acim 766 Napisano Septembar 20, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih američkih proizvoda: BrakeAway Cruise Control http://www.webbikeworld.com/t2/motorcycle-cruise-control/brake-away/brake-away.htm Throttle Rocker - nešto jednostavnija naprava, može se kupiti u Polu http://www.webbikeworld.com/t2/motorcycle-cruise-control/brake-away/brake-away.htm http://www.polo-motorrad.de/product/156490/group/7277/dmc_mb3_search_pi1.searchstring/tempomat/dmc_mb3_search_pi1.page/1/Produktdetail.productdetails.0.html Scottoiler - ovaj se može kupiti u Louisu http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=10019598 Imam ovaj poslednji i mogu vam reći da je koristan na auto putu. Zglob se daleko manje ili uopšte ne zamara. U gradu može malo da smeta jer se ne može držati cela ručica gasa, a kada ga oborim tako da ne smeta, hoće da zakači o rezervoar pri skretanju kada okrećem motor u mestu i tada doda gas, pa ljudi okolo čudno gledaju ;D Znači, po gradu skidati, ali je za autoput zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 735 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda interesantno, al ne znam koliko je prakticno iz bezbednosnih razloga, za slucaj da nesto izleti na auto put jer kod nas razne zivuljke setaju po putevima ko po setalistu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 21, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kažem, ja nikada u životu na autoputu nisam video nijednu životinju, ali sam viđao ljude koji pretrčavaju ;D I viđao sam velike fleke od ulja i otpadnute gume od kamiona i druge delove, ali ne i životinje, naročito ne danju. Ova poluga nije nigde zakačena, već ti se nalazi ispod zgloba ruke. Nema nikakvog zaglavljivanja. Ovde govorim o poslednja dva modela, ne o onom prvom gore. Dovoljan je mali pokret i gas će se vratiti na nulu. To je možda tek koji stotinku sporije nego da ga nema, ali ništa značajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 735 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ni Jocic nije video "sarplaninca" i umalo izgibe ;D Ako je tako kako kazes, onda je tempomat izvrsna stvar za smesne pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ni Jocic nije video sarplaninca i umalo izgibe ;D Ako je tako kako kazes, onda je tempomat izvrsna stvar za smesne pare Sarplaninac je nepostojeci lik u toj prici....kao Deda Mraz....na zalost opet neprilagodjena brzina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 735 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Sarplaninac je nepostojeci lik u toj prici....kao Deda Mraz....na zalost opet neprilagodjena brzina... Znam, znam, ispravljena stvar, (NE)vidjenog sarca sam stavio pod znake navoda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 21, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pusti to, to su nerazjašnjene okolnosti ;D Ja ti pričam da sa ovim voziš autoputem 130-170 jedno 100-200km i zglob te ne boli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 735 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti pričam da sa ovim voziš autoputem 130-170 jedno 100-200km i zglob te ne boli. Sasvim si u pravu, stvarno je super da letis poput ptice auto putem i sve to za 10 evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Septembar 22, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Surep stvarcica, vrh!!! Nikada to ne bih stavion na motor. Sto se tice zivuljka, ja sam ih vidjao na autoputu, a moj poslovni partner je udario u svinju od 150 kg koja se nasla u brzoj traci. Mislim da je na motoru pri brzini od 120-170 km/h potrebna samo jedna greska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Septembar 22, 2008 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan Ove i slicne spravice su pre svega namenjene cruserima i eventualno nekim turing motorima i koriste se iskljucivo na auto putevima odnosno dugim putovanjima sa pravim putevima. Za takve slucajeve je izuzetno korisna stvar jer se rucica gasa ne steze prstima i ruka je opustena. Kontrola gasa je potpuno ista kao i bez te spravice jer je dovoljno samo malo pomeriti saku i normalno prstima stegnuti rucicu gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6738 Napisano Septembar 22, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ima jos prostiji fazon, u rucicu gasa, kod dela gde ide sajla, ureze se mali navoj, u njega sraf, tako da naleze na plasticnu ivicu pored sajle, da nju ne ostecuje. Malo se prstom stegne, moze da se stavi i polugica, drzi gas u odredjenom polozaju, a potrebno je samo malo vise snage da se gas oduzme ili doda, tako da je bezbedno, samo mu ne da da se sam vrati u "nulu". Naravno, ne stezati zivotinjski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Septembar 25, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pravo da ti kažem, ja nikada u životu na autoputu nisam video nijednu životinju, ali sam viđao ljude koji pretrčavaju ;D... Ma te su "zivuljke" najnezgodnije... ;D Inace, imam ScottOiler gassgriffe hilfe (kako vec bese), i nisam preterano zadovoljan sa njim, iako mi ne podize gas pri punom skretanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 26, 2008 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Ja to koristim skoro godinu dana i baaaaš sam zadovoljan. Stalno je na motoru, i po gradu i vanka. Nemam nikakvih problema, uigrali smo se posle pola sata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Avgust 4, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Malo da oživimo temu... dosta ljudi me pitalo šta je to i čemu služi pa da rešimo enigmu: Koliko puta ste na dužim putovanjima morali da stanete da bi protegli desnu ruku, šaku i prste na njoj? Dovoljno da se zapitate kako to da rešite? Rešenje je univerzalni tempomat za motocikle! Tempomat (Cruise Control) omogućava zadržavanje gasa na željenom nivou tokom vožnje radi odmaranja zgloba i šake desne ruke. Kada je podešen nivo gasa, motor će zadržati konstantnu brzinu sve dok se ne deaktivira po potrebi jednostavnim pokretom palca po ručici tempomata. Ovaj jednostavan dodatak koji drastično utiče na udobnost vožnje je prosto neophodan za duža putovanja. Sada znate šta, a znate i gde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18849 Napisano Avgust 4, 2010 Integrisan, 8495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos ne znamo koliko ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Avgust 4, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan 5940din -5% za bjb , A naravno imamo i scottoiler-ov tempomat za 1100din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Avgust 4, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan To je dobra stvar, Možeš da kuliraš na zadnjem sedištu, da pijuckaš sokiće i razgledaš okolinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 4, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan To je dobra stvar, Možeš da kuliraš na zadnjem sedištu, da pijuckaš sokiće i razgledaš okolinu. xaxaxaxxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 4, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nesto nisam pristalice tempomata, ali realno se i ne vozim po auto putevima Ima u Louis-u. sada videh. Scottoiler 10eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Avgust 5, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja nesto nisam pristalice tempomata, ali realno se i ne vozim po auto putevima Ima u Louis-u. sada videh. Scottoiler 10eur Kao što Grof reče: Scottoiler tempomat 1.100,00 Din u PEGAZ-MOTO (.ebo vas Louis ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Avgust 8, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Tempomat za motor? Nemojte zameriti na ironiji: sledeći korak je klima, još dva točka i karoserija? Odlična ideja (isto kao i Scottoiler podmazivač). Nego, razmišljam nešto: je li moguće da se nikome (makar u Srbiji) ne isplati da pravi isto to, a za nešto manje novaca? Valda moj seljoberski mozak teško preplače puno para za "parče plastike" (bez uvrede - znam da postoje 100 poreza, carina, troškova prodajne mreže itd, samo maštam). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Avgust 12, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Tempomat za motor? Nemojte zameriti na ironiji: sledeći korak je klima, još dva točka i karoserija? Odlična ideja (isto kao i Scottoiler podmazivač). Nego, razmišljam nešto: je li moguće da se nikome (makar u Srbiji) ne isplati da pravi isto to, a za nešto manje novaca? Valda moj seljoberski mozak teško preplače puno para za "parče plastike" (bez uvrede - znam da postoje 100 poreza, carina, troškova prodajne mreže itd, samo maštam). Stvar je u količinama. Naše tržište je malo za tako nešto. Mi već sarađujemo sa nekim domaćim firmama koje proizvode neke sitnice za nas. Ali ako nema prometa, ne isplati se praviti. Lakše je par komada uvesti i time pokriti ovo "ogromno" tržište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...