boza_kg 4749 Napisano Februar 28, 2022 (promenjeno) Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Kod mene u Hondi samo u motoru. I pitao sam ga, kaže ne, ne treba Sa više strana sam čuo iskustva da po servisima ne rade menjanje ulja u reduktoru za prvi servis, na novim skuterima. A brate treba. Em je logično, em tako piše u uputstvu, em kad ispustiš ulje lepo se vidi da je mutno i kontanimirano. Zato i napominjem da valja da se insistira. Promenio Februar 28, 2022 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, RobiNS je napisao: Ima li neke vajde montirati ovako nešto? I moj Kymco ima fabrički blatobran. Korisna stvar svakako. Taman posla da to nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Februar 28, 2022 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, boza_kg je napisao: Sa više strana sam čuo iskustva da po servisima ne rade menjanje ulja u reduktoru za prvi servis, na novim skuterima. A brate treba. Em je logično, em tako piše u uputstvu, em kad ispustiš ulje lepo se vidi da je mutno i kontanimirano. Nikad do sada nisam ispustio takvo ulje na prvom servisu, smatram da to jednostavno nije moguće. Ne znam dal ti je to neko rekao ili si video? Oko 250 skutera prodavalo se na god. nivou, vise od 50% sigurno odradio prvih servisa... nikad al bas nikad nisam ispustio mutno ulje iz reduktora. Boja i stanje ulja u reduktoru iskljucivo zavisi od zaprljansoti CVT-a tj njegovog odrzavanja. Ako se CVT otvara svakih 10K, na svakom drugom otvaranju valjalo bi zameniti ulje u reduktoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 28, 2022 (promenjeno) Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Satelis je napisao: Ne znam dal ti je to neko rekao ili si video? Ja video, svojim očima, na mom novom skuteru. Em mutno em je dobilo neku zelenkastu boju od nečistoća. Zamenjeno posle oko 600 km. Očigledno nije stvar u održavanju, jer je novo, ali možda Kymco stavlja prvo ulje lošeg kvaliteta. I da naravno, proveravao sam na šta liči drugo ulje nakon 3000 pređenih, čisto je i bistro. Promenio Februar 28, 2022 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Februar 28, 2022 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To nemoj ništa da te čudi, ni u Veranu jedan majstor nije menjao ulje na prvom servisu. Isto smatra da ne treba, mrzi ga da odradi u stvari. Za zamućenost, iskreno prvi put čujem da je takvo na 1K. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
6.5 Creedmoor 106 Napisano Februar 28, 2022 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Nmax je sve bilo bistro i cisto na prvom servisu. Jos sam ga ja uradio na 1200km. Promenio Februar 28, 2022 član 6.5 Creedmoor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je zaista bilo mutno, bemliga, ne bih izmislio takvu stvar U svakom slučaju, nit je skupo, niti komplikovano, niti operacija dugo traje. Bolje zameniti ulje u reduktoru na prvom servisu, i mirnija glava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je poenta menjanja svih ulja na prvom servisu samo "pranje" motora i reduktora od eventualnih opiljaka metala... Ulje kao ulje svakako nije za zamenu posle 1000km... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7137 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Meni je taj brod isplovio... Ništa, menjaću ga sam. Koliko sam video ide neki 2dl, i to isto ovo ko i u motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Da...mozes i motorno, ali neces pogresiti ni sa 80W90... Honda u manualnu kaze 10W40 motorno.. (SH300i) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Februar 28, 2022 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Motorno njet, menjačko suni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Mart 14, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Evo šta ima novo... Nabavio prekrivač (kao saliven za njega) i postavu-uložak za gepek ispod sedišta (Ali-Ex.), šteta što za Yamahine kofere nema ovih postava samo za SHAD i po neki Giwi. Promenio Mart 14, 2022 član RobiNS 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Mart 14, 2022 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Imam takav prekrivac za Nexusa. Idealno mu pase. Koristim ju vec 2 godine i prezadovoljan sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7137 Napisano Mart 15, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 2/28/2022 at 9:14 PM, Satelis said: Motorno njet, menjačko suni. Manual kaže isto kao u motoru, 10w30MB full sint Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Mart 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je pisalo SAE 10W-30, JASO 903 MA... Gledao sam nekog italijana na YouTube...ima neki DIY kanal... U principu neces pogresiti sa bilo kojim od ta 2... Secam se da je pricao da je sa ovim motornim dobio samo nesto nizu potrosnju goriva...valjda zbog manjeg otpora u samom reduktoru.. Mada verujem da samim zupcanicima vise prija menjacko ulje.. Promenio Mart 15, 2022 član Loshmi82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Mart 15, 2022 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Manual kaže isto kao u motoru, 10w30MB full sint Manual je manual i to poštujem ali ima tu i iskustva. Iskustvo kaže da dva ista reduktora sa istom km predjenom nece biti isto pohabana sa motornim ili menjačkim uljem. Iz tog razloga preporuka je sipati menjacko 75/80w90 + moze a i ne mora se dodati aditiv kao sto je recimo Liqui Moli. Pre sat vremena, Loshmi82 je napisao: Kod mene je pisalo SAE 10W-30, JASO 903 MA... Gledao sam nekog italijana na YouTube...ima neki DIY kanal... U principu neces pogresiti sa bilo kojim od ta 2... Secam se da je pricao da je sa ovim motornim dobio samo nesto nizu potrosnju goriva...valjda zbog manjeg otpora u samom reduktoru.. Mada verujem da samim zupcanicima vise prija menjacko ulje.. Talijanu malko nije realan sa tom izjavom oko smanjene potrošnje .... al dobro, sto bi rekli papir trpi sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Mart 15, 2022 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan On 14.3.2022. at 8:51, RobiNS je napisao: Evo šta ima novo... Nabavio prekrivač (kao saliven za njega) i postavu-uložak za gepek ispod sedišta (Ali-Ex.), šteta što za Yamahine kofere nema ovih postava samo za SHAD i po neki Giwi. Moze li sediste da se zatvori kad stavis fullface kacigu unutra u ovaj gornji deo zajedno sa ovom postavom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Odlično pitanje ali ne koristim FullFace pa ne mogu da ti odgovorim, jeste, malo se smanji prostor al moja kaciga bez problema staje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Mart 15, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Sharky - Alex's - staje fullface komotno - evo probao.... nisam probao u onom donjem delu gde druga treba da stane. Promenio Mart 15, 2022 član RobiNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano April 5, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Evo me na 1350 km, urađen servis na 1000 km - promnjeno je ulje na dva mesta koliko sam razumeo al nemam pojma da ponovim gde... Što se tiče brzine i ubrzanja: vuče lepo do 90 pa i do 100km/h za preko 100 mu treba vremena... Probao sam danas koliko može da razvije - 111 km/h. U poređenju sa NMax-om naravno primetno sporiji, NMax je "čupao" preko stotke bez problema, dok trepneš ti si na 105 km/h a išao je kada se zaleti i 115km/h. Ali sve je to saasvim ok, na ravnom putu dok ideš 80 km/h (iza nekog vozila) može se obilaziti bez problema ali se ne upuštam u obilaženje ako situacija nije "čista" a nemam ni neku želju puno brže da vozim. To je ono što sam i hteo: udobna, komforna i stabilna mašina sa dosta snage za po gradu a i za prigradsko švćkanje. Danas sam testirao: ono što mu je odlična putna brzina 85-90 km/h (na 8.000 obrtaja), i troši 2,5L, meni je to super ! Toliko za sad od mene. Promenio April 5, 2022 član RobiNS 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano April 5, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Znaš li možda da li je tvoj bivši NMax bio Euro4 ili Euro5? Euro5 je zbog strogih normi za izduvne gasove izgleda dosta uštrojio mnoge agregate. Pogotovo ako su stariji, pa budžena đunta da se uklope u novi standard... Koliko čitam, Euro4 SYM HD, recimo, koji je bio među najbržim u 300cc klasi, išao i preko 140 km/h, u Euro5 izvedvi jedva dostiže 125 km/h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano April 5, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Jeste NMax bio EU4 ali meni je ovo skroz logično da glomazniji i teži motor sa istim agregatom ide sporije, to mi je bilo predočeno to sam i očekivao. A potrošnja mi je iznenađenje, samo 2,5 sa isključenim start-stop sistemom. Potrošnja počne da skače kada ga teram na stotku ili puno vozim po gradu... ...a i to što kažeš ima logike. Promenio April 5, 2022 član RobiNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano April 5, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pda, Euro5 smanjuje potrošnju, ali i snagu motora. I još težina, i to je to. Ali svakako uopšte nije loše za 125icu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga jedan mesečni rezime za mesec april: prešao 1056 km potrošnja 2,6 L/100km prosečna brzina 35km/h vreme vožnje 31h i 16 min Ukupno na satu je nekih 2200km, glancam ga i vozam svaki dan na posao a i sa suprugom u neku nabavku po gradu... Mašina je taman za mene i moje potrebe, nemam šta da zamerim, da je brža ne bi valjalo . Sad u maju ćemo se švrćkati malo po prirodi - biće lepih fotki nadam se. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Maj 14, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Juče prevalili nekih 170 km, to je sadašnji rekord vožnja po ravnici... NS - Inđija - Ruma... Opasni lokalni motoraši jezde po ravnici... Promenio Maj 14, 2022 član RobiNS 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...