Jump to content

Moto Zajednica

Ljubitelji masina iz 90-ih , slike i komentari

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica
Pre 13 sati, pronto je napisao:

SC33 je prefix na broju šasije, po kojem se prepoznaje model Hondinog motocikla...nije to vezano samo za agregat. Ista ta mašina je i na Hornetu 900, kojoj je VIN (broj šasije) prefix SC48.

Znam ali svakako hvala na infromaciji. Zato sam i rekao da je zadnji FireBlade sa SC33 agregatom a ne zadnja Honda sa tim agregatom. I ako Hornet nosi masinu od ovog FireBlade modela. Agregati nisu potpuno isti. Koliko znam na Hornetu je promenja bregasta i glava. Sto je rezultiralo da motor izgubi 18 konja ali da dosta dobije na obrtnom momentu. Svakako agregat koji se koristi u Horneta ima oznaku SC33 a ram SC48.  Jedini Hondin motor za koji znam da nema pravu oznaku je. Honda VTR 1000 koji koristi oznaku RC51 a njegova prava oznaka je SC45. SC45 je oznaka i za agregat i za ram. A ovo RC51 je izgleda neki njihov marketinski trik. 

Promenio član Nemanja Petrovic

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Sve je top, sem boje...ja bih ovu trulu visnju zakonom zabranio...uzas...🤮

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Hronični Motociklopata, 7328 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Meni je boja sasvim ok, al zato bi zakonom zabranio taj šabanski šablon sa kvadratima na sedištu, bar za sport motore 🤮

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 983 postova
  • Motocikl: Lep

^ Ne mogu da prezalim sto sam je prodao, ali sam bio ubedjen da vise nikada necu sesti na motor. Jos sada kada vidim da je nakon 8-9 godina skuplja nego tada kada sam je prodavao :D

• Sviđa mi se 1

Uh, zelim jedan bas ovakav,

za dnevnu sobu samo...:BJB-Kawasaki:

FB-IMG-1705869691378.jpg

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica
pre 8 minuta, BokyBoy je napisao:

Uh, zelim jedan bas ovakav,

za dnevnu sobu samo...:BJB-Kawasaki:

FB-IMG-1705869691378.jpg

Imao sam prilike pre par dana da ga probam. 27.000km pravih na satu. Full Fabrika. Kupio moj drugar. Platio 3500e. Jedan od najlepsih R-ova 90 tih. Dobar motor nema sta, medjutim ne moze da se poredi sa 900RR. Tezi, slabiji, losije koci. I po meni jako miran za 750.

• Hvala 1

• Drug član, 1785 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Ajd kada ste već kod Kavasakija... preturajući po starim fotografijama naiđoh na neke meni baš drage, pa sam tako pre par stranica pisao o mom TL-u. Isto tako, naleteh i na ovu fotku iz dvehiljadite godine. Moj ZXR-750 i moj sin (do rezervoara) na njemu. 💖 Zašto sam tada uzeo baš taj motor, ne znam ni dan danas. :D Pošto prosto obožavam motocikle, bila je to neka puka radoznalost u pitanju, poželeh još jedno novo iskustvo.

Čuh da se prodaje i otiđoh sa drugarom da ga pogledam. Motor je bio solidan i ja ga uzeh za neke korektne novce. Izađoh iz Svilajnca, pređoh preko Velike Morave... Nailazim na poznatu desnu lakat krivinu sa nekih bezveznih 60-65 km/h, lagano kočim prednjom sa dva prsta, kad... kreće takav vobling, takvo cimanje levo-desno da sam mislio da će mi volan iščupati ruke iz ramena. Sekund-dva su u pitanju, ni govora o bilo kakvoj reakciji... podvuče se prednji točak i prosuh se ja pred samu pomenutu krivinu. Srećom, ispred nije bilo nailazećeg saobraćaja, dok je iza mene bio samo moj drugar koji je u neverici gledao šta se dešava.

Meni ništa, klasika, kasnije primetih nekolicinu modrica... ali ništa. Dižemo motor, sklanjamo se sa puta... izgulili se oklopi na levoj strani kod dekle i tegić na levoj ručici volana, ni na njemu ništa strašno. Ali šta je se desilo??? :stabre: Nakon što drugar i ja ukratko prepričasmo jedno drugom upravo doživljeno (viđeno), prepešačih ja malo nazad da bacim pogled na apsolutno čist put... i imam šta da vidim. Dižem sa asfalta ono što sam pronašao, vraćam se prema drugaru i motoru... besan psujeeeeem!!! 🤬:besan:👿 Dolazim do Kave, pogledam desna kočiona klješta, pločice... sve ok. Pogledam leva kočiona klješta... naravno, umesto kompletnih pločica, ČIST METAL. Verovatno se pitate gde je frikcioni materijal sa pločica? Pa kod mene u ruci, upravo sam ga podigao sa asfalta! Da pojasnim, neko je "menjao" prednje pločice, ali nije stavio nove, već je na metal od potrošenih pločica zalepio neki frikcioni (kočioni) materijal. Ko je, kako, sa čim sekao i lepio nemam pojma, uglavnom nakon što je frikcioni materijal otpao sa pločica, po tragovima na levom disku bi rekao da se go metal zario u njega i zablokirao mi prednji točak... 🤬 Sreća u nesreći je da mi se to desilo pri zaista smešnoj brzini, jer ZXR baš nije igračka. Samo zahvaljujući mom drugaru, ja se i pored ogromne želje tog trenutka ne vratih kod bivšeg vlasnika...

Popriličan broj motora je protutnjao kroz moj život, i svaki naravno pamtim po nečemu. Ovaj definitivno pamtim po upravo pomenutom događaju, iako mi je kasnije priuštio još dosta bezbrižnih kilometara. :) 

20230902_131001.thumb.jpg.1810c0ca2c393c876ba1de2577a68a0a.jpg    

• Sviđa mi se 17

• Drug član, 983 postova
  • Motocikl: Lep

Daj jos prica :D

Inace, to mi nikada nece biti jasno da neko moze biti takva stoka. Zna da se neko moze razbiti ili jos gore, ali jok, svinje one najgore, za dinar neka svi izginu, nema veze.

• Ne silazi, 5554 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Jednom u životu sam vozio pločice za lepljenim ferodama. 1994. godine sam kupio Moto Guzzi V35/II, i kad su pločice došle na zamenu, to je bila jedina varijanta. Tada je nabavka bilo čega u vezi sa motorima predstavljala pravi izazov. Jednostavno ničega nije bilo da se kupi.

Sa ove tačke gledišta, možda deluje kao neodgovorno ponašanje, ali treba uzeti u obzir i vremenski okvir kada se to dešavalo. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pre 12 sati, doktor je napisao:

Jednom u životu sam vozio pločice za lepljenim ferodama. 1994. godine sam kupio Moto Guzzi V35/II, i kad su pločice došle na zamenu, to je bila jedina varijanta. Tada je nabavka bilo čega u vezi sa motorima predstavljala pravi izazov. Jednostavno ničega nije bilo da se kupi.

Sa ove tačke gledišta, možda deluje kao neodgovorno ponašanje, ali treba uzeti u obzir i vremenski okvir kada se to dešavalo. 

Apsolutno se slažem, u to vreme si baš morao da se snalaziš kako znaš i umeš za sve u vezi motociklizma. Ali poređenje nije u redu ma kakvo vreme da je bilo, jednostavno neke stvari ne idu. Kawa ZXR 750 i Guzzi V35/II su dva sveta različita. Javu TS 350 koja je po gabaritima i snazi slična pomenutom Guciju su recimo sasvim pristojno zaustavljala dva doboša, kakve god paknove da si imao. Dok evo kako ja prođoh na ZXR-u. I danas se recimo gume protektiraju na radnim mašinama, kamionima... Zamisli, dokle bi recimo danas neki Porše stigao sa protektiranim gumama, odnosno gumama sa nalepljenim gazećim slojem? Jednostavno ne ide, kakav god da je izgovor.

• Podržavam 2

Pre 10 sati, živke je napisao:

Čoveče kakav je to staž na dva točka @yogibear @doktor . Respect! :takoje:

Hvala! :takoje: Ali da ne zaboravimo da na forumu ima članova koji su ganjali motocikle dok sam ja bio dete, ako ne i pre toga! :care:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2943 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
I kako su sluzile?

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 15 sati, doktor je napisao:

u novom sadu su svi gradski autobusi na lapljenim paknovima i pločicama .Firma ferotehnika.Mnogi su tih 90 tih uzimali lepljene za auto baš kod njih i kod jednog u petrovaradinu..Ja sam prilikom zamene lamele skontao da nema takve da se kupi iako sam se bio raspitao pre toga.Odneo u ferotehniku on zanitovao druge koje su prešle preko 100000 i bile su još dobre....

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Mnogi su tih 90 tih uzimali lepljene za auto baš kod njih i kod jednog u petrovaradinu..

"Romić" u Petrovaradinu. Kod njega smo nosili na remont lamele,pakne i nije bilo razlike u odnosu na fabričke.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 1378 postova
  • Motocikl: SMC 300

Lepili meni oni u Zemunu cini mi se za neki Micubisi turbo. To kocilo nije. Vec tada kao mlad deran sam naucio planirati kocenje.

Desilo se jednom da me zaustavljao policajac u ulici Bulevar Nikole Tesle, tada Edvarda Karelja,🙂 ka Kineskoj ambasadi.  Nisam ga odmah primetio i stiskaj, stiskaj onu pedalu... Zaustavio se 100m dalje. Vratim se nazad, a on poceo da mi mrsi kako sam zeleo da pobegnem te sam ovo, ono. Rekoh mu , evo gospodine , sedite,  i istom brzinom kao sto sam vozio , probajte da stanete bolje. Kaze ajde bezi 🙂

Bil je u Mladenovcu neka manufaktura, proizvodili plocice tipske i lamele. Dobro su kocile, ali mi je od njihove plocice opalo meso tek onako.

Promenio član slave74
  • Sviđa mi se 1

Mada sam vise za 900-ku

ali moze da prodje i 750-ka...

FB-IMG-1706084071315.jpg

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4995 postova

363447987_6417907921579114_9040965095973
365279196_6417908091579097_8192934195903
364754898_6417909614912278_4311405842691
364755913_6417908268245746_6746573904774

Yamaha YZF 750r 1995.god  30000km prešao!
—- Veoma redak primerak u ovakvom stanju!!
- Verzija od 125ks
- Ohlins podesivo Ogibljenje
- REGISTROVAN TEK .. Vlasnik lično
- Kolekcionarski primerak 100% fabricko stanje
- Bez ostecenja i padova u PRVOJ BOJI 
- KUPLJEN U BEOGRADU NOV na sajmu tehnike 95’god

- Kompletno servisiran: 
- Karburatori Nove membrane,set O ringova i igličastih ventila TOURMAX ( Vakumirani karburatori )
- Servis prednje viljuske:ulje i semereinzi
- Nove svećice Denso po katalogu
- Antifriz Motul Hybrid Tech sipan nov
- Nov filter vazduha Meiwa Japan
- Nov gel akumulator
- Ulje u kocnicama i kvačilu promenjeno
- Ulje u motoru i filter ulja promenjeno
- Lanac i lančanici fabrički ( perfektni )
— Izuzetno utegnut,motor i menjac perfektni
- Apsolutno sve ispravno
—- VREDI POGLEDATI—-
—————————————— CENA 4800 eura ——
- 065 2309 265-

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Sredinom 90-tih vozio sam stari MZ TS 150 (6V). Jbg nije se imalo za nešto bolje. Dobio sam ga u zameni za neki Tomos 14 sl koji sam prethodno sredio a njega u zameni za Puch-a koji sam isto sredio...  :)

MZ nije imao zadnju kočnicu pošto su nedostajali paknovi u dobošu i sajla.  Kako je nabavka novih delova bila misaona imenica vozio sam bez zadnje neko vreme. Problem sam rešio tako što sam dobio stare paknove od mog prijatelja, autoelektričara Mileta "Migavca", koji je vozio TS 250 a imao je za delove dva ES-a 125/150. "Ferode" su ostale zalepljene za doboš tako da sam uzeo samo aluminijumski deo. Njih sam nosio u Ovču da mi majstor Pletikara Lazo nalepi nove frikcione  obloge. On je bio na glasu a radio je i nitovanje lamela i ostalo.

Sajlu sam ubudžio neku staru i super je to kočilo narednih par godina. Takva su vremena bila za većinu nas...

1610395558531.jpg

1610395558534.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 7

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja