisne meko a izduvne tvrdo, npr ako je zazor 0.15, usisne da malo stipa a izduvne bukvalno da zapinje i tu si miran

• Svrati ponekad, 168 postova

Cao drugari.

Da li zna neko gdje mogu da zatamnim vizir u SRB a da je bez greske?

Ivana sam pitao, on mi preporucuje da sam uradim sa nekim sprejom, ali ne znam kako bi to ispalo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja