GoshaNS 1 Napisano Avgust 20, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Planiram da kupim prvi motor. Chopper/Cruiser do 600ccm, do 2500 evra (dakle dosta godina star). Video sam da ih ima dosta neregistrovanih na oglasima. S obzirom na oštrije tehničke preglede od ove godine i s obzirom na to da se zahteva fabričko (originalno) stanje motora, koliko je opasno za početnike da se upuštaju u takvu kupovinu? Konkretno, želim da kupim Yamahu Virago 535, znam kako izgleda, ali ne bih da me na tehničkom zezaju jer auspuh ili sedište ili retrovizori nisu fabrički nego neka slična kopija. Uvek postoji i opcija da tražim od prodavca da uradi tehnički, ali pitanje je koliko njih bi to uradio. Ako se i zeznem, pa kupim Yamahu koja ne prolazi tehnički zbog fabričkih delova, koliko je teško nabaviti fabričke delove za Virago 535? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Avgust 20, 2021 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Neregistrovan ili registrovan isto mu dodje, kat tad moraš na tehnički. Po manjim gradovima u Srb više cimaju nego u BGu. Gledaj da kupiš motor sa originalnim komponentama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3036 Napisano Avgust 20, 2021 Drug član, 1065 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan I to što je registrovan ne mora da znači da je sve OK (možda je registrovan pre famoznog 05.jula, možda je prošao na foru, možda je tehnički bio tolerantniji od onog na koji će ti jednog dana otići).Trudi se da poznaješ to što tražiš ili bar da uz sebe imaš nekoga ko poznaje.Dalje, u trenutnoj situaciji ja bih svakako gledao da se dogovorim sa vlasnikom da odemo do nekog obližnjeg tehničkog da mi daju mišljenje jel sve OK ili postoji potencijalni problem.Naravno to ne radiš sa svakim motorom koji gledaš, već sa onima koji idu u neki najuži izbor. (pretpostavljam da nećeš kupiti prvi koji vidiš. To bi bila greška. Tek kad ih vidiš nekoliko stvoriće kriterijum o onome što gledaš).Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10592 Napisano Avgust 20, 2021 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Naoruzaj se slikama sa interneta, i dobro gledaj te stvari koje najcesce menjaju na motorima, svetla, auspuh, migavci, rol barovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoshaNS 1 Napisano Avgust 20, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, srbac je napisao: Neregistrovan ili registrovan isto mu dodje, kat tad moraš na tehnički. Po manjim gradovima u Srb više cimaju nego u BGu. Gledaj da kupiš motor sa originalnim komponentama... To je tačno, tehnički svejedno moram iznova raditi. Ali razmišljam ako ne prođem prvi put tehnički, moram tražiti originalne komponente (što možda potraje mesec-dva), pa ponovo tehnički, pa registracija i onda prođe sezona 2021. Onda mi sledi još par meseci čekanja na novu sezonu da počnem da vozim Po manjim gradovima više cimaju? To mi i odgovara, pošto sam iz Novog Sada, možda me neće cimati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Avgust 20, 2021 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kad se pojave nova pravila na tehničkom, onda nekoliko meseci cimaju, pa polako počinju da popuštaju. Auspuh ne može ali posle nekoliko meseci, može, ako nije baš neka budža. Migavci ne može, posle malo vremena, može, ako se lepo vide... Sa nosačima kofera ista stvar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 20, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Obratis paznju da svetlosna grupa (far, migavci, stopaljka), retrovizori i izduv budu homologovani (e sa nekim brojem u krugu), ne moraju biti fabricki ali ni da puno odudaraju (far npr). Nosaci kofera, kres bar svakako se odvrcu pa i da ne puste, odvrnes i montiras kasnije. Naj bitnije da vlasnik moze odjaviti vozilo, imali smo slucaj da covek nije placao odvoz smeca, prosledili dug izvrsitelju i prvo podmirio pa tek onda produzio reg. tako da nema odjave ako ima tereta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoshaNS 1 Napisano Avgust 21, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, bdada je napisao: Naj bitnije da vlasnik moze odjaviti vozilo, imali smo slucaj da covek nije placao odvoz smeca, prosledili dug izvrsitelju i prvo podmirio pa tek onda produzio reg. tako da nema odjave ako ima tereta. Mogu li negde proveriti da li postoji teret zbog duga? Ili bi to trebao notar da utvrdi prilikom overe ugovora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne, dok se ne pojavi na salteru nista, cesto ni vlasnici ne znaju zato je naj sigurnije kupovati odjavljeno vozilo ako nije reg. ako jeste a dogovorite sve prvo odjava u supu pa novci i ugovor kod notara. Ovo vise nije naivno, npr parking servisi "prodaju" kazne izvrsiteljima, dug automatsi mnogostruko raste i samo izvrsitelji mogu skinuti opterecenje da se vozilo moze odjaviti/registrovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4994 Napisano Avgust 21, 2021 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ama, kod nas može da bude opasno. Ja sam krajem maja registrovao nov skuter, kupljen ovde u Srbiji, sa regularnim papirima od uvoznika i prodavca, i naravno - problem. Snajka na šalteru mi traži original carinsku deklaraciju, odbija da mi završi registraciju, a ja imam kopiju, pošto je jelte uvoznik uvezao 20 motora odjednom, i ne može da postoji 20 originala za svaki primerak ponaosob. Na moje pitanje kako je moguće da postoji 20 originala, ima li primer takve dokumentacije u praksi koju traži od mene, samo vrti glavom. Pozvala je još dve koleginice, sve napredni kadar vidi se, "konzilijum" gleda papire i vratiše me nazad. Tri dana sam jurio vezu da obavim nešto što je sasvim regularna i legalna, trebalo bi da bude rutinska stvar Na kraju otišao u drugu smenu, gde radi neka starija gospođa, računam stara škola, valjda ima iskustva sa takvim stvarima. A živci mi igraju, tresem se ko listić, ko da radim neku prevaru, bože me oprosti. I prođe kod nje bez problema. Elem, kod nas sve zavisi na kakvu ćeš likčinu da naiđeš na šalteru i još milion drugih stvari. Možeš ti da paziš i gledaš koliko hoćeš, teško možeš i da pretpostaviš kakve sve budalaštine mogu da te zadese. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Avgust 21, 2021 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam registrovan motor,prepisao na sebe (reg je od 2014. kod nas) i sad kad sam dosao da produzim registraciju...jok...fali JCI...jedinstveni carinski iskaz... Cekam evo tacno 21. dan...Jbg vozam neregistrovan..... Trazi da vlasnik uradi tehnicki pa ako prodje kupi motor i doplati mu na cenu motora 3,5k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano Avgust 21, 2021 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Aj neka neko upuceniji ponovi, kome traze JCI? I ja kupih motor u registraciji, 2018god je uvezen i iste registrovan u Srb. Ako ce trebati, da sada pokrenem proces pribavljanja tog papira, da ne cekam tehnicki. @bdada Bdado, da ti posaljem na pp generalije iz saobracajne ako nesto znaci? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoshaNS 1 Napisano Avgust 21, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Sad me ovo što je @bdada napisao mnogo više brine nego tehnički: Pre 6 sati, bdada je napisao: Ne, dok se ne pojavi na salteru nista, cesto ni vlasnici ne znaju zato je naj sigurnije kupovati odjavljeno vozilo ako nije reg. ako jeste a dogovorite sve prvo odjava u supu pa novci i ugovor kod notara. Ovo vise nije naivno, npr parking servisi "prodaju" kazne izvrsiteljima, dug automatsi mnogostruko raste i samo izvrsitelji mogu skinuti opterecenje da se vozilo moze odjaviti/registrovati. Ako budem tražio da prodavac odjavi motor i još da uradi tehnički, mislim da će me puškom oterati :-D Čini mi se da mi je ipak bolji izbor tražiti samo registrovane motore (makar za prvi motor). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, N.F.S. je napisao: Aj neka neko upuceniji ponovi, kome traze JCI? To se trazi ako je reg. posle 2014 a nema ga u bazi ABS , mozes mi poslati nije problem a mozes i sam proveriti, uneses vin i ako izadje da ima uverenje (pisace i datum kada je uradjeno) jci ti ne treba. Evo link, u dnu unesi vin (provera statusa predmeta uvezenih vozila) samo obrati paznju O ne postoji pisi 0 nulu (znaju da pogrese u saob.) ako ima u vin oznaci. PROVERA STATUSA PREDMETA UVEZENIH VOZILA - Agencija za bezbednost saobraćaja, Republika Srbija WWW.ABS.GOV.RS Beograd, 26. septembar 2014. godine - Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije će... @GoshaNS kolega sa posla kupio auto, cuo se sa vlasnikom, nema problema za prevod, posle par dana nema odjave, kazna za parkiranje napravljena u Pancevu koju su preuzeli izvrsitelji iz Velike Plane ili tako neko mesto, nidje veze ali 18000 traze. Sad nesto pregovaraju da plati "bar" pola, vlasnika ne zanima. Zato kazem odjavljeno vozilo zakon, jbg mozes voziti pola godine i eto problema kada hoces odjaviti, ne bih da plasim ali svasta se desava pa cisto da se povede racuna o svemu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22366 Napisano Avgust 21, 2021 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Ima me u baziiii Sajt "bukmarkovan", veliko hvala druze moj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Avgust 21, 2021 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, bdada je napisao: kolega sa posla kupio auto, cuo se sa vlasnikom, nema problema za prevod, posle par dana nema odjave, kazna za parkiranje napravljena u Pancevu koju su preuzeli izvrsitelji iz Velike Plane ili tako neko mesto, nidje veze ali 18000 traze. To nije kazna vec doplatna karta koju on nije svojevoljno kupio. Malo poznavanja prava i obara se kao od šale. U svakom slučaju ne bi smelo da bude problem ukoliko je vozilo već prodato. S obzirom da je ugovor već, najverovatnije, napravljen a nisu ispunjeni uslovi iz ugovora prodavac je DUŽAN da reši problem ili vrati novac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Avgust 21, 2021 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Proverio i ja moju lokomotivu, sve uredno Vozilo sa VIN oznakom sc264xxxxxxxx postoji u bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja. 06.03.2018: Korisnik je podneo zahtev za ispitivanje vozila koje se uvozi kao upotrebljavano. 09.03.2018: Predmet je u bazu podataka unela ovlašćena organizacija kod koje je započet postupak. 09.03.2018: Stranka je kompletirala predmet i ovlašćena organizacija je prosledila predmet Agenciji za bezbednost saobraćaja. 12.03.2018: Agencija za bezbednost saobraćaja je odobrila predmet. 12.03.2018: Potrebno je da se obratite ovlašćenoj organizaciji kod koje je započet postupak, radi preuzimanja Uverenja. Hvala @bdada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @MarkoMoto hvala prenecu kolegi, smejao sam se kao klinac kako ameri imaju svako svog advokata, evo i kod nas doslo vreme da si bez dobrog pravnika u startu odran k'o jarac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8314 Napisano Avgust 21, 2021 Ne silazi, 2153 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan A ko je uvežen pre 2014 recimo 2013 i starije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nista, samo ako je prva reg. posle 19.04.2014 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8314 Napisano Avgust 21, 2021 Ne silazi, 2153 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan bdada hvala.Trebalo bi neki put da ti nešto avansiramo,toliko informacija i razrešenih nedoumica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @gebee&co zadovoljstvo mi je podeliti informacije sa kolegama jer znam koja je muka sve ovo i koliko je tesko sve ispratiti i pohvatati, kao sto vidite razlike u tumacenjima nije samo od grada do grada nego od smene do smene pa bar da dam neke smernice. Sto bi rekao Matija "ceracemo se jos" 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Avgust 21, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, GoshaNS je napisao: Pozdrav, Planiram da kupim prvi motor. Chopper/Cruiser do 600ccm, do 2500 evra (dakle dosta godina star). Video sam da ih ima dosta neregistrovanih na oglasima. S obzirom na oštrije tehničke preglede od ove godine i s obzirom na to da se zahteva fabričko (originalno) stanje motora, koliko je opasno za početnike da se upuštaju u takvu kupovinu? Konkretno, želim da kupim Yamahu Virago 535, znam kako izgleda, ali ne bih da me na tehničkom zezaju jer auspuh ili sedište ili retrovizori nisu fabrički nego neka slična kopija. Uvek postoji i opcija da tražim od prodavca da uradi tehnički, ali pitanje je koliko njih bi to uradio. Ako se i zeznem, pa kupim Yamahu koja ne prolazi tehnički zbog fabričkih delova, koliko je teško nabaviti fabričke delove za Virago 535? Sa prodavcem na tehnički,ako neće motor nije za tebe.Kratko i jednostavno.Za retrovizore i sedište mislim da nije problem,jedino auspuh.Ja sam u martu registrovao Hondu sa crash barovima i koferom ,na jednom tehničkom nije moglo na drugom me nisu ništa pitali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Avgust 21, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Imamo vreme pre Hrista i posle (osnivanje ABS) i apokalipsu 05.07.2021 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Avgust 21, 2021 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Sad su uveli da ugovorom o poklonu ili kupoprodaji, kupac moze da odjavi, ako su ugovori overeni i placen porez.Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...