Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

@Alekre znam da je TDM sjajna mašina ali kad sam se u NC zaljubio prvi put kad sam ga vidio i toliko godina je neostvarena želja iako znam da je TDM dosta bolji. Hvala na ovim savjetima i molim još da mi pojasniš oko ovih tačaka ako nije problem,jer nisam neki stručnjak. Taj trokut pod stavkom 1 kako provjeravam? Mogu li to da osjetim u probnoj vožnji sa saputnicom?

Vile mislim da bih morao primjetiti u vožnji kao i ležaj. Curenje ću svakako pogledati i na vilama i na kućištu termostata(nadam se sa ću ga naći na motoru pošto ne znam gdje je :D).

Gdje da mjerim napon punjenja,na akumulatoru ili negdje drugo? Ovo "kad ga odrapiš iz lera" misliš dok stoji motor?

Znam da je možda glupo jer za te pare se ne može kupiti dobar motor ali ne mogu više bez motora,prođe mi život.

P.S.

Koliko ključeva treba da ima TDM?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7506 postova
  • Motocikl: TDM 900

Na trokutu ima tri ležaja.  Onaj najniži je izložen svemu i svačemu i jednostavno zariba i blokira. Skači dupetom na sedište i osetićeš kako radi ili pritisni rep jako i odsečno. Trebali bi da osetiš otpor a ne samo oprugu. Ili nek neko sedne na motor a ti vidi jel se pomera taj deo.

Kućište termostata je plastično i vremenom se deformiše pa ne zaptiva lepo. Ako curi videćeš tragove antifriza negde oko i na motoru. Hoće i da pusti par kapi kad je zagrejan.

Punjenje izmeriš na akumulatoru. Treba ti multimetar. Staviš na 20V prekidač, crvena pipalica na plus, crna na minus dok motor radi, negde iznad 2000 obrtaja bi trebao da pokazuje, nešto tipa između 13.8 i 14.5, tako tu negde. AKo su ti očitane vrednosti male onda može da se desi da su namotaji već sprženi u većoj meri i pitanje je vremena kad će stati u potpunosti.

Kad su loše svećice, prljav usis, kada nešto sa ubrizgavanjem nije kako treba, hoće da se ugasi kad ga zezaš na mali gas, na sitno iz lera ili otvoriš naglo gas. 

• Hvala 1

• Drug član, 3059 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

I isto merenje ponovi kada su upaljena svetla. To je još važnije. Mislim na punjenje.

A to kako je pao... nebitno je. Ako motor nije kriv (mislim na sve delove ciklistike), nebitno je. Krpljena plastika, ako leži kako treba, ne vidi se spolja... samo može da se spusti malo cena za to. 

Pogledaj dobro kočnice, lanac i lančanike, gume. Nije strašno, ali je skupo. Oko 200-250 e plus gume. Filtere, ulje i svećice ćeš menjati u svakom slučaju (vlasnici se menjaju, ulje se ne menja), 

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Hvala vam ljudi moji puno ste mi pomogli. Izgled mi nije toliko bitan to me ne opterećuje. Javljam sutra šta sam napravio.

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ja bih samo dodao da čovek tvojih gabarita sa saputnicom nema šta da traži na nc-u, ovaj tdm je komotniji i jači motor, a po meni, sa konja na magarca ne ide.

• Sviđa mi se 1

Milomir22 i moja žena kaže "nećeš ti nikad sa TDM-a kupiti NC" :D . Trenutno mi je važno da kupim motor a da li će on i ostati kod mene dugo ili ću tražiti nešto drugo nije ni važno. Evo da otvorim dušu,ljubav prema vožnji motora je nešto što me ne prolazi nikad a nekako se život stalno tako namjesti da to ne mogu. Prolazim kroz emotivni pakao privatno i naravno život me udara tamo gdje sam "najtanji" i najosjetljiviji  i jednostavno osjećam i znam da moram što prije kupiti motor jer je to moj lijek, moj bensedin,moja droga. Zato ne čekam da se za par mjeseci stvore uslovi za neki dobar kredit ili da štedim godinu ili dvije i kupim nešto novo, skupo i dobro i što zaista želim,nego ću kupiti ono što mogu i voziti se. Nemojte pogrešno da me shvatite i TDM mi se sviđa i znam da je baš dobar, nego nije ono što sam sanjao što ne znači da neće postati moja velika ljubav ako ga kupim. Eh što ga ne napraviše sa DCT mjenjačem... :D

Hvala vam svima na pomoći,odoh čekati jutro u krevetu jer teško da ću zaspati :D. Javljam sutra(u stvari danas)šta je bilo. Nadam se da ću vam javiti da sam opet vaš punopravni drugar koji ponovo ima svoja 2 točka i osmjeh na licu.

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Meni u oko upadaju različite boje izduvnih grana to može ukazivati na neke probleme u motoru.

Ostalo solidno za te godine i kilometražu

Promenio član JevtaNS
  • Sviđa mi se 1

Evo da se javim. Nažalost,nemam osmjeh na licu,još uvijek :) . Motor je uživo ljepši nego na slikama. Daleko od toga da je vizuelno savršen ali nije ni smeće. Vjerujem vlasniku da je pao na mjestu (kaže ćerka sjela u dvorištu i pao joj)jer je oštećenje malo i samo na bočnoj plastici ali ne izgleda kao klizanje,nisu risevi. Tom prilikom je ispao i tegić guvernala jer je imao zaštite ručki i sad u guvernalu ostao neki dio tegića koji treba majstor da izvadi i riješiće to ovih dana. Na samom tegiću oštećenje nije primjetno. Vile i zadnji amortizer izgledaju suvo i u redu. Motor suv bar na oko,ne vidim da je pran i sredjivan. Ne curi antifriz. Izduvne grane uživo nemaju tu razliku u boji kao na slikama(nisu polirane ni sređivane).  Kaže da ne može više voziti jer ima problem sa koljenima,ima još 2 motora u garaži i ovaj mu je višak. U aprilu zamjenjen lanac i zadnji zupčanik,prednji bio dobar. Kaže da stoji i nije paljen od jula. Ok,pali i ...kvrc, prazan akumulator. Pali ga na kablove na akumulator od Pajera. Upali na dodir. Radi savršeno,ne trokira,ne dimi ništa. Ja se polako zaljubljujem ali ne lezi vraže. Donesem multimetar i mjerim punjenje. 11,3 V i pada. Probamo otkačiti kleme,ugasi se odmah. Skopča ga kablovima na akumulator od auta radi ali punjenje pada ispod 10 V. I on djeluje iznenađeno i kaže izvini nisam znao,preko telefona sam ti rekao da je sve u redu. Kaže imam majstora svoh druga koji je vrhunski i kupiću nov akumulator i zvati da vidi šta je s punjenjem. Srediće to kaže jer ovako ga ne može prodati. Zvaće me u utorak dok kupi aku i kobtaktira majstora. Ujedno će riješiti i taj zalomljeni tegić. Nisam ga provozao ali ću probati kad ga sredi i odem ponovo. Ovako nisam htio da vozim bez punjenja. Šta da vam kažem za TDM...ljubav se rađa. :) Ali kako sad dočekati utorak,neizdrž me ubi a još i moram zubaru u utorak pa vjerovatno do srijede ništa. Ostaje mi nejasno zašto takva cijena. E da,gume su onako,profila ima ali ne znam koliko si stare i zadnja se malo ukockastila.

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 2

Da,hvala na savjetu. Ali vjerujte da gorim,samo čekam da me zove i kaže da je riješio. Čak sam razmišljao da spustim cijenu i riješim to sam ali ne znam koliko je komplikovano.

Promenio član igogitar

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8-SA

Trenutno u potrazi za nekim MT07, pa me interesuje zna li neko nešto vezano za ova 4 motora sa linkova:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha MT 07, 2022. godište, Naked, vozilo prešlo 24000 km, Stara Pazova. Cena 6.400 € - Motori - Polovni Automobili

Yamaha mt 07 SC Project, 2022. godište, Naked, vozilo prešlo 35000 km, Žarkovo. Cena 6.490 € - Motori - Polovni Automobili

Yamaha MT07 MT 07 AKRAPOVIC, 2021. godište, Naked, vozilo prešlo 16800 km, Niš. Cena 6.250 € - Motori - Polovni Automobili

Yamaha mt07 mt 07 CH, 2016. godište, Naked, vozilo prešlo 25000 km, Aleksinac. Cena 4.800 € - Motori - Polovni Automobili

• Drug član, 1426 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Да није код ишао да гледа овог Тигра? 

Је ли коме познат?

Triumph Tiger 1050 ABS, 2009. godište, Touring, vozilo prešlo 55000 km, Beograd. Cena 3.800 € - Motori...

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja