zaludan 8729 Napisano April 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, sasa ns 1 je napisao: da li je vožnja levom trakom autoputem dok ima nekog u srednjoj pored tebe mimoilaženje ili preticanje. Što se tiče takvog slučaja gde ja vozim srednjom i ispred mene više od 2 kaniona i ja preteknem onda sam u prekršaju . Šta bi trebalo dok se voziš u inostranstvu gde je skoro sve vreme kolona u srednjoj .Da se ubacuješ posle svakog drugok kamiona između njih. To nigde ne postoji da neko radi iako je možda zakonsak obaveza. Vožnja levom trakom pored nekog u desnoj (srednjoj) VAN NASELJA je preticanje po definiciji. U naselju nije. Mimoilaženje se odnosi isključivo na mimoilaženje sa vozilima iz suprotnog pravca. Po definiciji, kolona je više od dva vozila ako ne možeš bezbedno da se vratiš u desnu traku, i njih ne smeš da pretičeš, ali realno, na autoputu se to ni ne dešava osim u ekstremnim situacijama, a tad je već ovo o čemu pričamo nebitno. Ne postoji teoretsko ograničenje koliko vozila smeš odjednom da prestigneš, tako da suštinski, ako je gužva u desnoj traci, i ti ideš levom sve vreme brže od onih u desnoj, ti ih pretičeš, i nisi u prekršaju. Ali, ako u desnoj traci nema vozila, vožnja levom trakom jeste prekršaj. Ne znam zakonske definicije u svetu, ali verovatno je sve vrlo slično. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8729 Napisano April 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Po našem zakonu, van naselja jeste preticanje, u naselju nije. Što se tiče tih 2 sekunde - kod nas su nekad postojala ograničenja izrečena u metrima. U naselju znam da je minimalni razmak bio 10m, a van naselja mislim 50m, ali nisam siguran. Jako davno je izbačeno iz zakona, i uvedeno vrlo neodređeno - "bezbedna razdaljina". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Paraf glavom, bradom i brkovima na poslednja tri posta. Promenio April 7, 2023 član Gordak985 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8729 Napisano April 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, ske je napisao: A ti ako hoces da se prestrojis iz desne u levu traku, duzan si da se uveris da to mozes da uradis bezbedno po sebe i po ostale ucesnike u saobracaju. Ako ne mozes sa sigurnoscu da utvrdis da to mozes da izvedes bezbedno, onda nemoj to ni da radis. Ne mozemo da se igramo pretpostavke pri brzini od 150km/h. Još davno sam gledao sudskog veštaka na TV (pisao negde na forumu o tome) da niko nije obavezan da pretpostavi da se drugi učesnici ne pridržavaju zakona. Konkretno, pričao je o motociklima i čuvenom "oduzimanju prvenstva" i jasno rekao - ako se neko uključuje sa sporednog puta na mestu gde je ograničenje 50km/h (a skoro pred svako uključenje sporednog puta je postavljeno to ograničenje) nije u obavezi da pretpostavi da će neko da naiđe sa 120+km/h, tj, i ako pogleda u stranu sa koje mu dolazi neko, uoči ga na udaljenosti koja bi po ograničenju bila sasvim dovoljna za uključivanje na glavni put, može da izađe na glavni put. Jer, vrlo jednostavno - uopšteno, svi možemo da procenimo potrebno vreme da nam se neko približi očekivanom brzinom, ali niko nije sposoban da procenjuje brzine. Na stranu što je za procenu brzine potrebno duže posmatranje, a ne samo uobičajeni brz pogled u stranu/retrovizor. Ako dodaš još noć na sve rečeno... Ne treba da se igramo pretpostavki jer niko ne bi trebao da te stiže na 130+km/h. pre 40 minuta, ske je napisao: Pa me zanima koj to raspali pik ap moze da tako lako ubrzava od 150 do, recimo, 180 km/h? @antir3ality je naglasio da je pick up "vrlo polako" ubrzavao, a takvih ima dosta - Hilux, L200, Navara, Ranger... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 648 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, zaludan said: Mislim da ne postoji neko "sporiji" ko će to tako shvatiti. Lično, uradio sam to nekoliko puta u stanju pomućenog uma - kad me je neko krvnički isekao ili uradio nešto slično zbog čega sam morao baš da se potrudim da izbegnem udes. Ovo sve zajedno... Ide 7 šlepera jedan za drugim, 85-90 km/h, razmak cca 100-150m. Sale nailazi Yugićem sa 110-115kmh, pogleda u retrovizor, nema nikog u levoj traci dokle doseže pogleg. Krene Sale da ih pretiče Yugićem sa 110-115km/h - sasvim pristojna razlika za preticanje 1. on nije u obavezi ni da pretpostavi da je na 2km iza neko na opuštenih 180km/h 2. zakonski, ti kamioni nisu kolona jer omogućavaju bezbedno vraćanje u traku, samim tim, ne postoji nikakva zabrana preticanja više od 2 vozila 3. ovaj sa 180 doleće prema Yugiću i kreće da blica sa 480m udaljenosti očekujući da se sale skloni u desnu traku i koči jer se njemu žuri?? 4. Sale se slatko nasmeši i nastavi da pretiče preostala dva šelepera, i onda se vraća u desnu traku. Jer, i Sale je u procesu preticanja, ide brže, moraće da koči ako ode u desnu traku, i njemu Yugićem će svakako mnogo više trebati da ponovo postigne željenu brzinu nego pilotu 180 (ako je pred Begaljicom, njegovo preticanje se završilo vraćanjem u desnu traku). Na stranu što, ako se vrati u desnu traku, možda neće imati priliku da pretiče ove šlepere narednih 20+km jer je Sale savestan vozač, i neće da izleće u levu traku sa 110km/h kad vidi da mu se približava neko sa zakonskih 130km/h. Pa, ako pogledamo boldovano, to je bahatost o kojoj ja pričam - ti smatraš da Sale tebi smeta, ometa te, i treba da se vrati u desnu traku da ti ne bi smetao - ako se ne vrati, ti moraš da kočiš, i ne zanima te što, ako se vrati, mora on Ja recimo vozim auto koji nije preterano brz, ali vrlo lako poteže to 80-140kmh, i skoro nikad nikom ne smetam, ali, što se po avataru može i videti, vozio sam Yuga, i jako dobro znam kako je to. Stvarno ne znam kako Sale gleda na to? @travelman Lepo si postavio celu situaciju, i da, ne slazem se sa tobom. Nema vozackog rezona niti je bezbedno sto Sale radi, nije dobro ocenio da moze bezbedno da pretekne. A ako je u toku preticanja tek to primetio - da vozila dolaze levom trakom brze, normalnije i kulturnije je da se posle prvog slepera vrati na prvi slobodan prostor u desnu traku da propusti brzi saobracaj (nije pitanje zurbe, nego bezbednosti i toka saobracaja). I sam bih to uradio da vozim 100-110kmh na autoputu levom trakom. Sta mi je tesko usporiti na 90 kmh (20kmh razlika) i sacekati da je cista leva traka i krenuti onda u preticanje dalje. Kao u slucaju stvaranja kolone na dvosmernom putu, ako je vozilo sporije od toka saobracaja iz nekog razloga, a tezak teren za preticanje, trebalo bi da skrene sa puta, saceka da prodje saobracaj i da se ukljuci ponovo. Solidarisanje. Aj da Sale ubrza na 130-140kmh, onda nema rezona da koci na 90kmh ponovo i da se uglavljuje u mali prostor izmedju slepera ali na AP 100-110kmh u levoj traci je opasno. Ja da sam na mestu tog sto dolazi sa 180kmh, blicnuo bih, kocio i upalio sva 4 da me neko zalepi od nazad kada usporim sa 180kmh na 100kmh. Za takve stvari se pale sva 4 ako ima nekog iza. Promenio April 7, 2023 član Blackened 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8729 Napisano April 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Znači, ti i ja ne možemo da se složimo ama baš nikako oko toga šta je bezbedno i razumno Razlika je u tome što Sale sa 110 nikad nikog neće udariti, a pilot sa 180... Da smo u Nemačkoj, i pričamo o Autobanu, složio bih se da je Sale lud i opasan po okolinu, ali u Srbiji, sa zakonski maksimalno dozvoljenom brzinom 130, ipak si ti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, zaludan je napisao: Po definiciji, kolona je više od dva vozila ako ne možeš bezbedno da se vratiš u desnu traku, i njih ne smeš da pretičeš, ali realno, na autoputu se to ni ne dešava osim u ekstremnim situacijama, a tad je već ovo o čemu pričamo nebitno. Ne postoji teoretsko ograničenje koliko vozila smeš odjednom da prestigneš, tako da suštinski, ako je gužva u desnoj traci, i ti ideš levom sve vreme brže od onih u desnoj, ti ih pretičeš, i nisi u prekršaju. ja ovo prvu rečenicu vidim kao potpunu negaciju druge i kako to misliš da ne postoji situacija da ne možeš da se vratiš u srednju traku .Od Pešte do Beča nema vraćanja u srednju traku .Srednja je puna kamiona i kombija sa 80 na sat a levom svi piče 130 i nema mogućnosti za levo desno osim u extremnim uslovima Kako je u prvoj rečenici kolona više od 2 vozila a u drugoj nema ograničenja broju vozila- Promenio April 7, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2562 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1132 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Najjače mi je ovo opravdanje:"Mnogo ni ne prija "spora" vožnja na 130km/h jebi ga čovek sam ,nagazim gas..". Ne prija ni meni da čekam red u Maksiju pa moram da poštujem pravila ,jer jebi ga odrastao čovek sam..u suprotnom će me prevaspitati neko ..jednom..život nekada u svakom slučaju. Manje relativizacije ,poštujte postavljena pravila ,napravićete problem mangupiranjem... Promenio April 7, 2023 član Džim Džarmuš 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 7, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Blackened je napisao: Lepo si postavio celu situaciju, i da, ne slazem se sa tobom. Nema vozackog rezona niti je bezbedno sto Sale radi. Ako je primetio da vozila dolaze levom trakom brze, znaci da oni vec preticu. Normalnije i kulturnije je da se posle prvog slepera vrati na prvi slobodan prostor u desnu traku da propusti brzi saobracaj, ako ih je vec primetio (nije pitanje zurbe, nego bezbednosti i toka saobracaja). I sam bih to uradio da vozim 100-110kmh na autoputu levom trakom. Sta mi je tesko usporiti na 90 kmh (20kmh razlika) i sacekati da je cista leva traka i krenuti onda u preticanje dalje. Aj da Sale ubrza na 130-140kmh, onda nema rezona da koci na 90kmh ponovo i da se uglavljuje u mali prostor izmedju slepera ali na AP 100-110kmh u levoj traci je opasno. Ja da sam na mestu tog sto dolazi sa 180kmh, blicnuo bih, kocio i upalio sva 4 da me neko zalepi od nazad kada usporim sa 180kmh na 100kmh. Za takve stvari se pale sva 4 ako ima nekog iza. Znam da je uzaludno ali ajde da probam i ja još jednom. Prvo, čim dolaziš sa 180 nisi u pravu. Ni oko čega. Tu nema mesta dilemi ni polemici. Zakon je jasan ako ništa drugo nije. Drugo, i molim te da probaš o ovome da razmisliš, onako ljudski. Nismo svi isti, nismo svi vozači istog kalibra ni sposobnosti. Ali svi imamo pravo da korisitmo naše zajedničke puteve. Ja ću te videti i proceniti da voziš znatno brže od mene (razlika veća od 20-30 na sat, manje od toga ovde nije u priči ako se svi slažemo) verovatno sa dovoljno bezbedne udaljenosti da ne krenem u obilaženje kamiona u 9 od 10 slučajeva. Moja rođena sestra, sa troje dece u kolima, koja kola vozi daj bože jednom nedeljno, u 9 od 10 slučajeva, neće. Neće i tačka. Ne jer je bahata, ne jer je bezobrazna, ne jer ne znam ni ja šta ti u tom momentu ti misliš o njoj, jednostavno nema dovoljno prethodnog iskustva da očekuje jednog tebe. Ona te vidi kao daaaleku tačku u retrovizoru. RAZMISLI, molim te. Zbog moje sestre, i svih drugih učesnika u saobraćaju. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 648 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno je sve, cemu drama - svakako na sve to racunamo dok vozimo, sve se mora predvideti, i deda od 70 godina, umor, nepaznja drugih. Ali to ne menja cinjenicu da je to losa voznja, izlazenje u levu traku sa 100-110kmh kada neko vec pretice istom tom trakom iza (sa 140 ili 170 kmh svejedno je). Zasto se zbog sebe, ako ni zbog koga drugog, ne pogleda u retrovizor i saceka da je slobodna traka. Ali nije ni to smak sveta, ko ide brze uspori, saceka i nastavi dalje. Promenio April 7, 2023 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5512 Napisano April 7, 2023 Drug član, 2496 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan ja kad zurim ne cekam da mi se neko skloni u brzoj traci, odradim preticanje preko zaustavne i nema da me neko usporava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4832 Napisano April 7, 2023 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan To je ništa. Ja samo zaustavnom i vozim 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2562 Napisano April 7, 2023 Drug član, 1132 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Jer kurčiti se mora 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8729 Napisano April 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, sasa ns 1 je napisao: ja ovo prvu rečenicu vidim kao potpunu negaciju druge i kako to misliš da ne postoji situacija da ne možeš da se vratiš u srednju traku .Od Pešte do Beča nema vraćanja u srednju traku .Srednja je puna kamiona i kombija sa 80 na sat a levom svi piče 130 i nema mogućnosti za levo desno osim u extremnim uslovima Kako je u prvoj rečenici kolona više od 2 vozila a u drugoj nema ograničenja broju vozila- Ako je 3 ili više vozila jedno iza drugog, i ne postoji razmak između vozila u koji možeš bezbedno da se vratiš u desnu traku posle preticanja prvog, to je kolona. Ako drže razmak, tako da možeš bezbedno da se vratiš u desnu traku posle preticanja, to NIJE kolona. Zakon nigde ne definiše broj vozila koja možeš da prestigneš odjednom. Doduše, postoji obaveza vraćanja u desnu traku po završenom preticanju, ali je malo sivo jer, čim si prestigao jedno vozilo, može se reći da si započeo preticanje sledećeg... Ne znam kako bi ovo prolazilo na sudu, ali eto... Nadam se da je jasnije 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, zaludan je napisao: složio bih se da je Sale lud i opasan po okolinu Pablo, kme kme, ovi se sprdaju s mene ... .... Zaludan sve lepo objasnio, ima travelić dovoljno iskustva da zbog takvih u lipovičkoj šumi (i slično) obori brzinu na 50 a onda otvori prozor i izbaci kosku kroz prozor. Laganica ... Namerno ... Meni u gradu neće niko da ustupi prvenstvo, kada ja nekome ustupim prvenstvo taj me pogleda ko govno ili okrene glavu praveći se da me ne vidi. Ni da mahne, upali sva 4, svirne ili bar da me opsuje ... Ovde je sramota propustiti slabije vozile dok se preko ni ne gleda sta ko vozi, svi su ravnopravni. pre 9 minuta, Blackened je napisao: . Ali to ne menja cinjenicu da je to losa voznja, izlazenje u levo traku sa 100kmh kada neko vec pretice istom tom trakom 400m iza (sa 140 ili 170 kmh svejedno je). Zasto se ne pogleda u retrovizor i saceka da je slobodna traka. Zasto ja lose vozim, zasto bih ja čekao 400m da taj neko prodje pa da je tek onda krenem u preticanje. Ako taj neko misli da je u pravu sto me ne udari, sto koči ko vaginica i amblenduje. Ako onog u levoj traci mrzi da se prebacuje u desnu traku mozda isto tako i mene mrzi da kočim i da ga iz 6. vraćam u 5. ili mozda cak i u 4. da bih ponovo ubrzao ... pre 20 minuta, Gordak985 je napisao: RAZMISLI, molim te. Zbog moje sestre, i svih drugih učesnika u saobraćaju. BRAVO ... Pre nekih 8 godina se dogovorimo da sa klincima provedemo par dana na zlatiboru, tad smo već zasebno živeli i dogovorimo se da se nadjemo na ibarskoj kod lazarevca tj na onom velikom parkingu kod očage, bazena. Zena i ja stigli prvi, parkiramo se i čekamo. Posle par minuta eto stizu klinci u Y (Srbo) a na zadnjem braniku im jaše šleper. Ma nema ni 10/15 cm razmaka. Žena je samo rekla JEL OVAJ NORMALAN. A u Y zet, ćera i 2 unučeta, jedno 3 godine a drugo godinu i malo jače. Sede u decijim sedistima, iz aviona se vide deca a kamoli iz kamiona. Meni prokuvalo u stomaku, vatra na uši ... Uletimo u samaru i gas. Pun. Ja kad hoću nekoga da obidjem ja mu ne amblendujem da se skloni u stranu. Nekako stignem sleper i za njim. Zet tada bio neiskusan vozac, skoro je polozio a i nije imao neku kilometrazu u rukama, uglavnom po gradu. Gledam u sat a brzina 70 80 nekad 60. Kad se ukazala prilika i HOP, eto me ispred njega, baja lego na vazdušaru i svira ali to kod traveliće ne pali. Zajasio meni na grbinu. Zaustavim ga, bez da mi se naslonio na branik, i izadjem. U ruci bulok, pajser sa kojim se zakljucavaju pedale na kolima. Samo sam ga pitao JEL VIDIŠ DECU U KOLIMA a onda mu olupao ogledalo i mozda nekih 2 puta onom batinom udario u njegova vrata. Ćutao je .... Žena izašla kuka zapeva smiruje me .... plače ... Nekako me smiri. Nisam bio bahat i silio se, samo sam kao roditelj zastitio svoju decu jer su bila ugrozena .... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1063 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan I sta je bilo kad je dosla murija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Koja murija .... .... Ja je nisam zvao a sve mi se cini ni da je on. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1063 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Imao si srece 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan znam, ali mi je mnogo bitnije to sto su mi klinci zivi i zdravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1063 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan bili su zivi i zdravi i pre nego si pojurio kamiondziju i poneo se siledzijski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, ske je napisao: bili su zivi i zdravi i pre nego si pojurio kamiondziju i poneo se siledzijski I ona devojka je bila ziva dok je mitrovicev sin nije ubio na pesackom. Sta mislis, sta bi od njega ostalo da je tu bio njen otac. Krenem za loznicu pa dalje uz drinu, nebitno. Prodjem omv u sabcu pa onda idu oni semafori i izlazio se na pravac. Isprekidana linija, nju sam čekao da obidjem sleper. Gledam u sat, vozim Y, i ide 80. Ok, minimum 20 brze da idem da bi ga obisao i to je to. Imam i jos +10 fore, znaci 110 mi nije problem. Krenem da ga obilazim na 80 i dodjem do pola a on ga digo na 90. Dok sam mu bio kod kabine idemo 100, vidim bus mi dolazi u susret a baja me namesta. Nikaki problem, gas u patos da veber otvori drugo grlo i cao zdravo sa nekih 130. Nisam ga ni konstatovao a mogao sam. E onda bih se vec silio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 663 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Suma sumarum,da se postuje zakon (brzina kretanja,odstojanje itd) i da auto nije produzetak ega,da nisu toliko drasticne razlike u ponasanju vozaca ove teme ne bi ni bilo Skoro sam posetio jednu zapadnu zemlju,auto put,svi voze 100-110 (ogranicenje 110),posle preticanja nazad u traku,cim neko da migavac pustaju ga,ostavljaju dovoljno prostora da mozes da se vratis u desnu,dosta zanimljivo kad se svi sablonski ponasaju i funkcionise.Niko ne vozi 60 ali ni 160 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1063 Napisano April 7, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan To je neka dosadna zemlja 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Patriota je napisao: Skoro sam posetio jednu zapadnu zemlju,auto put,svi voze 100-110 (ogranicenje 110) To je ono o cemu sam danas pricao, brza magistrala ispred riminija. Na navigaciji se vidi dozvoljena brzina 110 a ja ga ovde vozim 100 max jer sam retko gde vise. U jednom trenu me bio blam da ih obilazim pa i ja u desnu traku za njima. A jednom kad rekoh da vozim 100 na ap ovde me na forumu lincovali jer kocim proizvodnju jer pravi srbenda nikad niije ispod 160+ ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano April 7, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, ZEMZEM said: Ja izgleda imam tih turskih gena, vozim na AP max koliko je dozvoljeno a i malo brže gde nema merenja. Ne žurim nigde ali ne mogu da vozim sporo, volim da ga povremeno baš dobro nagazim i razvrtim motor. Većinom sam brži od onih u desnoj traci i nemam volju da se svaki čas vraćam u desnu pa u levu. Vozim levom dok ne vidim da mi se neko ne približava većom brzinom i tad se na vreme sklonim u desnu. Znam da je leva, na AP samo za preticanje ali stvarno me smara to cik-cak ako ima dosta vozila u desnoj traci. Kad sam na nekom AP gde nema puno vozila umem da se prebacim u desnu traku i vozim . Sve ok dok ne blicaš mahnito i ne smatraš da je leva traka, zbog tvog stila vožnje i auta/motora koji voziš, ekskluzivno tu, samo za tebe. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...