Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 723 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Ma ovlascene servis skoro da i ne treba raditi, samo prvi/drugi i to je to. Nema sta da se pokvari na ovom modelu.

Niti treba skupa ulja, Castrol 4T racing 10W40 je 9-10e litra. To moze i cesce menjati od propisanog.

Filtere moze original uzeti nisu skupi. I interval je veoma dug. Ili aftermarket koji su jos jeftiniji.

inspekcija ventila privatno, tamo na oko 30K+. Mada i to mnogi ignorisu (kosta oko 150-200e da se utegnu na maks zazor, pa ste mirni narednih 60-70K+ sigurno).

Servis koji god, nema nista specificno za Hondu, jednostavno je. (mozes i sam nekada). Za ventile bih preporucio moto doktora.(banovci)

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 326 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Danas, kada sam upalio motor blutut nije radio. Nije mogao da se poveže sa telefonom. Resetovao sam telefon, aplikaciju ponovo pokrenuo i ništa. Onda sam išao na motoru na bluetooth reset i ništa, telefon ne vidi motor više uopšte. Treperi blutut znak, sive boje (kada je povezan sa telefonom onda je plav) i ništa. Jedino što mi pada na pamet da je razlog ovome jeste da su u servisu drkali nešto, iako sam otišao samo da mi promene ulje i filter.

Ima li neko slična iskustva i predlog kako da rešim ovo? Hvala lepo

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Probaj da raskacis akumulator na 15sek. Da motor izgubi skroz napajanje. Mozda mozes da ga resetujes tako 🧐

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova

Što se tiče servisa slažem se da nema potrebe da se ide u ovlašćeni servis da zamene ulje i filter.(išao sam do 18k)

Prva dva servisa treba da se odrade obavezno jer ako agregat ima neki veći feler pokazaće se u prvih 1000km a do 5000km sigurno.

Sve posle toga možete da radite sami sa minimalnim ulaganjem oko alata. Ako ste malo namajstoričavi sve možete da radite oko servisiranja osim nekih stvari za koje je porebno iskustvo...štelovanje ventila ili neki teži rad oko agregata. 

U ovlašćenim servisima samo pretrče stavke i toliko. Niko me može da uradi neki posao bolje od vlasnika pa i ako to potraje ipak je to neko zadovoljstvo. 

Što se tiče rashladne tečnosti obavezno proveravajte dopunsku posudu pogotovo leti kada su više temperture. Kupio sam 1l u Hondi i za 28 meseci sam potrošio oko 500-600ml dopunjujući posudu. 

Nemoj da vas buni i plaši, kao mene, što vodena pumpa ponekad ispušta rashladnu tečnost. Počeo sam da primećujem tačke po dojem delu agregata i mislio sam da je pumpa pri karaju. Onda se to učestalilo i mislio sam to je to...samo čekam kada će da "rikne". Kupim novu pumpu 23400din i dok mi stigla pumpa prestade da kaplje. :) Kupim Service manual i tamo lepo piše da se vlasnik ne stresira ako se dogodi to što se meni dogodilo jer je to normalno. Dobra stvar u svemu je da imam rezervnu pumpu. 
Što se ulja tiče sve zavisi od vožnje. Nije isto da se vozikaš do posla, po gradu, na kafici pa malo do Avale i vožnja koja traje 10h dnevno.
Recimo moja vožnja je takva, vozim preko nedelje posle posla 3-4h minimum 2-3 dana a za vikend obavezno negde prespavam pa to po nekad izađe i 600-800km u dva dana. KAda sam na odmoru to neću da komentarišem. Tu se zapravo vaga kvalitet ulja jer to ulje podmazuje i kvačilo. Zato se sve više razmišljam da od septembra pa do aprila vozim 10w30 a od marta do septembra 10w40 zbog toplote.
Što se ventila tiče samo privatno kod dobrog majstora koji će stvarno da se posveti i da uradi posao kakao treba. Prvu proveru sam radio prema uputstvu na 24-25 000 i tada je sve bilo u propisanoj specifikaciji a u ovom trenutku dok pišem ovo na 41000km mi je motor u servis na ponovnu proveru ventila. Čeka me sada i zamena lančanika i pločica kočione čeljusti. Dobro se raspitajte i izvagajte zbog cene.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6589 postova
  • Motocikl: 450MT

Mene su recimo u ovlašćenom Honda servisu u Nišu (car box) pitali da li hocu da uzmem pola litra koje je ostalo od sipanja da imam ili da naplate bez tih pola litra. Posto je bio prvi servis nisam znao da li ce motor da potroši ulje, pa sam uzeo da imam, inace bi mi uredno naplatili 1,5lit koje su sipali u CRF300

Promenio član aca-pn

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja