Jump to content

Moto Zajednica

Kamerice za snimanje vožnje za motor (iliti "Dashcam")

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1730 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Ja u kolima imam uvek, i veliki sam fan.

Sada koristim 70mai a800, i kačim sve situacije na IG (@kotidadedozvolu).

Kada sam istraživao kako da snimam i na motoru, došao sam do dve opcije.

Prva je hardwire dve kamere na sam motor, negde lepo zaštićene, neupadljive i to, loop snimak, ne diraš ništa dok ti ne zatreba. Tako mi je na kolima povezano.

Za tu varijantu mi je delovalo da je neki ok izbor Innov K3.

Ali pošto mi je lepši kadar sa glave nego sa kljuna, druga opcija je akciona kamera na kacigi.

Tu mi je za sada favorit DJI Osmo Action. DJI je veoma ozbiljna firma, kidaju dronove i ovime napadaju direkt GoPro. I to ove novije, a za male pare.

Lakša je, ima loop, može da se uzme sa 3 baterije i ima dobar quickrelease mehanizam.

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1184 postova
  • Motocikl: Lep

Ako ista znaci, meni je danas stigla ona jeftina sa alija (25e sa sve postarinom). Uzeo sam je zajebancije radi, da je gurnem negde pozadi i da mi ne bude zao bude li ispala. Sve u svemu snimak je slican onim snimcima sto je Zuba kacio na prosloj stranici. Naravno, stabilizacija ne postoji, ali nije tako strasno i bez nje u ovom slucaju. Moze se maaalko doterati u postu i to je to. A kao primarnu sam uzeo Insta360 i ona je odlicna, moze se lepo igrati sa njom i van motora.

Promenio član Abi
  • Hvala 1

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: F 750 GS

Kupljen i instaliran Vantrue F1.

Screenshot-ove snimaka cu okaciti naknadno. Sama instalacija je protekla glatko i za manje od 1h sam sve resio i bio na drumu...

20250603_175811.jpg

20250603_175816.jpg

20250603_175826.jpg

20250603_175841.jpg

20250603_175849.jpg

Dodajem i screenshot prednje i zadnje kamere u isto vreme:

Screenshot_20250603_210133_Vantrue.jpg

Screenshot_20250603_210220_Vantrue.jpg

Promenio član j1ggy
Dodavanje slika
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Hvala sto si okacio, znaci videti. Sada sam proverio cenu i ovako kada pogledam screenshotove i cenu, licno mi ne vredi, tako da hvala na screenshotovima.

• U prolazu, 34 postova

Cena je 290 evra, sto je skroz individualna stvar. Meni nema cenu to sto se pokrene sama posla 5-6 sekundi i snima jos neko vreme posle gasenja motora.

Da ne bih puno kudio ili hvalio, napravicu test danas. Snimicu isti kadar sa telefonom, GoPro i F1, pa cemo da vidimo kakav je kvalitet. Iako, vec mogu da kazem nakon pregledanih snimaka - prednja kamera je sasvim dobra za to sto treba da radi. Zadnja je 1080P i od nje ne treba ocekivati cuda.

Napravicu i par SS same aplikacije, cisto da vidite kako to sve izgleda...

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1028 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

@j1ggy kolega, trebalo je možda iza vizira da montiraš prednju kameru, bolji ugao, otvoreniji pogled, zaštićena od elemanata tokom vožnje...

Ja imam Viofo MT1, rekao bih da su tu negde po svemu. Za ne-daj-Bože...

• U prolazu, 34 postova

Gledao sam i to kao opciju, da je stavim na smart bar. Ali je problem sto je vizir cesto popriste genocida nad musicama i sto smanjuje vidljivost.

A i 99% voznje mi je tokom suncanih dana tj bez padavina. U sustini i ne krecem motorom ako su najavljene padavine ili je vlazan kolovoz. Videcu sada kako ce se pokazati kroz koju nedelju, pa je lako mogu premestiti, ako se ovo resenje pokaze kao neadekvatno...

7 hours ago, j1ggy said:

Cena je 290 evra, sto je skroz individualna stvar. Meni nema cenu to sto se pokrene sama posla 5-6 sekundi i snima jos neko vreme posle gasenja motora.

Da ne bih puno kudio ili hvalio, napravicu test danas. Snimicu isti kadar sa telefonom, GoPro i F1, pa cemo da vidimo kakav je kvalitet. Iako, vec mogu da kazem nakon pregledanih snimaka - prednja kamera je sasvim dobra za to sto treba da radi. Zadnja je 1080P i od nje ne treba ocekivati cuda.

Napravicu i par SS same aplikacije, cisto da vidite kako to sve izgleda...

Mozda sam i ja bio malo subjektivan, posto sam vise na nju gledao kao na klasicnu "action cameru" nego na dash cam, a ucinilo mi se juce da sam video tipa da je 320e (i pomislio samo za jednu).

• U prolazu, 34 postova

Ma, sve je OK. Nisam ja to shvatio kao napad :)

Jednostavno, istrazujuci ponudu, nisam nasao na pametniji izbor. Tu su jos Innovv K6 i K7, ali nisu 4K, pa me je to odvratilo...

I da se izvinim, nisam stigao danas da uradim test koji sam rekao da cu, jer mi je iskrslo nesto jako bitno za sl. nedelju i sada sam okupiran time. Ali cu uraditi to sto pre...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja