Jump to content

Moto Zajednica

Moto Morini X-CAPE 650

Recommended Posts

• prisutan, 1284 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Meni je samo krivo što Corsaro nije prije izašao, ja sam uzeo TRK-a, i sad mi se ne mijenja motor, a i nisam u mogćnosti. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: NC 750 X
4 hours ago, mali_zmaj said:

Meni je samo krivo što Corsaro nije prije izašao, ja sam uzeo TRK-a, i sad mi se ne mijenja motor, a i nisam u mogćnosti. 

Izlazice svake godine nesto..

TRK je i vise nego dobar motor, samo fokus na sustinu, a to je voznja i nema problema.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1571 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Vidim da svi komentarisu potrosnju 1200. Pisu da trosi kao tenk 9-10l

• Drug član, 628 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 2 sati, Džim Džarmuš je napisao:

X-cape 1200 podseća na Afriku Twin osim što je jači i lepši🙂

Nemoj Trojanca da puštaš sad na zimu, ima da se pokolje narod. Pazi ponosni vlasnik propelera loži masu da je kinez lepši od Afrike, a na internim grupama da je kao multistrada.

• Haha 3

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Honda NX500
Pre 11 sati, Mijatovicc je napisao:

Nadam se da će biti neki 1200 za test.. Imam baš lepa očekivanja od njega.

Imace  testni motor od marta obzirom da motori stizu pred sajam.

Sto se potrosnje tice koju je neko pomenuo, ona ce svakako biti  veca nego kod recimo BMW R1300 (koji se lagano moze zadrzati na nivou 5l/100km),

nema jos podataka svakako, ali taj Corsa Corta 1200 u starom Corsaru je trosio prosecno 6-7 litara.

Promenio član Dejanac
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Ovo su baš dobre cene. Da je X-Cape 650 krenuo sa ovakvom nekakvom cenom, a ne sa skoro 8000 u to vreme, verovatno bi se drugačije njegova priča razvijala...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 1874 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 4 sati, vucko23 je napisao:

Nemoj Trojanca da puštaš sad na zimu, ima da se pokolje narod. Pazi ponosni vlasnik propelera loži masu da je kinez lepši od Afrike, a na internim grupama da je kao multistrada.

Što lepo ne kažeš ,ponosni vlasnik Kineza,hvali  Kineza🙂?

Promenio član Džim Džarmuš
  • Haha 1

• U prolazu, 20 postova
Pre 9 sati, Robi je napisao:

Ovo su baš dobre cene. Da je X-Cape 650 krenuo sa ovakvom nekakvom cenom, a ne sa skoro 8000 u to vreme, verovatno bi se drugačije njegova priča razvijala...

Bio je i drugi uvoznik, koji je vec imao slican motor od 650cc u dugogodisnjoj gami u prodaji, videcemo vreme ce da pokaze.

Morini zaista najavljuje interesantne modele od sad redefinisanog XCape700 kod koga ce tih desetak KS dosta da znaci u odnosu na 650, a po odlicnoj ceni, preko veceg 1200 (morini je imao davno razvijen taj Corsa Corta 1.2 motor) koji sa ovom gore cenom ulazi u ozbiljan segment (kako neko rece podseca na Africu, ali sa jos fluidnijim linijama), neko opet rece trosice kao tenk, ne verujem jer je motor tek usao u prodaju te nema ozbiljnih izvestaja, ali ni stari Corsaro sa 140KS iz tog motora nije trosio toliko, tako da mislim da sa rezervoarom od 23-24l obecani range od preko 400km u nekoj mesovitoj voznji nije nedostizan (prosek oko 6l).

Svakako ostaje da sacekamo da li Morini ovaj put ozbiljnije pristupa svom poslu tj. njegov kineski vlasnik, jer su toliko rokova ispomerali da je to postalo skroz neozbiljno, videcemo da li ce ispostovati rokove za novi Corsaro sa novim 750cc V2 motorom koji na papiru obecava jako dobre performanse i koji bi vise nego direktno napao tracer 7.Sve u svemu deluje da bi Morini mogao od proleca sa X Cape 700 da pomrsi racune mnogoj kineskoj braci, a sa X1200 da otme deo kolaca i nekim ozbiljnijim igracima.Kao sto rekoh na pocetku vreme ce pokazati.

• Drug član, 1874 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

Koliko sam razumeo u videu apropo potrošnje ,sa  24.5 L rezervoarom  ima oko 300km autonomije..cca 8L/100km.Žedan je izgleda lepo za sad...

Promenio član Džim Džarmuš
  • Podržavam 2

Da, na kraju je rekao da su izmerili od čepa do čepa i da je 12,5km/l što je 8 litara, mnogo. A Gledao sam i drugi neki test, tamo je bilo 7... Isto dosta.

@Dejanac Da, na taj model (650) sam i mislio. Pratim ja od početka MM, bio i na test vožnji itd. 🙂

Pisao sam u EICMA temi za ovaj 1200, ne znam da se citiram 🤦‍♂️

Otvarajte temu za 1200, a ako ova ostaje i za 700, onda evo ovde:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Moto Morini X-Cape 700, 2026. godište, Touring, Batajnica. Cena 6.790 € - Motori - Polovni Automobili

• U prolazu, 20 postova
pre 21 minuta, Robi je napisao:

Da, na kraju je rekao da su izmerili od čepa do čepa i da je 12,5km/l što je 8 litara, mnogo. A Gledao sam i drugi neki test, tamo je bilo 7... Isto dosta.

Pa do 7l ce biti ocekivano, kao sto sam napomenu i stari Corsaro sa 140KS je trosio 7l i vise, ovaj sa malo ustinute snage i momenta uskladjen sa EUR 5 vrvtn tu oko 7l (ako se uspe uhvatiti prosek 6,5l to bi bilo super), ako ipak bude oko 8l onda ce ovaj motor kupiti tek po neki entuzijasta...

Mislim da ovih par testova predprodukcijskih primeraka treba uzeti sa rezervom dok ne izbaci neko prosek potrosnje na par hiljada predjenih km, sto cemo vrvtn imati vec na prolece tj. kroz koji mesec

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1571 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Sve u svemu vidi se ko je radio na dizajnu. Sve i jedan motor im je prelep. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 5194 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 14 sati, Robi je napisao:

Ako se ne varam X Cape 650 je 2024. godine bio 6.950 EUR (sa livenom felnom), a na sajamskoj akcijskoj ceni 6.550 EUR.

• Podržavam 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 1 minut, Rider000 je napisao:

Sve u svemu vidi se ko je radio na dizajnu. Sve i jedan motor im je prelep. 

U Moto Morini dizajnerskom centru radi tip koji je neko vreme radio u MV Agusti, što pojašnjava neke stvari.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 443 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE
On 1/24/2026 at 10:34 AM, Robi said:

Otvarajte temu za 1200, a ako ova ostaje i za 700, onda evo ovde:

Ima tema za 1200(danas nasao/video) samo ako mogu admini da prebace tamo nasa dopisivanja o 1200

• Podržavam 3

@OgiBG Video sam, ali je otvorena u "generalno", pa sam zato to napisao. Može i tamo 🙂

On 1/24/2026 at 11:58 AM, Jovan Ristic said:

Ako se ne varam X Cape 650 je 2024. godine bio 6.950 EUR (sa livenom felnom), a na sajamskoj akcijskoj ceni 6.550 EUR.

Tada je po meni već bilo kasno, jer je 22. i 23, kada je trebao da privuče kupce imao cenu i 8050e sa "Gold žičana felna", što je bilo dosta za nešto novo, neprovereno... Krajem 2024. najavljen je 700 itd. No, idemo u novi period, X-Cape 700 i 1200, start je bolji ovaj put 🙂

2023.

image.thumb.png.5a2859356707964ba7fed8ab1de0422e.png

• Sviđa mi se 2

Pre 2 sati, Robi je napisao:

@OgiBG Video sam, ali je otvorena u "generalno", pa sam zato to napisao. Može i tamo 🙂

Tada je po meni već bilo kasno, jer je 22. i 23, kada je trebao da privuče kupce imao cenu i 8050e sa "Gold žičana felna", što je bilo dosta za nešto novo, neprovereno... Krajem 2024. najavljen je 700 itd. No, idemo u novi period, X-Cape 700 i 1200, start je bolji ovaj put 🙂

2023.

image.thumb.png.5a2859356707964ba7fed8ab1de0422e.png

Tačno sam zaboravio koliko je bio kad je izašao. Navijam i dalje za Morini, X Cape 650 je bio strašno potcenjen i lično sam očekivao bolje prodajne rezultate. Jedno vreme smo razmatrali da ga uzmemo za BJB vozilo redakcije

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8243 postova
  • Motocikl: TDM 900

Poklopio se Benelijem TRK ako se ne varam. Po meni X Cape je lepši i unikatniji dok je TRK baš generički kvazi ADV. Nego eto, vizuelno veliki, 500 kuba, tri kofera... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja