Motorcyclist 19665 Napisano Jun 7 Integrisan, 6074 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Varadero i dva BMW-a kroz Plavnu. Neko od forumasa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12627 Napisano Jun 8 Ne silazi, 2909 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Potrebne su mi pločice za Hondu, sva 3 seta. Uzeo bih neke "pismene" , npr polu sinter za napred i obične za nazad. Cifra u najavi ... Da li ste upućeni, da li je možda jeftinije kupiti u Sarajevu, Bijeljini od nas ? Kroz Hrvatsku prolazim u nedelju, tada niko ne radi, znači otpada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19665 Napisano Jun 8 Integrisan, 6074 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih da su fabricke sinter, pogotovo sto nije bas lagan motor. Jedino ako stedis diskove pa zato uzimas druge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 837 Napisano Jun 8 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza U Bijeljini imaš Yamaha moto shop a u Brčkom prodavnicu "SBK". I jedni i drugi rade povrat poreza. Provjeri sa njima pa se skontaj da li ti je to prihvatljivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4513 Napisano Jun 8 Drug član, 2395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ima i onaj isto poznati al sad nema sanse da se setim kako se zove, negde je i on tu Doboj ili Bijeljini. @Bojan_87 gde si nam bese uzeo pločice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 539 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moto max Sremska MitrovicaSent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12627 Napisano Jun 8 Ne silazi, 2909 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Guliver, nisam ni razmišljao o povratu pdv-a. Pogledaću danas malo cene ovde i kod vas, ako nađem na net-u. @Bojan_87 Prekjuče sam ih zvao zbog drugih stvari, zvaću opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1814 Napisano Jun 9 (promenjeno) Drug član, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje, gume su mi DOT23, montirane prošle godine, Mitas Sport Force, danas mi se po drugi put dešava da mi izleće auto, i da pri naglom kočenju zadnja guma gubi prijanjanje bez onog karakterističnog zvuka škripe guma. Definitivno je zablokirala, motor se zabacio, a nema tog zvuka. Poprilično je zagrejana, desilo se nakon 15km vožnje. Ima li neko ideju zbog čega to može da se dešava? Sem toga, poprilično su ubedljive po krivinama za razliku od npr. prethodnih Dunlop na SV-u. Promenio Jun 9 član Luka9905 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 766 Napisano Jun 9 Zainteresovan, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Mitas Nema veze sa DOTom. Imas li ABS na Hornetu? Ako nemas, normalna pojava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1814 Napisano Jun 9 Drug član, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Efendija Skalin said: Mitas Nema veze sa DOTom. Imas li ABS na Hornetu? Ako nemas, normalna pojava Nema ABS. Toliko mi je to što ne proizvodi zvuk neubedljivo... A i nekako mi se čini da lako zablokira Hvala ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 766 Napisano Jun 9 Zainteresovan, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desavalo na sva tri motra bez ABSa, s tim da je s Mitasom bilo najgore. Doduse, Terraforce-R je bio u pitanju. Ima i dosta do toga sto u takvim situacijama pretezno stisnes i prednju, prednji kraj potone, teziste se prebaci na prednji kraj i onda zadnja guma "leluja" po asfaltu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 909 Napisano Jun 9 (promenjeno) Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Luka9905 said: Imam pitanje, gume su mi DOT23, montirane prošle godine, Mitas Sport Force, danas mi se po drugi put dešava da mi izleće auto, i da pri naglom kočenju zadnja guma gubi prijanjanje bez onog karakterističnog zvuka škripe guma. Definitivno je zablokirala, motor se zabacio, a nema tog zvuka. Poprilično je zagrejana, desilo se nakon 15km vožnje. Ima li neko ideju zbog čega to može da se dešava? Sem toga, poprilično su ubedljive po krivinama za razliku od npr. prethodnih Dunlop na SV-u. Meni retko skripi zadnja, kao da se vuce samo - Ode masa napred brzo i zadnja prokliza jer je rasterecena. Ne koristim je puno za naglo stajanje, samo malo za pocetak kocenja (prednja odradi do 90% kocenja ako hoces maksimalno brzo da stanes, a zadnja u pocetku malo vise moze i onda grubo 10% naspram prednje ako uopste i treba) Promenio Jun 9 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1814 Napisano Jun 9 Drug član, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Efendija Skalin @Blackened Nije do toga, isprobavao sam baš posle posla samo zadnju i opet ništa. Kao da je plastika, a ne guma, to mi je do sada bilo karakteristično samo za staru gumu. Prepisaću to Mitasu Danas mi se desilo da u pripremi pred krivinu vidim da auto kreće da me seče iz suprotnog smera, bio sam pod blagim nagibom, siguran sam da je prijanjanja bilo dovoljno. Hvala na odgovorima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11747 Napisano Jun 9 Ne silazi, 2654 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji tocak lako blokira.A zvuk zavisi od sastava gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19665 Napisano Jun 11 Integrisan, 6074 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na temu temperature i da li treba sacekati da ventilator spusti temperaturu. Neko je pisao ne treba, svakako tecnost ne kruzi u motoru kada ne radi. Pa nije bas da ne sluzi nicemu. Npr. kada ostavim kontakt, ventilator poprilino brzo spusti na 89c i tu se gasi. Danas po gradu, stanem na trafiku, 91c, gasim. Vracam se, palim motor, radi ventilator, pokazuje 99c. Znaci digne temperaturu tecnosti do neke mere cak i ugasen. Tako da ima smisla ako ste u nekoj bas visokoj temperaturi da ostavite da ventilator spusti temperaturu i ugasi se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 909 Napisano Jun 11 (promenjeno) Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, desi se skok temperature kada se ugasi motor posle jake voznje, takodje i za kocnice nije idealno odmah stati (nego laganom voznjom ih ohladiti). Najbolje je voznjom ohladiti, tipa odrzavati 60-100kmh. Isplanirati laganih par kilomatara pre stajanja da se ohladi malo, ako si bas jako forsirao. A ventilator ima funkciju samo do nekih 30-40kmh, posle treba da se ugasi, jer protok vazduha i hladjenje pri kretanju je daleko bolje i tu ventilator vise nema nikakvu ulogu, cak i smeta da radi. Tako da hladjenje u mestu je isto donekle ok, ali mnogo bolje je voziti lagano. Kod kola recimo postoji "turbo tajmer", koji odrzava cirkulaciju ulja i hladjenje da sacuva turbinu posle gasenja kola (kuciste turba zna da ode na 800–900C, usija se ako nocu gledas), pa je posebno opasno naglo hladjenje. Promenio Jun 11 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1542 Napisano Jun 11 BJB Maxi Scooter Club, 650 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko ugradjivao ova čuda, jel vredi to išta? Baš mi ide na živce što nemam ni merač temperature ni napona 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19665 Napisano Jun 11 Integrisan, 6074 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Transalpina ili Transfagarasan? Koji je lepsi put za voznju? Koji je laksi za voziti? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8096 Napisano Jun 11 Drug član, 3185 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Meni je lepši TF, a lakši je TA jer je bolji asfalt. Mada, vrlo je slično, lepota je i jedan i drugi, na malo različite načine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 501 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Motorcyclist said: Transalpina ili Transfagarasan? Koji je lepsi put za voznju? Koji je laksi za voziti? Slazem se sa Misom, na TF su lepsi predeli i oba puta sam video medvede na putu (bio krajem avgusta u 2 godine). Put je uglavnom u losijem stanju, nije problem voziti ga ali nije pogodan za neku zustriju voznju. Krivine su uglavnom sporije i cesto nepregledne. Transalpina je klasican planinski predeo kakvih ima i kod nas, al je put siri, asfalt noviji, i krivine preglednije i zabavnije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12411 Napisano Jun 11 Drug član, 1710 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa gore napisanim ali kada odeš tamo šteta ne obići i TA i TF. Svaki je lep na svoj način... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 191 Napisano Jun 11 (promenjeno) Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Mogu li motori da izdrže gradsku gužvu i veliku vrućinu? Mislim na motore od 600 pa na gore. Gledam sad snimak kad sam vozio Horneta 750 po gradu do 50 km/h temperatura je bila na 97 stepeni. Tad kad sam ga vozio nije bila ni vrućina ni gužva. Pa razmišljam kolika bi bila temperatura da je napolju 40 stepeni i velika gužva u gradu. Dal bi se motor pregrejao. Promenio Jun 11 član Dušan PN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12411 Napisano Jun 11 (promenjeno) Drug član, 1710 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa temperatura bi po vrućini bila skoro pa ista, ventilator bi se češće uključivao... Promenio Jun 11 član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 191 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, bajker71 je napisao: Pa temperatura bi po vrućini bila skoro pa ista, ventilator bi se češće uključivao... Okej onda. To me zanimalo. Dal može ventilator u tim uslovima da ohladi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cirkezx 40 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: S-M3 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav zna li neko gde ima filter ulja kn-138 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...