Rider000 1565 Napisano Petak u 19:04 (promenjeno) Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @ShomyTKDIsti "problem" sam imao sa svojom, ista kilometraza bila. Dolio sam 200ml ulja na 2500km, tj 1500km od prvog servisa. Ulje je takve boje i to je ok. Pitao sam u servisu zasto novi motor trosi ulje, rekli su dolivaj... Promenio Petak u 19:05 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 743 Napisano Petak u 19:12 Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da malo trosi ulja u pocetku i posle prestane? Kod mene sam na 7K primetio da je na minimumu, jedva vidljivo (ali nisam 100 posto siguran koliko su sipali na servisu na 1K). Od tada evo 25K, 3 servisa jos, i nikada nije palo na minimum vise. Inace voznja do 6000 nije bas normalna, ja od razrade koristim ceo opseg, slobodno do 9000 idi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3fke 14 Napisano Petak u 19:14 U prolazu, 17 postova Lokacija: Smed.Palanka Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2) Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Rider000 said: @ShomyTKDIsti "problem" sam imao sa svojom, ista kilometraza bila. Dolio sam 200ml ulja na 2500km, tj 1500km od prvog servisa. Ulje je takve boje i to je ok. Pitao sam u servisu zasto novi motor trosi ulje, rekli su dolivaj... Dok se ne razradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 227 Napisano Petak u 19:43 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @ShomyTKD Meni je svetlo braon (žuto?), NX500, uzeo ga polovinom septembra, dosuli mi tri litra na prvom servisu i to je to za sada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3fke 14 Napisano Petak u 19:48 U prolazu, 17 postova Lokacija: Smed.Palanka Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2) Prijavi odgovor kao problematičan Takva boja i takav nivo ulja je i kod mene . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18625 Napisano Petak u 19:51 Integrisan, 5573 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, ShomyTKD said: Zdravo društvo. Interesuje me koje je boje vaše ulje u motoru? Motor je 2023. godište i ima svega 4200km na satu. Na 1000km je urađen takozvani "nulti" servis. Od tada je normalno vožen, maks. 6000 obrtaja. Elem, pre par dana sam uvideo da mi je ulje na minimumu i da je ove "tamno braon - više vuče na crnu" boje. Odvezao sam motor u Hondu u Beogradu i oni su zaključili da mi ulje nigde ne curi. Odgovor zašto je bilo manjak ulja i da li je normalno da je ovako tamno nisam dobio. Dolili su novo ulje i rekli da je to to. Interesuje me vaše mišljenje. Da li je ovo "normalna" boja za ulje ili ipak treba da bude žute boje? Šta uraditi? Hvala i pozdrav! Rekao bih da je previse crno za tako malu kilometrazu jer nema karbonskih naslaga toliko. Ne bi trebalo. E sad mozda zavisi i od ulja. Ja to nikada nisam gledao. Npr. na GPZ-u cim zamenim posle par stotina km ono pocrni kao dizela da vozim ali nikada niti jedan problem. Za polovan motor to je normalno. Na VFR-u slicna stvar. Doduse sada na GSR-u sa 40.000km, ulje je posle par stotina km i dalje crvene boje kao da je motor nov. Dokle ce biti nemam pojma al sam poprilicno iznenadjen tim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Petak u 19:54 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je bilo crno vec posle 1000km od zamene, a vec tad ga je i falilo u prozorcetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3fke 14 Napisano Petak u 20:08 (promenjeno) U prolazu, 17 postova Lokacija: Smed.Palanka Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda prilikom zamene filter za ulje nisu filter napunili uljem i da je zbog toga spao nivo. Promenio Petak u 20:39 član 3fke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8731 Napisano Petak u 22:05 Ne silazi, 2246 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Da je moj motor,ja bih tu zamenio ulje i filter.Zbog razrade motor pokupi sve iz agregata.Ponavljam, da je moj,ja bih uradio zamenu...samo može da bude boljitak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 227 Napisano Petak u 22:19 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je problematično što je @ShomyTKD otišao u ovlašćeni servis, a oni su ošljarili. Barem tako deluje. Trebalo je oni da kažu - menjamo filter, menjamo ulje, a ne "ma to je sve ok, sipaćemo još"... Jbt, ako ne veruješ ovlašćenom, koji dere sa cenama, kome onda da veruješ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Petak u 22:23 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @markommarkoIsto iskustvo sam u Hondi u NS imao i rekli su mi ovim recima: "Honda propisuje da se potrosnja ulja do 1L/1000km smatra po specifikaciji." Bolje sam raditi servise. Pisao je Dare onomad za onu Forzu 750, naplatili coveku servis blizu 50k rsd a nisu nista uradili. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 227 Napisano Petak u 22:28 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko bi imao hrabrosti da za nov motor od starta kaže da ga ne zanima garancija i da sam radi servise ili da ide kod ljudi koje veruje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 27 Napisano Subota u 06:34 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozaci japanske cetvorke? Salu na stranu, po mom iskustvu, sto se prije uhvatite redovnog odrzavanja sami, vise sanse motor ima za dugovjecnost i brzbrizan rad bez kvarova. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomyTKD 14 Napisano Subota u 14:13 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, hvala svima na odgovorima! Izvinjavam se što ću ovako svako da citiram, lakše nego svakome posebno da odgovaram Pre 19 sati, 3fke je napisao: Zdravo, mislim da je mnogo tamna boja tog ulja , ako zelis slikacu ulje u mom motoru da uporedis. Pozdrav ! Da li se pojavljuju fleke od ulja kada motor stoji ili radi ? To curenje ulja mora da se vidi ! Nema fleka nigde, ni na podu ni na motoru. Nije mi jasno zašto je bilo manjka ulja, ali znam da je Blackened imao isti slučaj i da je posle prestao da mu troši. Svakako pratim nivo ulja sada i za sada ne troši uopšte. Pre 18 sati, Rider000 je napisao: @ShomyTKDIsti "problem" sam imao sa svojom, ista kilometraza bila. Dolio sam 200ml ulja na 2500km, tj 1500km od prvog servisa. Ulje je takve boje i to je ok. Pitao sam u servisu zasto novi motor trosi ulje, rekli su dolivaj... Zanimljivo.. Pre 18 sati, Blackened je napisao: Jel moguce da malo trosi ulja u pocetku i posle prestane? Kod mene sam na 7K primetio da je na minimumu, jedva vidljivo (ali nisam 100 posto siguran koliko su sipali na servisu na 1K). Od tada evo 25K, 3 servisa jos, i nikada nije palo na minimum vise. Inace voznja do 6000 nije bas normalna, ja od razrade koristim ceo opseg, slobodno do 9000 idi. Hehe, znam da si ti hardcore, al' ja se plašim da ga teram u obrtaje, iako smo već pričali o ovome i rekao si da je to skroz ok Videću ovo za ulje pa ga možda i poteram malo jače Pre 18 sati, markommarko je napisao: @ShomyTKD Meni je svetlo braon (žuto?), NX500, uzeo ga polovinom septembra, dosuli mi tri litra na prvom servisu i to je to za sada Ove boje je i meni bilo nakon servisa, ali eto posle 3k km je dosta potamnelo i u jednom trenutku bilo na minimumu. Nisam pametan.. Hvala na slici! Pre 15 sati, markommarko je napisao: Meni je problematično što je @ShomyTKD otišao u ovlašćeni servis, a oni su ošljarili. Barem tako deluje. Trebalo je oni da kažu - menjamo filter, menjamo ulje, a ne "ma to je sve ok, sipaćemo još"... Jbt, ako ne veruješ ovlašćenom, koji dere sa cenama, kome onda da veruješ To je i meni bio šok! Mislim da ću pozvati u ponedeljak Hondu i zakazati mali promenu ulja, bez obrzira što je prešao samo 3200km od prethodne promene. Što je neko rekao, bolje da zamenim i da sam siguran nego da brinem da li će se nešto desiti. Svakako ću ih još jednom pitati kako, zašto i da li je normalno da je ulje crne boje na tako maloj kilometraži. Ja sam za Hondu čuo samo najbolje, ne troši ulje i ulje ne menja boju ni posle 10k, ali eto, dešava se i to. Hvala svima još jednom na odgovorima, carevi ste! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Subota u 14:34 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Zameni ulje sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 27 Napisano Subota u 14:41 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes (a ne znam sto ne bi) donesi im svoje ulje, a ne da ti servis liva iz bacve, a naplacuje po pakiranju od litre. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 743 Napisano Subota u 16:20 (promenjeno) Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ShomyTKD said: Hehe, znam da si ti hardcore, al' ja se plašim da ga teram u obrtaje, iako smo već pričali o ovome i rekao si da je to skroz ok Videću ovo za ulje pa ga možda i poteram malo jače Evo chat gpt drugar sta kaze , mada nije to bas tako strasno, nije mi namera da te uplasim ali ima uticaja, zato povremeno bar malo produvati: Promenio Subota u 16:36 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomyTKD 14 Napisano Subota u 16:45 (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Rider000 je napisao: Zameni ulje sam Čak iako je motor u garanciji? Pre 2 sati, balinjera je napisao: Ako mozes (a ne znam sto ne bi) donesi im svoje ulje, a ne da ti servis liva iz bacve, a naplacuje po pakiranju od litre. Pitaću ih baš, hvala. Promenio Subota u 16:48 član ShomyTKD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Subota u 16:45 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nece oni ni znati da si ga menjao 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...