Jump to content

Moto Zajednica

Voznja motora ili "cackanje" oko motora?

Recommended Posts

• Drug član, 1710 postova

Ja donekle delim vozace motora na one koji samo voze (tj vise voze a popravljaju i lickaju kada mora) i one koji manje voze ali zato samo nesto "cackaju" oko motora i to ih ispunjava mozda i vise nego sama voznja... Od kojih ste?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1007 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere

Ja bas skoro imao debatu sa jednim drugarom o tome. Pricao sam mu da mi je jedan oklop pravljen i ne uklapa se najbolje on mi kaze on to ne bi mogao tako da vozi on bi kupio drugi. Ja mu kazem zbudzio sam, ne bode mi oci a bolje da sipam te pare u rezervar i vidim i prodjem. Mada ja licno volim da mi sve bude po ukusu da nije skrseno i polomljeno i da bude sve na svom mestu i zimu volim samo zato sto tad cackam motor i spremam ga za sezonu i uzivam u tome, ali ne patim ako ima po neka ogrebotinica, dok bi drugar cim bi je video hvatao polirku u ruke, eventualno smirglu. Ali ja sam oklop svakako narucio

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

• Ne silazi, 4807 postova
Ja donekle delim vozace motora na one koji samo voze (tj vise voze a popravljaju i lickaju kada mora) i one koji manje voze ali zato samo nesto "cackaju" oko motora i to ih ispunjava mozda i vise nego sama voznja... Od kojih ste?
Ја свакодневно радим моторе али своје највише волим да возам. Свако слободно време употребим да се провозам и лети и зими. Сезона вожње ми је целе године без прекида.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1478 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Vožnja motora i neko sitno čačkanje oko njega ide jedno sa drugim. Svako u skladu sa svojim poznavanjem tehnike i afinitetima. Neko voli da briska i polira, neko da podmazuje i stalno nešto servisira, neko voli da budži neke dodatke i gedžete. Motor je retko samo prevozno sredstvo.

Ja posle svake vožnje motor prebrišem i dovedem u besprekorno čisto stanje uz vizuelnu kontrolu sklopova na njemu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 947 postova
  • Motocikl: Cbf 1000

Ja volim da tokom zime rasklopim sve,cackam sredjujem sve sto treba i ne treba. Kad dodje lepo vreme ,onda da se vozim koliko god mogu i od odrzavanja samo da operem motor :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 133 postova
  • Motocikl: NC700xd

Ubedljivo najvise volim da vozim, pogotovo po nekom puticima koji nisu glavni i polu napušteni, ali volim i da ga lickam da se sija kao pasja 00:)

Od čačkanja ako tako mogu nazvati su neke sitnije stvari, napr. sveris, ali popravke ostavljam majsotrima.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Definitivno sam ˝čačkaroš˝... :D Tj. to sam vremenom postao. Volim da se vozim, daleko od toga, ali kad nešto radim i sređujem oko motora pa onda vidim uspešan krajnji rezultat, ništa mi onda lepše nema... :) 

Promenio član ThePainkiller

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma

Ne patim za čistoćom preterano. Perem kad se isprlja. A servis ne umem :neznam:.(doduše ni nemam motor dovoljno dugo da bi se nešto pokvarilo)

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Od nekog čačkanja, čačnem lanac da ga podmažem ( a i to se razmišljam o scottoileru).
Imao sam ideju da ja radim (bar) male servise na motoru sa drugarom, ali kad sam hteo sijalicu u faru da zamenim, napatio sam se sa skidanjem maske, nisam uspeo i onda sam se patio da vratim skinute šrafove, na nezgodnim mestima su podloške... Momentalno sam izgubio želju, sve je to usko, ja debele prste i tanke živce, ko zna, možda nekad bude drugačije, sve je vežba, želja..
Trenutno, sa finansijske strane, imam motor koji je jednostavan i kome mogu da priuštim da ga neko servisira u fulu, moje je samo da skupljam kilometre i iskustvo i da točim gorivo - konformistički pristup.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07

A samo sam se spustio do garaze da malo obrisem motor od prasine i cacnem jos po neku sitnicu i evo kako se zavrsilo totalna restauracija jos uvek traje..odose neplanirano 1500e do sada..
e8fbeee9e4a110210a74c2836cc101df.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Haha 6

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 3 sati, nafetS je napisao:

Od nekog čačkanja, čačnem lanac da ga podmažem ( a i to se razmišljam o scottoileru).
Imao sam ideju da ja radim (bar) male servise na motoru sa drugarom, ali kad sam hteo sijalicu u faru da zamenim, napatio sam se sa skidanjem maske, nisam uspeo i onda sam se patio da vratim skinute šrafove, na nezgodnim mestima su podloške... Momentalno sam izgubio želju, sve je to usko, ja debele prste i tanke živce, ko zna, možda nekad bude drugačije, sve je vežba, želja..
Trenutno, sa finansijske strane, imam motor koji je jednostavan i kome mogu da priuštim da ga neko servisira u fulu, moje je samo da skupljam kilometre i iskustvo i da točim gorivo - konformistički pristup.

K'o da sam ja napis'o.

Majstor sam, mnogo radim, nista mi nije tesko...ali cackanje oko kola i motora je za mene gore nego kopanje kanala.

Kad god sam rasturao nesto uvek se zavrsilo sa viskom delova.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1538 postova

Upalim, vozim. Kad prijavi da je gorivo pri kraju, dospem do čepa. Lanac očistim na tamo nekih 'iljadu pređenih kilometara, zamenim možda sijalicu ili akumulator a ostalo u servis. Nemam ni vremena, ni mesta za čačkanje. Nije da neću ali više uživam u kretanju sa motorom nego li u kretanju oko motora. I ne, nije prljav, zapušten i ogreban. Redovno i temeljno održavanje radi pouzdan i preporučen serviser jer tako više verujem sebi dok vozim. Dogodi mu se pranje vodom jer stoji na ulici, ispod drveta pa malo ptice, malo vremenske (ne)prilike i to je to.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2135 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Gospodo, mani je rad oko motora terapija,smiruje i opušta.Moram jedno pitanje da postavim?Da li ikod vas kada se dešava očistim motor sve u fulu i kada krenem posle da se vozim a on samo prede kao zadovoljna ženka.Jeli to samo kod mene takav osećaj?.Ako jeste, onda mi mnogo nije dobro.:grr:

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Ja se ponosno svrstavam u grupu ovih sto manje voze a vise gledaju u motor.

Volim osecaj voznje motora, ali kao sto sam dosta puta pricao, ja se voznje na nasim ulicama plasim, pa mi nekad vise prija da ga upalim da radi, slusam kako radi, obrisem nesto, pricvrstim nesto, proverim nesto nego da se provozam.

Motor mora da mi bude u svakom trenutku spreman za put oko sveta, a u 99% slucajeva voznje su mi oko 200-300km na dan.

Volim da putujem sa motorom, u drustvu ljubitelja voznje i prirode, ne volim da putujem ako mora da se zuri i leti.

Mogu slobodno reci, da ja svoj motor volim, i kad ga vozim i kad ga ne vozim.

Banditos <3

• Podržavam 2

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Volim da cackam i sredjujem motor posebno zimi kad nemam sta da radim, a ne mogu da se vozim. Imam toplu garazu, alat, volju i znanje za vecinu stvari koje radim. Mada sve manje volim sredjujem motor, a sve vise da se vozim, jer sve manje vremena imam za voznju. 

• Solo Rider, 3140 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Čačkam samo ono što se čačkati mora, uostalom imam perfektne primerke i šta ima da ih čačkam.Servis, tekuće održavanje i higijena i to je to. Od prošle godine sam okrenuo novi list. Opremio sam se pik-nik opremom i uživam u nekim nedođijama. Kamp stolica, plinče,kafica,sok i blejanje u daljinu. Vožnja se svodi na užvanje ka nekoj destinaciji. Pokušavam maksimalno da to bude nešto novo. Pratim druge gde odlaze ali vidim da je zavladala neka monotonija tipa kota 555 do onesvešćivanja i sl. Moram javno da se zahvalim kolegi @bobbra koji mi je otvori istraživački duh.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1007 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere
Gospodo, mani je rad oko motora terapija,smiruje i opušta.Moram jedno pitanje da postavim?Da li ikod vas kada se dešava očistim motor sve u fulu i kada krenem posle da se vozim a on samo prede kao zadovoljna ženka.Jeli to samo kod mene takav osećaj?.Ako jeste, onda mi mnogo nije dobro.:grr:
Ne patis jedini od te bolesti ako je za utehu

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1283 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Ja sam bio od one dece koja mora da vidi sta ima unutra,čačkam sve živo i što treba i što ne treba vec 40 i kusur godina,dosta puta od mog čačakanja i sjebem nesto,ali drugačije ne mogu,kao narkoman.Drugar sa kojim najviše vozim je mehaničar.Kad se dogovorimo nesto da vidimo zajedno,ako ga nema pet minuta ja vec sve rajzebao,lud covek skroz.

Volim da mi sva vozila budu u top formi ma koliko bila stara ili mlada-znaci sedaj i vozi sad do Maroka.

Hvala Bogu da sam izlečen od lickanja.Kad bih vam rekao da sam nekad polirao svaku zbicu na biciklu,sve sto bi mi rekli bili bi ste u pravu.

Sad se desi da dodjem s puta i da motor ne operem i po 3 dana,ali kad se spere sa njega prljavština  bude kao nov.A volim da se vozam i sa ciljem i bez cilja.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 319 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800

Nov sam u ovom svetu pa mi je sve zanimljivo. Koristim svaku ali bukvalno svaku priliku da se provozam. U zimskim danima opsesivno pratim vremensku prognozu i samo cekam par stepeni u plusu da obrnem makar krug. Artritis je u najavi :D

Takodje imam i izrazenu potrebu da stalno nesto cackam na motoru. Kao mali prva stvar kad dobijem novu igracku bilo je rastavljanje jer me je uzasno interesovalo sta ima unutra i kako to radi :)  To se naravno prenelo i na motor koliko mi znanje i alat dozvoljava. Godine jurenja parkinga me nisu naterale da iznajmim garazu ali motor jeste tako da tek krece zabava :D 

• Integrisan, 4990 postova

Mislim da kada bih ga pretresao do poslednjeg srafa, opet bih nesto kupovao i lickao, ako ne na motoru onda od opreme... A mislim da je vreme da priznam da me je smorio i da gledam da konacno ispunim svoj san i doteram nesto sa 4 cilindra. Nesto sto vristi :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja