Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1000. Prethodni motori: XJ6 <- NC700s <- Nexus <- Tomos Bullet

Pitam majstora (inace on mi prodao svog Stroma) koje sledece gume da stavim na njega kaze on Pireli Scorpion. Skupe do bola, a moje pitanje je da li su skupe sa pokricem ili samo zbog imena?

97% vremena vozim po asfaltu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Mislim da je to identicna guma kao i Continental trailattack 3 koja jako jako dobro drzi, brzo se greje isto tako troši. 

Ja sam za sad bas zadovoljan sa fabrickim Bridgestone A40 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Evo malo zvuk bez dB-a. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Pozdrav društvo, 

Kočnice su mi lagano na umoru, pa bi trebalo da ih menjam pred "početak" sezone. Ima li neko savet koje da uzmem, koliko koštaju i gde da ih uzmem? 

Da li sam da ih menjam ili da idem u servis?

• Vozac A kategorije :D, 987 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
pre 4 minuta, DrugCrni je napisao:

Pozdrav društvo, 

Kočnice su mi lagano na umoru, pa bi trebalo da ih menjam pred "početak" sezone. Ima li neko savet koje da uzmem, koliko koštaju i gde da ih uzmem? 

Da li sam da ih menjam ili da idem u servis?

EBC Sinter, ja sam takve uzimao. Nije velika problematike mijenjati ali ja sam to ipak radio kod drugova majstora :)

• Drug član, 1433 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Danas sam menjao ulje i filter kod Joce Profimoto u Bgd i prilikom provere motora video je da su zadnje pločice potrošene, imao je TRW sinter na stanju 4000 din.
Ugradio je odmah.
Možda postoje i bolje opcije ali meni ovako bilo najlakše i najbrže.
P.S. cena je pločica bez ugradnje, ugradnja se dodatno plaća!
Za sva pitanja pozovite majstor Jocu +381641117173

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Da li to znaci da mi treba 3 seta (3x2) tj. za prednje i zadnje? To onda ispada 12000 plus ugradnja 

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Jebem ti ovo vreme, ne mogu 20 dana da pridjem motoru. A na sve to mi se i neki stomacni virus nakacio, povracao sam kao vestica dva dana, palac na nozi sjebao ne znam kako - sepam vec danima, sad je kao malo bolje, kad ce vise ovo prolece odavno ga se nisam uzeleo ovoliko! I nema neke veze sa Stromom, ali njega bih vozio cim malo izlepsa. 🙄

• Drug član, 1433 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

@DrugCrni Da, 3 seta pločica plus ugradnja ako su sve za zamenu i pitaj majstora za cenu, 4000 din su bile zadnje, ne znam koja je cena prednjih i zamena.
Nije loše i kočioni tečnost proveriti i po potrebi zameniti, jbg to je još dodatni trošak ali bar si miran sa kočnicama neko vreme.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL

Opet imam pitanje...mjenjamo  crijeva kocnice stavljamo upletena na Strom 2011 ABS. Crijeva su dosla original za njega znaci samo ispustiti tecnost i promijeniti, dimenzije odgovaraju. Treba li ista posebno paziti zbog ABS-a. Moze li doci do nekih problema prilikom ozracivanja ili je to isto kao i bez ABS-a.? Samo polako dosipavati u posudu i ozraciti kad sistem bude pun?

• Zainteresovan, 679 postova
  • Motocikl: SV650A

U servisnom manualu za moj SV, ne pise nista o nekoj posebnoj proceduri za promenu kocione tecnosti. Isto.

• Drug član, 845 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8
Gde motati stator? Hvala
Ne znam koliko je to uspešno i trajno,možda u louisu zamenski kupiti.https://www.louis-moto.com/en/jmp-stator-vor-div-models-10046915?filter_bike_id=1172&filter_article_number=10055978

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

• U prolazu, 88 postova
Pre 3 sati, Petre je napisao:

U servisnom manualu za moj SV, ne pise nista o nekoj posebnoj proceduri za promenu kocione tecnosti. Isto.

Kapiram za tecnost tu ne dolazi do ulaza vazduha u sistem ali ovdje se to ne moze izbjeci. Kad se crijeva skinu sve je puno vazduha

• Zainteresovan, 679 postova
  • Motocikl: SV650A

Ja , ipak, mislim da je isto za ovaj model.  Nije tako za sve brendove i modele. Recimo BMW ima proceduru i propisan redosled creva na ABS-u, FJR aktiviras elektroniku da odradi...

PS

ako uslovi dozvoljavaju, ja bih punio sistem sa "donje strane", od celjusti

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 88 postova

I ja mislim da ovdje nema nikakvog pametovanja a mozemo pokusati puniti sistem sa donje strane, imamo neophodan alat

• Podržavam 1

• U prolazu, 88 postova
On 2. 4. 2025. at 13:42, Petre je napisao:

Ja , ipak, mislim da je isto za ovaj model.  Nije tako za sve brendove i modele. Recimo BMW ima proceduru i propisan redosled creva na ABS-u, FJR aktiviras elektroniku da odradi...

PS

ako uslovi dozvoljavaju, ja bih punio sistem sa "donje strane", od celjusti

Zavrsili smo bez problema, bio si u pravu, nema nikakve peripetije niti treba aktivirati ABS. Obicno popunjavanje sistema i odzracivanje. Sad koliko se nesto dobilo diskutabilno je. Motor nije moj, probao sam i misljenja sam da prije hvata jer nema sirenja crijeva, sto se krajnje sile kocenja tice ona je po meni ista, jer ABS svakako reaguje kao i inace. Poboljsanja znaci ima, kocnicu je lakse dozirati, ko duze vozi i  navikao je na obicna crijeva primjeti promjenu na bolje. Znaci osim brzeg odziva kocnice drugo nisam primjetio, mislim da nije ni moguce na modelu sa ABS-om. Ali i to je korak naprijed, hvala.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 93 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE

Jedan podmladak u grupi. Posle 4 godine i 27k km na 650XT došlo je vreme za promenu. Svašta je bilo u planu ali Vstrom 800 pobedio. Za sada je u perijodu razrade pa ne bih mnogo o utiscima iz vožnje ali i tih prvih 1k km će brzo da se izvoza pa prosleđujem detalje sa druma.

Oprema polako stiže. U planu je da se propisno okiti pa ukoliko nekome treba savet u vezi ovog modela ili opreme, slobodno pitajte

IMG_20250328_210410683_HDR.jpg

IMG_20250330_125423806_HDR.jpg

IMG_20250329_180753355_HDR.jpg

IMG_20250330_125517877_HDR.jpg

• Sviđa mi se 9

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600S 2004.
Jedan podmladak u grupi. Posle 4 godine i 27k km na 650XT došlo je vreme za promenu. Svašta je bilo u planu ali Vstrom 800 pobedio. Za sada je u perijodu razrade pa ne bih mnogo o utiscima iz vožnje ali i tih prvih 1k km će brzo da se izvoza pa prosleđujem detalje sa druma.
Oprema polako stiže. U planu je da se propisno okiti pa ukoliko nekome treba savet u vezi ovog modela ili opreme, slobodno pitajte

IMG_20250328_210410683_HDR.thumb.jpg.793fefac5c71cfe626e25a50708ca4a8.jpg
IMG_20250330_125423806_HDR.thumb.jpg.3cdcb0efbc6dda2d13e48a735d36bb51.jpg
IMG_20250329_180753355_HDR.thumb.jpg.c65853ceaf8f0873dd1f4a761fc62684.jpg
IMG_20250330_125517877_HDR.thumb.jpg.1fd7e18258ea1ed80d93fec05f119e8d.jpg
Bićeš zadovoljan.
U oktobru ga preuzeo i za tačno nedelju dana prešao 1000km.
Kad promeni ulje, izgubiće se onaj osećaj na kvačilu da osetiš kad prebacuješ u nižu mada se meni opet vratio.
Oprema se malo teže nalazi za njega ali prepravke nekih rešenja od 650 i 1050 prolaze na ovom motoru (npr nosači bočnih kofera). Generalno dobar je.

Sent from my REA-NX9 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

@Kosovic

Hvala drug :)

Kada je kvačilo u pitanju, probao sam par komada i svaki ima neki čudan zvuk kada lamela nije odvojena ( kvačilo nije stisnuto ), to je pogotovo izraženo kada je u leru i spusti broj obrtaja. Posle zamene inicijalnog ulja kvačilo se mnogo manje čuje.

Što se tiče opreme

Nosač zadnjeg kofera i kofer sam uzeo kod prijatelja u DD Moto kao i Roll Bar, tank ring, tank torbu, zadnji blatobran. Puig turing vizir je iz Max Momenta.

Trenutno čekam bočne nosače ( DD Moto ) kao i par stvari sa Temu-a ( štitnici ručki, štitnik hladnjaka....i još par sitnica )

Motor se lepo vozi i još bolje koči. 

Pozdrav i čisti putevi

Promenio član easy and slow

@bopk

Po mom skromnom utisku, više se sedi na motoru. Možda je to subjektivan utisak zbog manjka plastike oko instrumenata. Ali je zaštita od vetra ista ili čak možda bolja nego na 650 ( uz Puig turing vizir )

Pozicija sedišta, kolena i fuzgastera je veoma, veoma slična, možda je par stepeni veći nagib ka kormanu ali daleko od toga da nije udoban...čak šta više, meni ovako više odgovara jer je težina tela raspoređena jednako na donji deo kičme, ramena i ruke ( zglobove )

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja