Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Ljudi, može li neko da izmeri na svom motoru i da mi javi koliko su dugački oni metalni vijci (ili kako god da se zovu) na donjoj strani fuzastera, što nam govore dokle motor može da se nagne?

Danas sam skapirao da mi ih je neko govno ukralo, pa bih da odem do gvožđare da nabavim neki zavrtanj umesto toga.

Hvala lepo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 708 postova
  • Motocikl: SV650A

Ja sam to, na mom motoru, izvadio. Mislim da bi, u slucaju pada, bila veca steta sa njim. Mozda gresim.

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Hm, ne vidim što bi bila veća šteta. U suštini svi motori to imaju, da ne grebeš fuzastere (ili eventualno auspuh). Nije da ću ja da ga redovno obaram toliko, ali ako se desi, ne bih da preteram i proklizam zbog te gluposti.

Evo fotke na šta mislim

image.jpeg.3567e4cc1fcc65b5ee548d3e25b3dd42.jpeg

• U prolazu, 41 postova
On 4/9/2022 at 11:05 PM, Milllan 83 said:

Da videh i ja jedan crni na oglasima, 700 km i 7000e. Nemoj bezati od njih, kada sam presao sa skutera na motor sa manuelnim menjacem smorio sam se... jos se i zeni nije svideo, nije imala osecaj brzine, lepo upija neravnine. Brundanje motora, zveckanje lanca, bas sam se pokajao sto sam sa ugladjenog, finog motora koji prede presao na ovo "cudo".  Oglasio sam ga 2 nedelje posto sam ga registrovao, ima cela tema o tome. Svi koji su me zvali su bili skepticni i nisam mogao objasniti ljudima da motor nema manu. Kako je prolazilo vreme ja sam se navikao, zena odustala od voznje, probao sam novi NC (dct menjac sjajan, ali za moj ukus mnogo tvrd motor, rekao bih da voli ravan asfalt) i ne bih ovu hondicu menjao ... mislim da nema toliko veze sa hondicom koliko sa tockom od 19 cola, sjajno upija neravnine. 

Sta bi odabrao sada ? Forza ili cbx

• U prolazu, 41 postova

Ima neko givi crash bars na motoru ? Radi se za cb500x 2022. Montiran je donji crash bar kod motora pa motor ima vishe vibracije koje se osete na rucke oko 5000rpm ili negde oko 110kmh, ima neko iskustva stim ? Hvala

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2)

Da li si dobro stegao srafove u donjem delu crash-a , potreban je cevasti kljuc (13mm , mislim da je ta velicina kljuca ) , ja sam pre nekoliko godina montirao Givijev i nemam nikakvih problema.

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
14 hours ago, BalkanBiker said:

Ima neko givi crash bars na motoru ? Radi se za cb500x 2022. Montiran je donji crash bar kod motora pa motor ima vishe vibracije koje se osete na rucke oko 5000rpm ili negde oko 110kmh, ima neko iskustva stim ? Hvala

Ja sam imao, slicne su vibracija sa i bez ako su srafovi dobro zategnuti, mozda cak i manje sa (kao da crash bar upije malo te jace vibracije).

Kasnije sam zamenio za Hondin crash bar, najvise zbog tezine. I super je, vibracije su blage, i najvise tu oko 5500, cak je Transalp XL750 koji sam probao jedan dan, imao jace vibracije od mog CB500X-a.

Promenio član Blackened

Update i od mene, evo 35K. Svakakve voznje, dosta i van puta, kroz vodu, pesak, blato, sve trpi :) (vremenski mozda nekih 80/20 on/off)

Stavio prednji lancanik 14T, i super promena, ubrzanje bolje, sve brzine lepse idu. Maksimilna brzina i dalje ok, a lakse se dostigne. (150kmh gps odrzavanje bez problema, nekih 7800 rpm, i dalje ispod 8000). Kao metak je ovako. Primetno manje gusenja motora, manje vibracije u 5 i 6. brzini, i lakse prestizanje, pogotovo uzbrdo.

U drugoj wheelie konacno moze sa kvacilom, pre je jedva odvajao prednji tocak, samo u prvoj je moglo. Korisno, a i zabavno.

Amaterski sam izmerio GPS ubrzanje pre/posle promene, i ispada: 1.1 sekunda se dobije 0 - 140kmh, i oko 0.6s  0 - 100kmh, sto je bas dobro. (ispada da 14T pobegne oko 15-20 metara, naspram 15T od 0 - 140kmh). Lepo. Brzinometar laze oko 5-6%, gps sam gledao.

Cetvrti set guma pri kraju - sada imam TKC70+TKC70 rocks. Ovo je definitivno najbolje za offroad, a da mozete i po putu bas brzo voziti, ali se brzo trose (6-7K, i zadnja je kao slick). Probacu jos Pirelli Rally Str, jer ovo je prekratko. Ko bas ne vozi previse off i teze puteve, Michelin Anakee Adventure su idealne i dugo traju (12K+), i ok za laganiji off.

Evo kako izgleda 14T, lagani start bez naglog pustanja kvacila. 

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 6

Bas gledam sta ima u ponudi (Storm recimo je ok, tako oko 200-250e neki), zvuk manje vise, ali skine se 2-3kg,  fabricki je dosta tezak.  Ima opcija sa manjim i vecim DB killerom.

Promenio član Blackened

• Drug član, 509 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Nije loš oriđiđi zvuk i nije ružan fabrički izduv, samo ovo što kolega kaže težina, njima koji teraju off svaki gram je bitan, a kad se nakrkaju gulaša u prirodi džaba i lakši izduv  

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

@Blackened, što se Pirelli STR tiče, od mene imaš preporuku, iako nije isti motor i dimenzije.

Na putu je fenomenalna, baš mi uliva sigurnost, a i van puta sam zadovoljan, sa izuzetkom blata. Popeo sam se ski stazom do pred vrh Jahorine, na Mačkov kamen, vidikovac iznd Blidinja i na još par zahtevnih mesta i prezadovoljan sam. Moj motor je i teži, zadnja mi je na izdisaju na cca 11.000km a prednja je na 50-60% potrošenosti. I dalje drže bez zamerki, do fuzastera sam sad za vikend vozio... Eto, lično iskustvo. 

P.S. Stigla juče i nova zadnja, pa menjam prvom prilikom iako nije još do graničnika došla.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 41 postova
On 4/27/2025 at 9:19 AM, 3fke said:

Da li si dobro stegao srafove u donjem delu crash-a , potreban je cevasti kljuc (13mm , mislim da je ta velicina kljuca ) , ja sam pre nekoliko godina montirao Givijev i nemam nikakvih problema.

Tu je 45nm koliko se secam, proveeicu mozda su popustile zbog vibracija, kako je najbolje samo da dostegnem ili malo olabavim jedan po jedan pa stegnem ?

• Drug član, 1143 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Obavezno proveravajte zategnutost tih srafova. Oni vam idu kroz nosac motora, ako poispadaju(a desavalo se) trpece ram i puci. Isto tako nemojte pretezati, jer od vibracija mogu puci.

Givi uz crash barove daje 8.8 grade šarafe, fabricki su grade 10 ako se dobro secam.

Promenio član Rider000

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja