Yanco 2429 Napisano April 5, 2021 Slow rider, 930 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Bila mi je neka ideja u glavi da napravim neko stop svetlo od pleskiglasa, slično ovome što je "Auto Fabrica" uradila na preradi Yamahe: Da ne bude baš isto, ja sam odabrao da linije umesto vodoravno idu uspravno. Prvo sad isekao pet istih delova pleksiglasa prema nekom zamišljenom dizajnu Zatim je trebalo da se izmodelira baza na koju će se nakačiti ove pločice od pleksiglasa Onda zatim ide štampa na 3D štampaču, pa deo ispade ovakav Da ne bude ovako ružno belo (a samo taj filament imam), prefarbao sam sprejem u crno Prosta šema za povezivanje dioda: 5 dioda u jedan red daje otprilike 12V, taman za akumulator. Dva takva reda su za poziciju, a jedan unutrašnji red je za STOP svetlo. Tako da će stop svetlo imati 3 ulaza: MINUS, PLUS pozicija i PLUS STOP svetlo. U slučaju da na motoru neko zaboravi da upali poziciju (ili svetla), potrebno je da se sva tri reda dioda upale kada se stisne kočnica. Za to je potrebno ubaciti usmerivačku diodu, koja će dati PLUS napon na sva tri reda dioda kada se stisne kočnica, a ne propustati PLUS napon kada se upali svetlo. Ubačena sva tri reda LED dioda u bazu Povezano, ubačena usmerivačka dioda i kablovi I kad se poveže na akumulator izgleda ovako: Slike ne prikazuju najbolje kako realno sija. Sve ovo je samo prototip, realizacija neke ideje. Može i da bude za ugradnju, samo da se zatvori elektronika i da se ugrade nosači za kačenje pod rep motocikla. Mislim da bi sa crvenim kliritom mnogo bolje bilo. Takodje, da bi se postigao idealan sjaj na rubovima pleksiglasa, potrebno ih je ispolirati. I zamenio bih da srednji red dioda bude pozicija, a dva spoljašnja reda da budu STOP svetlo. I klirit treba da se seče na laseru, dok sam ja za ovo sekao ručno. Toliko za sada... 12 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5698 Napisano April 5, 2021 Svakom po zasluzi, 12380 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nisi slike dobro postavio na Forum, ne vide se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7590 Napisano April 5, 2021 Drug član, 2907 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis To kod tebe ima nekakav problem, sve se vidi i na tel i na kompu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2429 Napisano April 5, 2021 Slow rider, 930 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Arakis je napisao: Nisi slike dobro postavio na Forum, ne vide se Cudno, ja ih vidim. Sad ce da vidimo sta je problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2429 Napisano April 5, 2021 Slow rider, 930 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da je sve ok, na svim telefonima i svim kompjuterima mi se vide slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 567 Napisano April 5, 2021 Drug član, 1694 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Na Tetrapaku vidim sve i super izgleda poslato preko one stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 5, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim, ideja je vrh... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1463 Napisano April 5, 2021 Drug član, 1100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan AuuuuuSent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toma80 61 Napisano April 5, 2021 U prolazu, 29 postova Lokacija: Budva Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Fino izgleda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5698 Napisano April 5, 2021 Svakom po zasluzi, 12380 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sad se vide slike, ok je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7225 Napisano April 5, 2021 Solo Rider, 3020 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Stavio si đozle? 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 5, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Bruka,Miljenko! Bas dobro izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2557 Napisano April 5, 2021 Drug član, 1287 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda, to stoji. Ali mislim da se ne bih usudio da ovo nazovem stop svetlom. Običan katadiopter bolje "svetli" od ovoga, makar mi se čini. Ili tek treba na tome da se radi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2429 Napisano April 6, 2021 Slow rider, 930 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, vasa.93 je napisao: Lepo izgleda, to stoji. Ali mislim da se ne bih usudio da ovo nazovem stop svetlom. Običan katadiopter bolje "svetli" od ovoga, makar mi se čini. Ili tek treba na tome da se radi? Ovo ne prolazi tehnički pregled, definitivno Ideja se razradjuje, ukoliko jednog dana budem pravio neki futuristički cafe racer, da imam spremnu i tehnologiju za stop svetlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3449 Napisano April 6, 2021 Drug član, 1098 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan čika Mošo stvarno mnogo gud vec zamisljam kako bi ovako nesto ubudzio bilo bi zanimljivo. cestitke na trudu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1806 Napisano April 6, 2021 Drug član, 1023 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Peugeot Vivacity 2, Automatik A35, Honda CM 125, Honda Shadow 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto si ti napravio izleda mnogo lepse od onoga sto je na prvoj slici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2429 Napisano April 10, 2021 (promenjeno) Slow rider, 930 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je to Auto Fabrica uradila... tako nešto je bila i moja zamisao. Njihovo rešenje mnogo lepše i elegantnije Promenio April 10, 2021 član Yanco Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...