bdada 14715 Napisano Februar 10, 2021 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze se valjak slobodno vrtiti koliko se filter moze zacepiti. Salim se, i valjak pruza odredjeni otpor, inzenjeri su to "sklepali". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11193 Napisano Februar 10, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2244 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Posto najavljuju da ce pojedini automobili sa euro 3 standardom imati mozda probleme na tehnickom ,hoce li i motocikli imati slicne probleme.Motocikli uvezeni pre ili posle 2014 ,hoce li imati neke posebne probleme na tehnickom pregledu prilikom produzenja registracije? I jos jedno pitanje,mozda kupim motocikl polovan 500-600 ccm,sta je bitno za tehnicki .Serijski auspuh,serijsa svetla? Promenio Februar 10, 2021 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostrider323 60 Napisano Februar 11, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, cezarpa je napisao: Posto najavljuju da ce pojedini automobili sa euro 3 standardom imati mozda probleme na tehnickom ,hoce li i motocikli imati slicne probleme.Motocikli uvezeni pre ili posle 2014 ,hoce li imati neke posebne probleme na tehnickom pregledu prilikom produzenja registracije? I jos jedno pitanje,mozda kupim motocikl polovan 500-600 ccm,sta je bitno za tehnicki .Serijski auspuh,serijsa svetla? Kao sto vidis u principu je najbolje da je motor sa svim fabrickim delovima bez ikakvih prerada i budzevina , a vecina nas ima motore koji imaju drugi auspuh , xsenone , sklopive nosace tablica itd. Sve to moze da napravi problem na tehnickom , a i ne mora. Upravo zato je i itvorena tema da vidimo kako prolaze ostali na tehnickom i sta se najvise gleda ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17179 Napisano Februar 11, 2021 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ko jos kupuje fabricki auspuh kada mu jednom progori, pordja i sl? Niko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Februar 11, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan On 10.2.2021. at 4:06, aca-pn je napisao: Nesto ne znam koliko moze da bude validna ta izmerena brzina, bez otpora vazduha. Sigurno ce na valjku pokazati vise nego sto stvarno moze da postigne. On 10.2.2021. at 6:35, bdada je napisao: Ne moze se valjak slobodno vrtiti koliko se filter moze zacepiti. Salim se, i valjak pruza odredjeni otpor, inzenjeri su to "sklepali". Nije toliki problem valjak,gledao sam neke druge snimke gde policija zavrne gas i drzi neko vreme,valjda da vide dal ce klipovi da poiskacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6406 Napisano Februar 12, 2021 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 9.2.2021. at 21:35, bdada je napisao: Ne moze se valjak slobodno vrtiti koliko se filter moze zacepiti. Salim se, i valjak pruza odredjeni otpor, inzenjeri su to "sklepali". Ne znam koliki to otpor moze da pruza mali prenosni valjak, ali sam siguran da je manji od otpora vazduha pri max brzini. A sto se tice gasa u patos, negde sam procitao da ce tako i da mere izduvne gasove, motor je blizu max broja obrtaja. @bdada moze to da potvrdi ili opovrgne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14715 Napisano Februar 12, 2021 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da za dizela se tako meri, ne bas gas u patos, odseceno turiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Februar 12, 2021 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, bdada je napisao: Da za dizela se tako meri, ne bas gas u patos, odseceno turiranje. A jel radnici na tehnickom duze gas maske,sa voznim parkom 10+ godina u dizel izvedbi ima da izgledaju ko rudari posle smene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14715 Napisano Februar 12, 2021 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @doctore zanimljivo je npr danas Golf II 1.6d baca crni dim, rezultat merenja 2,70 a granica 3,22 a ovi 10- god. tek tek vidljiv dim a zakucaju preko 2 gde je granica 1,5. Izgled cesto vara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Februar 12, 2021 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Mi vidimo okom cestice cadji a uredjaj vidi i sastav gasa... Ja licno mislim da ni jedan dizel koji je pravljen za euro 3 ili 4 normu posle 10 godina ne moze je ispuni, jednostavno zamor materijala. Verovatno zamenom katalizatora, dpf filtera i egr ventila bi bilo bolje al je ovo Srbija... Jednostavno standard ne dopusta mnogo sta a drzava bi mogla da se potrudi sa subvencijama elektro/hibrid/metan/gas da resi ekologiju ali je ovo ipak lakse 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Februar 13, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri dana produžio regu na Vektri, bio rad da mernu izduvne gasove ali ne vredi... Neko tumbanje bilo, preseljenje, nije tu gazda... Ali svratiću, rekoh...pogotovo me zanima jer je stavljen nov katalizator pre uvoza, pre 4-5 godina... da vidimo koliko je još funkcionalan... A EGR(AGR) ventil zamenio novim letos... A gorivo isključivo uzimam na MOL-u... u auto i u motor... Da dodam-sugerisao sam im... letos sam sipao dva-tri puta dizel, idem često za KG pa tačno znam koliko treba dozirati gasa za koju uzbrdicu, bukvalno tako poznajem put... A tih dva-tri puta auto ide na vrhu gasa, kao blesav...Sugerišem to pumpadžijama...u to vreme lockdown bio pa se valjda nafta slegla, šta znam... Uvek uzimam običan dizel... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Februar 22, 2021 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine u ovo vreme kupim Ford Cmax 1,8tdci 2007god uvezen iz Nemačke u pristojnom stanju. Na registraciji merili izduvne gasove pokazalo 0,30 a gornja granica je 1,5. U međuvremenu sam mu pregradio EGR ventil, skinuo katalizator i umesto njega stavio cev (katalizator stoji u garaži) i čipovao ga malo (ne bitni su razlozi zbog kojih sam ja ovo radio). Inače motor radi kao sat, ne troši ulje, kad se baš potera baci trunku crnog dima i to je to. Odem pre četiri dana ponovo da registrujem pregledaju sve, sve super i uzmu da mere izduvne gasove. Četiri puta ga turirao do 4500rpm i pokazao vrednost 0,61 a gornja granica 1,5. Tako da ako je dobar motor, dizne i turbina nema zime. Pre tehničkog sam ga dva-tri puta poterao da istera ono što se nakupilo. Sestra pre mene 20dana išla na isti tehnički pregled, vozi Lanciu Ypsilon 1,3mjet u dobrom stanju. Na merenju izduvnih gasova joj pokazalo 3,1 a gornja granica i za nju 1,5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14715 Napisano Februar 22, 2021 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, NIKOLA 1 je napisao: Pre tehničkog sam ga dva-tri puta poterao da istera ono što se nakupilo. Ovo je OBAVEZNA radnja pre teh. pregleda da ne bi ispravno vozilo ispalo neispravno, pre merenja se isturira par puta ali to nije dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Februar 23, 2021 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne govorim šta je u pitanju. Samo napominjem da je moj auto lagano prošao norme za izduvne gasove bez katalizatora , a sestrin nije. Tako da sve zavisi od vozila do vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnije je da Lignit iz uglja koji je u vazduhu prolazi sve norme... Apsurd samo takav! 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2357 Napisano Februar 23, 2021 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka jesi to kod Bosketa isao za Vektru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, lestra je napisao: @shoyyka jesi to kod Bosketa isao za Vektru? Da... već dugi niz godina, i auta i motore kod njih... Navikao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2357 Napisano Februar 23, 2021 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka samo da ne uvede jos i za merenje db. Prosle godine, mt07 prosao sa Dragon-om bez kilera,sve ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Meni je motor uvek fabrika, ni na jednom ne menjah top, ne volim dernjavu... Mogu da zamislim kako se drao taj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostrider323 60 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Februar 24, 2021 član ghostrider323 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostrider323 60 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam gledao emisiju SAT , gde se govori bas o tome kako tehnicki pregledi imaju razlicite kriterijume jedni ce vas oboriti za neku glupost koja ne utice na bezbednost saobracaja , a opet drugi ce vas pustiti za istu stvar tako da ni oni ne znaju gde biju nego kako nam zapadne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 354 Napisano Februar 25, 2021 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/8/2021 at 3:56 PM, ghostrider323 said: Da li to znaci da ako neko vozi Kawasaki h2r ne moze da prodje tehnicki zbog nivoa buke auspuha ne verujem da je kod njega 80db kao sto stoji u zakonu Na svakom ramu od motocikla trebalo bi da stoji oznaka dozvoljenog nivoa buke za taj motor. tako da je to individualno od modela do modela PLus je dozvoljenio i neko malo odstupanje na merenju (nisam siguran koliko) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 25, 2021 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom slikanja motora na tehničkom obavezan je katadiopter na tablici ili kome je fabrički u štopu može da prođe , ko nema vraćaju da dogradi . U svakom slučaju kod kineza 50-100 din . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 2866 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Uradio danas tehnički.Na valjke ,brojevi,dimenzije guma i kraj.Nisu ni signalizaciju proverili kakva buka i gasovi samo se slikali pored mašine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1179 Napisano Februar 25, 2021 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Zog said: Buka se mjeri na određenom broju okretaja a ne na punom gasu Naprimer, moja TDM900 nalepnica kaže 3700 obrtaja => 87 decibela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...