rastkojokic 1674 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Poslednja rečenica je suština, za bilo koga ko ozbiljno koristi motor. Kao neko ko veoma dugo vozi i voli taj koncept, sa žaljenjem mogu da konstatujem da se, bar u ovoj klasi, za takvu vožnju motori sve manje prave. Ispuštanje u mestu ovde će da košta soma eur i večite tužne priče iz servisa oko termina i stoka delova... Top case će da ide isto na soma evra, servisi samo bog zna, kasko godišnje koliko do juče solidan mali motor. Motociklizam ide u smeru muže motociklista, a onda nema čuđenja kad ciljna grupa ima 60+. Pouzdanost više nije ni pedeseta stvar na listi prioriteta. Ili je čak ispala sa liste... Jedan od najboljih opisa GS-a i cele pompe oko istog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1674 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Elektricni centralni stender!!!Elektricni centralni stender!!!Elektricni centralni stender!!!Hahhahahahahah kakva bljuvotina 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12781 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 7381 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je imao Piaggio X9 pre 20 godina. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, grafigo je napisao: Veceras je promocija u Beogradu. Cekamo javljanje nekoga sa dogadjaja, da nam da utiske o motoru iz prve ruke. Delić atmosfere. Biće i fotografija, samo da to sve pregledam i sredim... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan "Stojimo u gužvi ljudi, ja te posmatram, Strobo-light na tvome licu, ti si kao san... Ne vidim u ovom mraku kako izgledaš, Ali mi se čini, bejbe, sve ću da ti dam... " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 25, 2023 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Disko Nindža said: DCT !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16921 Napisano Octobar 25, 2023 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za 10 godina na trzistu Srbije vladace kineski motori. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 25, 2023 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako nastave ovako da nas truju tehnologijom nece biti motora.. pa to nece nista da valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 957 Napisano Octobar 25, 2023 Ol' dirty bastard, 610 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Citam komentare i opsti ustisak je "must have".Kao, sranje, ne svidja mi se kuda sve to ide ali moracu ga kupiti pre ili kasnije(a do tog "kasnije" - posluzice "stari" 1200 ili 1150). Nemam ni blizu kesa za to i da imam ne bi dao, ali za tolko sam kreditno sposoban - a ne pada mi na pamet. Neko rece da nam je mentalitet na golfu 2(zvuci malo uvredljivo zar ne), nije kolega mentalitet - vec novcanik. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam napisao par postova iznad postaviću fotografije i napisaću par reči o sinoćnom događaju. U organizaciji našeg zvaničnog uvoznika za BMW "Delta motors" sinoć je u Beogradu održana premijera potpuno novog R1300 GS-a. Zaista sjajno organizovan događaj, odličan prostor, puno zvanica, gostiju, motora, mala šetnja kroz istoriju... jer osim premijere novog GS-a i R18 Roctane obeležavala se i stogodišnjica postojanja BMW Motorrad-a. Legendarna Isseta 300 (1956-1962) sa jednocilindričnim agregatom iz motocikla: 298 cc, 13 ks, 18,4 Nm, 85 km/h Lagano okupljanje... Pojedini zaljubljenici i vlasnici su rado ustupili svoja privatna "remek-dela" za ovaj događaj. Regionalni menadžer BMW Motorrada. Osim što je zbog ovog događaja doputovao iz Nemačke, potrudio se da svoje izlaganje saopšti na našem jeziku. R18 Roctane premijerno kod nas. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Padnes,ubijes zmigavac i platis zamenu 500 evra...Ma daj ko na BMW-u koristi žmigavac...Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 25, 2023 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, yogibear said: Kao što sam napisao par postova iznad postaviću fotografije i napisaću par reči o sinoćnom događaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kako je vreme odmicalo broj gostiju je rastao, kako ispred... .... tako i u samom objektu, jer je premijera trebala da počne. Na galeriji unutar prostora je osim zaista sjajnog benda čija je svirka ulepšala dobru atmosferu, bio smešten i deo istorije. Te 1980. godine je sve počelo: R80 GS (1980 - 1987). Prvi veliki dual-sport na tržištu, G/S (Gelände/Straße, Off-road/Road, Van puta/Put). Tu je bio i njegov naslednik R100 GS (1987 - 1996). Kažu, tada najjači i najbrži enduro na tržištu... ... pa zatim i R1100 GS (1994 - 2003)... ... R 1150 GS. Bilo ih je lepo videti sve na okupu. A onda je došlo vreme da počne ono zbog čega smo se najviše i okupili. Video sa premijere sam postavio par postova iznad. Kada se gužva malo razišla, došao je red i na mene da priđem zvezdi večeri, globalno najiščekivanijem motociklu na tržištu. Na premijeri su predstavljene varijante R1300 GS option 719 Tramountana i R1300 GS Triple Black. Nakon promocije, nastavilo se sa razgledanjem, druženjem, konferencijama... Pre, tokom i nakon promocije ekipa iz BMW-a, sa našim momcima iz Motorrad odeljenja je sve vreme bila na raspolaganju za sva pitanja, odgovore... poprilično toga je moglo da se čuje. Radi se o potpuno novom modelu koji (osim nasleđa) nema veze sa prethodnikom. Agregat, menjač, ram... sve je novo. Samo ću reći da motocikl u startu, što bi rekli "na prvu", izgleda modernije i više premijum nego prethodni R1250 GS. Ja ovom prilikom namerno neću detaljisati, hteo sam samo da vam prenesem deo atmosfere sa premijere. Poprilično toga ima da se kaže, a to, kao i moja lična opažanja sa mnoštvom detalja ću preneti u narednim danima. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12781 Napisano Octobar 25, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 7381 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je BMW uspeo da se izdvoji statusom od ostalih proizvođača, napravi sopstvenu klasu i svet motocikla u globalnom motociklizmu... Fascinatno zaista. Jednostavno, ko hoće GS niti gleda koliko košta niti gleda ni Hondu Yamahu pa makar oni leteli a ne išli na dva točka. Svaki motor će biti upoređivan sa GS-om. Jedina dobra stvar je, što su mnogi dobri modeli motocikala jeftini polovni samo zato što nisu GS. Promenio Octobar 25, 2023 član Alekre 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 25, 2023 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam neki ljubitelj BMW-a ali realno su napravili pravu pricu. Prvi su kod nas uveli test voznju za motore sto je za mene licno bio veliki plus. Imaju stvarno dobar kvalitet zavrsnog proizvoda. Jeste da su skuplji ali kad se sada malo uporede cene i drugi proizvodjaci su drasticno digli cene u zadnjih par godina.. Ja sam oduvek bio ljubitelj Honde jer imaju najbolju zavrsnu obradu i motori su im bez mane jednostavno nisu kvarljivi ali u zadnjih nekoliko godina cene su bas digli i za kola i za motore, a nekako mi je za nijansu opao taj zavrsni deo. To je naravno samo moje misljenje. Sto se tice ovog famoznog motora koji se spominje vec dugo, mislim da im je to pun pogodak i da ce sve sto bude izradjeno biti prodato bez neke velike muke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1674 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan izgleda modernije i više premijum nego prethodni R1250 GS.Ovo (premium izgled) je vecini GS kupaca glavna stvar. Ako ne izgleda premium onda motor nema smisla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 560 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Paljevina je napisao: U životu ne bi seo, a kamoli kupio GS-a... Mada... Ovaj 1300 je ozbiljno počeo da mi se sviđa i bacio me u dobro razmišljanje... И ја сам тако мислио,онда сео,пробао...Ил ти легне или не.... Кад се појавио са овим фаром било је ау,ружан,гадан...Тад сам рекао,тако је било као са новим М3 и великим гриловима. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Octobar 25, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan GS je tu gde jeste sa velikim razlogom. Imali su vrhunski marketing uz, mora se priznati, solidan, proizvod namenjen pravoj ciljnoj grupi (sredovečnom bankaru, zubaru, uspešnom privatniku/privredniku,...), čoveku koji je finansijski stekao, deca su mu porasla, možda je ranije nekada vozio nešto od motora, možda i ne, ali sada je u prilici da proživi i drugu mladost. Kada su, sada već poodavno, KTM-ovi stručnjaci otkačili Čarlija Burmana i Juana Mekgregora, BMW im je ustupio po nov 1150 gs, a kasnije i 1200 gs. Terali su ga po svakakvim vrletima i snimali kako je pucao ram, otkazivala kočnica i slično, ali GS je dobio svojih 5 minuta i postao najavanturističniji motor na svetu, a šta će čovek u kasnim četrdesetim, finansijski i porodično ostvaren više od toga. Pritom, GS se shodno svojim dimenzijama vozi kao bicikla, brzo ide, oštro koči, neutralan u vožnji, bukvalno i početnik vozi skoro kao iskusan bajker na njemu. Ja sam ih probao 3 komada (1200 vazdušni sa 98 konja, 1200 vodeni sa 125 konja i 1250 adv sa 136 konja) i naravno da mi se najviše svideo ovaj 1250 adv triple black iz 2022. godine, on je i jak i lep, po meni. Da li bih ga kupio, nikada, da li vredi toliko novca, za mene nikako, da li je loš, naravno da nije. Lično mislim da je svaki gs bio pouzdaniji od većine KTM-ova ili Multistrada, a ipak su oni bili njegovi takmaci. Honda je pre par godina izbacila afriku 1000 i 1100, varadero nije bio u istoj klasi, super tenere 1200 je dosta rogobatniji i neupravljiviji za vožnju, v strom 1000 nikada nije bio statusni simbol, a i stari je imao očajne kočnice i gadan rad motora na niskim obrtajima, versys nije ta adv klasa i slično. Bukvalno do skora nije imao konkurenciju, makar ne onu pravu, a sada je simbol cele klase. 1300 treba videti i provozati, na slikama mi se ne dopada, čudan i revolucionaran dizajn. I da, ja sam voleo bmw iz doba asimetrije, po meni, R1150GS je najlepši bmw-ov motor ikada, a kad bih morao da odaberem bmw, u obzir bi dolazio samo XR1000. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 25, 2023 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, milomir22 je napisao: 1300 treba videti i provozati, na slikama mi se ne dopada, čudan i revolucionaran dizajn. U BMW-u rade magovi besplatnog marketinga. Nakon njihove egzekucije, svi pričaju i prepričavaju, vole ili ne vole, sviđa im se ili ne sviđa, daju svoje mišljenje, viđenje, za i protiv... Zar je neko mogao da pomisli da dizajneri nisu umeli, mogli ili znali lepše od ovoga? Ili da u BMW-u prethodno nisu debelo promislili šta ovakav dizajn donosi na prvu loptu, šta donosi dugoročno, šta će biti sledeći korak? Hrabar i svrsishodan dizajn, za nauk, pa ko hoće može mnogo da nauči iz ovoga. Ciljna grupa je i dalje tu, ''kiselo je grožđe'' je i dalje tu. Nema ravnodušnih, imaju bingo ponovo... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Octobar 27, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Novembar 6, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15649 Napisano Novembar 7, 2023 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1887 Napisano Novembar 7, 2023 Zainteresovan, 636 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Isao danas u Deltu da vidim. Stvarno je lepsi uzivo i nije tako mali kao sto pricaju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3238 Napisano Novembar 7, 2023 Drug član, 801 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Je l izasao cenovnik za njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1887 Napisano Novembar 7, 2023 Zainteresovan, 636 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, grafigo je napisao: Je l izasao cenovnik za njega? Jeste 650€ skuplji nego u Nemackoj, ali uracunata produzena garancija od 5 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...