BaneVuk58 7792 Napisano Mart 13, 2022 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, mick je napisao: Kod mene slična stvar samo 4x jeftinije Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Vidim na KP jedno dvadesetak oglasa .....izgleda iz Madjarske ušlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Mart 13, 2022 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Vidim na KP jedno dvadesetak oglasa .....izgleda iz Madjarske ušlo Niti jedan na tim oglasima nema samo stoje tako bezveze oglasi. Našao sam neki kontakt koji donosi iz Mađarske. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Mart 15, 2022 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Tomtom rider 550 koristim već 2 godine i savršen je u svakom pogledu ,karte apdejtuješ preko wifi-ja kao i sve ostalo ,update doživotan ,na raspolaganju karte za ceo svet ,o saobracajnim kamerama obavestava u metar naročito preko,pravljenje ruta na racunaru ili telefonu dečija igra ,kao i prebacivanje na uređaj , mozda bih samo voleo da je ekran 5,5 incha zbog mog slabijeg vida ali i ovako se vidi extra .Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Eh, sad si mi nahvalio TomTom kad sam narucio Garmin 396... Nadam se da ce me sluziti bar iole dobro kao tebe TomTom Vodio sam se logikom da veci broj ljudi koristi Garmin, te da je on podobro ispitan i istestiran. Kako god, sluzice me kako tako i sigurno bolje nego da nemam nikakav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Nesasavage je napisao: Eh, sad si mi nahvalio TomTom kad sam narucio Garmin 396... Nadam se da ce me sluziti bar iole dobro kao tebe TomTom Vodio sam se logikom da veci broj ljudi koristi Garmin, te da je on podobro ispitan i istestiran. Kako god, sluzice me kako tako i sigurno bolje nego da nemam nikakav E moj prijatelju, što me nisi prije upitao ovakvo osobitno, đabe ti je sad kad bacaš pare, bolje, da mi kod tebe ovo klopnemo i popijemo. Eto rešenja. Imaš mobitel imaš sigurno , ne treba ti najbolji, za 16€ kopiš sygic, nainstaliraš program te onda možeš 4 puta u ljeti, da updajtaš mape sa svih zemalja koje ti trebajo. A tih 16€ ti je za za doživotski uplato. Ja sam još nešto doplatio za radare i još nešto to bilo u nekoj akciji 11€ nači za 27 do 30 € imam sve što trebam. Eto kada sam tebe tražio to me dovozilo ispret tvoje kuže mobitel i sygic. Do sad sve kako treba nijednom mi još nije pogrešio ili me vodio na krivi put. I ja sam razmišljao o ovim garmin ili slično pa odustao kad sam vidio cijene, odmah krenuo na toiletu da kenjam i uplatio sygic. Šta trebaš još samo to da kad ubaciš konačni cilj , da te dovoze tamo. Ako več sve ovu tehnologija zakazala onda ide ovakvo - slušaj garmin, gledaj mapu i pitaj seljaka na kraju. Nadam se , da ti služi ovaj garmin. Ali pošto još nisi stigao kod mene, mislim, da su ti slali kvarni garmin, ili ovaj tvoj nima mape SLo u sebi. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Nordkapp said: E moj prijatelju, što me nisi prije upitao ovakvo osobitno, đabe ti je sad kad bacaš pare, bolje, da mi kod tebe ovo klopnemo i popijemo. Eto rešenja. Imaš mobitel imaš sigurno , ne treba ti najbolji, za 16€ kopiš sygic, nainstaliraš program te onda možeš 4 puta u ljeti, da updajtaš mape sa svih zemalja koje ti trebajo. A tih 16€ ti je za za doživotski uplato. Ja sam još nešto doplatio za radare i još nešto to bilo u nekoj akciji 11€ nači za 27 do 30 € imam sve što trebam. Eto kada sam tebe tražio to me dovozilo ispret tvoje kuže mobitel i sygic. Do sad sve kako treba nijednom mi još nije pogrešio ili me vodio na krivi put. I ja sam razmišljao o ovim garmin ili slično pa odustao kad sam vidio cijene, odmah krenuo na toiletu da kenjam i uplatio sygic. Šta trebaš još samo to da kad ubaciš konačni cilj , da te dovoze tamo. Ako več sve ovu tehnologija zakazala onda ide ovakvo - slušaj garmin, gledaj mapu i pitaj seljaka na kraju. Nadam se , da ti služi ovaj garmin. Ali pošto još nisi stigao kod mene, mislim, da su ti slali kvarni garmin, ili ovaj tvoj nima mape SLo u sebi. Heheheh Koristim i Sygic, sad bio u Istanbulu, sluzio me extra. Nego volim ja malo da imam od svega po nesto. A mapu SLO i da nemam, naci cu te pa makar nejeo janje ili prase kod tebe kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Nesasavage je napisao: Heheheh Koristim i Sygic, sad bio u Istanbulu, sluzio me extra. Nego volim ja malo da imam od svega po nesto. A mapu SLO i da nemam, naci cu te pa makar nejeo janje ili prase kod tebe kuci Ne verujem, dok ne doživim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17012 Napisano Mart 17, 2022 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko: TomTom je nežniji i ima bolje mape. Garmin je robustan hardverski i bagovit softverski, sa notorno mušičavim rutiranjem. Ni jedan ni drugi u Srbiji nemaju podršku, u smislu servisa, šta god da vam tvrde prodavci (zamene staro-za-novo sa nesuvislim cenama ne računaju se u podršku). Posledično i jedan i drugi kupujte u inostranstvu, višestruko su jeftiniji nego u Srbiji, gdu su pogotovo za Garmin smešno visoke cene. I jedan i drugi mogu da koriste OSM karte, koje su dosta ažurnije od bilo koje alternative i za zapad i za istok planete (za istok i nemaju realnu alternativu). Inače, Garmin koristim 15-ak godina, TomTom jedno 3 godine, a najšeće koristim u poslednje vreme Android telefon sa sledećim sw: Orux Maps/GPS logger/GPX viewer pro/OSM karte i mnogo dostupnih TOPO karata. Za off road nije ni Garmin, ni TOmTom, šta god da vam kažu prodavci... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2608 Napisano Mart 17, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ludi Garmin, vraćam se letos preko Crne Gore, i idem na novi Pazar, kad negde 10ak km pre granice kaže LEVO, aj da ga poslušam, možda neka obilaznica, prečica,....Vodi me kroz lepu borovu šumu, krivudav uzan put, idem, idem, idem, posle nekih 4,5km pitam čoveka u autu koji je naišao u susret.Stari granični prelaz, oko 5km makadama u srpskom delu, izašao u Tutin. Čekao na granici policajca da dođe iz ladovine drveta Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Mart 17, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, severian said: Ukratko: TomTom je nežniji i ima bolje mape. Garmin je robustan hardverski i bagovit softverski, sa notorno mušičavim rutiranjem. Ni jedan ni drugi u Srbiji nemaju podršku, u smislu servisa, šta god da vam tvrde prodavci (zamene staro-za-novo sa nesuvislim cenama ne računaju se u podršku). Posledično i jedan i drugi kupujte u inostranstvu, višestruko su jeftiniji nego u Srbiji, gdu su pogotovo za Garmin smešno visoke cene. I jedan i drugi mogu da koriste OSM karte, koje su dosta ažurnije od bilo koje alternative i za zapad i za istok planete (za istok i nemaju realnu alternativu). Inače, Garmin koristim 15-ak godina, TomTom jedno 3 godine, a najšeće koristim u poslednje vreme Android telefon sa sledećim sw: Orux Maps/GPS logger/GPX viewer pro/OSM karte i mnogo dostupnih TOPO karata. Za off road nije ni Garmin, ni TOmTom, šta god da vam kažu prodavci... To ja zovem detaljnim objasnjenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Mart 17, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Krmco said: Ludi Garmin, vraćam se letos preko Crne Gore, i idem na novi Pazar, kad negde 10ak km pre granice kaže LEVO, aj da ga poslušam, možda neka obilaznica, prečica,.... Vodi me kroz lepu borovu šumu, krivudav uzan put, idem, idem, idem, posle nekih 4,5km pitam čoveka u autu koji je naišao u susret. Stari granični prelaz, oko 5km makadama u srpskom delu, izašao u Tutin. Čekao na granici policajca da dođe iz ladovine drveta Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka A kad bi prosao tim putem da nije bilo Garmina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2608 Napisano Mart 17, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, i drago mi je da sam prošao tuda, volim da malo skrenem van magistralnih putevaPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 17, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nesasavage je napisao: A kad bi prosao tim putem da nije bilo Garmina Aha. I ja pre dve godine krenem iz manastira Vratna i hocu ka Rajackim pimnicama. Kaze Garnin, si lud dides okolo evo imas sjajnu precicu. Na precici novi asfalt, koji se kasnije pretvorio u stari asfalt, pa u dobar makadam, pa u los makadam, pa u dobar sumski put i na kraju... 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 17, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam koristio Tom-Tom, a voleo bih da probam. Ostalo mi je u secanju da dugo nisu imali mape Srbije, pa ih nikad nisam ni razmatrao ozbiljno za kupovinu. Imam Garmin Zumo 595 te sa njim posle tri godine imam dosta iskustva. Hardver i ideja perfektni. Hardverski, sumnjam da ima boljeg uredjaja, gledano kao celina, navigacija, nosac, napajanje. Besprekorno stoji, napajanje bez prekida, sama navigacija vodonepropusna i napravljena kao tenk. Kao sto rekoh, i ideja odlicna - projektovanje rute na racunaru, sa istim mapama koje su i na uredjaju preko BaseCamp softvera. U praksi, to je jedini nacin (koliko-toliko) da covek ne nahebe negde u nekoj vukojebini, kao na slici gore. Tu dolazimo do mana samog softvera, rutiranje nekad zna da bude... pa recimo problematicno, mada bi ocajno bolje opisivalo situaciju. Rutiranje se testira u svom okruzenju ili kraju, gde znate svaku ulicu i sokak. U mom slucaju Lazarevac sa okolinom. To toliko lose radi da je neverovatno za uredjaj te cene! Da ne navodim konkretne primere sa mapama i podesavanjima, ali moj savet je: pre bilo kakvog navodjenja, proverite sta je planirao! Zato je dobro raditi projektovanje puta na racunaru, jer mozete da proverite kako je rutirao, mada i to nije sigurno. Kako sam cuo, postoji problem i kad ucitate tudju rutu na svoj uredjaj i zelite da je pratite. Nisam proverio, ali sam cuo da je problem sto ne mozete da se prikljucite na rutu bilo gde, nego samo od samog pocetka. Rekao sam 100x: idealno bi bilo imati iGo Primo na Zumo uredjaju. iGo uredjaji me nikada nisu doveli ni u kakav problem. To na zalost ne znaci za iGo na telefonu koji sam uredno kupio i platio. Izgleda da ne koristi iste mape i filozofiju rutiranja. Prosle jeseni sam sa njom krenuo sa Uba u selo Batalage. Na nekoliko kilometara pre Batalaga, iGo mi kaze da imam precicu, da ne idem okolo. Poslusam i krenem. Slicno kao u prethodnoj poruci, put sve losiji dok na kraju.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 17, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tu negde na poslednjoj slici sam se okrenuo i vratio. Onda ukljucim Zumo da me vodi dalje, skoro pred asfalt. A Zumo kaze, pa vrati se nazad, imas odlicnu precicu, nemoj okolo. Neka hvala. Naravoucenije, uvek proverite rutu kojom navigacija zeli da vas vodi, ustedecete mnogo muke sebi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12560 Napisano Mart 17, 2022 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad neko ovo pročita neće ni da pomisli da gleda navi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Mart 17, 2022 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad neko ovo pročita neće ni da pomisli da gleda navi Malo izmenjena izreka , navi čitaj seljaka pitaj !Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12560 Napisano Mart 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste mu to rutiranje nekad idiotsko mada po Beogradu me je uvek dovodio do praga. Sa svakim novim ažuriranjem radi sve bolje. Što kaže Lalajko uvek proverite šta je rutirao pre nego što šibnete GO! Posle nekoliko sekundi on računa alternativne rute i izbaci više varijanti i često te alternativne budu najrealnije. Najviše ume da se zaplete neposredno pred cilj, ali ako vidim da ima još izvestan broj km a da me vuče van glavnog puta ja se držim istog. Daleko od toga da je loš uređaj ali ima svoje zvrčke. Dobar mi je bio Becker Crocodile sa iGo Primo ali nisam mogao nikako napajanje da mu rešim. Promenio Mart 17, 2022 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 17, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Alekre je napisao: Dobar mi je bio Becker Crocodile sa iGo Primo ali nisam mogao nikako napajanje da mu rešim. To je ono sto sam rekao: iGo - odlican softver i mape, uredjaji losi. Garmin: odlican hardver, softver los. Idealno: iGo na Garmin Zumo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Mart 17, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auu, al ste me naplasili sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7792 Napisano Mart 18, 2022 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Auu, al ste me naplasili sad Постави себи питање где се уопште иде. Африка, Амазонија, Камчатка. За све остало постоји гугл мапс као основ и после мало нави лево десно. Ово све горе наведено је не сумњам тачно али размисли како уопште људи путују који немају навигације Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Mart 18, 2022 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Klasicna papirna mapa je neprevazidjena. Mnogo, mnogo jeftinija i ne treba struja. Da ne pricamo o greskama koje ti isti uredjaji non stop prave. ... i kakvo je to putovanje kada stalno gledas/slusas sta ti uredjaj "govori". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Mart 18, 2022 Astro Puki krsi sva pravila!, 918 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Udji ti sa papirnom mapom u Istambul,pronadji apartman u Tirani,nadji adresu u sutomoru,nadji iskljucenje u Budimpesti za Beć u Nemaćku. Parkiraj uz ulicu rasiri mapu preko kofera i u full opremi na +40c nadji skretanje koje ti treba 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Mart 18, 2022 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan I to je moguce i to je dozivljaj. Secam se svog prvog odlaska u Grac (Austrija), kolima sam, nije bilo navigacija i pametnih telefona. Kuci razvukao papirnu mapu, sva bitnija skretanja upisao na one stikere (samolepljive zute papirice), njih izlepio po instrument tabli, kako gde skrenem taj odlepim i bacim pozadi. Naravno izgubio sam se na samom ulazu u Grac, ali pomogli mi neki prijatni ljudi sa pumpe u 1h nocu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 18, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, punisa 16 je napisao: Udji ti sa papirnom mapom u Istambul,pronadji apartman u Tirani,nadji adresu u sutomoru,nadji iskljucenje u Budimpesti za Beć u Nemaćku. Parkiraj uz ulicu rasiri mapu preko kofera i u full opremi na +40c nadji skretanje koje ti treba Podrzavam to sto si napisao, u pravu si, samo da dodam da ja u Skadru nisam mogao ni sa navigacijom da pronadjem hotel 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...