Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Barel ili Plattner iskustva

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 636 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650
pre 2 minuta, Yamaha Plattner je napisao:

Servis se obavlja prema Yamahinom uputstvu za održavanje (korišćenjem originalne dijagnostike) u skladu s propisanim rokovima proizvođača kojih se klijent treba pridržavati. Svakako je dobra praksa iskomunicirati sve dodatne komentare koje imate. Ukoliko je nešto vanredno, uz listu delova na računu, možemo Vam izdati pisano obaveštenje šta smo sve uradili. Pristup je jedan i cena je jedna. :) 

Kada se ukuca broj šasije i kilometraža, Yamaha program izbaci čeklistu šta sve treba da se radi/menja, a serviseri će svakako dodatno pregledati ukoliko treba još nešto i prvo Vas pitati, zatim uraditi. Dakle, nema potrebe da nam naglasite, to je naša obaveza

To je praksa koje bi svi servisi trebalo da se pridržavaju. Meni je u okviru redovnog servisa zamenjen dihtung glave motora koji je naplaćen 50 EUR a da me prethodno niko o tome nije obavestio. Uzrok problema koji sam prijavio prilikom predaje motocikla mi je saopšten usmeno. Kada sam tražio potvrdu problema kroz servisni izveštaj putem emaila, dobio sam jedno veliko NIŠTA :)

 

Uzgred, hteo sam od vas da kupim SHAD bočni kofer sa nosačem iz cafe racer serije, ali mi je moj distributer rekao da ću u slučaju bilo kakvih modifikacija na motoru, uključujući i postavljanje "neoriginalnog" nosača za kofer, izgubiti pravo na garanciju :/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 54 postova
  • Lokacija: Beograd, Novi Sad
pre 24 minuta, Urban Rider je napisao:

@Yamaha Plattner Hvala na odgovoru i uloženom trudu. Bitno je obratiti pažnju na sledeće:

 

Dakle, davalac garancije je proizvođač, a ne vaš distributer iz Slovenije u konkretnom slučaju. Verujem da biste proverom na sajtu proizvođača baterija koje Yamaha ugrađuje u nove motocikle utvrdili da je garancija ipak duža 6 meseci. :) 

 

Dalje:

 

Ovo je tipično advokatski odgovor. Stoji da imate pravo da ponudite garanciju i na duži period ali su slučajno ili namerno propustili da napišu da garancija ne može biti kraća od 24 meseca :)

 

I konačno, kada govorimo o saobraznosti:

 

Kao što je napisano: prodavac je odgovoran za nesaobraznost robe 24 meseca nakon prelaska rizika na kupca s tim da u prvih 6 meseci nije potrebno dokazivati uzrok nastanka nesaobraznosti. Istek ovog perioda, vas kao prodavca ne lišava obaveze da uvažite reklamaciju kupca po nesaobraznosti ukoliko je ista, naravno osnovana. Grešite ako mislite da vi kao prodavac imate zakonsko pravo da bilo koji deo na motociklu izuzmete iz garancije. Imate pravo da ne uvažite reklamaciju na npr. kočione pločice ukoliko su iste potrošene usled normalnog korišćenja, ali ne i ukoliko usled nesaobraznosti dođe do neravnomernog ili prevremenog trošenja. Proverite ovo sa vašim pravnicima zbog sebe, ne zbog nas. 

 

Na kraju, iz svega navedenog, dolazimo do zaključka da ste vi kao prodavac, ipak dali kolegi @ZEMZEM netačnu informaciju da baterije ne podležu garanciji.

Tako je, moja greška, ne distributer, već fabrika.

Baš zato sam se obratio advokatima, da ne pričam na temu o kojoj ne znam 100%.

Moje iskreno izvinjenje.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 133 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC
Pre 2 sati, Urban Rider je napisao:

@Dudico Ja smatram da ovlašćeni servisi moraju da se pridržavaju servisnih procedura, to nije stvar izbora. Sad, to što je kod nas u većini slučajeva drukčije u praksi, to je druga stvar. Ja od Triona npr nisam dobio servisni izveštaj čak ni kada sam im izričito tražio da mi ga pošalju...

Sve znam kako bi trebalo...ali...gladan sitom ne veruje...

Nov auto... na prvom servisu nisu zamenili ni filter ni ulje jer je za godinu dana prešao manje od 10.000km, objašnjenje: Zamenili smo!

Stvarnost, resetovali su samo servisni interval...

Teške muke sam prošao da bi na kraju na silu odradili ono što su trebali i prvi put!

Zato postavljam teška pitanja, nisam protivan i da dodatno platim uslugu, ali da znam šta plaćam...

  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 133 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

@Yamaha Plattner hvala na odgovorima. Svakako ću se javiti za taj servis kada dođe vreme a snimke, tj. primere dobre prakse, ću pronaći i proslediti ovde.

Nije suština otkrivati 'tajne' posla, nego biti transparentan kod osetljivih pitanja.

Verujem da se većina nas susreće sa neusaglašenostima koje je imao kolega @Urban Rider

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 636 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@Dudico Kod mene se na novom autu nakon godinu dana i pređenih jedva10.000km pojavio problem sa prednjim amortizerima, koji sam, naravno, odmah reklamirao. Prvi put su ih u servisu samo podmazali, ali su već sledećeg dana nastavili da škripe. Kada sam otišao ponovo, šef servisa je pokušao da me prijateljskim savetom ubedi da mi ne menjaju amortizere sada, nego da sačekam do pred istek garancije (5 godina) i onda ih zamenim. :)Naravno da nisam pristao na takvu glupost i da su mi zamenili oba prednja amortizera i šolje amortizera. Kasnije se ispostavilo da je cela serija Peugeota sišla sa trake sa lošim amortizerima...

 

Neko bi mogao da kaže da su amortizeri potrošna roba i da ne podležu garanciji, ali nije baš tako.

 

  • Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 55 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Street Triple RS '24

Читајући коментаре ја сам разумео следеће:

 

  • Произвођач даје гаранцију колику он законски може или преко тога (XYZ или у овом случају Yamaha даје гаранцију на све оно што је она "произвела", а у случају потрошне робе, ту се ограђују јер је произвођач те потрошне робе нека друга фабрика која даје гаранцију на сам тај производ)
     
  • Што нас доводи до тога да уколико нема фактора грешке корисника, у случају акумулатора или било ког другог дела, свака ствар би требало да подлеже гаранцији коју произвођач да на производ за који се испоставило да је фелеричан

 

Значи, Брембове плочице ми пукну тамо после годину дана јер имају неки фелер, и ви дођете и кажете, ал то не подлеже нашој гаранцији. Наравно да не подлеже вашој јер сте се оградили од тога, ал контактирате произвођача и са њим ви то решите јер сте пре свега ВИ прво купили те плочице од Брембо-а да бисте исте монтирали на мотоцикле.

 

И на крају да се оградим и извиним уколико овај мој коментар има неки неприкладан тон, само покушавам да разумем политику, за коју верујем да се примењује код свих, не лично вас.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 636 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@zheX92 Evo teksta sa tumačenjem Zakona o zaštiti potrošača koji će, nadam se rešiti sve nedoumice:

 

 

 

 

"...sva roba koja se nalazi u prodaji mora da ima garanciju dve godine, osim polovne robe čiji minimalni garantni rok može da bude i godinu dana"

 

Tekst je napisan nedvosmisleno i ne ostavlja apsolutno nikakvu mogućnost prodavcima da manipulišu garantnim rokovima. Druga stvar je to što većina prodavaca ili nije upoznata sa zakonom o zaštiti potrošača i pravima potrošača ili računaju na to da su kupci neinformisani ili da bahatost prolazi, ili šta god već, pa se ne pridržavaju istog.

 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2542 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155
On 12. 10. 2023. at 22:32, misa-pei je napisao:

Sa akumulatorima za motore je posebna igranka. I kad se kupi nov, mora da se nosi na svakih 6 meseci na proveru i overu provere. Samo tako može da se reklamira kvar u roku od dve godine. Naravno, ko će da se cima... Neke radnje/servisi čak mere i punjenje na motoru, da bi bili sigurni da je el. instalacija ispravna. To je bar besplatno.

Ovo sam ja pitao prodavce akumulatora, koliko se sećam poslednja 4-5, koje sam kupovao.

Dobio sam odgovor - to je bilo pre ali sad ne treba. Priznaju rok koji piše u garanciji, nisi u obavezi da ga proveravaš na svakih 6 meseci.

Nijedan nije crkao pre isteka tako da nisam bio u mogućnosti da ovo proverim.

Inače skoro sve sam ih kupio u radnji koja je i servis za akumulatore, znači pitanje sam postavio dečku koji rešava reklamacije.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 190 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC

Moj slučaj sa akumulatorom: 

Od prvog vlasnika sam kupio manje od 2 god star motor, kupljen u Barelu. Akumulator je nakon toga kod mene crkao, u garantnom roku. S obzirom da je prethodni vlasnik jedan redovni servis uradio van ovlašćenog servisa, Barel je zbog toga odbio da akumulator zameni u garanciji. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 9152 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Svako gleda da sačuva svoje dupe.

Greše jedni a i drugi, mislim na prodavce i korisnike.

 

Najlakse je prodati/kupiti akumulator. Prodavac mora znati šta prodaje isto kao što kupac treba znati šta kupuje.

Na obostrano zadovoljstvo kvalitet baterije je jedan par opanaka.

 

Drugi par opanaka leži u nama korisnicima i on je više bitan.

Konkretno mislim na stanje motora po pitanju punjenja, zatim po pitanju pražnjenja akumulatora u fazi mirovanja. 

Zatim sledi koliko km predjemo za sezonu, da li su kraće relacije tipa imam 10-15min do posla ili pak duže vikend vožnje. Da li se dnevno upali 20-30x ili 2-3x.

I jos ostaje samo pitanje da li akumulator boravi na otvorenom ili zatvorenom prostoru kad dodju hladni dani i da li je na pametnom punjaču zarad odrzavanja ili ne tj ostane ostavljen u ćošku do proleća.

 

Ovo sam naveo jer nije isto ako imamo punjenje 13.2V vs 14.2V, nije isto ako nemamo nikakvu potrošnju struje vs 20-30mA. Kao što nije isto dal smo prešli 3-5Kkm ili 10-15Kkm, da li smo upalili-ugasili bajk za 10-15min ili smo peglali više sati vožnju.

Da li stoji na pametnom punjaču ili je bajk parkiran i ostavljen da čeka proleće.

 

Sve navedeno direktno utiče na to koliko će nam trajati baterija.

Prodavac sve šta treba da uradi je da proda kvalitetnu robu pravilno formiranu, sve ostalo je na nama kupcima.

To nemoj da zaboravimo jer i najbolji akumulator neće potrajati u lošim uslovima, nikad!

Isto kao sto nece potrajati loša baterija u najboljim uslovima... šta više ozbiljnu štetu mož napraviti!

 

Dalje, treba znati da loše stanje baterije vrlo lako povuče u nepovrat regler i namotaj pa čak i ecu motora a to baš nije jeftina stavka za popraviti, jako zna da zaboli.

 

Prodavac može i treba zaštiti sebe tako što će sve gore navedeno pratiti, zapisivati bar 2x godišnje i garantujem da neće nikad doći do problema.

Kod većine modela dvotočkaša provera punjenja/pražnjenja akumulatora traje 5min. Sve se odmah vidi kakvo je stanje, nema laži, nema prevare.

Fer play za obe strane jer su isti upoznati u situaciju oči u oči što bi rekli.

 

Moj slučaj....baterija fercera 5 sezona bez ikakvih problema. Planirana zamena )bez obzira na stanje) je iduće god. na proleće i vozimo dalje.

Hvala na pažnji i izvinte na podužem postu.

 

 

 

 

 

  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 636 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@Satelis ovde se ne radi o odbijanju reklamacije kao nesnovane, već o tome da je kolegi rečeno da akumulatori ne podležu garanciji i da reklamacija uopšte nije ni razmotrena, tako da je ovo što si napisao tačno ali irelevantno za diskusiju. Pogledaj nekoliko objava iznad da bi video o čemu je reč.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 9152 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Drug ne hvatam se za taj slučaj već pišem uopšteno kako jeste tj kako treba biti.

Sve sam inače pročitao i ne ulazim u njihovu politiku.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 636 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Sve ok, samo da bi sve bilo kako bi trebalo da bude, prodavci bi, pre svega, morali da razmotre reklamaciju, a ne da je odbiju na prvu loptu sa izgovorom da su im distributer ili fabrika dali kraću ili nisu dali nikakvu garanciju. Taj momenat si propustio :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Enduraš, 6324 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: CRF300L

Ja ne razumem nekog ko je dao 10000 evra za motor, a preganjao bi se oko akumulatora od 40tak evra. Jeste vi u pravu da bi garancija trebalo da se uvaži na akumulator, ali ako prodavac odbije, ne bi se ja cimao oko toga, ipak su mi moji živci vredniji.

 

Ja sam na novom motoru uradio samo prvi servis u ovlašćenom servisu, čisto da budem pokriven ako motor pokaže neku fabričku grešku, pošto nije bilo problema u prvih par hiljada, nisam više ni išao u ovlašćeni, nego sam radio servise iz razloga što nisam hteo da se cimam, zakazujem termine, izgubim pola dana zbog 10 minuta posla i plus platim 100€ za to plus put jer mi je najbliži servis na 80km.

  • Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2077 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Akumulator i nije neki problem/40e/.Vise je problem sto je ovo Srbija,i garancija je tesko ostvariva.Kad god se zalis na nesto,docekate neka prica.Ovde slabo stite prava kupca.

U drugoj temi guma je bila u pitanju,ovde akumulator.Meni se ne isplati natezanje sa inspekcijom ,mozda i sudom i trgovcima za te sitne stvari.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3252 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ljudi, pošto sam nekad radio u servisu\prodaji tehničke robe (koja se lako kvari) samo da dam i svoje viđenje iz nekog svog iskustva. Zakon o zaštiti potrošača treba da se poštuje, ali u pozadini stvari nisu tako jednostavne.

Lokalni distributer Yamahe nabavlja robu od zastupnika u iz Slovenije, a on već od koga, nem sad pojma koja je to ruka po redu. Roba ne stiže iz fabrike svetlosnom brzinom. Fabrika ugradi aku i da minimalnu garanciju na to koliko mora, njihovim zakonom predviđeno. Dok to dođe do krajnjeg kupca u zemljici Srbiji, pitanje koliko je vremena prošlo. Fabrička garancija je istekla. Ne mali broj slučajeva mi se dešavalo da uređaj crkne dok je kod kupca pod garancijom, a da ne može da se refundira od dobavljača. U tom slučaju prodavac plaća iz svog džepa. Dešavalo se na primer da cele serije uređaja uginu pred sam istek garancije kod kupaca, i da tog meseca bude žešćeg minusa u prihodu...

 

Akumulatori su zeznuta roba, lako crkavaju u lošim uslovima, kao što je Satelis lepo objasnio. Prodavac možda može da uvede kontrolni servis za aku, ali i to generiše neke troškove, što se kupcu neće svideti da plaća. Ili da refundira iz svog džepa, što je opet zeznuto po njega...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3252 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 3 sati, aca-pn je napisao:

nisam više ni išao u ovlašćeni

Rizikovao si, i imao sreće. Ali to sigurno nije dobar primer. Isto tako je mogao da te zadesi neki zaguljeni i\ili skupi kvar koji ne može lako da se dijagnostikuje, pa bi video koliko garancija znači.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Garancija nije isto sto i zakonska saobraznost.

 

Garanciju daje proizvodjac za svoje proizvode, dok zakonska saobraznost ide na teret trgovca koji taj proizvod prodaje.

Garancija nije obavezna, zakonska saobraznost jeste.

 

Prodavac ne sme i ne treba da pominje nikakvu garanciju osim ako ona ne pruza veca prava od zakonske saobraznosti.

 

Nas zakon ne poznaje sta je to potrosna roba. Akumulator i sva druga roba jeste roba koja podleze zakonskoj saobraznosti.

 

Motocikl je proizvod i on podleze zakonskoj saobraznosti trgovca koji vam ga je prodao u prodavnici i na osnovu toga kupac

ima sva prava koja mu po tom osnovu pripadaju - ako nesto crkne u roku od 6 meseci to trgovac mora da zameni i popravi.

 

Ako nesto crkne nakon 6 meseci - do ukupno 24 meseca, roba se proverava u servisu i konstatuje priroda kvara i odredjuje se

da li ce trgovac i u tom slucaju otkloniti problem ili nece.

 

 

 

 

 

Pitanje za postovanog @Yamaha Plattner:

Koliku "garanciju" (WARRANTY) daje proizvodjac Yamaha na svoj proizvod "motocikl" i da li proizvodjac izuzima ili skracuje garanciju pojedinim delovima ili sklopovima?

Vidimo da ste vi kao trgovci po zakonu obavezni da postujete saobraznost robe koju prodajete, pa sad ako proizvodjac daje manju garanciju od zakonske saobraznosti

to ide vama u prilog. Ali sta ako proizvodjac daje vecu garanciju od zakonske saobraznosti? Da li se to postuje sa vase strane? Po zakonu bi trebalo da se postuje.

 

Dakle, ono sto je vazno jeste kakvu to garanciju daje proizvodjac Yamaha? Da li uopste daje nekakvu garanciju i kolika je ona? Da li je kraca ili je duza od zakonske saobraznosti? Da li garanciju daju na ceo motocikl ili su neki delovi motocikla izuzeti od iste?

Hvala

 

 

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 54 postova
  • Lokacija: Beograd, Novi Sad
On 14. 10. 2023. at 17:15, Marko81 je napisao:

Garancija nije isto sto i zakonska saobraznost.

 

Garanciju daje proizvodjac za svoje proizvode, dok zakonska saobraznost ide na teret trgovca koji taj proizvod prodaje.

Garancija nije obavezna, zakonska saobraznost jeste.

 

Prodavac ne sme i ne treba da pominje nikakvu garanciju osim ako ona ne pruza veca prava od zakonske saobraznosti.

 

Nas zakon ne poznaje sta je to potrosna roba. Akumulator i sva druga roba jeste roba koja podleze zakonskoj saobraznosti.

 

Motocikl je proizvod i on podleze zakonskoj saobraznosti trgovca koji vam ga je prodao u prodavnici i na osnovu toga kupac

ima sva prava koja mu po tom osnovu pripadaju - ako nesto crkne u roku od 6 meseci to trgovac mora da zameni i popravi.

 

Ako nesto crkne nakon 6 meseci - do ukupno 24 meseca, roba se proverava u servisu i konstatuje priroda kvara i odredjuje se

da li ce trgovac i u tom slucaju otkloniti problem ili nece.

 

 

 

 

 

Pitanje za postovanog @Yamaha Plattner:

Koliku "garanciju" (WARRANTY) daje proizvodjac Yamaha na svoj proizvod "motocikl" i da li proizvodjac izuzima ili skracuje garanciju pojedinim delovima ili sklopovima?

Vidimo da ste vi kao trgovci po zakonu obavezni da postujete saobraznost robe koju prodajete, pa sad ako proizvodjac daje manju garanciju od zakonske saobraznosti

to ide vama u prilog. Ali sta ako proizvodjac daje vecu garanciju od zakonske saobraznosti? Da li se to postuje sa vase strane? Po zakonu bi trebalo da se postuje.

 

Dakle, ono sto je vazno jeste kakvu to garanciju daje proizvodjac Yamaha? Da li uopste daje nekakvu garanciju i kolika je ona? Da li je kraca ili je duza od zakonske saobraznosti? Da li garanciju daju na ceo motocikl ili su neki delovi motocikla izuzeti od iste?

Hvala

 

 

Poštovani Marko,

 

Hvala Vam na komentarima za garanciju i saobraznost.

 

Izvolite tražene informacije na sledećem linku, koje smo mi dobili od Yamaha distributera Delta Team Krško Slovenija:

 

 

Pozdrav

Promenio član Yamaha Plattner
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 839 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda X-ADV

Druže, ne možeš ti da se vadiš na uslove koje je tebi dala firma iz Slovenije - Platner posluje u R. Srbiji i treba da se pridržavate zakona Republike Srbije vezano za Vašu delatnost i tačka. 

Što neko reče, bolje da se niste ni oglašavali kad ne znate ni o čemu pričate, a ne da čekamo odgovor "advokatske kancelarije"... 

A sad što neki smatraju da je bezveze da "se cimaju" oko nečega što košta 40€ ne bih se složio, ali svakako jasno kazuje o modelu poslovanja navedene firme...

 

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2077 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Bas zato sto je ovo Srbija se desavaju ovakve stvari.Ovo nije banana drzava vec kikiriki.Takvo nam je drustvo.Ko ima para i zivaca neka tuzi.Jbg i dobije ih na sudu ,i recimo motor jos u garanciji i mora opet kod njih.A sledeci put mehanicar poturi nesto u ulje,da se bolje sjebe.Pakost je prisutna u Srbiji.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1121 postova
  • Lokacija: Mladenovo
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure
Pre 14 sati, QmBGD je napisao:

Druže, ne možeš ti da se vadiš na uslove koje je tebi dala firma iz Slovenije - Platner posluje u R. Srbiji i treba da se pridržavate zakona Republike Srbije vezano za Vašu delatnost i tačka. 

Što neko reče, bolje da se niste ni oglašavali kad ne znate ni o čemu pričate, a ne da čekamo odgovor "advokatske kancelarije"... 

A sad što neki smatraju da je bezveze da "se cimaju" oko nečega što košta 40€ ne bih se složio, ali svakako jasno kazuje o modelu poslovanja navedene firme...

 

Druže...

Ja ne znam da se do sad bilo ko od prodavaca ovoliko potrudio da sve objasni i opet ne valja.

Promenio član Simon69
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 839 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ako je tebi ok ovo objašnjenje i priznanje da se ne poštuje zakon koji direktno utiče na nas kupce- super.

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja