Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 826 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

CB500X stariji model, okacio u grupu covek. Kaze da nikad nisu stelovani ventili, sto prijavljuju i drugi sa 200k dva puta otvarali da steluju ventile i bili su u toleranciji... :jee:

Cekamo da vidimo ove novokomponovane kineze sa ovom kilometrazom. :)

FB_IMG_1695710729898.jpg

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@kole24Mozda, mozda ne. :neznam:

FB_IMG_1695730430461.jpg

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: HONDA CB500X

Pozdrav svima!

Postao sam vlasnik Honde cb500x pre par dana, citao sam ovde temu od pocetka do kraja pa reko da se pridruzim vama i razmenim iskustva.

Vozim motor 10ak dana sve gradska voznja 80%, za sada sam zadovoljan osim par stvari....Klizim niz sediste non stop a i suvozac. (Mislim da cu morati da prepravljam) , drugo ja sam visok 180cm i lagano upravljam njime, nije frka ali su mi kratke ruke i cesto osetim da sam previse oslonjen na njih, razmisljam da stavim nastavak i malo podignem korman. Jel imao neko slican problem? 

Inace ovo mi je prvi motor, u automobilizmu sam dugo i promenio sam brdo auta ali motor prvi. 

Jedna dopuna, manjak antifriza u Hondi, tako dosao iz Delte. Neverovatno. 

• Sviđa mi se 2

Cestitam! Da se lepo i bezbedno vozis :)

I moj je dosao sa manjkom antifriza, ovi iz ovlascenog nisu obratili paznju... Nije pravilo problem al eto... Dolili su 1dcl i to je to.

Ja sam citao da su se ljudi zalili da klize napred na rezervoar, ja takav problem uopste nemam. Ne znam da li nosite moto-pantalone? Ja sam u njima uvek, materijal je sam po sebi takav da ne klizi po sedistu...

Sediste cu ja odraditi kod Srdjana, malo mi je tvrdo pa me gluteusi bole, nekad posle 1h, nekad posle 2h voznje, prodje cim ustanem al eto...

Moze ovako kao na slici, mada bih ja radije zadrzao izgled kakav jeste, samo bih ubacio penu, da omeksa malo.

Screenshot_20230926_194543_Instagram.thumb.jpg.47a13fac43f58be6a456f1c65209aab8.jpg

Dodao sam Grip Puppies na rucke bas danas. Stiglo iz Engleske.

20230927_140950.thumb.jpg.535faa65aca0a6c80ef3751ceb2653aa.jpg20230927_140943.thumb.jpg.43b63b7aafa54abeed0927c1516a2c62.jpg

Samo ne znam da li ima veze sto kvacilo sad ne mogu da pritisnem 100%, jer su drske sad dobile na sirini? Moram li stelovati rucicu?

20230927_170714.thumb.jpg.f99e25995353529a0c1e74f5b6883874.jpg

20230927_170443.thumb.jpg.57addd3a1443622cdd4e01f0c0ca0a05.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova

Hvala!

Sediste mi je vec nudjeno isto to od Srdjana, kontaktirao sam ga ali ovaj uzgled mi nije nesto. Ali nije lose investicija, kontam da je sire malo od fabrickog i da nece boleti zadnjica. 

Rucice su odlicne, ja sam mislio da stavim da se malo resim vibracija...Kvacilo i ne moras do kraja da stiskas...al sad ne znam koliko je debelo sad. Ja stiskam kvacilo sa dva prsta, nikad do kraja.  Splasnuce taj sundjer vremenom malo valjda...Koliko kostaju i gde si uzeo? 

@makussI ja sam stavio da se resim vibracija, nisu jake al kad vec mogu da ih eliminisem sto da ne...

Ja sam se cuo sa Srdjanom i rekao mu da zadrzavamo fabricki izgled samo da dodamo pene, da sediste bude mekse i naravno napraviti kompromis po pitanju visine sedenja, jer logicno sto je sediste mekanije vise se utone u isto, samim tim i visina sedenja je manja, ja ne bih nize isao, ovako mi je taman.

Nije neka ogromna razlika u precniku sa i bez Grip Puppies-a al reko otkud znam da l moze da naskodi sta sto rucica kvacila ne ide bas 100% do kraja kad se stisne. Moze se saltati i bez kvacila u malo vecim obrtajima, probao sam jedared, sve ok. :)

Bejahu negde oko 20tak eur, na Ebay-u. 

Mogu ti pustiti link u PP ako ti treba.

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
4 hours ago, makuss said:

razmisljam da stavim nastavak i malo podignem korman. Jel imao neko slican problem? 

Da, isto sam se vise naginjao napred (184cm sam), uzeo sam Motec risere (20mm), nemoj vise jer kablovi su taman za ovo. I malo podesi ugao kormana prema sebi da ti bude blize.  Takodje ako sediste budes radio (Ja sam uradio u Zrenjaninu), nemoj praviti da bude vise jer ces biti jos dalje onda, i najbolje da je ravno bez nagiba. Imao sam voznje i po 650km u cugu (12+ sati), dosta je ok ovako.

Promenio član Blackened

• U prolazu, 13 postova

Znaci nisam jedini...ruke me bole svaki dan. Rekoh nije valjda ovo normalno...Da, sediste samo ravno da bude. Nisam jos vozio auto put, kakav je za duza putovanja? 

@BlackenedJesi menjao izgled sedista ili? :)

Mene samo pedu boli nista vise. Nisam primetio da su mi daleko ili nisko rucke...

Promenio član Rider000

Trudio sam se da ostane slicno iako je malo materijal drugaciji (kao imitacija koze je i ne klizi)

IMG_6257.JPG

IMG_6697.jpg

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

Meni je sve okej sa fabrickim sem udobnosti. Vozio maxi skuter pre ovoga, pa navikao na udobno sediste.

Sto se tice kofera i ja cu komplet Shad-ove. 

Centralni 44L i dva bocna 23L i nisu skupi naspram ostalih.

Ne izgleda lose i bocni koferi su siroki koliko i korman...

FB_IMG_1694639940529.jpg

FB_IMG_1694639945195.jpg

FB_IMG_1694639942956.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pise :) Shad SH58X (ima 46l-52l-58l podesavanje), odlican, moze stati sta hoces. Ne volim bocne, ovako mi najbolje, jedan veliki i gotovo. Eventualno stavim jos ranac na ledja ili stegnem gurtnama ako je duzi put.

Promenio član Blackened

@makussSve razumem ja sam 2 nedelje mozgao dok nisam prelomio... Bukvalno sam uvece sanjao kako stavljam kofere na motor... Degen. 

Neki su pominjali kako CB500X nije za offroad. Mnogi klipovi na YT to demantuju. Naravno ovde je u pitanju ozbiljno iskustvo vozaca. Ja ne znam ni po ravnom da vozim.

Nije ozbiljan offroader, ali je ipak devojka za sve. 

• Podržavam 1

@Sharky - AlexUpravo to kolega. 

Citam bas tako po forumu, ovima smeta ovo, onima ono, bez 3 kofera i bar 1000 kubika ni do radnje... A ljudi i sa 125cc obisli svet, formula je volja, kad imas volju sve se moze...

• Podržavam 3

Bas tako, mozes i skuterom blazi offroad, glavni problem je ne udariti od dole motor, na to paziti i ok je. Tezina je super, kontrola takodje, kad se zaglavim u blatu mogu da okrenem motor u mestu, nogama se isto moze izvuci sa nezgodnog terena. Da je samo malo jos visi ali ok, zato lezi jako lepo na putu i u krivinama. Za sve je po malo :).

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova

Ja ga mucim po nekim brdima i  savrsen je za to cini mi se..Mnogo klipova ima o njemu na off-u...A i ljudi bas dobro voze :)

A sta kazete ljudi, kako se vozi na auto putu? Koja brzina mu prija? Ima li previse vibracija? Nikako da probam.

Ja nisam izlazio na autoput, prvenstveno jer me bas smara voziti njime. Inace je na 120km/h okej, vozio sam par puta na pravcu ovde u Vojvodini gde nema krivine na vidiku niti iceg drugog okolo...  Ocekivati da peglas 140-150km/h po autoputu 6h je po meni previse za ovaj motor. 

Mozda Honda to i moze, opet je isti agregat u R i F modelu, a to se ne vozi nezno... Al opet mi nije za to nekako...

Na 105km/h naglo pocnu vibracije, tacnije tu blizanac ulazi u prirodnu rezonancu, odmah posle toga se smiruju vibracije, prisutne su ali nista specijalno, pogotovo ako nosis opremu, rukavice i cipele/cizme...

Mali update:

Imam u blizini neko izletište, ugl. lepa offroad stazica za vezbanje ima i zahtevnijih delova. 

Reko' ajd' da svratim da probam kako ide. 

Osecaj je: 

(1).jpeg.462a5a33221d9959e0f25ba750a59bce.jpeg

Evo i koja sličica: 

1000014847-02.thumb.jpeg.c54164f6f5b88f0aee2f5fcb127dd296.jpeg1000014853-01.thumb.jpeg.20dfd15ef333660685e3725d219157be.jpeg1000014845-01.thumb.jpeg.a0837280b3d6c692202f9a51d48226ab.jpeg

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 8
  • Podržavam 2

Ne smem da odam, onda ce mi se navaditi forumasi sa kvadovima i kroserima ovuda i devastirati stazu... :jee:

Salim se, tu kod Crvenke 3-4km ako vas put nanese jav'te se. Lep je pejzaž, obzirom da je u Bačkoj... 

Screenshot_20230928_172731_Instagram.thumb.jpg.85b7d6198b0f689809ce85620967af28.jpg

• Sviđa mi se 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja